Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Van nyárra egy olyan tervem, hogy szeretnék készíteni egy kis android játékot. Egyértelműen nem a grafikán lenne a hangsúly, inkább valami logikai, gondolkodtató a lényeg, hogy ezzel gyakoroljak.
Van már egy alap tudásom, de hogy egyedül nekiálljak egy ilyen projektnek és minden problémára megoldást találjak az még nem megy, ebben akarok fejlődni.
Mit ajánlotok, hogy megértsem és magamtól össze tudjak rakni egy ilyen alkalmazást?
Jöhet angolul, magyarul könyv videó stb. A lényeg, hogy haladjak és gyakorlatot szerezzek.Köszi.

-
Nestor16
senior tag
Hát azt jelenti, hogy nem tudom folyamatosan szkennelni a wifi-t. Azért is ez a kiindulópont, mert ezt találtam forrásként jónak, meg közel áll az én programomhoz csak jól kéne módosítani.
Szóval wifiManager.startScan(); kódnak kéne többször lefutnia (igazából végtelenszer, amíg le nem nyomom a Stop gombot) vagy ezt más komponenssel kéne megoldani, service vagy intent?
Most olyannal próbálkozom, hogy a WIFI ne menjen alvó állapotba:
Settings.System.putInt(getContentResolver(),
Settings.System.WIFI_SLEEP_POLICY,
Settings.System.WIFI_SLEEP_POLICY_NEVER); -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem bele az Android programozásba.
Most egy olyan programot kell írnom, ami a Wi-Fi SSID-jét és jelerősségét írja ki (eddig megvan) úgy, hogy ha a Start gombot megnyomom akkor a wifiManager.startScan(); folyamatos frissítése során egy CVS fájlba mentse el ezeket az adatokat. Ott akadtam el, hogy nem tudok egy for ciklust csak simán beszúrni, az nem működik, ha jól gondolom azért, mert a függvény szkennelési frekvenciája jóval lassabb (~1 sec). Gondolom ezt a frekvenciát nem lehet felgyorsítani (bár a feladatra jobb hatással lenne, hogy minél gyakoribb legyen a scan) szóval a ciklust kéne ennek a sebességére lassítani.
Ezt nem tudom hogyan lehetne, hogy csak akkor lépjen tovább a ciklusmag, ha megvan az új wifiManager.startScan(); érték.Erre tudtok megoldást?

Új hozzászólás Aktív témák
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (FOGLALVA)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest