- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
válasz
arthropod #492 üzenetére
Ha ennyire távol élsz mindentől, és nem számít, ha költened kell rá, akkor szerintem az a legjobb, ha magad hívod elő a képeket. Ha van olyan helyiséged, amiben teljes sötétséget lehet biztosítani, akkor ez abszolút megoldható, persze csak ff negatív filmmel. A diát én nem ajánlom, bár a színei szépek, de nem a dia az az anyag, amivel kitapasztalhatod az analóg szépségeit. (Azt szokták mondani, hogy úgy hasonul a dia a negatívhoz, mint a gép által generált JPG a RAW fájlokhoz..)
Egybk. én úgy tudom, a lényeg, hogy a gép Pentax K rendszerű legyen, nem kell mindenképp Pentax márka az összeférhetőséghezz. Nekem pl. Pentax K bajonettes Cosina gépem van 50-es (Cosina) obival (és egy M42 adapterrel, amit még nem használtam, mert még nem találtam M42-es teleobit jó áron, de biztos működik
)
-
Darkness1
aktív tag
válasz
arthropod #492 üzenetére
A dia esetében előhívás után egyből pozitív kép keletkezik. Nagyobb a dinamikatartománya, szebb a színvisszaadása mint a negatívé. Cserébe dupla annyi az ára.
FF fotózás esetén én a saját előhívást ajánlom. Régen a színes fotózás előtt nagyon sokan otthon hívták elő a negatívokat, sőt a nagyítást is otthon csinálták. Sok idősebb fotóstárs őrizgethet komplett ff labort otthon. A mai laborokat pedig egyszerű használni és olyan a végeredmény, amit te szeretnél. Hagyd ki a digitalizációt ebben az esetben.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
arthropod #487 üzenetére
Vaterán/Indexen/Hardveraprón nézelődj, 10e Ft alatt találsz gépvázat + alap objektívet. Én Pentax vonalon vagyok valamelyest képben, tehát konkrétabban: Pentax MZ-50 7-9e körül megy, azt pl. tudom ajánlani. Belépő hobbigép volt a maga idejében. De bármelyik Pentax MZ gép megfelel. Ha igazi kihívásra vágysz, akkor keress egy régi Zenitet vagy Prakticat. Csak sajna az M42 mánia miatt relatíve drága objektívet venni hozzájuk.
A digitalizálásról: a diát a legkönnyebb, ahhoz tulajdonképp elég egy jó szkenner dia feltéttel. Színes negatívot már nehezebb, f-f negatívot még inkább. Vannak ún. negatív szkennerek, azokkal az a baj, hogy a jó darabok drágák, az olcsókat meg kerülni kell, annyira gyenge eredményt produkálnak. Summa summárum: szerintem keress egy helyet, ahol tudnak digizni jó minőségben és vidd oda a negatívokat, jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest