- Telekom mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
S. Szabi #137856 üzenetére
Nem maga az app lesz a dolog forrása szerintem hanem hogy váltás után kilövi a folyamatot a rendszered LMKd-je vagy "optimalizálója"..
Nem említed milyen rendszer, de ha az "akkukímélő" módból (minden rendszer más gúnynéven hívja.. EMIU, MIUI, egy hülyeség) kiveszed az appot és beállítod hogy futhasson háttérben akkor általában nem lövi ki.. ezen felül root-al tudok mondani megoldást,root nélkül is csak kicsit nem az igazi meg nem 100%-os. -
crok
Topikgazda
válasz
rgeorge #137788 üzenetére
lol önmagában nem meríti - kivéve ha nem helyesen működik
-----
Nem tudom mi most az utolsó ami arra a készülékre kimehet amúgy, nem tartom kizártnak hogy ez normális egyébként (visszatartják). Ha itt nem írja hogy van frissítés akkor neked nem megy ki, annak valami oka lesz amit talán a készülék ROM-ja vezérel.
-----
Ezen kívül csak kézzel lehet.. mondjuk innen.. csak betát inkább ne.. meg ugye lesz n+1; n>10 variáns, és azt majd neked kell kiválasztani hogy melyik kell neked: architektúra, minimum Android verzó (minSDK) és DPI alapján.
Ezzel megnézheted egyébként hogy van-e frissítés meg milyen verzió van fent (és hogy melyiket kell manuálisan letölteni ha manuálisan frissítenéd - az első számsor a zárójelezett részben 3 részből áll (6 szám - kettessével, régebben elég volt 3 szám, egyesével, mostmár 0-val van kiegészítve az második kettő), na az egyezzen meg (az adja meg amúgy az architektúra+Android verzió+DPI kombinációt, kis leírás itt, annyi, hogy ebben még a Pie nincs benne(10 az Android verzió szám helyén))). -
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #137786 üzenetére
Aha, de én csak szimplán a SoT hajkurászásról írtam.
De még így se értek egyet, mert ha az egyiken beragad a Google Play Services vagy más (hogy más ne mondjak) a másikon meg nem.. mindegy, elengedtem. -
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #137783 üzenetére
Utolsó mondatomban a lényeg.
Csak akkor hasonlítható össze ha tudod mit mivel.
Vagy ha pl. két eszközt pontosan ugyanolyan körülmények közt pontosan ugyanúgy használsz.
Na. Akkor igen. -
crok
Topikgazda
válasz
Sanyi.mTs #137778 üzenetére
SMS meg az Authenticator bekapcsolásakor kérhetsz (vagy eleve kapsz is?) vagy 10db Emergency code-ot amit jól tegyél el valahova ha esetleg kell (olyan kódok amik minden körülmények közt mennek majd, pl. ha nincs SMS-re lehetőség mert nincs meg a SIM de még nincs telepítve az Authetnicator mert mondjuk új a készülék..).
-
crok
Topikgazda
Ezért nem értem én pl. hogy miért mérvadó a SoT sok-sok-sok ember fejében (pláne análkül hogy tudnád mit csinált vele a felhasználó míg ment a kijelző), Telegramon annyiszor jön velem szemben a dolog hogy írtam egy Telegra.ph cikket erről mert már untam állandóan leírni a sok indiainak és már csak linkelem.. De magyarul is írtam már párszor.. pl. itt, szét is linkeltem még vagy 8 hozzászólásommal.
Androidon pont ilyen még a free RAM hajkurászás.. aztán mindent kilövögetés, aztán jön a csodálkozópikacsuarc mikor elmagyarázod, hogy ha állandóan full újra be kell tölteni amindent az app működéséhez a RAM-ba az bizony idő, az bizony UX-ben azt jelenti hogy az app ikonjára bökés után várni kell.. "lagggol" már megint ez a s.*r Android.. vagy lehet hogy csak meg kéne tanulni használni és hagyni hogy a kernel csinálja amire ki lett találva? És szépen hagyni cache-ben (ami nem elveszett RAM! Egyébként a Telegra.ph linken erről is írtam).. És nem az Eclair meg Doughnut idejéből megmaradt mítoszokat élni hagyni.. mert nagyjából már az is hülyeség volt, nagyon szépen és gyorsan kinőtte ezt a betegséget. De ha azt mondom autó motorolaj viszkozitás: dettól.. lehet még sorolni..
Amúgy most a Redmi Note 4 (Snapdragon) készülékem hétfőn reggel 7:30-kor vettem le töltőről, a képernyő 4 órát volt eddig bekapcsolt állapotban (SoT) és most 42%-on áll az akku. Jelent ez bármit? Nem, amíg nem tudatom hogy hogy és milyen körülmények közt használom a készüléket...
Inkább offba is teszem mert off.. sorry. De ki akartam írni magamból : D
-
crok
Topikgazda
válasz
Henker2 #137750 üzenetére
Root nélkül? Ha nagy szerencséd van akkor talán Helium, de manapság már nem nagyon valószínű hogy menni fog vele. Nincs esetleg lehetőség menteni benne, exportálni, esetleg Google Games-be menteni?
-
crok
Topikgazda
válasz
paolinho #137734 üzenetére
Az, hogy a Cheetah Mobile csinálta nem kis botrányhegy mellett. Még Play-ből kis ki lett szedve. Nincs meg a story?
-
crok
Topikgazda
válasz
bigrock #137723 üzenetére
Ennél faékebb már csak a LineageOS vagy az AOSP sajátja van, de nekem pl. azok is pont elegek. A Simple összes appja fent van amúgy F-Droid-on. Jóféle. Szivesen az emlékeztetőt is, @Viktor0610
Amúgy Galéra appok listájába az összefoglalóba is beférne a Focus Go meg a Simple Gallery is, nem?
-
crok
Topikgazda
válasz
Bozek #137608 üzenetére
A Fisher "Music centerünk" tudott dupla sebességgel kazettát másolni - ha a fejhallgatókimenetbe bedugtál egy 6.3mm-es átalakítót és nem tettél bele (fej|fül)hallgatót akkor némán és 2x sebességgel tudtál másolni.. bármit és mindent IS : D
-
crok
Topikgazda
válasz
zsoltzsolt #137593 üzenetére
Fejlesztői beállításokban tudod átállítani másra - most neked igencsak a Chrome van beállítva mint webview és ilyenkor ezt a rendszer teszi el hidegre. Ha átállítod fejlesztői beállításokban erre akkor majd nem lesz letiltva.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #137383 üzenetére
Itt eleg sok lehetoseg van emlitve, en GenyMotion-t hasznalok ami szemelyes felhasznalasra ingyenes (egy valos telefon rendszere kerul egy virtualis gepbe).
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137319 üzenetére
Köszönjük hogy rászántad az időt és a (szerencsére) pozitív eredményt is megosztottad velünk!
Eddig nem jutottunk el tegnap de egy jó részére nem is válaszoltál pedig megtaláltad volna - ráadásul az van hogy a megoldás amit találtál pl. nálam egyáltalán nem működne mert ez a funkció nálam (meg a teljes családra) alap, hogy ki van kapcsolva.
Millióféle reklámozási megoldás létezik, az egyszerűbbek szűrésétől haladtunk (volna) a gázosabbak felé.
Mivel ezek rejtőzködnek így a legeredményesebb módszer a körülhatárolás. Ha találsz valamit akkor tesztelés erejéig törlöd és vársz, egyszerre mindig csak egy dolgot csinálsz hogy ne kavarodhassanak a dolgok össze.Feltettem az appot hogy megnézzem mit láttam volna én ebből az esetből.
Sokmindent.
Pl. hogy a app értékelése 3.5* és millió a panasz arra, hogy idegesítően reklámoz.. fő poén benne, hogy az appot a fejlesztője ~2 hónapja eladta és a "csere" óta (most Június 10-11) van agyignyomva teljes képernyős és ilyen szemét reklámokkal. Volt, aki 7 év használat után törölte.. Szóval volt róla szó hogy van hozzá közöd. Mert úgy néz ki hogy mégiscsak volt, feltettél egy appot.. úgyhogy a felderítés eleje épp illett volna rá, és az új reklámazonosítóval amúgy is mindenképp jól jártál ha nem támaszkodtál a célzott hirdetésekre.. de haladjunk sorban.AdAway: root nélkül telepítve is működik az Ad Detector gomb benne a menüjében, 0 másodperc alatt dobta ki hogy app olyan reklámozási lehetőséget tartalmaz amit hosts file alapú szűréssel (vagyis VPN-el se) lehet szűrni, vagyis az appba bele van "drótozva".
AppBrain Ad Detector-al is meglett volna:
(Angolul írom mert angolul használom a telefont, bocsi előre.)
Show concerns -> Ad Network tab -> itt fel van sorolva az összes reklámhálózat amivel az appjaid kapcsolatot tartanak -> az AdMob (ami az egyik legszemetebben felhasználható fajta) alatt ott van a GPS Averaging.Az Addons detector is feltűnően sok reklámozásra való addon-t mutat benne: Scan gombra nyomva beolvassa amit tud majd az Addons gombra nyomva olyan tetemes a lista az app mellett hogy "öröm nézni".
Érdekesség: a cca. egy órás intervallumokat ha említed akkor az már nekem is feltűnő lett volna mert az 99.5% hogy egy un. alarm-al van időzítve ami ha lejár akkor nem az app főtevékenyége csak egy "valamely" tevékenység fog megnyílni ami (ahogy említettem, valószínűleg) egy kraftolt WebView hívás lesz vagy egy már előre letöltött (pl. AdMob) reklám megjelenítése - emiatt nem látható a taszkváltóban és egyéb helyeken.
Ez egy olyan terület ami állandóan "fejlődik", macska-egér harc, mint a vírusfejlesztők-vírusírtófejlesztők vagy a Win licenszelés - Win törések vagy a csendőr-pandúr dolog. Mindig van új a nap alatt. Hasznunkra vált az írásod és (engedelmeddel, ha már említetted) mint tanulságot és kivonatolt megoldást átemeltem a hasonló dolgokkal foglalkozó Logout blogbejegyésembe. Köszi!
Egészségünkre!
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137310 üzenetére
Beírnám a Logout-ba is ha megengeded vagy belinkelném!
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137297 üzenetére
Nem, erre van az új reklám ID kérés meg az összes feliratkozásról opt-out.
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137295 üzenetére
De mint mondtuk lehet egy olyan weboldal is amire "feliratkoztál".. ahhoz aztán nem kell Play.. de te kellettél.
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137292 üzenetére
Nézd.. szívás.. de biztos hogy közöd volt hozzá hogy felkerült.
-
crok
Topikgazda
Pontosan, Via Browser // OH Web Browser - csak ajánlani tudom mindkettőt (ha nem kell felhőszinkronizáció).
-
crok
Topikgazda
válasz
eclipse19 #137280 üzenetére
Összedobtam. Ha van még ötlet várom szivesen alá - beleszerkesztjük azt is.
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137278 üzenetére
Miért nem törlöd csak simán a Chrome összes adatát akkor a 'csába aztán kész?
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #137276 üzenetére
Szerintem az olcsó kínai ROM miatti reklámot kizárhattuk már, nem? ( : Ja közben de. -
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137272 üzenetére
Es megnezted mi volt az utolso aktiv app az app valtoban meg Google Playben?
Ja, es azert nem lat semmit mert ez akkor nem egy ertesites lesz. -
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137268 üzenetére
Ezt kell keressed pl.
Settings > Apps > Menu button > Special access > Apps that can appear on topVan ilyen menü azon a készüléken is:
16. a linken:
Settings > Google > Ads > Opt out of Ads Personalization / Reset advertisement IDEz ugyan egy A50 de mindegy mert csak annyit akarok mutatni, hogy a gyári launcher asztalán van egy mappa Google néven, abban van a Google settings (bal alul, a Google Play ikon meleltt).
Ennél jobban nem tudom elbábozni.. A magyar menüpontokat meg nem tudom mik meg mire fordították, nem használok telefont magyarul de remélem egyértelmű, ha nem akkor GTranslate.
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137266 üzenetére
Akkor vissza az alapokhoz.
Szóval milyen készülék, gyári ROM, custom ROM?
Beállításokban nézted-e hogy van Google menüpont?
Appok listájában van-e Google menöpont? -
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137263 üzenetére
Még mindig áll amiket írtam és kiegészíteném azzal, hogy nézd meg milyen appok szerepelnek a Speciális hozzáféréseknél azon appok listájában ami kaptak engedélyt, hogy megjelenhessenek más appok fellett (vagy valami hasonló, ilyen app pl. amúgy a Facebook Messenger a chatfejek miatt). Vissza gomb után feladatválasztó gomb? Milyen app az utolsó aktív? etc..etc..etc.. amiket még írtam.. Google Play utolsó aktív, ilyesmi. Böngészők..? Ott kell lennie valahol annak.
Ha nem tudod hogy hol vannak a telefonon a Google beállítások akkor a beállításokban menj végig módszeresen vagy nézd meg nincs-e a launcher-ben Google ikon. Ott lesz, a szolgáltatások első pontja szerintem minden rendszeren a Reklámok -> abban van a reset is (meg alul mutatja is ezt az azonosítót) és itt tudsz leiratkozni a személyre szabott reklámokról is.
-
crok
Topikgazda
válasz
Chris Kiki #137258 üzenetére
Volt-e bármi Play-en kívülről telepítve? Töröld.
Volt-e bármi a közelmúltban telepítve? Töröld.
Ez a "szürke csík" véletlen nem egy értesítés? Nem írod milyen telefon milyen ROM milyen rendszer de.. próbáld ki hogy ezt a "csíkot" hosszan nyomva tartod - akkor ha minden jól megy megjelenik pár plusz dolog, mint pl. egy fogaskerék ikon ami az értesítést megnyitó app tulajdonságaihoz vezet, akár törölhetnéd is azon melegében..
A reklám megjelenése után appváltóban megnézed melyik app volt utoljára aktív.
Play-ben három vonalas menü bal felső sarok > Alkalmazásaim > telepítettek > bal oldalon a rendezést állítsd ABC-ről utoljára használtra és lehet átnézni az első 4..5 appot.
Véééletlenül.. esetleg.. nem talál valamelyik AdDetect app valamit?
Google beállítások közt van olyan hogy új reklámazonosítót kérsz - kérj!
Akkor ha valami hülyeségre feliratkoztál akkor "megszűnik" a gond..Chrome-ban vagy más böngészőben engedélyezted-e esetleg hogy weboldalak "frissítéseket" meg értesítéseket mutassanak? (Chrome -> Beállítások -> Weboldal beállítások -> minden oldal -> lehet nekiállni szétnézni és gyomlálni, meg még ahol az összes oldal menüpont van ott ez értesítések közt van-e olyan oldal ami enged értesítéseket és nem ismerős? Na, gyomlálni, gyomlálni, gyomlálni..)
Ha a teljes ablakos Slot Machine egy webview weboldal hívás akkor az nem lesz egyszerű, de legalább a fenti pár dolgot nézd meg.
-
crok
Topikgazda
válasz
pube111 #137249 üzenetére
Szerintem nem fog menni.
Ez való hozzá.
Az általad említett app honlapján vannak termékek amikkel megy. -
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #137245 üzenetére
Annyit állíts át és próbáld ki, hogy a beállításokban az adathasználati beállításokban kapcsold ki hogy stream-elje a video-kat (töltse le az egészet rendesen) hátha azon nem változtat.. de nálam pl. az se.. de mondom én csak olyan videot néztem ami screenrecord volt..
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #137243 üzenetére
Miért nem teszed fel és próbálod ki?
Na mindegy, feltettem én a TGX-et, abban is ugyanolyan. Feltettem a Telegram FOSS-t is, az is ilyen. De csak olyan video-kat néztem amik telefon screenrecord-ok voltak. Ha gondolod vegyél fel (privátban megadhatom az elérhetőségem) aztán küldj valamit ami tuti alapvetően jó kell legyen, letöltöm, aztán meglátjuk.
-
crok
Topikgazda
A többin is használd ugyanazt a Google account-ot a Play Store-ban is (ha többet használsz akkor át kell lépni a Store-ban is) és ugyanúgy telepítheted a legtöbb appot. Vannak kivételek hogy hány eszközön futhat egy licenszel (Sygic pl. 3 talán?) meg vannak a Family Library-ban ("Családi könyvtár") megosztható appok is (a linken van leírás róla hogy hogy működik).
-
crok
Topikgazda
válasz
neo81 #137231 üzenetére
Na ilyen nemigen lesz root nélkül..
Max. a készüléken / routereden állíts be olyan DNS szervert ami eleve fake címet ad vissza a reklám host-okra, mondjuk (a teljesség igénye nélkül):
176.103.130.130 176.103.130.131 - AdGuard - reklámblokkolással
176.103.130.132 176.103.130.134 - AdGuard - reklámblokkolással és felnőtttartalom szűréssel
176.9.62.58 176.9.62.62 - KeWeOn: németül "KEine WErbung ONline" @XDA thread (OFF)mondjuk most ők elég nagy fejlesztésbe kezdtek, sok-sok egyéb szerverrel, XDA-n le van írva minden.(/OFF)Nem tudom miért nem jó az un. local VPN-es megoldás (saját magával lesz VPN kapcsolata és úgy "téríti" a megadott DNS szerver felé a kérést), van rá csodaszép, ingyenes, reklám- és minden sallangmentes + nyílt forrású app Play-en, a neve DNSPipe. KeWeOn-al szerintem root nélküli készülékre ennél jobbat nem fog neked mondani talán senki.
Ha Pie van rajta akkor Private DNS-el meg lehet adni az AdGuard-ot is:
dns.adguard.com vagy dns-family.adguard.com (felnőtttartalom szűréssel)Inkább offba teszem.. törölje akinek törölni kell ha törlendő..
most hogy így átolvasom elég szürkezóna.. -
crok
Topikgazda
válasz
spe88 #137224 üzenetére
Ha file-ok mozgatása a cél akkor MTP lesz a barátod, ha meg mindemellé Win10-et használsz akkor lehet erre futottál rá.
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #137150 üzenetére
Root-olt a készülék? Magisk? Itt találsz segítséget (Magisk gyorstalpaló banki appokhoz). Raiffeisen-es vagyok, nekem hibátlanul megy Oreo-n és Pie-on is, Magisk V19.1 és V19.3 is.
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #137090 üzenetére
Ha bele akarsz kötni az élő fába akkor úgyis bele fogsz
A bank meg a kellemetlenségektől próbálja magát megkímélni.Ez az az app, igen, és nem kell érte fizetni, prémium dolgokért lehet ha akarod.
Itt a honlapja, benne van a Google Play-ben is, ott a FAQ csak bele kell olvasni:
"What I get when buy / upgrade full version?All current & upcoming premium features will be unlocked permanently. This is ONE TIME payment. NOT subscription or recurring payment.
What are premium features?
Ad blocker, themes, secure screen, private mode password protection, overview mode, etc. Premium features may vary time to time. Whatever, if you upgraded to full version, all current & upcoming premium features will be unlocked permanently."
7 napig minden ilyen premium feature megy aztán nem. Nekem 500HUF-ot megért, a srác nagyon segítőkész mikor jelentettem neki hibát. Ennyi.
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #137084 üzenetére
Programozásilag megoldható - úgy döntöttek hogy beteszik.
Van értelme: a Google Assistant-ot pl. be lehet állítani úgy, hogy mikor utasítod akkor a képernyődről csinál képet és azt is felhasználja pl. kereséshez.. namost ezt pl. nagyon nem találnám jó dolognak.. elég ingoványos.
Van olyan böngésző amiben ez pl. kapcsolható funkció. -
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #137073 üzenetére
Szerintem jobb helyen lenne ez az Android szakmaiban, mégjobb helyen lenne a telefon saját topikjában (ha tudnánk milyen telefon..) de Google varázsló amúgy csak .*GApps mellett van így szerintem még csak nem is biztos, hogy ROM probléma ez.. és remélhetőleg clean ROM & .*GApps install volt.
-
crok
Topikgazda
válasz
-secret- #137047 üzenetére
Asszem' erre már én is ráfutottam párszor
ez nem AZ a Manual Camera
Hanem a másik.
-
crok
Topikgazda
válasz
juve600 #137030 üzenetére
Csak kocsiban, Bluetooth-al vagy anélkül (is)? Nincs auto-answer funkció bekapcsolva? Esetleg a csuda Assistant meg a Call Screening..
-
crok
Topikgazda
1, az audio routing csak egy kimenő eszközt támogat legjobb tudomásom szeirnt úgyhog igen, azt gondolom hogy meglehetősen nehezet kérdeztél mert ilyet a rendszer nem tud (Nougat mehetett "rendesen").
2, Igen, a Play "nézi" hogy milyen készülékről böngészed, így a TV-s alkalmazásokat nyilván nem látod mobilon, a tabra optimalizáltakat TV-n, etc.. Olyanról spec. én nem tudok hogy tabletre írt Chrome. Olyanról, hogy a böngésző tabok mindegyike látszik felül (pont mint egy PC böngészőnél) nem tudok hogy lenne az Omni-s kinézet óta, én egy ilyet tudok neked ajánlani max:chrome://flags -> "enable horizontal tab switcher" -> enabled (a cikkben van pár kép de a video jobban visszaadja hogy néz ki, de szerintem nem ezt keresed)
gl;hf
-
crok
Topikgazda
pastebin-re szerintem érdemesebb lett volna kitenni.. egy sor volt amúgy lényegi belőle:
SupportLevel: FULL
..vagyis nincs teljes HAL3 támogatás (nincs teljes Camera2API támogatás).
A telefon topikjában lesz érdemes kérdezni hogy meg lehet-e oldani
(valószínűleg root + build.prop változtatás vagy Magisk modul kell(het) hozzá).Esetleg a Manual Camera és a teszter appja ami még jól működhet.
-
crok
Topikgazda
Mondjuk Camera2 API Probe - Hardware support level -> ha Level_3 akkor HAL3 és akkor teljes a Camera2API támogatottság. De szerintem alacsonyabban is mennie kéne jópár dolognak abból amit írtál a két app-al amit linkeltem.
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #137003 üzenetére
Root se kell..
Redmi System manager - van benne egy gomb ami egyből az értesítés log-hoz visz
Vagy Activity Manager-ből mész oda, csinálhatsz rá magadnak "parancsikont" is ha akarsz. Vagy QuickShortcutMaker. De akkor ahogy látom megvagy..Mégiscsak könnyebb tanácsot adni ha tudjuk milyen készülék milyen ROM-jával állunk szemben ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
vizimento #136947 üzenetére
Ahogy eclipse19 mondja a Chrome-ban: hárompontos menü oldalt - beállítások - Weboldalbeállítások - minden oldal - aztán lehet szemezgetni.. törölni mindent (is).
Ha app nyitogatja őket akkor mikor jön fel az ablak vagy bármi akkor az appváltót nyisd meg és látni kell hogy melyik app van nyitva. Érdemes letenni a telefont úgy, hogy az appváltóban törölsz mindent.. leteszed a készüléket és vársz. Amikor jön a tuti akkor egy app lesz nyitva - na az nyitja a marhaságokat.
Ja, én még a Google beállításokban kérnék a Reklám résznél egy teljesen új azonosítót.
-
crok
Topikgazda
válasz
Victoryus94 #136895 üzenetére
Mi ez az app pontosan, konkrétan?
Az, hogy 4GB RAM van ezesetben nem jelent túl sok mindent, ettől még a jelenség lehet "normális" működés. Az akku optimalizáció egy dolog, egy másik amit még be kell állítani az az automatikus indulás joga és a háttérben futás joga. Ha jól gondolom akkor az A1-ben az idegesítő Biztonság nevű app nincs benne (az abban levő optimalizáció pl. az ilyen jogokat és beállításokat nullázza).
Ha van root akkor azért több a lehetőség (ha más nem legalább ha lenne adb-vel logcat [1] [2] láthatnánk hogy pl. az LMK lőtte ki vagy eleve az app olyan hogy nem fut háttérben) de egy bugreport-al is sokra mehetnénk: Beállítások - Telefonról - CPU - böködni kell 10..12x és csinálja is vagy adb bugreport bugreport.zip
De egyébként van egy app amit régen használtam hasonlóra, a neve Autostart and StaY! (mirror [1] [2]) és úgy tudsz benne appot elindítani hogy "service"-ként indul, így az LMK szerint - amikor háttérbe kerül az app - nem "hidden"-ként hanem "secondary server"-ként lesz nyilvántartva amire már más korlátozások vonatkoznak (mind app darabszám mind memória tekintetében). Egy 450MB-s háttérben futó alkalmazás azért nem semmi..
-
crok
Topikgazda
válasz
szabacsik #136853 üzenetére
Milyen készülék ez milyen ROM-al milyen Android verzión?
Nem MIUI / EMUI véletlen és nem használsz valami "optimalizáló" funcióját?
Mert általában az kikapcsolja az USB debug-ot is pl..
Pie-on meg ha jól emlékszem csak a noroot verzió ment talán értelmesen..adb shell dumpsys package com.uzumapps.wakelockdetector.noroot | grep granted
Ebben látszik a jogosultság megadtál?Mi az app csomagneve amit használsz?
com.uzumapps.wakelockdetector.noroot?
com.uzumapps.wakelockdetector
com.uzumapps.wakelockdetector.full?
Helyettesítsd be a megfelelő app nevet.Meg szerintem inkább ebbe olvass bele - és az ott leírtakba - mert szerintem gyorsabban a végére járhatsz ha merül a készülék..
-
crok
Topikgazda
válasz
lomposfarkas #136788 üzenetére
Csak ovatosan: ha a ROM mukodesehez elengedhetetlen appot fagyasztasz akkor vagy nem indul el a ROM vagy bootloop-ol.
-
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136772 üzenetére
Már miért kellene térdelgetni? Nem használod - nincs jogvita.
Ettől az EULA még EULA:
"an end-user license agreement (EULA) or software license agreement is the contract between the licensor and purchaser" vagyis ez egy szerződés, egy egyezmény az EULÁ-t kiadó és az EULÁ-t elfogadó közt. Ha nem akarod nem fogadod el, a "nagyvállalatok" meg akkor nem bocsátják rendelkezésedre a szolgáltatásukat amit ők tartanak fent abból amit te adsz nekik cserébe. Igen, voltak már benne vitatható dolgok, való igaz, de pont megvan a lehetőséged hogy ne fogadd el akár törványes akár nem törvényes a tartalma. Mégis sokan elfogadják. Akkor? A víz a hibás vagy a kacsa?
Senki nincs kötelezve hogy használja és beleegyezzen bármibe is.
Erről itt nem nyitok vitát, volt belőle elég, flame off, én off.
Vastagon eltértem a tárgytól, elnézést. -
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136768 üzenetére
Pedig te vagy a hibas ha kezzel-labbal tiltakozol ellene mert regisztraciokor beleegyeztel, le volt irva.
Vagy akkor amig fizika oran nem tanulsz az erohatasokrol meg az inerciarendszerekrol akkor addig ne is hassanak rad?
Komolyan nem ertelek, de mar nem is akarom erteni.
-
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136764 üzenetére
Az, hogy a kacsa nem tud úszni az nem a víz hibája.
Az, hogy te ezt nem tudtad arról mi|én nem tehet(ün|e)k.. -
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136760 üzenetére
Pont nem téged igazollak de itt inkább el is engedem a dolgot mert nem fogom elkezdeni itt magyarázni hogy hogy megy a gyártói OS fejlesztés valakinek akinek ez az első Android telefonja és nem tudja hogy az Android főverzió nem egyenlő a gyártói ROM-al. Erre igazából a művelt svéd azt mondaná hogy "horses for courses" és ez a ló csak simán nem neked lett kitalálva.
"Ehhez képest azt mondjátok, hogy egy 8.1-es oreo lehet teljesen a különböző készülék gyártok szerkezetein.." - nem, ezt nem mi mondjuk, ez kérlek a rideg IT valóság.
-
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136752 üzenetére
"Kb olyan amit mondasz, mintha minden számítógépen más windows 10 vagy linux lehetne függően attól kitől vették a gépet."
Elnézést, mert nem így van? Vagy a világon minden Win10 build egyszerre frissül és tényleg le is frissül, nincsenek lemaradók? Esetleg akár kettővel lemaradók? Vagy nem lehet egy darab PC-re akár több OS-t tenni? Egy gépen csak egy OS futhat és mást nem lehet telepíteni? Vagy csak egy Windows van? Nem lehet Win8.1 csak Win10 van mindenhol? Vagy Linux is csak egy disztribúció van? Nem. És akkor még azt se tudjuk milyen PC-ről beszélünk.
Igen, ami MIUI 10 és Android 8.1 az bizony kardinálisan eltérhet attól ami mondjuk egy Samsung-on futó Android 8.1. Vagy EMUI. Vagyis pontosan igaz az, hogy attól függően lehet más és más hogy kitől lett véve a vas, mert a gyártói rendszerekbe általában erősen belenyúlnak, mind témázhatóság mind egyéb más - pl. kényelmi - szolgáltatások szintjén.
Az Android nem iOS, annál sokkal diverzebb.
-
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136742 üzenetére
Na látod, ez a gond. Ezt nem nekünk kell megkérdezni hanem IMHO a kérdezőnek kellene ezzel kezdeni. Borzasztó mennyiségű gyártó brutális mennyiségű telefonjára létezik elképesztően nagy számú ROM (és még több kernel..). A random kínai gyártó random AOSP 8.1 forkjában egyébként - még ha ismeri is az ember a ROM-ot - kristálygömbből is nehéz megmondani hogy melyik módszer fog működni de amúgy ezt pont tudtam volna (meg van egyébként rootless Substratum support is ha a ROM olyan..).
Ezzel csak annyit szerettem volna mondani hogy legközelebb, kérlek, hasonló helyzetben kezdd úgy a kérdést, hogy itt van egy ilyen-olyan készülék, azon ilyen-olyan ROM (vagy bármi info amit találsz a ROM-jával kapcsolatban) és ez-meg-az a gondom, ez-vagy-az történik de nem kellene vagy ez-vagy-az nem történik pedig kellene - vagy szeretném ha történne - mert nagyban megkönnyíti az közösség dolgát ha tudjuk hogy miről is van szó pontosan. Nyilván nem ajánlok ki valamit ami specifikusan MIUI 10-re Android 8.1-re működik ha nem tudom hogy egyáltalán MIUI-e a rendszer.. vagy EMUI, vagy AOSP vagy egy LOS vagy bármi más.. mert nem biztos hogy működik és egymás idejét raboljuk. Plusz talán jobb helyen lett volna ez a kérdés az Android szakmaiban, de ez már vastagon magánvélemény.
-
crok
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #136737 üzenetére
És akkor most 51 hozzászólás után elárulod mégis milyen készülékről volt eddig szó milyen ROM-al?
-
crok
Topikgazda
Meg kb 40 oraig ingyen lehet beszerezni a Franco Kernel Manager-t.
-
crok
Topikgazda
válasz
p.t.r #136658 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolva tölteni. Ha úgy se akkor nem feltétlen biztos hogy az az akku ép és egészséges. Meg szerintem az se egészséges hogy az "Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikba" jött a kérdés, szerintem az "Android szakmai topikban" jobb helye lenne.
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #136609 üzenetére
Biztos? Úgy értem.. mivel Pie alól kivágtak mindent ami SMS-el interferálhat (pont beszéltük a banki appokat mostanság).. biztos hogy akkor a FB Messenger megkapta ezt a jogot?
-
crok
Topikgazda
válasz
vgyuri #136602 üzenetére
Még ötlet:
176.103.130.130 176.103.130.131 - AdGuard - reklámblokkolással
176.103.130.132 176.103.130.134 - AdGuard - reklámblokkolással és felnőttartalom szűréssel
176.9.62.58 176.9.62.62 - KeWeOn: németül "KEine WErbung ONline @XDA"
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #136597 üzenetére
Valamit csúnyán félreértesz.
Itt a frissítéssel kapcsolatos blogbejegyzésük, olvasd végig, neked a "Another big change that v4 introduced is the VPN functionality" részhez kell ugranod. A Blokada alapvetően egy lokális VPN-t használ a reklámblokkolásra - de van mostmár VPN szolgáltatásuk is. Ez kerül pénzbe, nem látok olyasmit amiről beszélsz hogy "ha nem fizetsz akkor kiadják a szokásaid adatait harmadik félnek". Sose volt ilyen, most se lett ilyen. Nem is nagyon tudom elképzelni hogy ezt bárki megléphetné aki open-source appot fejleszt hiszen nyilvánvalóan a nyílt forrásban ez a működés benne lenne és mindenki elpártolna. -
crok
Topikgazda
válasz
Bozek #136584 üzenetére
Pontosan. Pl. SmartPack Kernel Manager - GitHub release-ekkel van megoldva a frissítés, szól az app mikor megnyitod hogy van frissítés. Letölteni eleve GitHubról töltöd le, előtte csinálsz egy XDA posztot és van a keresőmotoroknak is jól csengő "honlap" is hozzá.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #136579 üzenetére
Nekem az beválik, hogy lehúzom az értesítést - még eddig mindig látszot és át tudtam könnyen írni..
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #136569 üzenetére
Parallel Space? Elég stabil, elég régóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Tesla topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple 20W adapter gyári!!!! Bontatlan!
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest