Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Íme az új Android Auto!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Na, végre, eljutottunk a probléma gyökeréhez. Igen, itt a bibi! Az OEM-ek. Oda ez a DVFS maga a megváltás, mert az OEM-et a szabvány, megbízhatóság, tervezhetőség, érdekli, ehhez képest így tényleg maximalizálva van a kari teljesítménye.
Ugyanakkor az a réteg, aki a dobozos terméket veszi a boltban, és nem raklapos áron a gyártótól, oda ez a DVFS értelmetlen és elfogadhatatlan. Oda ugyanis a jó megoldás az lenne amit írtam, 350W TDP, amibe kényelmesen befér, mondjuk 8 fázisú VRM, hogy bírja a TDP-t meg egy rendesen méretezett hűtő. Halkan megjegyzem, én marhára nem lennék elégedett, ha bárkitől vennék előre összerakott konfigot, és egy olyan hangzavart keltő VGA dolgozna, mint egy refi 290 vagy 290X.... Szval erre tényleg van kereslet?
Vagy ez nem a home usereknek lett kitalálva? -
Loha
veterán
A GTX 580 sokszor 40 wattra volt a kártyába épített TDP limittől. Ennyi teljesítmény maradt benne, amit a fix órajel miatt nem tudtak kihasználni.
Ez így van, azért született meg a GPU Boost de amit korábban írtál, annak semmi valóságalapja nincs a GK110 esetében:
Ma csak a GPU Boost 2.0 és az új PowerTune miatt létezik a GK110 és a Hawaii. Komolyan nem viccelek, amikor leírtam, hogy az előbbi 500, míg az utóbbi 600 MHz-es órajelet kaphatna a DVFS rendszerek nélkül. Azt persze stabilan tartaná, de fel tudnád húzni mindkettőt úgy 650-700 MHz-re, és ez a csúcs a tuningnál.
Mert ugyan úgy 837 MHz-en (Titan) menne a GPU mint most, csak néhol benne maradna ~40W TDP.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ZOTAC RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X AMP HOLOBLACK Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC 1 GB GDDR5 VGA
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- Apple Airpods 4 (2026.12.30-ig Apple Garancia)
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ugyanakkor az a réteg, aki a dobozos terméket veszi a boltban, és nem raklapos áron a gyártótól, oda ez a DVFS értelmetlen és elfogadhatatlan. Oda ugyanis a jó megoldás az lenne amit írtam, 350W TDP, amibe kényelmesen befér, mondjuk 8 fázisú VRM, hogy bírja a TDP-t meg egy rendesen méretezett hűtő. Halkan megjegyzem, én marhára nem lennék elégedett, ha bárkitől vennék előre összerakott konfigot, és egy olyan hangzavart keltő VGA dolgozna, mint egy refi 290 vagy 290X.... Szval erre tényleg van kereslet?
Vagy ez nem a home usereknek lett kitalálva?