- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32641 üzenetére
Vízhűtést?
-
kp59
aktív tag
válasz
Tomko78 #32638 üzenetére
Én sem értem mert olvasva a külföldi nagy áruházak vásárlói hozzászólásait nem panaszkodnak kibírhatatlan ventilátor zajra ennél a kártyánál.
Éppen az Amazonon olvasom a véleményeket és azt írják hogy csendes és hűvös a kártya.
Már nagyon kíváncsi leszek erre a kártyára ha megjön mert annyi egymásnak ellentmondó információt olvasok róla hogy már magam sem tudom mit gondoljak
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32637 üzenetére
Milyen házba raktad azt a kártyát hogy 80%-os ventilátor használat kell a kártya lehűtéséhez?
Amúgy valamikor volt nekem x1900xtx kártyám és annál terhelés alatt a 90fok körüli hőmérséklet teljesen normális volt.
-
kp59
aktív tag
Hétfőn ha megjön az MSI 390-es kártyám nekiállok és újratelepítem a rendszert mivel igencsak régi már.
Szerintetek játékok futtatása szempontjából melyik Windows változat telepítése most a legjobb választás?
Van esetleg jelentős különbség mondjuk a Windows7 és a 10 között ilyen téren?Aztán még az is érdekelne hogy milyen programokkal lehetne egy kicsit megterhelni az új kártyát mivel kíváncsi vagyok arra is hogy a jelenlegi tápom mennyire fogja bírni a gyűrődést nagyobb terhelés mellett (mert még az is lehet hogy tápot is vennem kell
).
Most egy HD 7850 van benne az meg ugye elég energiatakarékos kártya így nagy változás lesz ehhez képest ez a 390 akár mennyit is fogyasszon végül.
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32555 üzenetére
Én is ezt olvastam az egyik nagy külföldi webáruház vásárlói véleményei között hogy elég súlyos "személyiségről" van szó.
A róla látott képek alapján nekem inkább egy viszonylag kisebb kártyának tűnt talán mert csak 2 ventilátor van rajta és ezért csalóka mondjuk egy Sapphire 390 Nitro kinézetéhez viszonyítva (persze ez gondolom csak akkor igaz ha külön vannak fényképezve mert ha egy képen egymás mellett vannak akkor már nem látszik ez a különbség annyira mert csak 3cm-el rövidebb az MSI kártya a Sapphire változattól viszont az MSI 8,7mm-el vastagabb - gondolom a hűtő miatt).
Remélem az enyém is megjön a jövő héten hétfőn.
-
kp59
aktív tag
válasz
juve600 #32544 üzenetére
Hát azt hogy melyik kártya az ajánlott a két 390 típus közül nem tudom de azt igen hogy ha az MSI érdekel akkor most mélyebbre kell a zsebedbe nyúlnod mint akár csak néhány nappal azelőtt kellett volna.
Sajnos az MSI ára most éppen felfelé megy és ráadásul a nagykerekben is csak néhol van.
A tegnapi napon végig érdeklődtem az Árukeresőn és az Árgépen található ilyen kártyát kínáló boltokat (akkor még vagy 10-12 bolt kínálta mára maradt 6 de ezek sem mind tudják szállítani) és én háromban találta ahol tényleg be is tudták szerezni (ebből az egyikben -focuscamera.hu- már nem kapható mivel azt az egyet amit az egyik pesti beszállítójuktól be tudtak szerezni megvettem 122.000-ért). A másik két üzlet ahol még valóban volt az ez [link] 128.942Ft-ért és ez [link] 133.507Ft-ért.
Nem tudom milyen a Sapphire változat de az biztos hogy jelenleg az MSI R9 390 túl van árazva hozzá képest hiszen annak a legolcsóbb változatát a 11244-00-20G jelölésűt már 104.920Ft-ért is kínálják itt [link] . A kicsit magasabb órajelű 11244-01-20G jelölésű változatát pedig 114.009Ft-ért hirdetik itt [link] (persze kérdés hogy ezek az árak mennyire valósak mert én már annak sem hiszek amit leírva látok).
Az árak egyes termékeknél igen erősen hullámzanak (ez van az MSI kártyával is ami jelenleg felfelé tart). Ezt az Árukereső oldalán szépen nyomon lehet követni [link]
Tehát ha az MSI-re esik a válsztásod lehet jobban jársz ha vársz a vásárlással még egy kicsit és közben figyeled naponta az árakat (persze ha olyan türelmetlen vagy mint én akkor nincs mese fizetni kell).
-
kp59
aktív tag
Na most értesítettek hogy ha minden jól megy hétfőtől én is MSI R9 390 tulaj leszek (remélem nem fogok nagyot csalódni benne).
Az elmúlt 19 év alatt mióta számítógépem van volt 8 féle videókártyám de MSI eddig nem volt egy sem. -
kp59
aktív tag
Esetleg ha valakit érdekel innen le lehet tölteni a Catalyst 15.8 meghajtót [link]
Az AMD supportban én nem találtam visszamenőlegesen ezt az illesztőprogramot és bár sok weboldal felkínálja ennek a programnak a letöltését de minden oldal az AMD-t linkeli be ahol persze már csak a legújabb változat található (jól meg van ez csinálva kérem
).
-
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32495 üzenetére
Erről semmit sem tudok mondani legfeljebb amit a neten láttam az meg ugye nem az én tapasztalatom.
Valami oka azonban csak kell hogy legyen annak amiért ennyire rákattantak erre a kártyára nem gondolod?Na mindegy, az én szempontomból a lényeg hogy a már fentebb említett okok miatt én ezt választottam aztán majd hamarosan kiderül hogy lehet-e hinni mások véleményének.
-
kp59
aktív tag
válasz
odorgg #32494 üzenetére
Csak azt mondom ami a kártyák gyártóinak az adatlapján szerepel.
MSI : Power consumption 275W ([link])
Sapphire : Power Consumption 375W ([link])Vannak referencia kártyák amiknél a lapka gyártójának az ajánlásait veszik alapul és vannak azok a kártyák amelyeket a kártyagyártók szabadon variálnak.
A grafikus mag ugyan meghatározó de az hogy milyen a köré épített kártya az szintén sokat tud befolyásolni mind a teljesítményben mind a fogyasztásban (és hőtermelésben) egyaránt.
Nem véletlen hogy ugyanazon grafikus lapka köré épített különböző kártyák jelentős teljesítménybéli eltéréseket mutatnak (lásd kártyatesztek).
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32490 üzenetére
Ez a kártya nekem azért lenne jobb mint a Sapphire Nitro mert a specifikációja alapján 100wattal kevesebbet fogyaszt mint a Sapphire (az MSI-nek tudtommal fejlettebb a hűtési rendszere is de javíts ki ha tévedek).
A grafikus mag turbó órajele meg 1060MHz az MSI-nél (a Sapphire-nál a weboldalán 1055MHz van megadva).
A memória órajel 6100MHz az MSI-nél (a Sapphire-nál pedig 6000MHz).Ennek ellenére még ha valamivel gyorsabb is a Sapphire 390x nekem akkor is fontosabb az hogy egy kevesebb áramot fogyasztó és ebből következően kevesebb hőt termelő csendes, jó hűtésű kártyám legyen (aminek ráadásul ahogy láttam igen szépek a különböző kártyatesztekben elér eredményei).
Amúgy Sapphire 390 Nitro volt eredetileg tervbe véve de (evés közben jön meg az étvágy) addig nézegettem a különböző oldalakat ahol dicshimnuszokat zengtek erről az MSI kártyáról hogy végül teljesen megfeledkeztem a Sapphire-ről.
Nem hiszem hogy akkorát csalódnék ebben az MSI Radeon R9 390 Gaming 8G kártyában.
(bár az is tény hogy eredetileg ettől jóval kevesebbet terveztem rászánni a kártya vásárlásra - gondolom ezzel nem vagyok egyedül).
Hát ez van.
-
kp59
aktív tag
Hát ne tudjátok meg hogy mekkora hiánycikk lett az MSI Radeon R9 390 Gaming 8G kártya.
Egész délután e-mailokat írtam meg telefonálgattam mire végül most úgy néz ki hogy mégiscsak lesz belőle valami (igaz nem 115k-ért hanem 122-ért de még így is szerencsés vagyok mert ahol még egy két helyen kapható ott ettől is drágább lett).A beszállítói raktárakból szinte mindenhonnan eltűnt (legalább is annak a 6-8 boltnak a visszajelzései alapján akikkel felvettem a kapcsolatot).
Ahol meg van ott meg 130-140k körül kérnek érte
Ja az Árukereső meg az Árgép weboldalán található infók nem érnek semmit mert nem a valós állapotokat tükrözik.
Tisza elmebaj az egész.
-
kp59
aktív tag
Nem tudok angolul de az MSI R9-390-GAMING-8G termékweboldalán a specifikációban alul az Accessories résznél az szerepel hogy "6-pin to 8-pin Power cable x 1 " ([link]).
Akkor ez most azt jelenti hogy a kártyához adnak 1db 6-pin-ről 8-pin-re átalakító adapterkábelt is?
Nekem ugyanis erre szükségem lenne és ha adnak hozzá akkor ugye nem kellene ilyet is rendelnem (az is 1055Ft
).
-
kp59
aktív tag
Szerintetek megéri a MSI R9 390 GAMING 8G videokártya a 10k plusz pénz a Sapphire R9 390 8GB DDR5 NITRO-val szemben?
Az MSI jóval kevesebbet fogyaszt (275 vs.375W) de fele a memória sávszélessége (256 vs. 512bit) viszont magasabb a GPU OC órajele (1060 vs. 1010MHz).
Ezek vajon mennyivel befolyásolják a teljesítményét?
Van esetleg itt valakinek ilyen MSI kártyája [link] (vagy esetleg ismer olyat akinek van)?
Egyáltalán az MSI mennyire számít megbízható márkának videókártyában?
-
kp59
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #32394 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Ettől tartottam én is hogy a leadott amperral lesz a gond.
A tápon nem szoktam spórolni hiszen ez az FSP táp sem egy rossz minőségű darab (az FSP tudtommal egy megbízható márka de javíts ki ha tévedek) csak eljárt felette az idő hiszen már vagy 8 éve vettem és akkor ugye még a videókártyák nem igényeltek annyi erőforrást mint manapság. -
kp59
aktív tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy Sapphire R9 390 8GB DDR5 NITRO TRI-X OC 11244-00-20G videokártya megvételén ezért szeretném megkérdezni tőletek hogy szerintetek ehhez a kártyához elég lenne ez a táp : [link]
A gyártói ajánlás szerint 750wattos a javasolt de biztos rátesznek ők is egy kicsit (a kisebb hatásfokú tápok használói miatt). Ez az FSP táp 85+ minősítésű és a márka is megbízható tudtommal így talán elegendő lehet ez a 600watt ehhez a kártyához
.
Az elektromossághoz nem értek így az is kérdéses előttem hogy ennek a tápnak az összteljesítménye lehet hogy elég de vajon a PCI-E csatoló ágakon leadott áramerősség megfelelő lenne ennek a kártyának (remélem nem kérdeztem butaságot).
Ez a tápegységem dobozán szereplő specifikáció :
Aki esetleg el tud igazodni ezen megköszönném ha felvilágosítana hogy gond nélkül ki tudná-e szolgálni ez a tápegység ezt a Sapphire R9 390 kártyát.
Azt tudom hogy ha jó is lenne ez a táp akkor is kell majd vennem 2db 6pinről 8pinre átalakító adapter kábelt hiszen ezen a tápon nincs 8pines PCI-E tápcsatlakozó csak 2db 6pines.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Magisk
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged