- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuffa
tag
válasz
hokuszpk #30498 üzenetére
Igen sikerült a belenyúlás valószínű, de kisebb húzavona után vissza adtam és lett cserélve azonnal.
Csak ugye amikor én vettem a mostani hyperx-eket akkor volt az a nagy ram árnövekedés, szóval 45-be került a 2x4gb
Most meg garisan is max 16-ot ér , Na mind 1.
Lehet maradok a 2666Mhz-eseknél, úgy se fogom észrevenni a különbséget.
[link]
[link]
[link]
[link]Ezt a 4-et nézegettem, de úgy is hardverapróról rendelem, szóval még olcsóbban is jövök majd ki.
Szerinted melyik lenne jobb választás? -
Gyuffa
tag
Nos, nálam akkor voltak ezek az újraindulós dolgok amikor nem a qvl listás ramokat tettem bele
Corsair VENGEANCE LPX-eket próbáltunk 3000mhz-eseket de folyamat kifagyott, újra indult stb stb.
Utána néztem meg a mostani hyper x-eket.
Viszont lehet bepróbálok rendelni egy szintén 2666mhz-es változatot, csak ugye az rgb-s fajtából.
Aztán ha a mostani procimmal nem rakoncátlankodik akkor a másik nagyobb/erősebb procinál sem fog ( elméletileg) -
Gyuffa
tag
Sziasztok.
A Ram topikból küldtek ide, hogy itt lehet hamarabb választ fogok kapni a problémámra és kérdésemre
Szóóóval:
A jelenlegi alaplapomba szeretnék ramot cserélni, és procit. Amim most van:
Alaplap: Gigabyte AB-350M
Proci AMD Ryzen3 1300x
Ram: 2x4Gb kingston hyper x 2666mhzAnnyit szeretnék kérdezni, mivel tudom, hogy a ryzen procik elég kényesek ram ügyben, milyen ramot tudnék beletenni amit nem húz le?
Szeretnék egy rgb-s ram párost nézni mondjuk 2x8gb-os változatba.
A másik procim valószínű ryzen 2600 vagy 2600x lenne. Nem tudom proci csere után mennyire lenne nagyobb változás.
Hiába nézegettem a gigabyte oldalán a qvl listát nem lettem előrébb, mivel amiket kinéztem ramokat egyik sincs benne a listában, és nem tudom azokkal a ramokkal mi történne.
Anno legelsőnek mikor megvettem az alaplapot és a procit, elsőnek egy Corsair ram ment bele 3000mhz-es de olyan szinten behülyült a gép, hogy az borzasztó. utána a qvl listából kinéztem a mostanit és semmi baja azóta se.Előre is köszönöm, akinek van bármi ötlete
Üdv.
-
Gyuffa
tag
-
Gyuffa
tag
válasz
Beretvás #20170 üzenetére
Ahogy olvastam, úgy irták, az hogy 2666-on menjen az már processzorfüggő.
Én hiába állítottam be a ramokat, feltudtam tenni 2933-ra de ahogy kiléptem a biosból, kifagyott az egész, bármit csináltunk csak 2133on ment. És olyan durván instabil volt a gép,hogy az valami kegyetlen. -
Gyuffa
tag
válasz
Beretvás #20159 üzenetére
Megnéztem az összefoglalót de sajna 3 embernek van ilyen procija mint nekem, de az alaplap mindenkinek teljesen más. és a ram is. A G.SKILL FlareX tényleg elég zsebbe nyúlós. én a fele árra gondoltam.
2666-ost nem merek venni mert félek hogy nem fogja azon tartani magát a ram mert gyenge a procim, ezért agyaltam egy 2400ason. -
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Első sorban Boldog új Évet Mindenkinek.
Másodsorban szeretnék érdeklődni kinek milyen tippje vagy személyes tapasztalata van egy Giga AB350M alaplappal kapcsolatban, hogy milyen ramokkal szimpatizál , mellé van egy ryzen 1300x, elsőnek mikor nem tudtam erről a kényes ram kezelésről beválasztottam egy 3000mhz-es corsairt,de persze azt vissza vittem,mert instabil volt a gép, mert csak 2133Mhz-en ment, és ha feljebb húztam biosba folyamat kifagyott a gép. Átnéztem már a QVL listát is,de nem tudom melyik márkával járok jól. Ha jól tudom a 2666mhz-esek nagyon processzorfüggőek.
G.Skill és Crucial márkákat nézegettem 2400mhz-eseket,nem tudom mennyire jó választás lenne.
Előre is köszönöm a segítségeteket.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest