Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kutyauto

csendes tag

válasz BE4GLE #5499 üzenetére

Üdv,
    Köszönöm, ez megoldotta! :R

Amiket korábban írtál, azoknak is kezdem kapisgálni az értelmét...
    Megtapasztaltam mekkora szívás is pl. amikor egy nem classban, hanem primitív változóban tárolt adatot később mégis by reference akarnék passzolgatni (végül találtam rá megoldást),
    tovább addig, hogy mennyivel könnyebb is viewModelt, meg livedata-t használni , meg databindinget... meg stílusokat, meg még egy rakás dolgot amiket használni kell sokat mire az alapjaik készséggé válnak.
    Óceán van tudnivalókból. Ha kitart a lelkesedésem pár év múlva talán ügyes 60-as junior leszek :)

• Kutyauto

csendes tag

válasz BE4GLE #5484 üzenetére

Köszi a tippeket, utánaolvasok, ki fogom próbálni amiket nem ismerek belőle.

Sok mindennel játszom, kísérletezem amibe belebotlok... igazából csak a tapasztalás, tanulás kedvéért írogatom amiket most csinálok. Érdekes, hogy pár programsorral olyan funkciókat lehet megvalósítani, mint az írott szövegek felolvasása... ugyanakkor például éppen ebben jött elő, hogy ha előkészítem
    tts = TextToSpeech(mycontext, ttsListener )

majd a listener initjében szeretném beállítani a default lokációnak megfelelő hangot ...

val voice = tts?.voices?.first { it.locale== Locale.getDefault() && !it.isNetworkConnectionRequired}
    if (voice != null) {
    tts?.setVoice(voice)
    }

Hát a tts.voices egy 389 elemű lista, amelyből nekem csak az a 2-3 elem kell, ami megfelel néhány paraméternek. Ennek a listának a szűrése ( .filter{} ), keresni benne ( .first{} ) elemet a mostani tapasztalatom szerint baromi lassú... egyelőre nem találtam azt a módszert ami ne tűnne nagyon lassúnak.

A másik, hogy intiben beállítom a sebességet (alapból is amúgy is 1 lenne gondolom)
    tts?.setSpeechRate(1f)
    de ennek ellenére az első néhány megszólalás sokszor nagyon hadarós. Aztán lelassít a beállított normál tempóra.

Új hozzászólás Aktív témák