- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zserrbo #4112 üzenetére
Pont előtted volt téma az alulfeszelés témakör, bár a 25 fokos különbség kicsit soknak tűnhet.
Alulfeszelve húzott (3800@1,25V) vagy inkább finomhangolt állapotban is jobb szokott lenni a helyzet a gyári paraméterekhez képest, mert alapból túlfeszelik a processzort az alaplapok. Szóval első körben nézd meg 1,3V környékén a processzort (előtte azért vess rá egy pillantást cpu-z programmal), majd ha megtaláltad a stabil feszültséget a processzorhoz, utána ess neki az igp-nek. Általában 1500 mhz-et mindegyik tudja 1,2V körül/alatt, viszont 1350 és 1450 között általában nem mennek az igp-k, hívjuk vak foltnak ezt az intervallumot. -
BerserkGuts
addikt
válasz
zserrbo #4115 üzenetére
2400G-nek a stealth jut csak
a sorban az első
Cseréld le mindenképpen ha OC-t szeretnél.
4000-ftól már lehet kapni nomális hűtőt.Szerintem hagyj alapon mindent (auto-n) még nem cseréled.
de amúgy mihez kellene hogy akarod az OC-t?
Mert játékokból pl:fornite-ot is elvszi a hátán teljesen alapon medium beállítássokkal
és életet nem fog menteni az OC sajnos mert amit nem visz alapon tuninggal se fog már próbáltam élő bizonyíték: farcry5, CoD WWII. -
BerserkGuts
addikt
válasz
zserrbo #4112 üzenetére
Milyen hűtővel hűtöd? (A cpu-t)
Nekem alap hűtővel (amd wraith spire) IGP tuning nem nagyon ment mert ahogy írtad kifagy nem lehet jól OC-zni mind a 2-őt hogy a CPU is meg az IGP is tuningolva legyen.
Eddig bírta:
CPU ratio: 36x (3600MHZ)
CPU Core voltage: 1.25V
GFX Clock Frequency:1320MHz
GFX core voltage: 1.25V -
BerserkGuts
addikt
válasz
zserrbo #4099 üzenetére
Ezen a képen pedig jónak tűnik mert oda a ceruzához vagy mihez csak be kellene írni az értéket amit szeretnél pl:3900 aztán lépj kimentéssel és újraindítással és utána a többit amit szeretnél hátha így működik.Viszont a másik képen már a game boost miatt már más le van zárolva ott látszik is nincsen zárójelben az AUTO mert nem engedi a game boost tuning miatt a sajátját használja.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
zserrbo #4093 üzenetére
Most visszaraktam az egyel korábbi biost (downgrade). Bár több helyen azt írták ezt az AMD nem engedélyezi és az MSI sem emiatt, mégis ment. Sajnos ugyanúgy nem lehet tuningolni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest