Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
((A new line/tab átalakítást csak példának írtam, (és ebben az esetben az első pont teljesen jogos) Esetemben egy kicsit összetettebb dologról van szó: tényleges szövegfeldolgozás történik, a mentett oldalon - értelmezést könnyítendő - a rövid bejegyzéseket mintegy kibontja a program, és egy hosszú file-ban tárolja. Igazából ez is egy decoder, csak épp elég speciális. De ez a programozási probléma szempontjából lényegtelen.))
A röviden pont történt meg most (vagyis megoldást kerestem), és a választ is köszönöm: És meg is fogadom, (2. pont), mert igazad van: nem foglalkozok a teljesítménnyel. Én is gondoltam arra, hogy ha a teljesítmény ilyen fontos tényező, akkor ezt a részt natívan kellene elkészíteni, de ebben (még) nincs tapasztalatom. Egyébként nem olyan félelmetesen hosszú a feldolgozás: vmivel több, mint 200e bejegyzésre 20-40 perc jelenleg

((Arra az indiszkrét kérdésre, hogy akkor miért a telefonom csinálja, csak azt tudom mondani: az mindig nálam van. De egyébként a teljes adatbázist csak egyszer kell megcsinálni, a többi meg már rövid...))((A 3. pontban is nagy igazság van, bár egyszer beleástam magam az unicode-ba, és írtam konvertáló algoritmust is, tehát az van. Az UTF16->UTF8 irány elég egyszerű, hiszen ott (felső részek kivételével) minden karakter létezik. A fordított irány az érvénytelen szekvenciák miatt egy kicsit izgalmasabb.
A gond egyébként pont abban van, hogy az UTF8 nem egyforma hosszú részekből áll (na persze ez az előnye is), és ez - saját kód nélkül - megnehezíti a szövegfeldolgozást. A legegyszerűbb példa: nagyon nehéz effektív UTF8 beolvasást csinálni, mert nem tudod, hogy pontosan hány byte-ot kell/lehet a pufferbe olvasni, és ezért pl. vagy "görgetni" kell a puffert, vagy figyelni a végén az eltört karakterekre. Ezért is gondoltam, hogy egyfajta stream-szerű beolvasás (szerű, mert UTF8 karakterenként olvas/ír) egyszerűsíteni az életet, de még nem találtam ilyet készen. Ettől függetlenül masszívan igaz, hogy meglehetősen túlkomplikálja a programot. Bocs a hosszú okfejtésért.))
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest