- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tamas991 #32499 üzenetére
- "Az lenne kérdésem hogy tudnám e tuningolni a Ryzen 5 1500X-emet?" --- Ha jól emléxem, akkor csak 4/8-as proci. Lehet, de sok értelme nincs neki. (Nem nyálazom át az AMD proci specifikációs oldalát.)
-Miért szeretnéd tuningolni? Játék? egyéb? (Gyári hűtőnél nem ajánlom.) --- Mert: "Nem vagyok zöldfülű de azért szakértő sem...."
-Pontos hardver típust kérünk: alaplap, ramEgyszerűbb lenne használt procit venni... 1600(AF)/2600(x) 1700X/2700(X)
----
1600AF-em van, jó a lapom, jó a ramom, az 1500X már csak irodai, kölöknek a rokonságban proci. Pláne kiatöktudjamilyen seggszikla alaplappal.... -
fagy53
nagyúr
válasz
Tamas991 #32502 üzenetére
hokuszpk-nak igaza van, ezért megy nálam is a gyári órajeleken és elég. Nekem nem volt gondom az RX470 8GB kártyával sem, ált. nem a proci volt a fék, és most nekem is GTX1050Ti-vel megy. Ahhoz, hogy nagyobb teljesítményed legyen nem procit kell tuningolnod, régen sokat lehetett nyerni ezzel /40-80%/ de ez ma már sem a VGA-nál, sem a CPU-nál nem opció. A gyári turbo boost elvégzi ezt a kis tuningot helyetted
.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Tamas991 #32499 üzenetére
Nálam 3.8 GHz-et megy stabilan, de feljebb már bizonytalan. A feszt most nem tudom megmondani, mert egy másik gépemben van, de ez különben is procifüggő.
Én a gyári freki beállításon használom, ill. offset módban (csökkentem a feszt). Tapasztaltam, hogy tuninggal sem nyertem a játékokban semmit és a fogyasztás csökkentés többet számított nekem anno.
Amikor tempósabb, de hasonló ársávban mozgó procit akartam, vettem egy i5-3300X-et.
Négy mag-8 szál ez is de 4.2 GHz alapon tuning nélkül, más utasításkészlet, nekem mindenre elég idáig, de az előd sem rossz... -
válasz
Tamas991 #31413 üzenetére
Szerintem ehhez a memóriának kevés köze van. Ez nekem inkább power/thermal gondnak tűnik.
Néhány kérdés, amit eddig nem láttam:
Windows energiamenedzsment profil teljesítménycentrikuson van?
A proci boost-ol vagy alap órajelen marad?
VGA-ból nem maradt ki a tápkábel? (már ha van neki)
Proci és VGA hűtés biztos elég? Milyenek a hőfokok? Lehet a procin lévő hűtőpaszta a ludas, vagy VRM, stb. (Tudom, hülye kérdés, de láttam már nem szellőző házban érdekes dolgokat.) -
sutyi^
senior tag
-
-
19ati93
senior tag
válasz
Tamas991 #31394 üzenetére
A2-B2-be rakd a ramokat (ASrock B350 PRO4 full ATX van nekem) és nézd meg újra mit ír pl a cpuz, vagy az a szoftver amiben nézed az infot. Esetleg cseréld fel a ramokat. Nekem nem bootolt alapból, aztán megcseréltem őket és voala azóta is mennek gond nélkül. Kicsi tuning is simán belefért 3200 MHz-en mennek fesz emelés nélkül a gyári 3000 helyett.
3000 MHz-t alapból nem támogatja egyébként ez az alaplap, szóval 2933-on próbálkozz csak, vagy ha merész vagy akkor 3200-on. Utóbbit megint csak inkább akkor ha már 2933-on stabil és még kellene egy kis plusz.
CL15-ös timingot rakd át CL16-ra, szerintem segíteni fog. Egyébként még néhol írják hogy ha nem stabil a RAM, akkor nem árt egy kis proci OC se, valahogy stabilabbá teszi vagy én nem tudom, azt se tudom mennyire igaz ez, én alapból az OC-s processzorral kezdtem úgymond és utána volt a ram piszkálás.Ott van még a Ryzen DRAM calculator is hátha pluszba segít.
4X4-es kitet próbáltam ezzel a lappal használni egy ideig de még a rated 2666-on is alig akart menni,inkább a 2400 MHz CL13 leszükített timinggal használtam de elég gyér volt a teljesítménye, aztán új GPU miatt inkább eladtam és vettem egy G.SKILL 3000MHz-es kitet. Buktam rajta kb 3-4k-t de bőven megérte, mivel nyertem FPS-ben minimum 5-10-et minden játékban. Egyszóval már sokat birizgáltam a ramot ezen a lapon.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tamas991 #31394 üzenetére
"Memóriából egy kit lett,...
...most 2866-on megy, dualba kéne de single channelt ír."tapasztalati uton allithatom, ha a kezikonyv szerinti slotokban ( emlekeim szerint asrock ab350 pro4 kezikonyv is a2 - b2 -t javasol ) vannak a memoriak, es megis single channelt ir, akkor az egyik memoriamodul valoszinuleg hibas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged