- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
elfelejtette #16670 üzenetére
-
petipetya
nagyúr
válasz
Narxis #16652 üzenetére
Dehogynem, reneszánszát élik a karórák. Kétféle típust figyeltem meg a fiatalokon: a különlegeseket és a retrot. Jómagam is tavaly vettem egy retro Casio-t (W-71) a rendes órám mellé.
Amellett, hogy a csodájára jártak, máson nincs ilyen a környezetemben. Végül pedig nagyon hasznos például esőben, medencében, havazásban stb., ahol a telefont nem szívesen használnám.
-
petipetya
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #16612 üzenetére
Az
android assistant-ban (tools / startup manager), be lehet pipálni azokat az alkalmazásokat, melyeket nem szeretnél elindítani a telefon bekapcsolásakor. Azt nem tudom, hogy root nélkül is működik-e, de érdemes kipróbálni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #16581 üzenetére
A cella lényegében az adótornyok által lefedett terület.
Szerintem
ArchElf arra gondol, hogy vidéken kevesebb toronnyal kell lefedni a ritkábban lakott területeket, ezért a cellák sokkal nagyobbak. Ezzel szemben egy városban (főleg lakótelepen) több toronnyal kell lefedni egy-egy területet, ezáltal a cellák sokkal kisebbek.
Emellett feltételezem, hogy
Tesztelo.hu rutinosan használja a mobilnetet a telefonján: vidéken 2G-n, míg városban (Pesten?) alapból a 3G/HSDPA-ra van állítva a készüléke. Eszébe sem jutna vidéken a 3G-t használni, hiszen nincs mindenhol, ugyanígy a városban nyugodt szívvel lockolja a telefonját 3G-re és elfelejti a 2G-t.
Ha tévednék, majd kijavítanak.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #16545 üzenetére
Előfordult már, hogy engem egy szomszédos objektumba helyezett, holott közöm sincs ahhoz. Ám erre is van megoldás:
- X helyszínen (pl. otthon) becsekkolok manuálisan a pontos címre, melyet a "koordináták" (latitude) megjegyez a gsm tornyok alapján
- Beállítom, hogy legközelebb automatikusan csatlakozzon be erre a helyre a cellák alapján
- Ugyanígy beállíthatom a munkahelyet is
- Sőt, ismerősönként állíthatom a megosztást: van aki semmit sem lát, van aki csak a településem infóját látja (viccesen a nulladik kilométerkőnél mutat), végül van aki utcaszinten láthatja a helyzetemetPersze ha egy épületben több bolt van egymás mellett, akkor úgy már nehézkes lenne mindegyiket külön felismertetni a cella alapján. Mondjuk ez engem nem izgat, nem akarok minden helyre külön becsekkolni és linkelni, bőven elég ha egy-két ismerős tudja hogy mikor dolgozom és mikor nem.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
aggleány #16464 üzenetére
Ugyanezt mondhatom el én, mint tapasztalatot.
Emellett még a Desire topicban mondták nekem, hogy a class6-os kártya egy ideális arany középút, mivel gyorsan írja/olvassa a kis méretű adatokat a kártyán. Ebből kifolyólag igazi hasznát azok látják, akik főzött rommal és scripttel az sd-n lévő ext partícióra telepítik az alkalmazásaikat. Persze azoknak is hasznos, akik 2.2+ android verzió esetén az sd-re mozgatják a támogatott alkalmazásokat, illetve minden olyan dolognál hasznos amikor az sd-ről kell adatot olvasni (zenelejátszás, cache az sd-n stb.).
Mivel hallgatok a nálam tapasztaltabbakra, így nekem is egy class6-os kártya figyel a telefonban. 8GB-os, mivel nincs szükségem nagyobbra (zenét nem hallgatok, filmet nem nézek, pendrivenak bőven elég).
Külön érdekesség, hogy melyik telefonomban milyen sd volt alapból:
- Milestone: class2 8GB
- X8: 2GB, a class nincs ráírva de a mérés eredménye megegyezik egy class6-os sebességével
- Desire: class4 4GB
- Desire S: class2 8GB -
petipetya
nagyúr
válasz
jaimee #16394 üzenetére
Email vagy levelezés néven van egy gyári alkalmazás, ott pedig csak ki kell választani az exchange típust.
Bővebb leírást a készülék topicjában (katt ide) tudsz kérni, mivel nekem nincs beállítva exchange fiók. Írd le, hogy akinek van ilyen beállítva, ott milyen elnevezésű menüpontokhoz (szerver, proxy stb.) kell adatokat beírni - majd ezeket kérd el a rendszergazdádtól.
Ha a rendszergazda azt mondja hogy működni fog, akkor nyugodt szívvel megveheted a telefont.
ui.: látom, hogy már ott is megkérdezted.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
frissült a facebook messenger.
Viszont a telóm (Desire S) nem látja a marketen, így most is az xda fórumról telepítettem fel. Ingyenes, így linkelem: link
-
petipetya
nagyúr
válasz
aggleány #16235 üzenetére
- zenelejátszó: nem használok, nem hallgatok zenét
- filmnéző: bsplayer
- rádió, launcher, sms, e-mail, tárcsázó, telefonkönyv, fényképező: Sense
- játék: Chapayev, MeganoidViszont nálam még a szórakozás kategóriába tartoznak az alábbi kütyük:
Google Sky Map, AndroSensor (több szenzor egyben, főleg a gsm része érdekes) Lux Meter (fénymérő), Sound Meter (decibel mérő), Smart Ruler (centi) és Seismos (szeizmométer). -
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
hodostamas #16176 üzenetére
Meglestem, nálam semmivel sem jobb mint a google:
- koponyeg: 28
- news and weather: 28
- sense: 29 -
petipetya
nagyúr
Magyar nyelvű cikk a Call Meter beállításáról: http://www.droidground.hu/2011/08/hogyan-tartsuk-kordaban.html
Nem használom az alkalmazást, csak belinkeltem a cikket.
-
petipetya
nagyúr
válasz
CSIPÁSKANDÚR #15900 üzenetére
- Telefont kapcsold ki: tépd ki az aksit és tedd vissza
- Alkalmazd a hard resetet sssz leírása alapján (teló kikapcs a fenti módszer alapján, jobb -és balszélső gombot nyomva tartod majd lenyomod a bekapcsot, ekkor előjön egy menü ahol értelemszerűen megkeresed és kiválasztod a hard resetet)
- Ha nem használ, akkor megint kapcsold ki a telefont a fenti módon
- Indítsd el a companion-t és válaszd ki a szoftverfrissítés menüt
- Az magyarul leírja, hogy mit kell tenned. Vsz. csak egy gombot kell majd nyomni a telefonon, az pedig a "vissza" lesz miközben rádugod a kábelre, de a companion végigvezet a folyamatonsim és sd bent maradhat
-
petipetya
nagyúr
válasz
CSIPÁSKANDÚR #15893 üzenetére
Elvileg a PC Companion is jó: link
-
petipetya
nagyúr
válasz
CSIPÁSKANDÚR #15890 üzenetére
A SonyEricsson updater-t nem próbáltad még? Rádugod a telefont a gépre, elindítod ezt és újrateszi szoftvert.
-
petipetya
nagyúr
Látom, hogy az apndroid fizetős lett. Micsoda szerencse, hogy az egyik telón jó ideje fent van a régi ingyenes változat...
-
petipetya
nagyúr
válasz
Bálint85 #15824 üzenetére
Ha hivatalosan nincs rá, akkor talán főzött rom formájában elérhető valahol. Rákerestem a developers fórumon, de nem találtam meg az X12-est.
Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs rá rom. Lehet, hogy valaki más tud elérhetőséget hozzá.
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #15814 üzenetére
A titanium-ot nem ismerem. Az sms backup and restore-t régen használtam és megbízható, ám nem tudom hogy elmenti-e az mms-ket is. A kontaktokra nem tudok mit mondani, mivel sosem figyeltem meg hogy egy-egy mentésnél megjegyzi-e az alapértelmezett számot. Hívásnaplót nem mentesz?
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #15809 üzenetére
Itt a teló ("A" telefon) mert csak holnap kapja vissza a gazdája. Megnéztem, és érdekes a tapasztalat:
- Net nélkül folyton abba a hibába ütközöm, amit képeken linkeltél (ott írják is angolul, hogy 30 napig triál, és net kell hozzá).
- Wifi alatt egyszer előjön a hibaüzenet, de az ok gomb megnyomása után újból tudom használni a backup/restore funkciót (restart után is) az "A" telefonon. Viszont a másik ugyanolyan típusú telón ("B" telefon) már csak a hibaüzenet fogad.Ugye a 3. telón (fő telefonom, "C" telefon) fent van a mybackup pro, de most erre is feltettem az ingyenes mybackupot. Itt is használható, viszont mindenképpen kell hozzá net.
Arra tippelek, hogy mivel a "B" telefonra már jóval régebben telepítettem mint 30 nap, ott azért nem működik.
Kérdés, hogy nálad mióta van fent? Mert ha friss telepítés, akkor végképp nem értem a logikát.
-
petipetya
nagyúr
válasz
canniball #15805 üzenetére
Igaz, hogy anno megvásároltam a pro-t, de például egy idegen telefonon másvalaki gmail címével csütörtökön még simán használtam mentésre és visszaállításra az ingyenes mybackup-ot.
Most letöröltem és visszaraktam, és ugyanez az üzenet jött elő, mint nálad, mikor a backup gombra kattintottam.
Én sem értem, hogy miért van ez amikor pár napja még simán lehetett használni.
Mindenesetre ha leírod mit akarsz lementeni, akkor mondunk rá alkalmazásokat.
-
petipetya
nagyúr
válasz
rayman2006 #15796 üzenetére
Ebben a cikkben olvastam egy megoldásról, amely magyar nyelven olvassa fel például az sms-ket stb. - azt nem írják, hogy a bevitelnél is működik-e. Viszont azt sem írták, hogy a legtöbb cikkben említett alkalmazás fizetős.
-
petipetya
nagyúr
Valaki szokott Ubuntu alatt képernyőt menteni az sdk-val? Ha igen, légyszi linkelje be a leírást, amely alapján feltelepítette. Köszi.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #9724 üzenetére
Találtam egy újat
Expense Manager néven.
Ugyanúgy létre lehet benne hozni a különféle kategóriákat (készpénz, számla stb.) és ezeken külön vezetni a bevételt/kiadást, sőt egy ugyanolyan widgetből vezérelhető mint az EasyMoney. Ez anno nagyon bejött nekem, de csak 30 napig ingyenes, a megvásárláshoz túl drága, a törtet meg nem akarom feltenni (nem mintha zavarna, csak ki tudja nem vírusos-e vagy kémkedik stb.) - így kerestem egy ilyet ami ingyenes. Így esett a választás az Expense Manager-re.
-
petipetya
nagyúr
válasz
slice14 #15691 üzenetére
Persze, minden gond nélkül. Csak arra figyelj, hogy ha az "A" telefonon az "xyz" email címet aktiváltad, akkor a "B" telefonon is ugyanazt az "xyz" email címet add meg elsődlegesnek. A Market-ben ott lesznek a megvásárolt programok a saját alkalmazások között, csak rá kell nyomni és ingyen telepítheted.
-
petipetya
nagyúr
válasz
supercharley #15680 üzenetére
Kimondottan vágólap alkalmazást nem ismerek, de ettől függetlenül biztosan találsz ha rákeresel a Market-en.Közben találtál, látom. Mi a neve? Légyszi ha megtalálod az igazit, akkor írd be a nevét mert kipróbálnám én is.Hasonló célra az ingyenes
Passdroid-ot használom. A progi kóddal nyitható meg, és minden oldalhoz két adatot tárol el (felhasználói név ami lehet email cím vagy bármi és jelszó), melyeket rábökésre egyből a vágólapra tesz.
-
petipetya
nagyúr
Nincs mit!
Az online felületre is szoktam menteni vele, de ahhoz béna voltam és egy másik telón nem sikerült előcsalni vele az adatokat.
2 nap alatt 4 androidos telón kellett ugyanazt a híváslistát, mms-t, sms-t, könyvjelzőket és a kontaktokat használnom ("A" telefont eladtam, de a "B" csak másnap lett az enyém, ezért az 1. nap végét a "C" jelűvel töltöttem, míg a 2. nap elejét kíváncsiságból a "D" jelűvel. Az online mentésnél belezavarodtam a pin kódokba (telónként más), de direkt volt egy tükör mentés egy sd-n, azt cserélgettem a készülékekben.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #15621 üzenetére
-
petipetya
nagyúr
Új szó bevitele a szótárba, bejelentkező ablak, sms stb.
-
petipetya
nagyúr
A phone elrendezesű hagyományos billentyűzet kiosztás elvérzett a szokásos hétköznapok során, ráadásul már az első napon. Túl sok a szövegmező és az olyan helyzet, amikor a qwerty kiosztás kell, de a telefont nem lehet forgatni (pl. utazás közben fél kézzel stb.) - így visszaálltam a jól bevált qwerty-re.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #15291 üzenetére
Nem mindegyiken, például az Xperia X8-ban valóban nincs ilyen négyzet gyárilag -> fotó
Maximumra tolva automatikus, ezenkívül pedig lehet állítgatni. De sokkalta kényelmesebb egy widgettel amin lehet húzni a csúszkát, mint a menüből vagy az androidos power widgettel.
-
petipetya
nagyúr
ES + LAN:
Nekem
RootRulez leírása alapján sikerült beüzemelnem így:
- server: 192.168.1.x/Megosztott (a gép ip címe és a mappa neve)
- név, jelszó (amivel bejelentkezek a linuxra, mint felhasználó)
- OK gomb -
petipetya
nagyúr
Meggyőztetek sssz és RazorGTR1, adok egy esélyt ennek a phone elrendezésnek. Persze nem egy nap alatt fog kiderülni, hiszen több különböző szituációban kell majd írnom valamilyen üzenetet a telefonon. Attól viszont félek, hogy amikor alapból más dologra koncentrálok, akkor miként fog menni az írás ha erre is oda kell figyelnem.
-
petipetya
nagyúr
Most üzemeltem be, mutatja az aktuális profilt a status bar-on.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Lotusomega #15190 üzenetére
Elvileg ha belemész az alkalmazások listájába, akkor az sd kártya fülön látsz pár progit - bökj rájuk és válaszd ki az áthelyezés sd-re gombot.
Ha viszont feltelepíted az app2sd nevű alkalmazást, akkor az a progik telepítése után figyelmeztet arra hogy az adott app-ot átteheted-e az sd-re.
-
petipetya
nagyúr
Leírom, hátha más is így járna. A facebook kliens-el próbáltam belépni, de nem engedte és utána egyáltalán nem ment a friend stream sem - valami beragadt (restart, frissítések eltávolítása stb. sem segített). Erre később telepítettem a friendcaster-t (vsz. más facebook-os alkalmazás is jó lett volna), ahol belépés közben kiírta hogy reggel próbáltam bejelentkezni egy mobileszközről, engedélyezem-e? Miután ez megtörtént, már megint be tudtam lépni a gyári facebook kliensbe.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #14865 üzenetére
Elnézést, ha már volt valamelyik. A Made in Hungary-ből szedtem ki azokat, amelyeket női alkalmazásnak vélek:
karma konyha
gasztro tv
pozitív gondolatok
sorsfonalak
horoszkóp
womanlog calendar
oviviewÉs egy alkalmazás a férfiaknak:
véralkohol kalkulátor -
petipetya
nagyúr
válasz
oli.98 #14741 üzenetére
A wireless tether wifi routert csinál a telefonodból. Tehát van egy mobilinternes csomagod a sim kártyán, és a telefonodon tudsz netezni. Ám elmész nyaralni, és a netbookon is szeretnél netezni - ekkor a telefonon bekapcsolod a wireless tether-t (wifi megosztást), a netbookon pedig erre a wifi hálózatra lépsz fel és tudsz internetezni.
-
petipetya
nagyúr
Szia!
Lesd meg az ustream nevű alkalmazást. Tapasztalatom nincs vele, pusztán csak olvastam róla. -
petipetya
nagyúr
válasz
DonMedve #14515 üzenetére
Megerősítem. 2 napja van 2.3-am, és tegnap óta napi egyszer-kétszer rám csörög egy nyugdíjas, valami Lacit keres.
Lényeg, hogy a telefonkönyvben beállított tiltás nem használ, ugyanúgy bejött a hívás és automatikusan egy csörgés után eldobta a hívást.
Ez nekem nem jó, így már fent is van a dnd call blocker.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Rage47 #14488 üzenetére
Egyes telefonok belső tárhelye véges, így könnyen előfordulhat az hogy sok alkalmazás feltelepítése után betelik.
Ezért van lehetőség a főzött romokban arra, hogy ezt a belső tárhelyet átmozgassák az sd-n létrehozott ext4 vagy ext3 partícióra. Onnantól kezdve az alkalmazások erre a partícióra települnek, így a telefon tárhelye nem fog betelni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
monti0222w #14483 üzenetére
Szia!
Ez egy hasonló dolog ahhoz, mint ami a számítógépnél a felfüggesztés - a netbooknál ezt állítottam be arra az esetre ha lehajtom a tetejét, azért hasonlítom ehhez. Ha az adott telefonban engedélyezve van a fast boot (eddig csak HTC-ben láttam), akkor gyorsabban kapcsol be a készülék. Lemértem neked:
- normál boot: 1 perc 2 mp
- fast boot: 16 mp (6 mp-nél már bekapcsol, de a térerő a 16. mp-nél jön elő)Ritkán kapcsolom ki a telefont, de olyankor jól jön majd. Hogy okoz-e hibát vagy bármi furcsa dolgot, azt nem tudom mert csak tegnap óta van ilyen funkció a telefonomban.
-
petipetya
nagyúr
A minap a jegyzet alkalmazásokról volt szó, és miközben egyre mélyebbre ástam a keresés közben, megtaláltam a számomra ideális alkalmazást:
- legyen benne fekete téma (fekete alapon fehér betűk)
- mappákat vagy füleket lehessen rajta létrehozni és ezek között könnyedén lapozni
- a mappák vagy fülek alá egyenként lehessen beírni a teendőket
- a teendőket egyenként lehessen törölni, vagy egyszerűen áthúzni
- a teendőket lehessen sorba rendezni abc szerint
- a jegyzeteket ki lehessen menteni az sd-re
- a jegyzetekhez lehessen figyelmeztető jelzést is beállítani
- widget nem kell, a mérete kicsi legyenA nyertes pedig a
Tag ToDo List
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Az
Android Assistant(14 features) feltelepítése után a tools / battery use részben látod %-os arányban.
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged