- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #19389 üzenetére
Nálam is, ettől függetlenűl létező probléma. Nem régóta vagyok jelen PC fronton (7850-7970-R9 290X), 7600GS-em után csak ezek a radeonok fordultak meg nálam, és mindegyiknél tapasztalható volt a hiba. Volt, hogy minden "ébredés" után fagyott, de legtöbb esetben csak néha. Szerencsére 290X-el csak kezdetekben tapasztaltam, azóta hibátlan. (És mielött a konfigra fognátok, mindegyiket ezzel hajtottam, csak a kártyákat cseréltem.)
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Lapajbacsi #19254 üzenetére
Ha a DX12 parasztvakítás, akkor az R9-esek elveszítik minden előnyüket a GTX-ekkel szemben. Szerencsére ez nem így van.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
KillerKollar #18644 üzenetére
Nem tudok róla hogy Gaming Evolved cím lenne. Jobban fekszik a Radeonoknak az engine, láttunk már ilyet fordítva is.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Elnézést a nem épp ideillő témáért de valaki találkozott "Képernyőillesztő leállt, majd helyreált" hibával böngészés közben? 14.9-es catalyst, és folyamatosan fagy ha megnyitok egy hivatkozást. R9 290X.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #18012 üzenetére
Nem, sajnos. Vapor X-hez jár meg a Toxic-hoz, de utóbbi már nincs is mert csak limitált darabszám volt.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
MiklosSaS #17169 üzenetére
Marha nagy fps különbségre nem kell számítani, és ahogy fentebb is írták játékfüggő. Radeonok mellett áll még a mantle api, bár egyenlőre nem sok játék támogatja. Battlefield 4-ben nálam nagyon sokat dob. Plusz marad egy kis pénz is a zsebben, szóval nem lenne olyan rossz döntés a "downgrade".
Szerk.: daveoff kollégát kellene megkérdezned, neki volt hasonló váltása.
-
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
Ha jól tudom nincs BIOS editor a jelenlegi szériához, és ha az előzőt vesszük figyelembe egy jó darabig nem is lesz. 7xxx-nél is a kifutás idejében voltak próbálkozások. Külsős programmal is egyszerű saját ventiprofilt készíteni, órajel és fesz emelés szintén megoldható. Szerintem felesleges kockázat lenne a BIOS-t piszkálni.
-
CsonkaImo
addikt
Ilyen netes vizsgálatok nem biztos, hogy kiszűrnek minden kártevőt. Telepíts a neves vírusírtók közül egy próbaverziót, pl. a KIS 2014-et (ingyenes próbára katt), 30 napig teljes értékű védelem, ha van valami a gépen ezzel megtalálod. Hiába a win reinstall, ha másik meghajtóról még tud fertőzni.
-
CsonkaImo
addikt
Ha az R9 290X Lightning-ra gondolsz akkor annál biztos nem halkabb, max idle. Tuning alatt elvérzik a hűtő, hacsak nem zavar hogy a vram 100°C körül mozog. Egyébként tuninghoz kell külön program, Sapphire Trixx vagy MSI AB. Feszültséget pedig a GPU órajelhez képest kell állítani, majd ha stabil megnézni mennyi a legkisebb fesz amivel még elmegy. Pl.: 1200Mhz-ces órajelnél adj neki +100-150mV-t, aztán vagy az órajelet emeled tovább vagy a feszt csökkented.
Szerk.: Ha nem szeretnél feszültséget emelni, akkor Joshi kolléga leírása is jó.
-
CsonkaImo
addikt
Az nem lehet, hogy grafikailag azért van különbség mert nV-n csak DirectX 11-el megy, Radeonon meg DirectX 11.1 vagy 11.2-vel. Nem tudom pontosan milyen DX-et használ a Bf4 de úgy emlékszem támogatja a legújabbat is, ez nem okozhat grafikai különbséget így teljesítmény csökkenést is? Persze lehet, hogy csak dx11 van támogatva. Nem vagyok képben, mert csak mantle megy nálam.
Szerk.: Grafikai különbséget úgy értem, hogy egy két efekt látványosabb/részletesebb. Nem úgy, hogy nV-n sokkal rondább a játék. Mielött félreértés esik.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Attix82 #15419 üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy a cf skálázódást is szépen fokozza a mantle. Tudom, hogy most nem erről van szó, csak mindenki a CPU limit csökkentését hozza fel előnynek. Ott ver még rá a DX-re.
Esetleg akinek van 290/X CF, felrakhatnna egy GPU kihasználtság grafikon Bf4-ben, mantle vs directx.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #15220 üzenetére
7970 Dual-X-en volt gagyi műanyag burkolat, legalább is érzésre. Tri-X-en ennél sokkal jobb anyagot használtak (Vapor-X-en és TOXIC-on is ez a műanyag van gondolom), de amúgy is lényegtelen, hogy fém vagy műanyag. Vagyis azoknak akinek a tapintása nem okoz boldogságot. Nem ettől függ egy kártya sikere.
-
CsonkaImo
addikt
Sapphire R9 290X TOXIC! Ha minden igaz csak 3db készül belőle, de remélem nem így lesz.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
attamero81 #15160 üzenetére
Hasonló utat jártam be mint te. 7850, 7970 majd 290X. Lekopogom, de mindegyik teljesen jól szolgál/t. Voltak kisebb driver problémák és a 290X-em burkolata rezgett, de ezek megoldódtak. Viszont ha ennyi problémám lenne mint neked, már áttértem volna a másik oldalra.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
SkyS1gn #15128 üzenetére
Nekem csak youtube-ozás közben dob kéket, akkor gyakori ha beletekerek vagy kiteszem teljes képernyőre a videót. Értem, hogy ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítást de ez miért van? Driver vagy Flash probléma? Nálam már elég régóta jelentkezik. Szerencse, hogy nem túl gyakran és csak YT-n.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #15103 üzenetére
Nem a műanyag a probléma, hanem a hűtés súlya. Ha meghajlik a nyák akkor a fém burkolat is berezonál ugyan úgy. Valamit valamiért.
-
CsonkaImo
addikt
Sapphire Tri-X vagy Vapor-X esetleg PowerColor PCS+. Ha nem probléma, hogy 2 év garancia van rájuk, akkor ezek jó választások. Illetve 3 év jótállásal: MSI Gaming, vagy Gigabyte WF. Utolsó kettőnek komolyabb tuning alatt kevés a hűtése.
DCII nem éppen a legjobban sikerült custom hűtés a 290-es családban.
Talán az egyik leggyengébb.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #15025 üzenetére
Szerintem hülyeség, hogy szándékosan rosszabb directx alatt. Ezer helyen le van írva, hogy miért kell új api. A micosoft is elismerte és neki is álltak a 12-nek. Ha nem jön be nem kell használni, nem véletlenűl csak egy opció. Ha az AMD a directx-et akarná elnyomni, akkor a mantle-nek tökéletesen kellene működnie mindenkinél és ahogy láthatod ez nem így van. Sajnálom, hogy nálad nem jó, viszont szerencse hogy vannak akiknél kifogástalanúl megy.
Szerk.: Bf3 is jobban futott megjelenéskor, mégis a sok patch után valamennyit nőtt a gépigény. Pedig ott még mantle se volt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Attix82 #14951 üzenetére
Nálam ennyi a különbség: DirectX, Mantle.
Hozzáteszem, hogy ez üres szerver volt! Ettől függetlenűl lehet, hogy másnak directx-el is úgy fut mint mantle-el. Sőt van olyan is akinek rosszabb az új api-val. Szerencsére ahogy láthatjátok nekem nem kis teljesítmény növekedést hoz, így messze elkerülöm a dx-et.
Szerk: Max beállításokon, 4x msaa, hbao.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #14898 üzenetére
Nem értem teljesen amit írsz. Mantle jól működik BF4 alatt, csak frissítették a játékot és ilyenkor egy két újabb bug keletkezik, ami nálam is jelentkezett. Megállt a kép egy pillantra, de eddig csak egyszer. Most is nyomtam pár meccset, de nem találkoztam vele. Szóval nem a régi mantle akadásról van szó, nyugodtan lehet használni. Nekem a 14.4-es catalyst van fent, semmilyen problémám nincs vele.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14852 üzenetére
Tri-X-ben van tartalék bőven.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
StarCraft 2-nél nem csak a DirectX a probléma (ami mellesleg 9
), hanem hogy nincs többszál támogatás. 2 magot/szálat tud kezelni, ha jól tudom de lehet még ennyit se.
Elég kiábrándító, és ugyan ez a probléma a Diablonál is.
HSM: Így van, nagyon gyenge a technikai alapja a játékoknak, hiába lenne jó a történet vagy a játékmenet... Nekem SC2-ben ha van 30 órám, és majdnem 20K volt. Számomra élvezhetetlen a diavetítés ennyiért.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14765 üzenetére
Én is úgy jöttem rá, hogy szét kellett szednem a gépet. Már a Sapphire Supportnak is írtam, kértek egy videót amin látszik és hallható a jelenség. Gondoltam, hogy elrendezem a kábeleket nehogy azt gondolják hanyag módon van használva, és megjavult.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14760 üzenetére
Meg is van a gond. A tápkábeleket fentről kellene csatlakoztatni. Lehetőleg úgy, hogy tartsa a nyákot. Tehát legyen kicsit feszes a kábel. Ugyan ez volt nálam is a helyzet, 100%-ban megszűnt a rezgés. Se a hőmérséklet se a venti fordulat nem számít. Az a gond, hogy ha a nyák minimálisan is meghajlik akkor a borda hozzáér a műanyaghoz, így kezd el rezegni. Szerintem a Tri-X tulajok nagyrészének ennyi lenne a megoldás, ahelyett hogy alátétezik, vagy újra zsírozzák a csapágyakat (persze ezek is megoldások).
Szerk.: Bocs, hogy késett a válasz. Melóztam.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14758 üzenetére
Dobnál egy képet, hogy van a Tri-X a házban? Lehet tudok segíteni a rezgésen, kártya bontása nélkül. Jöhet privátban is.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #14726 üzenetére
Saját tapsztalatom szerint írtam, azt nem vettem figyelembe, hogy másnál esetleg probléma van vele. Nálam pont fordítva van Bf4 esetén. Tükörsima mantle alatt és több az fps is, bár utobbi directx alatt se probléma. Viszont directx-nél jobban ingadozik, van aki erre is érzékeny. Én összeségében elégedett vagyok, és a kiadók is látják benne a lehetőséget. Szóval igazad van késöbb teljesedik majd ki, de szerintem a végeredmény pozitív lesz.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #14724 üzenetére
Mármint kiderül, hogy a lista valós e, vagy a mantle gyakorlati előnye? Mert utóbbi szerintem kétségtelen, directx-hez képest jelentős a javulás a támogatott játékoknál.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14216 üzenetére
Meglehet venni pontokért, de egy R7 260X 35k. Érdemes inkább játékokra gyúrni, nekem 5000 pontom van úgy, hogy kb 3-4 hónapja van fent a program.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Obliterátor #14201 üzenetére
Ugye nem tapogatod a nyákot müködés közben?!
Nyírtak már ki így kártyát. Megnéztem volna az illető arckifejezését abban a pillanatban.
-
CsonkaImo
addikt
Én is 7970-ről (280X) váltottam. Lesz ahol nem hoz sokat, de olyan is ahol ráver keményen a kistesóra. Szerintem kb +30% teljesítménynövekedésre számíthatsz átlagosan.
Szerk.: Pl.: Bf4-ben a 7970-el Siege of Shanghai map-en, a felhőkarcoló összedölése után kb. 45 fps-em volt a porban directx-el. Sajnos már a mantle-t nem tudtam kipróbálni vele. 290X mantle-el ugyan ebben a szituációban 80+ fps. Mindkét esetben max beállításokon, 4x msaa, 1080p.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #13590 üzenetére
Szerintem azért van ekkora előítélet a ref-el szemben mert 7xxx széria hűvösebb volt és már ott is elég magas hőfokokat produkált "magas" zajszintel. Most a 290/290x jobban melegszik így szerintem a zajszint sem egyforma. Az pedig, hogy kinek mi hangos/halk az relatív.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Goblin12 #13549 üzenetére
Powercolor Radeon R9 290X LCS. De bármelyik matrica nélkülit átszerelheted, ha van egy kis kézügyességed.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Ha már a tuningról van szó, szeretném megkérdezni hogy a max feszt' ti hogyan határozzátok meg programmal? Játék/tesztprogram indítás elött tálcára teszitek és megnézitek a végén log-ban a legmagasabb értéket, vagy osd-n figyelitek meddig ugrik fel? Játék közbe nekem nem megy fel 1,3 fölé, viszont log-ban van hogy magasabb. Lehet, hogy program indítás közben kér magasabb feszültséget?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Sontir Fel #13451 üzenetére
Watch Dogs, Murdered: Soul Suspect teljesítmény javulás, illetve most már különböző felbontású minotorokon is megy az eyefinity. (Nagyobb felbontásút igazítja a kisebbhez) Ha ezek közül valamelyik érint, akkor válts, különben felesleges.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Tirexi #13390 üzenetére
Hali.
Támogatás\skálázódás a programtól is függ. Nem fog minden esetben működni ez tuti, de mondjuk mantle alatt nagyon jó szolgálatot tesz, legalább is bf4-ben. Szóval játék válogatja, van ahol szépen teljesít és van olyan is, ahol egy vga-val jobb a teljesítmény mint cf-el.
-
CsonkaImo
addikt
Nem a konfig hibája, ilyen a motor. Itt le van részletesen írva a probléma, pc-n jelentkezik mindenkinél a gond, csak gyorsan kell forogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged