-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
válasz
BerserkGuts #4114 üzenetére
Elfelejtettem írni a gyári hűtővel próbáltam. Fejből nem tudom AMD Wraith Stealth vagy Spire, de 5 lapátos van.
-
zserrbo
aktív tag
Adott egy Ryzen 2400g egy MSI B450M Gaming plus. AIDA64el a CPU-t és a GPU-t is terhelve 80-81 fok a max fullon járatott proci hűtővel. Ha akár 5 tized voltot is emelek az IGP órajelén máris 95 fok és kifagy. Vajon nem lehet levegős a hűtő és a proci között? Talán nagyon kinyomódott a szélére a paszta vagy nem tudom. Két napja raktam össze. Van értelme annak, ha felszedem és kicsit elsimítom a pasztát újból? Vagy teljesen baromságot kérdezek :-) Csak az IGP-n akartam tolni, de 1200-on 1,15V-al is túlmelegszik. A ház amúgy egy Fractal Desgin 1100 és három swif2es van benne. Oké, hogy microatx meg top-flow hűtő, de ennyire csak nem várnám, hogy melegedjen.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
BerserkGuts #4103 üzenetére
Oh nem hiszem el.
Pedig egyszer mintha próbáltam volna beírni oda. Meg nyomogattam az entert. Sztem az jobb lett volna, ha enterrel egy kis popup ablak felugrana vagy ott maradna a fokusz ha belekattintok az egyik nem értékkészletes mezőbe. Bocs a vaklármáért -
zserrbo
aktív tag
válasz
Vismajor01 #4101 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Most nálam is ugyanez a bios verzió van fent. Előtte a V12-vel sem ment.
-
zserrbo
aktív tag
Jó kérdés. Én most találkozom ezzel először.
Hasonlókat ugyanúgy msi-vel itt és itt találtam. De se a régebbi bios, se a Core Performance Boost disabled-re majd auto-ra állítása nem oldotta meg nálam a problémát.Azóta megnéztem mi történik, ha bekapcsolom a Game boostot. Ilyenkor nem kellene rögtön felmenni az órajelnek 3600-ról? Mert nálam nem változik csak kikapcsolja a Cool'n quiet-et.
Aztán kipróbáltam, hogy manuálisan kapcsolom ki én a Cool'n quiet-et de ugyanúgy le van tiltva ami előtte is. Továbbá furcsa, hogy a DRAM voltage-et sem tudom módosítani.
Vismajor01: És te milyen procival használod? Melyik bios verzió van fent? (ha van kedved megnézni)
-
zserrbo
aktív tag
válasz
zserrbo #4093 üzenetére
Most visszaraktam az egyel korábbi biost (downgrade). Bár több helyen azt írták ezt az AMD nem engedélyezi és az MSI sem emiatt, mégis ment. Sajnos ugyanúgy nem lehet tuningolni.
-
-
zserrbo
aktív tag
válasz
BerserkGuts #4090 üzenetére
Jól mondod ahol ott az a piros / jel, le van tilva. Nem reagál semmire azoknál.
Kingston Hyperx hx432c16pb3k2/8 2x4GB 3200mhz-s ram van benne. Tudom a QVL-ben nincs benne Raven Ridge-nél, de akkor is megy 3200-on. Kipróbálom CMOS reset után és külön egy modullal mit lép.update:
Azt bánom, hogy nem néztem meg mielőtt update-eltem a biost. Csak akkor elsőre az EZ DEBUG-nál pirosan jelzett a CPU ledje. Utána megnéztem egy memória modullal a 2nd (kettes) slotban és úgy elindult már a BIOS. Ezután update-eltem, majd már ment két modullal is. (Lehet elég lett volna megcserélnem a két modult, de már mind1) -
zserrbo
aktív tag
Beszereztem egy 2400G-t én is egy MSI B450M Gaming plus alaplappal együtt. Felfrissítettem a BIOS-t a legújabbra. Néznék egy kis tuningot, erre egy csomó minden le van tiltva a beállításoknál: CPU Ratio Auto, GFX Clock Frequency Auto, A CPU feszültségek is auto, DRAM voltage is auto. De mindegyik előtt van egy piros / jel. Tudtok valami tippet adni mit nézzek meg? Most nyomtam egy factory reset-et de ugyanaz. XMP profile 2 viszont megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Metal topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest