- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
@Somatom: Erre mondjuk app se kellene neki, a tárcsázóba beütött *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*) után vagy Settings -> About phone -> Internal memory-ra többszöri rábökés után is ugyanabba a menübe vinné. Amit beállít itt viszont nem jegyzi meg, restart után vissza fog állni 4G preferáltra.
@Jazz: nem fogod tudni átállítani a WLAN hot spot csatornát.. ügyes algoritmus állítja automatikusan (és itt most az ügyest a legszigorúbb szarkazmussal értsd).
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #155923 üzenetére
Notification History - értesítések tartalmának, megjelenítőjének nyomonkövetésére, logolására, mondjuk ezt az alkalmazásindítás szerintem nincs benne..
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #155892 üzenetére
Rosszul tudod, a permanent notification csak az egyik régóta elterjedt, relatív egyszerű és jellegéből adódóan széles körben "jól" működő programozói workaround és baromira idegesítő ha engem kérdezel (akkor lássak értesítést ha értesíteni akar egy app vagy folyamat). Van rá megfelelő programozási megoldás minden SDK API-ra (csak simán Youtube-on órákig lehet nézni Google alkalmazottakat és igen jó szakembereket ezügyben előadásokat tartani) hogy egy-egy app megfelelő folyamata fusson / bent maradjon. Ja, hogy vannak fejlesztők akik ezzel nem foglalkoznak vagy nem jól.. ja az AOSP forrásba bele-belenyúlnak a gyártók is, főleg pl. a memóriakezelésbe, ActivityManager-be.... ettől még a permanent notification egy borzasztóan idegesítő "megoldás" imho.
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #155879 üzenetére
Hát azért vannak módszerek meg beállítások amivel egy jól megírt app bent tartható
Mindenesetre tény, hogy most pont úgy jártam, hogy a világon majdnem mindent elkövettem (az uninstall-on kívül és még egy dolgon kívül) hogy a Mi Home app NE küldjön értesítést.. és nem lehet rávenni
Csak akkor nincs értesítés ha konkrétan kikapcsolom az értesítéseket
Csak hát ugye Xiaomi
Hiába, minden szentnek maga felé húz a keze
-
crok
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #155875 üzenetére
Alternatív áruházak vannak, mint pl. az Aurora Store [F-Droid] [GitHub] vagy a Yalp Store [F-Droid] [GitLab] [Weboldaluk] vagy manuálisan leszeded amit akarsz mondjuk az APKMirror.. APKPure.. UpToDown.. oldalakról valamelyikről ha fent van amit keresel.
De ha nem lépsz be akkor még adódnak majd gondok mert olyan app-ek amik kifejezetten építenek pl. a Firebase-re vagy más Google szolgáltatás(ok)ra (vagy pl. licenszelésre) nem vagy nem biztos, hogy tudnak működni.
Szerintem paraszt megoldás, de ennyi erővelmi lenne, ha regelnél egy céges "eldobós" semmire se használt Google fiókot? -
crok
Topikgazda
válasz
csipuka #155851 üzenetére
Nálunk sokat nyesett az akkuból a GMaps pár éve.. átálltunk Life360-ra, kikapcsoltuk pl. a vezetésérzékelést de alapból is sokkal takarékosabb mint a GMaps és ugyanúgy térképre teszi ki merre van, tud értesítéseket is küldeni érkezésről / indlulásról (ingyen korlátozott, csak 2 helyre van értesítés de korlátlan a check-in ha szólni akarsz hogy odaértél valahova). Csak ez az eredeti kérdezőnek nem megoldás ha SMS-es (vagy legalábbis on-demand) lekérdezés kell és nem folyamatos tracking.
@MC Pite:
A Glympse-t használtátok eddig? Ha nem akkor az is megér egy próbát.
Esetleg automatizálóval? Lehet szüttyögősebb de 100% egyedi megoldás. Tasker vagy Macrodroid topikban hátha.. (SMS érkezést úgy tudom tud kezelni mindkettő, arra lehetne alapozni hogy kérjen le egy pozíciót és ugyanúgy küldje is tovább az adatot). Tasker - PH! topik - Kisokos & MacroDroid - PH! topik - összefoglaló -
crok
Topikgazda
válasz
szimi57 #155714 üzenetére
Tök jó! Az a fajta tartó amit használsz is tök jó - csak én a műszerfal fölött szerettem volna látni az infót (alul így beakasztani nem is tudom, nincs rá hely) és taszkváltással a Sygic mellett akartam volna használni.. na, azt a tartómat megette a nyári nap, egyszerűen "kitágult" a műanyag
Így maradt a CD helyébe betolt tartó, másik meg egy A oszlop mellé a kis háromszög üvegre betett vákuumos tartó, az is jó mert mellette felhúztam a tápot fixen egyből alá és se nem takar ki semmit se nincs napfényben nyáron.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
szimi57 #155704 üzenetére
A Torque Pro baromi jó, [én így használom]. Igen, logot is csinál ha kell de szerintem azért vastagon olcsóbban hozzá lehet jutni jól működő ELM327 dongle-hez és a Torque Pro-val együtt is 5K alatt lehet maradni. Bár ha csak utat meg gyorsulást kell méretni akkor a Torque meg egy dongle ágyúval verébre.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #155679 üzenetére
Nekem pl. eszembe nem jutna ugy csoportositani.. de ha irsz esetleg a fejlesztonek lehet beleteszi. Bar a FAQ szerint nem nagyon akar ilyesmit, max a GMail fele csoportositas van meg.
-
crok
Topikgazda
Nyomd hosszan, és nézd meg milyen app-re ugrik a beállításokban vagy eleve keresd meg a beállításokban az alkalmazáslistában. Szerintem nem vezeték nélküli vészhívás hanem értesítés (wireless emergency alerts), talán véletlen a menüben jártált és bekapcsolta.
-
crok
Topikgazda
válasz
dbj19 #155608 üzenetére
A Xiaomi sajátja vagy megy vagy nem - de az biztos.. inkább jól bevált 3rd party:
Super Backup & Restore - SMS, híváslista, kontaktlista file-ba mentése, visszaállítása file-ból.. app APK-k mentése. Root nélkül.
SMS Backup & Restore - másik SMS, híváslista, kontaktlista mentése file-ba, visszaállítása file-ból.. Böngészőben meg tudod nyitni a készített SMS-, kontakt- és híváslista XML file-t, lehet nézni / olvasni.. a nézegető csak megnyitja a file-t, nem tölti fel sehova, helyben a böngészőben történik a feldolgozása és megjelenítése az XML-nek. Root nélkül.
Csinálsz egy mentést, átmásolod a másikra és visszaállítod (vagy eleve Google Drive-ba mented és a másikon egyből onnan állítod vissza).
-
crok
Topikgazda
Szerintem Black Friday alkalmából belehúznak páran most: nézegetem az általam naponta végiglapozott oldalakat és itt van pár (szerintem érdemes) alkalmazás ami most le van árazva:
Pulsar Music Player Pro
1499.-999.- -- nem mellesleg az ingyenese is nagyon jó
Poweramp Full Version Unlocker1400.-419.-
FBReader Premium2599.-1799.-Servers Ultimate Pro
2890.-1599.-ARC Launcher Pro 2021
999.-169.-Unified Remote Full
1499.-459.-Valamint egy nagyobb lista androidpolice-on.
-
crok
Topikgazda
válasz
alex devil #155464 üzenetére
Itt mindent megtalalsz: [link]
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #155374 üzenetére
Offba teszem mert ugyan ilyet nem tudok (meg szerintem nem is igen létezik mert az értesítések az adott app-hez tartoznak, ha nem az app teszi permanens értesítéssé akkor nem lesz permanens) viszont esetleg Notification History-t használhatnál erre - így ha törlöd is vissza tudod nézni az értesítések tartalmát utólag.
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #155348 üzenetére
Hm.. nem használsz Adblocker-t? Az a localhost mint domain abban a linkben nekem gyanús.
-
crok
Topikgazda
Ma megint le van árazva a Mobile Doc Scanner (MDScan) + OCR ha valakinek épp most lenne rá szüksége (
1490.-389.- mondjuk elvileg $1 de mindegy..). -
crok
Topikgazda
válasz
kutga #155286 üzenetére
Nem tudom melyik alternatív klienst ÉS melyik protokollal használtad (POP3 vagy IMAP)* és hogy hogy állítottad be a GMail-t hogy hogy kezelje a törlést.. de nekem ilyen problémám nincs, ajánlom a FairEmail-t, MailDroid-ot, K-9-et, Bluemail-t:
FairEmail - szintén nyílt forrású (reklámmentes) email kliens, enyhén fizetős kényelmi szolgáltatásokkal
MailDroid - ingyenes (de nem nyílt) email kliens
K-9 - ingyenes, nyílt forrású email kliens (Google Play link - csak alig frissül Play-ben de a beta kb. ugyanúgy megy ki mint a GitHub release-ek, használd azt ha a legeslefrissebb verziók kellenek de a Play-ben a beta ugyanaz lesz)
Blue Mail - ingyenes email kliens, szerintem nagyon jó!*IMAP-ot használok és a FairEmail FAQ (153) szerint van beállítva a Gmail:
a weben belépve a Settings -> Forwarding and POP/IMAPWhen I mark a message in IMAP as deleted:
Auto-Expunge off - Wait for the client to update the server.
(az Auto-Expunge on az alapértelmezett)
- valamint -
When a message is marked as deleted and expunged from the last visible IMAP folder:
Immediately delete the message forever
(Az Archive az alapértelmezett - az a gond)És így tökéletesen működik - az említett 4 app biztosan, FairEmail-t használok most főleg.
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #155281 üzenetére
Force close / restart után cold start van - akkor látni fogod te is
-
crok
Topikgazda
válasz
p.t.r #155263 üzenetére
Azért még pl. a GetApps-el (nem ezzel mert ez kínai) megpróbálnám frissíteni magát a Mi Calendar app-et, hátha akkor újra megjelenik, vagy ugyanígy egy APKval megpróbálnám "frissíteni", mondjuk APKMirror-ról leszedni egy APK-t és telepíteni (a zöld ikonos kell szerintem neked, nem a fehér mert az kínai).
-
crok
Topikgazda
válasz
p.t.r #155241 üzenetére
A launcher-t át tudod állítani úgy, hogy legyen app drawer, úgy látszania kell - ha meg úgy látszik akkor a launcher lesz megint a gond, volt már pont ez itt csak másik app lett törölve, azt megoltotta a launcher-től készített mentés (MIUI saját backup-ja is elég) majd egy launcher teljes adattörlés és a backup-ból visszaállítás és megmaradtak a beállítások is. Ha nem gond hogy esetleg újra kell rendezni akkor eleve egy launcher app adattörlés és szerintem megoldódik.
-
crok
Topikgazda
válasz
tonyrulez #155189 üzenetére
És ha kipróbálnád amit svgyula használ akkor itt megtalálod a régi build-eket és itt pedig pont azt amit említett.
-
crok
Topikgazda
válasz
tonyrulez #155192 üzenetére
Le kell választani a Youtube-ot a Play-ből - akkor nem lesz ilyen. Bár szerintem a Vanced-nek se nagyon van értelme, szerintem az alternatív lejátszók jobbak mint a Vanced és nyűg sincs velük.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #155162 üzenetére
Elsőre:
balról elhúzod és megjeleníted a menüt majd a Solid Explorer felirat mellett lesz egy három pöttyös menü, na abban van a bookmark manager, azt keresed.
Másodikat nem tudom, nem használom a funkciót. -
crok
Topikgazda
Igen, az Android 11 új tárhelykezelési API miatt. [Így pl.] meg lehet oldani a gyári filekezelővel is hogy az megkapja a jogot de [itt] leírtam hogy az egyes app-ekkel hogy lehet oda írni, szerintem [ezután] fog menni azzal is meg mással is ami tudja használni az All file access API-t és meg is adod neki a jogot (pl. FX File Explorer vagy a MiXPlorer vagy a Solid Explorer File manager de még a Files by Google meg a szeg egyszerű Material Files is).
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
zeon.hu #155021 üzenetére
Közben a Play Protect úgy néz ki különálló app-ként (is?) letölthető lesz Android 12-től.. @AndroidPolice Remélem a Play Store-ból ki is szedik, úgyis mindig az volt az első hogy kikapcsoltam.
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #155016 üzenetére
Kalibrálás nincs a gyári teszt jobb felső három pontos menüjében?
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #155001 üzenetére
Ha mukodik es jol mukodik az IMAP idle akkor nem kell sync interval (meg nincs is ertelme).
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #154997 üzenetére
Draga..
-
crok
Topikgazda
válasz
kutga #154994 üzenetére
FairMail vagy MailDroid után vissza nem váltanék, az 100% biztos. Ha másért nem azért biztosan nem mert végre rendesen kapok gyak. érkeztetés után azonnal értesítést (mert végre valamiben működik Google Mail-el is az IMAP IDLE rendesen és nem kell a Firebase-re hagyatkozni ha értesítés van / vagyis lenne..) és legalább nem is merül tőle annyira a telefon mint a GMail apptól. Én nem mondom, hogy a GMail app maga rossz mert nem, de hogy egyik-másik build-el el-eltörnek valamit.. aztán az a folyamatos sync job amit csinál.. szóval én pl. biztos vissza nem térek valóban nyomós indok nélkül (ami jelenleg nagyon nincs).
-
crok
Topikgazda
válasz
seger #154992 üzenetére
FairMail - szintén nyílt forrású (reklámmentes) email kliens, enyhén fizetős kényelmi szolgáltatásokkal
MailDroid - ingyenes (de nem nyílt) email kliens, van belől Pro is.
TypeApp mail: nagyon hasonlít a Bluemail-re
Microsoft Outlook -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #154768 üzenetére
Az a baj hogy amit akarsz az max. Xposed-al (LSPosed + XprivacyLua) tudnám elképzelni hogy megoldható mert ha API szinten engedted akkor ott már máshogy nem lehet belenyúlni..
-
crok
Topikgazda
válasz
DeFranco #154735 üzenetére
"Sokáig a gugli billentyűzetét használtam de notóriusan aláhúzogatja pirossal az általa hibásnak vélt szavakat" -- nem-e lehet, hogy azt nem is a GBoard húzza neked alá, hanem a rendszer helyesírásellenőrzője (Beállítások - Nyelv és bevitel - Helyesírás-ellenőrzés)? GBoard-ot is használok néha, nálam se húzza alá, legalábbis nem pirossal. Viszont a helyesírás-ellenőrző mindig pirossal húzza alá ha be van kapcsolva. Van aláhúzás ha ismeretlen szót "lát" de azt feketével húzza alá és csak úgy tűntethető el (tudomásom szerint) ha az egész javaslatsávot kikapcsolom de én a javaslatsávot a copy-paste miatt használom sokat. Egyébként az OpenBoard is remek az AnySoft mellett szerintem.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #154662 üzenetére
Not able to take screenshots of AquaMail (some error message about DRM)
This can happen if you’ve enabled app settings -> security -> PIN code / fingerprint.
When you do this, AquaMail marks its window as “secure” — to prevent its contents from showing in Android’s “recents apps” list (which anyone can see, even when the app itself is “locked”).
Regrettably, this also makes Android block the screenshot taking capability (even though it’s not the intention).
Akkor használsz PIN-es / ujjlenyomatos védelmet. -
crok
Topikgazda
válasz
Black&White #154650 üzenetére
Lehet.. Google Support forumon is van mostmar par jelentes pl. Lengyelorszagbol meg ugy kb. Europabol, amit linkeltem Reddit (lehet nem itt?) az is kb. csak europai volt.
-
crok
Topikgazda
válasz
kopi73 #154646 üzenetére
Nemigen lesz ez gyartofuggo... Nalam egy Nexus 6P (meg Huawei) meg egy Redmi Note 4X de custom ROM, semmilyen ROM semmilyen GApps mellett nem megy, se a Pixel Experience.. es hozzadni se lehet semelyik keszuleken amin mar be vagyunk lepve egyel. Valami a Google-el van.
-
crok
Topikgazda
válasz
kopi73 #154642 üzenetére
Egyelőre én spec. jobbat nem tudok mondani mint várni, én azokon a helyeken amiket általában olvasok nem találok még hivatkozást se ilyen problémára - pedig a probléma létezik.. Egy reddit szál pl. van itt ami hasonló gond. Az még a fura számomra, hogy most tiltotta ki az Android 2.3-t a Google a Play szolgáltatásokból és valahogy kb. egyszerre lett ez a belépési gond meg az Android 2.3 letiltás.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #154622 üzenetére
Az ugy jo, mast nem kell piszkalni.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #154618 üzenetére
Compress meg Use SCP, ha a keszulek birja, ezeket probald ki ha gondod lenne a sebesseggel.
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #154614 üzenetére
Nem nem elég jó hanem nem erre való: az a TC Android SFTP plugin az szerverhez csatlakozásra való - nem szerver, nem kiszolgáló. Ha a PC-n akarod csinálni az "érdemi" részt akkor a PC-re kellene a kliens és a készülékre a kiszolgáló.
-
crok
Topikgazda
válasz
efi99 #154610 üzenetére
Azt használtam anno én is hasonlóra (Automate + Teasaver) de én már régen nem foglalkoztam vele és itt arra nincs topik, ellenben a MacroDroid-ra meg a Tasker-re van topik is meg ember is bőven (:
-
crok
Topikgazda
válasz
SunMount3r #154608 üzenetére
Összefoglalóból
Szerverek fájlátvitelre:
Banana Studio SSH/SFTP Server & [PRO]
..és akkor mellé az említett TotalCommander SFTP plugin
Vagy van még ott pár egyéb lehetőség (:
Mondjuk nekem fura, hogy biztonságról és az ES-ről egy hsz-ben írsz mint alternatíva. Nem véletlen nem érhető el Google Play-ben elég régóta. -
crok
Topikgazda
válasz
Zozo0525 #154603 üzenetére
Annyi az értelme, hogy esetleg tud valamennyi energiát spórolni: addig amíg kell a mobilnet mehet 4G-n a modem hogy legyen gyors, utána meg csak 3G/2G hálózat de mobilnet nélkül vagyis csak hang. Bár nemsoká úgyis kukázzák majd a 3G-t a szolgáltatók (akinél jelenleg van) és marad az 5G / 4G / 2G (ami a visszafelé kompatibilitás és spec. felhasználások miatt megmarad, egyelőre még).
@borix: Mindenesetre automatizálókkal lehet, de szerintem mintha csak root-al lenne ma már csak megoldható a váltás. Automatizálók és topikjaik: összefoglaló.
-
crok
Topikgazda
válasz
joey04 #154576 üzenetére
Beallitasok - Kapcsolat es megosztas - NFC - Erinteses fizetesek
Itt ket menupont van:
- Fizeteskor alapertelmezett app - ez kene legyen a GPay nalad
- Alapertelmezett hasznalata - itt meg hogy Alapertelmezett alkalmazas csereje, ha nyitva van egy fizetesi alkalmazasEzt akarod elerni a Simple-el, nem? Hogy igy tudj az OTP kartyaval fizetni ha nyitva van a Simple de minden egyeb esetben GPay es Revolut kartya?
Ha igy van beallitva de nem igy megy akkor vagy MIUI bug.. vagy Simple.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #154512 üzenetére
Megneztem neked biztosra: a login fixen a Chrome-ot akarja nyitni.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #154510 üzenetére
Irj a Vodanak, szerintem ugyanazt jatszak most el mint az iCsekk nemreg hogy valamiert a Chrome-ot akarja fixen nyitni, nem siman atadja a lapmegnyitast a rendszernek (te meg eldontod mivel nyitod meg).
-
crok
Topikgazda
válasz
BestofJAVA #154452 üzenetére
Töröld a Google Play összes adatát majd a beállításokban az appok listájában kapcsold be a rendszerappok megjelenítését, keresd meg a Letöltések nevű appo(ka)t (lehet lesz kettő is), annak (azoknak) is töröld az adatait és restart. Nézd meg jó-e a rendszeridőd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- XPEnology
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest