- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Csináltam egy screenshotot a T10 -zel menet közben. Sztem nem kell hozzá magyarázat.
-
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
D.Orion #78247 üzenetére
"Mu-csounak panaszkodott egy szerzetes:
– Mindennap öltözni, vetkezni és enni kell. Hogy szabaduljunk meg ettől a sok nyűgtől?
– Egyszerűen csak öltözünk, vetkezünk és eszünk – közölte Mu-csou.
– Nem értem.
– Ha nem érted, akkor bizony mindennap öltöznöd, vetkezned és enned kell."Helyettesítsd be utazással! Egyszerűen csak felpattansz a vonatra, bambulod a tájat és ennyi.
-
Somatom
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #78228 üzenetére
Médiaszkennelés bug, vagy, valami, valamivel nagyon szeretne kommunikálni (pl. szinkronizálás), de nem sikerül neki. Ezen a nyomon indulj el! Pl. tesztelés repülő módban, vagy kikapcsolt szinkronnal. Továbbá GSam Battery Monitor, valamint Wakelock Detector.
-
Somatom
veterán
válasz
Game-over #78205 üzenetére
Teljesen jó az a link.
2012 -es fejlesztésű Rockchip RK3188. 28nm, 4x1,6 CPU (már, ha nem T procis, mert abban 1,2 -re van korlátozva), 400Hz -en ketyegő Mali 400 MP4. Sokat hekkeltem ilyeneket, mert anno "TV okosítókban" ezt használták. A legnagyobb gáz a 4.2 -es Android, mert sok programnál minimum a 4.4. -
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989 #78196 üzenetére
Valamit benéztél. Bár, a linkre azt írja, hogy elfogyott, de a specifikáció szerint az 2/16 -os.
-
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989 #78183 üzenetére
Ennyiért nem nagyon lehet jobbat venni, de ez nem jelenti azt, hogy ez a tab jó. Ettől még egy Rockchip RK3188 -as is jobb, mert abban legalább 2GB RAM van.
-
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989 #78179 üzenetére
28nm -es Spreadtrum SOC, amiben egy Mali 400 a GPU. Abból is a leggyengébb (MP2). Játékok közül talán a sakk elfutna rajta.
-
Somatom
veterán
válasz
Szevaszam #78174 üzenetére
A kettő közül én is a Samut választanám, első sorban a méretállítás miatt, ami excell -nél fontos lehet. Esetleg nézd meg a Lenovo Tab 4 10 plus -t! Abban 625 -ös Snapi van (a Samuban 425). Létezik 3/16 -os és 4/64 -es verzióban. Otthon vásárolható még az Acer Iconia A3-A50-K3ES, amiben az a Mediatek SOC van, mint a Teclast T10 -ben, csak alacsonyabb felbontású (1920x1200) kijelzővel és ujjnyomatolvasó nélkül.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #78064 üzenetére
Nem szedtem szét, nem néztem utána, hogy mi krepált be bennük. Elkezdenek tölteni, de amint a töltésvezérlő rákapcsol, megszűnik a töltés. Emiatt villog a kijelző.
Predator2:
Igen is, meg nem is. Root -tal tudsz váltogatni a governorok között és CPU "tekergető" alkalmazással az egyes magok reagálási sebességét is tudod befolyásolni. De, a hővédelem be fog avatkozni, ha túl agresszívre állítod. Túlfeszelni csak kernel szinten lehet, de az már rizikós, mert leolvadhat a proci a panelról. Anno Rockchipes "TV okosítókon" csináltunk ilyet. Komoly hűtőbordák, meg ventillátorok kellettek a tuninghoz. Van pár ilyen videó a YT -on. -
Somatom
veterán
válasz
Trk.Adam87 #78013 üzenetére
Amúgy sem kedvelem a Huaweieket az EMUI és az agresszív memóriakezelés miatt. De, ezt a tabot azért sem választanám, mert csak az LTE verzióban van GPS. Persze, ez nem mindenkinek fontos, meg telóról is lehet neki adni pozíciót, de azért ....
-
Somatom
veterán
válasz
Laslow #77938 üzenetére
Az ár/érték arány ebben az esetben mellékes. Egyrészt azért, mert nálad az ár nem számít, másrészt azért, mert a technológiából adódóan az IPS -nek nincs feketéje, tehát az általad írt igényszinten csak Amooed jöhet szóba. Abból meg nem túl nagy a választék. Főleg, ha figyelembe vesszük a 4K igényt is.
-
Somatom
veterán
válasz
balazsovics #77927 üzenetére
Épületautomatizáláshoz tablet? A tableteken nincs programozható IO interfész. Ahhoz sztem inkább vmi málna kéne és hozzá egy érintőképernyős megjelenítő.
-
Somatom
veterán
Tulképp bevált, de van néhány furcsaság.
-Telóról átmentett régi Opera bétán nem megy az egyujjas nagyítás, míg a telón igen.
-A Music Folder Player nem tud visszaállni félbehagyott számnál a korábbi pozícióra. Az app szerint ez az MTK miatt van. Van benne egy tweak, de hatástalan.
-Hiába 16:9 -es a kijelző és a TV képaránya, HDMI kimeneten mégsem tölti ki a képernyőt.
-Sokkal lassabban talál GPS pozíciót, mint a telóm. De, legalább utána stabilan tartja.
-Eddig kétszer produkált indokolatlan, váratlan kikapcsolást. Persze, ez arányaiban nem olyan szörnyű, mert egyébként, amióta nálam van, még nem volt kikapcsolva. Szóval, kb. másfél hónap alatt két leállás.Egyébként gyors, a Wifijével is elégedett vagyok. Kikerestem a tokot. Ez az. Nem túl minőségi cucc, de passzol rá és legalább van benne mágnes, úgyhogy csukásra/nyitásra tudja kapcsolgatni a kijelzőt.
-
Somatom
veterán
Na, a végét kifelejtettem. Pár hete frissítettem WinCE -n. Akkor belelestem és szövegesen is megtaláltam az egyes upoikat a mappában. Legrosszabb esetben txt -ként ki tudod másolni az adatokat. Persze, nem futó naviprogram alatt. De, WinCE -re is van TC, ha belső memóriából kéne kihalászni az upoi -t és nincs kéznél PC. De, ezt itt hanyagoljuk, mert meg fognak ránk orrolni a nagyonoff miatt!
-
Somatom
veterán
Én egy TP-Link UH720 -at használok. Szükség esetén ez a tabot is tudja delejezni.
A képen látható kütyü egy SATA-USB3 adapter egy műanyag házzal, amiben pikk-pakk lehet csereberélni a 2,5" -os meghajtókat. A fedélben látható kis ezüst színű mütyűr pedig egy 128GB -os Samsung duos pen, ami az egyik végén mikroUSB, a másik végén pedig USB3.
Igyekeztem úgy fotózni, hogy felfedezhesd a képeink szélein látható hasonlóságokat és különbségeket. -
Somatom
veterán
Több oka lehet. Pl.:
1.: A külső eszköz meghajtásához áram kell, a tab viszont egy normál USB áramának töredékét tudja csak leadni. A tabra és a HDD -re is veszélyes az ilyen használat. Használj aktív HUB -ot (vagy, egyéb módon tápold meg a HDD -t)!2.: Nem minden Androidos eszköz támogatja az NTFS fájlrendszert. Próbáld meg Paragon -nal!
3.: Filmnézés helyett, lehet nekiugrani a fülke kitakarításának!
-
Somatom
veterán
válasz
deuvox #77776 üzenetére
BT füles autóban? Sztem nálam többet nem tartózkodsz autóban.
Telóról adom a netet a T10 -nek. Cirka 10 napja kezdtem a gályát az autóban, azóta megy a hotspot a telón. Eddig bírja. Viszont a jack aux in pótolhatatlan. Én biztos nem vennék autós használatra olyan tabot, amiben nincs jack.
-
Somatom
veterán
válasz
nsbikes #77744 üzenetére
Én másképp közelítem meg a problémát. Van egy alap szoftvercsomagom. Nova, TotalCommander, SolidExplorer Classic, VLC, NPlayer, TubeMate, Music Folder Player, Servers Ultimate pro, Opera, Firefox, Clipper+, Anysoft Keyboard, E-Robot, External Keyboard Helper, Foldersync pro, stb. Ezeket alapból feltelepítem, a beállításaikkal együtt. Így tök mindegy, hogy milyen az új kütyü, én mindíg a megszokott felületen, a megszokott programjaimat használom.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #77729 üzenetére
Emígy sem, meg amúgy sem.
A 220 USD még OK ezért a vasért. De, a 10" -osban mi a 100 USD feletti felár? Nézd meg mondjuk a Teclast -nál a 8" -os és a 10" -os árkülönbözetét! Pár fitying, ami nagyjából reális is. Arról nem is szólva, hogy a Mi Pad SIM -es verziójában nem csak az LTE a különbség, hanem pl. a GPS is. -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Dingle #77713 üzenetére
Életképes. Nekem egy Rapoo és egy Apple BT billem van. Mindkettő Magyar kiosztású. Ezeken kívül, van BT egerem és egy Logitech MK220 vez. nélküli egér/bill kombóm. Mindegyikkel működik. External Keyboard Helper (pro) -val használom. Ez egy felület nélküli virtuális billentyűzet. Bármilyen kiosztást lehet vele remapolni, vagy bármilyen Androidos művelethez lehet gombot, vagy kombinációt rendelni.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Ilyen infót nem találsz a specifikációkban. A belső tárhely többnyire EXT3, EXT4, kikapcsolt naplózással. Az "papíron" kezeli az ilyen nagy fájlokat. Ha lenne nálam ekkora fájl, akkor kipróbálnám. Ha támogatott az exFAT, akkor azon is kellene kezelnie. OTG -n meg lehet próbálni a Paragon alkalmazásával csatolni az NTFS tárat. Én nem használok ekkora fájlokat. Mi az, ami ekkora? Film? 4K egy 10" -os kijelzőn?
-
Somatom
veterán
válasz
demike93 #77646 üzenetére
A Teclast T10 -et tudom ajánlani (mert azt már úgy-ahogy ismerem, kézben van). Ha a T20 a gyakorlatban is jobb (értsd: a szintetikus tesztekben nem szerepelnek a használat során esetleg előjövő bugok), akkor az még inkább ajánlott erre a feladatra. Ma egy kicsit meglassult, amikor a telómon futó WebDAV szerverről, háttérben, 14GB -nyi filmet húztam át Wifin az SD kártyájára és közben az előtérben futott a Firefox 6 megnyitott lappal. De, gondolom, ez nem jellemző használat a mindennapokban.
-
Somatom
veterán
válasz
Hardver Arc #77635 üzenetére
Pontosítsd légyszi! Egyáltalán nem látja a kártyát, vagy sérültnek látja, vagy csak a videókat nem játsza le? Ha az utóbbi, akkor milyen lejátszóval próbáltad?
A többieknek: A maximális fájlméret FAT: 2GB, FAT32: 4GB, exFAT: 64ZB (Zettabyte)
Az exFAT, EXT, NTFS, stb. kezelés nem Android függő. Kernel modul, és csatolás függvénye. Tehát, a gyártón múlik (illetve a jogosultságunkon). -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
MADcat #77600 üzenetére
Sosem értettem ezt a "belassulást". A 2011 -es SGS2 -m 2013 -ban volt utóljára ROM -olva és azóta is működik. A kamionban egy Huawei Mediapad T1 10 a "szolgálati" céges Tab és a maga módján az is normálisan ketyeg. Szvsz. vagy működik, vagy nem, de olyan nincs, hogy csak azért belassul, mert régi.
-
Somatom
veterán
válasz
Randall1017 #77596 üzenetére
Tabletben a jó kamera sztem felejtős. A jó minőségű kijelző relatív. Ez a Teclastos Sharp panel sztem jól sikerült, de színekben, kontrasztban sehol sincs egy Amoledhez képest. Ha fényképeket akarsz mutogatni és minőségi megjelenítést szeretnél, akkor Amoled.
-
Somatom
veterán
válasz
zebede #77587 üzenetére
Ráindítod tálcáról. DE! Ez nem Win, vagy Linux. A freeform mód (még) nem natív megjelenítés, inkább csak egy trükk. Ha váltasz, akkor újratölti az alkalmazást. Ráadásul, Nugáton még csak amolyan béta ez a többablakos megjelenítés. PC -egy custom Androidot használok (RemixOS). Ott külön gomb van arra, hogy freeform módban húzza fel a legnagyobb méretre. Úgy látom, hogy ez a funkció a Google -féle verzióban még nincs. Itt is azt látom, hogy külsős fejlesztők jobban oldanak meg egy-egy problémát, mint a Google. Nem tudom, hogy a Google -nek mi hiányzik. Szakértelem, humán, vagy anyagi erőforrás, vagy jogosultság? ("Költői" kérdés volt).
-
Somatom
veterán
válasz
zebede #77584 üzenetére
Igen, az az. Most nincs időm, vár a fogorvos
, délután/este/hétvégén tudok segíteni. Taskbar telepítés után töröld a recent app listet (nemtom mi a Magyar megfelelője, a négyzet ikonra előjövő alkalmazáslista). Utána kéne működjön, ha a Taskbar beállításaiban a freeform mód aktív!. Elindítod a Taskbar -t, jobb felül lesz az aktiváló kapcsolója (ha nem rögtön a tálcával indulna). Bal oldalon alul lesz egy floating nyilacska, azzal lehet nyitni/rejteni a tálcát. Kilépni úgy tudsz, hogy lehúzod az értesítési sávot, a Taskbar értesítésére böksz, majd a jobb felső kapcsolóval deaktiválod (de, közvetlen az értesítési sávból is kikapcsolható a quit -re bökéssel).
-
Somatom
veterán
válasz
zebede #77575 üzenetére
De, vajon milyen az a Lenovo "gyári gari"? MediaMarktban vettem a telómat (Moto Z Play, tehát Lenovo). A hivatalos szervízpartnere a TMX. Voltam náluk személyesen. 10 percig nyomozták, hogy a kezükben levő "izé" egyáltalán hozzájuk tartozik-e. Ezzel az erővel kínába is visszaküldhettem volna gariztatni.
-
Somatom
veterán
Van valakinek javaslata Lenovo Tab 4 plus 10 beszerzésre? Az árgép listájából a PC Landot választanám, mert náluk szoktam vásárolni. Mi a szitu a garival? Azt ilyenkor ki biztosítja? A bolt, a Lenovo, vagy vmi szerződött partnere?
-
Somatom
veterán
Gyárilag nincs benne, de másik topikban kaptam segítséget. A Google keresőt kellett hozzá telepíteni. Így már működik a hangkeresés.
-
Somatom
veterán
Itt van egy összehasonlítás. Én nem látok teljesítményben olyan különbséget, ami kiütközne az általános használatban. Szvsz. a kettő között a gyakorlatban a HDMI out vs. SIM slot a különbség. A felhasználói igények különbözőek. Én használom asztali gép üzemmódban is a tabot, tehát nekem a HDMI fontos. Hiába lenne 4G slotom, nincs hozzá plusz kártyám, amit belerakhatnék (a fő adatkártyám a telómban van, a társkártyája meg otthon, a routeremben). Szóval, inkább telóról adok wifit. Ráadásul, a T20 sztem nem alkalmas GSM hívásra és az általam eddig olvasott infókból úgy tűnik, hogy a hazai három LTE freki közül csak a B1 -et és a B3 -at tudja, a B20 -at nem.
-
Somatom
veterán
Most kaptam e-mail -t a Geekbuying -tól, hogy megint van T10 az olasz raktárban.
-
Somatom
veterán
válasz
jenco73 #77555 üzenetére
Mert neki mások az igényei. Nincs szüksége pl. a HDMI kimenetre és freeform módban sem fog több alkalmazást futtatni egyszerre. Viszont, ha gond lenne vele, az rám hárul és a kintről rendelés rizikóját így nem szeretném vállalni. Magam nevében és a saját pénztárcámra szabadon rizikózhatok. Máséra nem.
-
Somatom
veterán
válasz
jenco73 #77553 üzenetére
A Snapi 625 erre biztosan elég. Ilyen van a telómban, fullHD felbontást hajt, símán bírja, lassan három éve. Freeform módban már érződik, hogy kevés a vas, de azért elviszi. A 80 éves nagynéném meglátta a Teclastomat és közölte, hogy azonnal kell neki egy tablet. Sztem egy ilyen Lenovot fogok venni neki. Az iPad számomra típusidegen, arról nem tudok nyilatkozni.
-
Somatom
veterán
válasz
zebede #77550 üzenetére
Igen, olasz raktárból. A Geekbuying nem mutatja a készlet mennyiségét (legalábbis én nem láttam ilyet). Az olasszal egyidőben kifogyott a német és a spanyol raktárból is. Hát nem fura? Micsoda "véletlen". Azóta sincs.
-
Somatom
veterán
válasz
zebede #77548 üzenetére
Két hete rendeltem tőlük egy tabot. Másnap levették készletről. Öt nap múlva kaptam tőlük egy sajnálkozó e-mail -t, és felajánlottak némi ráfizetéssel egy tök más tabot (10" -os helyett, egy 8" -ost). A pénzvisszafizetést nem ajánlották fel, azért külön írnom kellett nekik. Végül visszautalták a pénzt a PP számlámra.
-
Somatom
veterán
Tudja valaki, hogy ebből a T10 -ből mi hiányzik a Google hangbevitelhez (pl. Térképben címek bemondása)? A nyelv és bevitel menüpontban kéne legyen hangbevitel opció, de nem találok ilyet.
-
Somatom
veterán
válasz
BluEyes #77544 üzenetére
Egy rootolt eszközről kimented a phone alkalmazást. Telepíted a tabra, majd rendszeralkalmazássá konvertálod (ehhez természetesen előzőleg rootolnod kell a tabot). Ha mindezzel megvagy, akkor elindítod és megismerkedsz az FC (Force Closed) fogalmával. Phone.framework nélkül ugyanis semmire sem mész a Phone alkalmazással, indításkor egyszerűen összeomlik. Ekkor rájössz, hogy nem fogsz boldogulni a telefonná alakítással és veszel egy telefonálásra alkalmas tabot. Ennyi, már kész is vagy.
-
Somatom
veterán
válasz
BluEyes #77542 üzenetére
Sehol. Ez utólag nem telepíthető. Vagy, talán ROM -mal együtt, feltéve, hogy létezik GSM hívásra alkalmas tab pontosan ugyanezzel a hardverösszeállítással. Erre gyakorlatilag zéró esélyt látok. Nagyon lényeges és alapvető különbség az Androidos taboknál, hogy alkalmasak-e GSM telefonálásra, vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen autót vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone topik
- GTA V
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest