Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz Chris Kiki #137319 üzenetére

    Köszönjük hogy rászántad az időt és a (szerencsére) pozitív eredményt is megosztottad velünk!

    Eddig nem jutottunk el tegnap de egy jó részére nem is válaszoltál pedig megtaláltad volna - ráadásul az van hogy a megoldás amit találtál pl. nálam egyáltalán nem működne mert ez a funkció nálam (meg a teljes családra) alap, hogy ki van kapcsolva.

    Millióféle reklámozási megoldás létezik, az egyszerűbbek szűrésétől haladtunk (volna) a gázosabbak felé.
    Mivel ezek rejtőzködnek így a legeredményesebb módszer a körülhatárolás. Ha találsz valamit akkor tesztelés erejéig törlöd és vársz, egyszerre mindig csak egy dolgot csinálsz hogy ne kavarodhassanak a dolgok össze.

    Feltettem az appot hogy megnézzem mit láttam volna én ebből az esetből.
    Sokmindent.
    Pl. hogy a app értékelése 3.5* és millió a panasz arra, hogy idegesítően reklámoz.. fő poén benne, hogy az appot a fejlesztője ~2 hónapja eladta és a "csere" óta (most Június 10-11) van agyignyomva teljes képernyős és ilyen szemét reklámokkal. Volt, aki 7 év használat után törölte.. Szóval volt róla szó hogy van hozzá közöd. Mert úgy néz ki hogy mégiscsak volt, feltettél egy appot.. úgyhogy a felderítés eleje épp illett volna rá, és az új reklámazonosítóval amúgy is mindenképp jól jártál ha nem támaszkodtál a célzott hirdetésekre.. de haladjunk sorban.

    AdAway: root nélkül telepítve is működik az Ad Detector gomb benne a menüjében, 0 másodperc alatt dobta ki hogy app olyan reklámozási lehetőséget tartalmaz amit hosts file alapú szűréssel (vagyis VPN-el se) lehet szűrni, vagyis az appba bele van "drótozva".

    AppBrain Ad Detector-al is meglett volna:
    (Angolul írom mert angolul használom a telefont, bocsi előre.)
    Show concerns -> Ad Network tab -> itt fel van sorolva az összes reklámhálózat amivel az appjaid kapcsolatot tartanak -> az AdMob (ami az egyik legszemetebben felhasználható fajta) alatt ott van a GPS Averaging.

    Az Addons detector is feltűnően sok reklámozásra való addon-t mutat benne: Scan gombra nyomva beolvassa amit tud majd az Addons gombra nyomva olyan tetemes a lista az app mellett hogy "öröm nézni".

    Érdekesség: a cca. egy órás intervallumokat ha említed akkor az már nekem is feltűnő lett volna mert az 99.5% hogy egy un. alarm-al van időzítve ami ha lejár akkor nem az app főtevékenyége csak egy "valamely" tevékenység fog megnyílni ami (ahogy említettem, valószínűleg) egy kraftolt WebView hívás lesz vagy egy már előre letöltött (pl. AdMob) reklám megjelenítése - emiatt nem látható a taszkváltóban és egyéb helyeken.

    Ez egy olyan terület ami állandóan "fejlődik", macska-egér harc, mint a vírusfejlesztők-vírusírtófejlesztők vagy a Win licenszelés - Win törések vagy a csendőr-pandúr dolog. Mindig van új a nap alatt. Hasznunkra vált az írásod és (engedelmeddel, ha már említetted) mint tanulságot és kivonatolt megoldást átemeltem a hasonló dolgokkal foglalkozó Logout blogbejegyésembe. Köszi!

    Egészségünkre!

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák