- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quent1n
senior tag
(#26147) tasiadam: 105 hiba az szerintem tuti memória már. De kevesebb is.
Nos, úgy néz ki siker!
A Kingston RAM-ot bedobtam 14 napon belüli cserébe (végülis a Win felment velük) és elhoztam egy G. Skill Trident Z RGB szettet. Memtestet kétszer lefuttattam (~4 óra) 0 hibával. Kék halál nincs, a rendszer működik.
Cinebenchet kb. 4szer futtattam eddig, ment. 4015 pont. Terhelés alatt 1.320V (teszt után egyébként ez változott, 1 alá ment) volt és 3897 MHz. A Ram-okat 2933-ra sikerült belőni, a 3200-al egyből fekete képernyő volt. Az 1-es XMP profillal mennek.
Összegezve:
Bár még a játék tesztek hátra vannak, egyelőre kijelenthető, hogy igenis működhet B550-es lapban 2000-es proci, akármit is állítson az AMD. Nem buzdítok senkit vásárlásra, mert nem garantálom, hogy minden gyártó, minden B550-es lapjában mennek (én is küzdöttem vele), de a B550-es Toma + 2700x + G. Skill kombó működőképesnek tűnik. A BIOS verzió: E7C91AMS.A30 (09/03/3030)
Köszönöm a segítséget és különösen fanti fórumtársnak a remek processzort, illetve tanácsokat!
-
Quent1n
senior tag
Nah hát végül 47 hibával zárt a memtest, szóval visszaviszem.
A proci feszültsége biosban 1.418V. Ezt mennyire érdemes belőni? Nem igen csináltam még ilyet, de ha ez nem egészséges érték átállítom, gondolom baja nem lesz.
-
Quent1n
senior tag
válasz
hokuszpk #26144 üzenetére
Azokba tettem őket. :)
FollowTheORI: Cinebench gyönyörűen lefutott márpedig az megnyomja a procit gondolom. Plusz akármi is van, a ramoknak memtest alatt nem szabadna ennyit hibáznia nem? Max amíg gariba lesznek átdobok egy 8as modult az Inteles konfigból, ha azzal is szarakszik akkor tényleg lapcsere. :)
-
Quent1n
senior tag
válasz
regener #26141 üzenetére
Hát ugráltak az értékek. Nem tudom mi a normális, ennyire még nem ástam bele magam.
Most memtest van és dobja a hibákat, szóval reggel szerintem alzaban kezdek :D Pedig semmihez se nyúltam a biosban. Windoes féle memtest is memória hibát jelzett. Memtest 7 hibánál tart eddig.
-
Quent1n
senior tag
Nos hát úgynézki működik a dolog. Elsőre bár a win felment de nem volt hálózat, konkrétan nem látta a vezérlőt fizikailag. Neten azt írták, hogy ez lehet a proci miatt. Próbáltam felrakni egy régebbi biost, na attól egyből lehalt és fekete képernyő.. Felraktam a legutolsó beta verziót.. Az is kuka.. Gondoltam teszek egy próbát az eggyel korabbival aztán ha megy akkor csomagolom is össze.. És láss csodát Windows indul, hálózati vezérlő villog és van internet..
Cinebench 20 lefutott: 3932 pont
Azóta volt 1 kékhalál, szóval most windows féle memtest megy, aztán driverek frissítése. Remélem menni fog rendesen.
Bocs a béna képekért de telóval fotóztam. :D
-
Quent1n
senior tag
Először is kösz mindenkinek a helpet.
Ma elvileg összeáll a 2700x + B550 páros, szóval be tudok számolni arról, hogy mennyire működőképes. Redditen azt írták, hogy gyári BIOS-al is megy a cucc, hát most kiderül. Legfeljebb visszaviszem és jöhet a TUF.
Egy gyors kérdés: Melyik a legolcsóbb venti amivel a 2700x asztalon hűthető? (csak addig, hogy egy Win10-et rakjak rá, utána menne a gépbe és rá a Shadow Rock 2). DeepCool Gammaxx 300-at meg Arctic Freezer 7 X CO-t néztem amiket ma meg tudnék szerezni. 7k-nál többet nem szánnék rá mivel utána valszeg úgyis eladom, csak nem akarom most megbontani a működő Intel rendszert.
-
Quent1n
senior tag
Üdv!
Intelről jövök (z170, i7 6700k) mert beleuntam abba, hogy nem lehet előre lépni csak lap+cpu cserével, így szeretnék egy olyan lapot találni amivel az AM4 végéig el lehet lenni és megfelelő minőségű.
Proci fronton adott lesz fanti fórumtárs jövő héten érkező 2700x-es procija.
A kérdés a következő. Képes lenne-e egy B550-es lap (MSI Tomahawk) működésre bírni? Tudom, hogy hivatalosan nem (nem is tartom egy túl elegáns húzásnak az AMD részéről), de láttam ennek ellentmondó fórumos anyagokat. Van itt bármilyen tapasztalat a témában?
Tekintve, hogy szerintem most a 2700x a legjobb ár/érték arányú procik egyike (szerintem használtan most kb. bestbuy), kihúznám vele másfél két évig és aztán menne a B550-es lapba egy akkori erősebb proci.
Max 60-at szánnék a lapra és nem nagyon látok x570-ben jó vételt ilyen áron (javítsatok ha mégis van).
Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok. RAM-ot már rendeltem (2x16gb Kingston HyperX Fury RGB 3200MHz CL16 - nem férne el nagyobb a Shadow Rock 2 alá, ami átalakítóval rá fog menni remélhetőleg a másik lapra is), SSD-nek meg egy Corsair MP600-at néztem ki, ami ugye már Gen4, de tetszik a tartóssága is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Metal topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest