- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
ScomComputer #610 üzenetére
Szép!
Mi a szubjektív véleményed?
-
joysefke
veterán
-(1)
Nálam már sok éve a 32+32-es BF3 multi sem volt teljesen röccenésmentes a jelenlegi 4c4t procimmal. Az idő 99,9%-ban jó volt, de amikor 1v1 tűzharcban csak egy kicsit megröccen akkor garantált, hogy te halsz meg nem az ellenfél.Single playerben ez nyilván lényegtelen, multiban had fusson már olyan jól a játék, hogy csak a saját hülyeségem miatt haljak meg, ne a technika miatt...
A BF3 mellett nyilván van még egy rakat ilyen játék. Nálam anno a GTA5 sem volt problémamentes, Crysis 2-3 sem volt valami fényes.
Egyébként meg:
https://youtu.be/4RMbYe4X2LI?t=4mÉs akkor az én gépem ugye nem tesztrendszer, fut ezen a háttérben minden...
-
joysefke
veterán
Viszont nem mindenki vesz "jövőre" gépet. Van aki most szereti használni és nem a jövőre várni.
És ha megfordítom: vesz egy 50k-s vga-t, amellé bőven jó a 4/4. Lehet, hogy ebben a kategóriában felesleges 6-8 magban gondolkodni csak a jövő miatt.Már a jelenben is sok játékra kevés a 4/4-es proci, ha nem akarsz hátrányban lenni...
-
joysefke
veterán
Mondjuk érdekes egy teszt...
Az i3 8100 több FPS-t tol mint az 1800X.
Aha. Real...
Ide eleve azokat a játékokat gyűjtötték ki, amelyek korábban kevésbé mentek jól a Summit Ridge-nek, a tesztnek nem volt célja kiegyensúlyozott játékmix-szel tesztelni. Az hogy kóklerül vannak-e megírva ezek a játékok az egy más tészta. A teszt azt mutatja, hogy pont ott javít a PR ahol gyengébb volt a SR. Szóval az hogy alig van különbség a SR és a PR között az nem igaz, én ezt akartam bizonyítani az eredeti hsz-szel. Nyilván akinek van egy SR annak nem feltétlenül érdemes azért váltania, hogy (egy 300E-es VGA mellett) 100 helyett 115 FPS-se legyen 1080p-ben.
Az i3-on meg pont addig futnak jobban a kevés szálas játékok, amíg el nem indul a háttérben egy automatikus patch letöltés-kitömörítés vagy a virusírtó nem akar frissülni meg futni egy kicsit vagy a torrent kliensben egy hash-ellenőrzés lefutni. Ezt újabban elég rendesen tapasztalom a négymagos i5-tel...
-
joysefke
veterán
válasz
Armando_19 #476 üzenetére
Játékokban egyértelműen jobban megy a PR mint a SR:
ezek az online vackok a z alábbi tesztben nem voltak a Summit Ridge kedvencei a kétezres szériából pedig a leglassabb is gyorsabb mint az 1800x.
https://www.computerbase.de/2018-04/ryzen-2600-2700-fortnite-pubg-overwatch/
-
joysefke
veterán
Ezt kérdezni is akartam, igaz, inkább joysefkétől, hogy miért csak X-et venne.
Alább már megválaszoltad, annyival egészíteném ki, hogy szerintem túl kicsi az árkülönbség az 1600 és 1600x között (filléres hűtő ide vagy oda, ami tuningra egyébként sem jó) ráadásul a tuningolt 1600 nem egyértelműen jobb az 1600x-nél (all core picit gyorsabb, single core szinte biztos, hogy picit lassabb, illetve üresjáratban is többet fog enni) tehát csak a pepecselés van viszonylag kevés haszonért.
Szerintem az 1600x a hatmagos RyZEN1 arhitektúra finomhangolt változata ami pont az elérhető single core/multi core teljesítmény és fogyasztás sweet spotját célozza meg. Az 1600 pedig (picit eltúlozva) az olcsójános edition.
Ugyanez hatványozottan vonatkozik a második szériára: ott már annyira jó az X-ek XFR-je, hogy a hivatásos teszterek (akik nyilván golden sample-ket kaptak) is azt mondják, hogy kevés értelme van tuningolni. Aki tuningprocit akar vesz majd X-et, gyári tuning..A másik meg az, hogy mint írtam, a jelenlegi helyzetben, ahol hamarosan betör az R5-2600 és nyilván megjelennek a szürkeimportos kereskedők a csábító áraikkal, _szerintem_ R5 1600-at és 1600x-et használtan és lehetőleg alkuval érdemes venni, 1600-at mindenképpen 40 alatt.
Na ha veszel egy R5 1600-at használtan, honnan tudod, hogy a gazdája nem éppen azért adja el, mert nincsen benne tuningpotenciál (vagy mondjuk lehet tuningolni, de vállalhatatlanul sok feszt kér) ő maga pedig éppen egy R5 2600-ra vált...
-
joysefke
veterán
Mármint miben kételkedsz, hogy a 2600 lenyomja az 1600 és 1600x használt árát, vagy hogy a 2600 játékokban jobb mint bármelyik RyZEN1?
Nyilván ha valakinek van egy 1600x procija amelyet még korábban vett esetleg boltból, akkor annak valószínűleg nem éri meg olcsón eladni és ráfizetni egy csomó pénzt, hogy vegyen egy lépcsővel jobbat.
Ha valaki most vesz procit és a RyZEN 1600/x és 2600 között vacillál, akkor mivel a 2600 mindenben jobb mint az idősebb testvére, ezért 1600/x-et csak nyomott áron érdemes venni (ebben az esetben jutányosan lehet később upgradelni is, hiszen az áresés nagy része a használt piacon már megtörtént)
Attól, hogy kijött egy újabb jobb proci, az 1600x még mindig egy vaddisznó, ami a maga idejében best buy volt...
-
joysefke
veterán
válasz
CPT.Pirk #264 üzenetére
Korábban valami jó ár/érték arányról írtál.
-(1) Ennek megfelelően én procit nem újonnan hanem apróról vennék, főleg ha félmegoldásokban gondolkodsz, mert nem buksz sokat a cserén
-(2) Azt nézném meg, mennyibe kerül most egy korrekt gép, ami nem fölöslegesen erős/túlárazott és amit a technika nem lép le 1-2 éven belül. Vagy megvenném azt, vagy valamit ahonnan közvetlen az út oda.
Nem onnan közelíteném meg a dolgot, hogy szükségem van-e 4/8-nál többre. Úgyis lesz...
-(3) ezeket látom értelmes vételeknek
2400G:
Csak akkor, ha elsősorban nem játékra kell a gép és alapvetően nem teszel mellé dVGA-t. A Te esetedben semelyik nem áll fent1600/1600x:
Az 1600x földbe döngöli a 2400G-t, és már most jól jön az a plusz két mag.
Én csak használtan (alkuval) venném ezeket, úgy pedig jó áron lehet őket venni (főleg az 1600-ból van sok, de én mindenképpen 1600x-et vennék) ami csak tovább fog fokozódni amikor megjelennek a szürkeimportos R5-2600-ak hardveraprón.2600/2600x:
Amint beáll az áruk (én kivárnék egy szürkeimportos darabot). A 2600 is (simán) elveri játékokban az összes első gen RyZEN-t. A használt 1600-asok nyilván ennek megfelelően fognak beárazódni
i5 8400:
Ha csak játszani kell a gép ez is nagyon jó. A 2400G-hez képest mindenképpen megéri a felárat.-(4)
Nyilván lehet a 2600-nál kisebb (2500X ?) AMD procikra várni, de szerintem fölösleges, mert nem lesz annyival olcsóbb a 2600-nál, hogy megérje megspórolni a felárat a két magért. Jelenleg a 6 fizikai mag lett a standard, ami még sokáig elég lesz mindenre.________________
Ahogy néztem, egy 3000-es cl15/16 ramot azért 3200-ra még ki lehet húzni. Persze lehet, hogy amit kinézek azt pont nem.
Akkor visszaviszed a boltba
3000@CL15 szinte biztosan menni fog 3200@CL16-on. A nagy fogás az lenne, ha menne 3200@CL14-en vagy esetleg fel lehetne húzni 3400-ra... -
joysefke
veterán
válasz
CPT.Pirk #242 üzenetére
írtad hogy marad a diszkrét vga. ha marad akkor miért igp-gondolkodsz?
én a helyedben aprón elkezdenék alkudni egy 1600x-re. amikor az jó áron összejön, akkor megvenném a lapot, memóriát.
árban kb ugyanannyi mint az eredeti terved, de az 1600x jóval erősebb.
memóriából valami olyat vegyél ami adott esetben egy picit húzható. szvsz 3200@cl16 a minimum amit tuning célként kitűznék. határ a csillagos ég de nyilván az ésszerűség keretein belül. ha pár év múlva upgradelsz az új ryzenek már meg fognak a gyorsabb memókkal bírkózni. (már a PR is bőven megbirkózik 3200 feletti ram órajellel)
-
joysefke
veterán
válasz
S_x96x_S #130 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy Linuxban eleve gyengébb volt (a programok Linuxos megfelelője picit kevesebbet hozott RyZEN2-n mint amit a Windowsos eredmények alapján vártak), tehát nem biztos, hogy az új uKód miatti Linuxos növekmény egy az egyben konvertálódik Windowsra. bár ha az XFR2-n is finomhangoltak valamennyit, akkor a Windowzos eredmények is javulni fognak...
-
joysefke
veterán
válasz
SECTORnooB #52 üzenetére
Nem tudod feszesebb időzítésre rakni?
-
joysefke
veterán
Ez mennyire lehet valódi?
8600K 5.2GHz vs 2600X 4.3GHz 1080Ti, 3200MHz RAM
https://www.youtube.com/watch?v=qqSU3uZAcJ0
A játékok többségében nyer a 2600X ...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest