- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
MiklosSaS #38164 üzenetére
Én most már semmikép nem mennék bele egy 390/x CF-be. Nyakunkon a 480 várd meg a hóna végét addigra tuti jön pár teszt eredmény is és ha tényleg hozza a 390 teljesítményét kevesebb fogyi mellet akkor egy 480CF jó kombó lehet a Fury helyett.
(#38180) abridabri: valami szerintem nálad nem kerek nálam sem megy FC blokkal a 390 60 fok közelébe többnyire 50-55 combosabb igénybevétel esetén de átlag 45-50 között mozog. (1100/1600 OC)
-
Omli85
őstag
-2869 beta verzióba került bele a funkció talán azért
.
Amúgy olvasgattam overclock.net fórumot más fajta ramokkal más eredmények születtek azonos órajelen.
Result:-
1500MHz memory clock
- Elpida card = 0 error
- Hynix card = 1754 errors1400MHz memory clock
- Elpida card = 0 error
- Hynix card = 1 errorIlletve kint a 2871-es verzió de szerintem nyugodtan várja meg mindenki mire ez egy stabil nem beta verzióba bekerül addigra talán reális lesz az érték amit mutat. Jelenleg túl nagy jelentősége nincs a kapott eredményeknek. Tegnap tesztelgettem a gyári stock órajelet és a stabil OC-t is cirka 1-1 óra játék meg bench alatt (Heaven-Paragon) szinte hasonlóan 7+ millió feletti hibát dobott a 2870-es verzió az OC beállítással és a gyári értékkel is +- pár 100K hiba szórással. Viszont továbbra se tapasztaltam semmi képi hibát rendellenes akadást illetve ugyanúgy beton stabil volt a vga mint eddig is.
-
Omli85
őstag
válasz
Ghoula #38074 üzenetére
Meló után körbe járom pár tesztel a témát aztán meglátom mi az eredmény
.
Gyári értékeken is dobott hibákat igaz ott nem ilyen milliárdokat de ott is látványosak voltak a számok.
Az is lehet, hogy a win 10 kever valamit vagy valami driver mizéria vagy egyéb dolgok. Mindenesetre tesztelem majd DX11 és DX 12 alatt is aztán meglátjuk.
Közben jött ki egy frissebb verzió szóval majd azzal tesztelem lehet ezt valami béta anomália okozta.
-
Omli85
őstag
válasz
teko99 #37853 üzenetére
Táp miatt csinálja erre nagyobb összegben is hajlandó vagyok fogadni.
A jelenlegi tápod kevés ennek a vga-nak. Random kékhalál random restart fagyás függőleges becsíkozás majd fagyás stb ezeket nálam táp gyengülésénél kezdte el produkálni. Nekem pl minden teszt lement anno táphibával de egy random film vagy flash videó vagy youtube egyből elhasaltatta a vga-t
. Kicseréltem a tápot és lás csodát megszűnt a jelenség.
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
Hát ha szerinted az a jó, hogy folyamat határon kicentizve tekerteted a tápegységet lelked rajta, én inkább túlméretezem kicsit
.
(#37791) teko99: mennyi idős a tápegység ? Ha régebbi darab (5év környéke) akkor csere lesz kb ennyi idősen szokták eldobni magukat. Esetleg egy pontos típust írhatnál könnyebb lenne utána járni pár infónak
.
-
Omli85
őstag
válasz
laci.csabi #37757 üzenetére
Pár alkalommal nálam is csinálta és a régi időkre emlékezve nekem ilyen elfogy a ram érzésem van ezzel a jelenséggel kapcsolatban. Viszont gyakorlatban meg nem eszik annyi ramot a game, hogy elfogyjon a 16GB...
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #37738 üzenetére
Nekem személy szerint ez volt az első ilyen anomália, pedig megjelenése óta W10-et használok Crimson-ra is egyből átálltam ahogy kijött és csak ezzel a 16.4.2-vel volt ilyen jellegű gondom, hogy random eldobta magát a gép. Úgy néz ki amúgy a 16.5.1 megoldotta a problémát mert azóta semmi gond nem volt
.
Szóval én személy szerint nem tudok rosszat mondani a W10-re és meg se fordult a fejemben, hogy visszatérjek a 7-hez.
Overdrive menüpont kerülése lehet, hogy tanácsos a 16.4.2-ben beléptem egyszer lehet ez okozta az anomáliákat. Mondjuk most már vissza nem rakom tesztelni mert most működik
. PowerEff meg nálam is off alapból OC profilt meg ha játszom aktiválom MSI AB-ben Ha nem játszom akkor meg nyomok egy resetet és szépen vissza áll a defaultra aztán így most úgy néz ki oké minden. kop kop
Tegnap amúgy gondoltam egyet mondom megnézem vsr-el a Forza Apex-et 4K-ban hát megmondom őszintén ugyanúgy hibátlanul akadás mentesen fut mint 1080p-ben semmi különbséget nem vettem észre pedig pár órám már benne van szal szemet szúrt volna ha gyengébben muzsikálna. Az igaz, hogy az utolsó előtti előtti éjszakai futamot csapattam csak mert ott akadtam el asist nélkül mókás ezekkel a combosabb gépekkel pályán maradni
.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #37681 üzenetére
Crimson16.4.2 az első amivel gondom volt random fagyásokba futottam böngészés videózás közben, főleg yt-re volt allergiás. A Crimson 16.5.1 egyelőre tünetmentes. Forza Apex-et teszteltem mindkét driverrel a 16.5.1 talán tényleg kicsit jobb bár mindegyikkel szépen futott igaz nem buheráltam default 1080p high de nem észleltem semmi zavaró akadást. A game amúgy nekem nagyon adja
.
-
Omli85
őstag
Hmm hát érdekes akkor én a szerencsések közé tartozok akinél nem okoz problémát
.
-
Omli85
őstag
Amúgy a driver takarítást miért nem a hivatalos amdcleanuputility-vel csináljátok?
Én minden driverfrissítés előtt ezt lefuttatom letakarít ja a gépet restart új driver fel és eddig sosem volt semmi gondom pedig már egy jó pár éve használom ezt a megoldást. -
Omli85
őstag
válasz
Algatros #37503 üzenetére
Konkrétan melyik típus ? Amúgy javaslom használd a keresés funkciótvagy csak egy kicsit visszapörgetsz és láthatod pont nem rég volt róla szó
. Konkrétan a DCII verzióra van FC blokk (290/X DCII blokk rá megy a 390/X DCII-re mert ugyan az).
Ja , hogy ilyen egybevízre gondolt akkor nem szóltam ^^
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37480 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs igazad
csak arra próbáltam rámutatni, hogy azért annyira azért nem kell parázni egy FX teljesítményétől. Jövőre tekintettel dx12 alatt meg főleg nem.
De ez már tényleg nagyon off be is fejezem.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37477 üzenetére
Stock órajelen
de ki használ FX-et stock órajelen ?
Amúgy azt se felejtsük el, hogy melyik mennyibe kerül4690K 60 körül van míg FX-ből bőven jó neki adott esetben egy 8320E amit meghúz egy kicsit és ezt megússza adott esetben új hűtővel 45-ből ha nem kell hűtőt vennie akkor 36K környéke.
Ha meg már meg van neki a az FX akkor nyugodtan megveheti mellé a 390-et. Adatlap persze nincs kitöltve így ebből adódóan csak tippelni lehet.
Persze felhasználástól függően döntse el mindenki maga mire épít gépet de ez itt már nagyon off ^^.
És félreértés ne legyen nem szándékozom intel vs amd vitát vagy flamet indítanikéretik vérpistikéknek ezen hozzászólást figyelmen kívül hagyni
.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37470 üzenetére
BF4 alatt pont, hogy elég jól muzsikál az FX így nem igen van gond a 390 teljesítményével sem
az egy szálon erős CPU-t igénylő cuccoknál szokott gond lenni ami jelenleg még jó pár motor esetében igaz :/..
(#37471) Stylerr: függőlegesen csíkozott ? Esélyes lehet, hogy nem a vga a ludas hanem a tápegységed döglődik. Megérne egy próbát másik gépben vagy másik tápegységgel.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37391 üzenetére
Én úgy értettem, hogy STRIX szériából 390/X esetében csak 3 ventis van
csak kicsit félreérthetően fogalmaztam ^^.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37386 üzenetére
Ha jól rémlik 390 és 390X-ből csak 3 ventis STRIX van.
-
Omli85
őstag
Amennyiben jól működik a CF akkor jobb ven jó pár bench ami ezt alátámasztja. Kérdés megéri e az a pár plusz fps. Árban teszem azt 2db 4GB-so 380 több mint egy 390. Tápegység szinté nem mindegy egy CF-hez nem árt egy értelmesebb tápegység mert azért a 380-nak is van étvágya. stb stb
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
Mivel írta a kérdező, hogy mivel játszik ezért is válaszoltam én is azt amit
.
Van amikor indokolt és figyelembe venni mint negatív hatást magát az input lag-ot de azért az esetek túl nyomó többségében észre se fogja venni a legtöbb ember ebben kb biztos vagyok.
Ha zavarja tearing akkor biza mi mást tud csinálni mint vsync ?
Attól, hogy bekapcsolja nem lesz 5sec-es késés a gameplayben. Szóval ezért is nem értem miért is van ez úgy kezelve mintha világvége katasztrófa lenne az eredmény ha bekapcsolod.
Tény, hogy profi játékosok esetén ez szempont lehet illetve van pár game ahol esetleg érzékelhető de egy átlag hobbi játékos ezt szerintem nem veszi észre adott esetben.
Főleg ha olyan játékkal játszik ahol ez aztán végképp kb nem lesz észlelhető.
Félreértés ne legyen nem beszólni szándékoztam csak rámutattam arra, hogy nem eretnekség használni a vsync-et ha zavar a tearing, és nem lesz vége a világnak se ha bekapcsolja valaki.
-
Omli85
őstag
válasz
korcsi #37267 üzenetére
COD2 pl konkrétan talán lehet nem a legjobb példa hisz köztudottan "jótékony" hatással van a magas FPS érték a játékra. Nem véletlenül vannak(voltak) az FPS limites szerverek stb már ahol szempont votl az igazságos game
. Régebben figyeltek erre nem tudom azóta mi a helyzet
. Konkrétan ugye elég csítes a cod2 unlimited fps esetén
.
-
Omli85
őstag
"Fánkal" tesztelve ne csodálkozz ha így befűti a vga-t igencsak nagy eséllyel ilyen terhelést az életben nem fog kapni a vga szóval inkább valami combosabb játékban gyilkold meg ott mennyire melegszik el az sokkal reálisabb képet ad.
(#37262) MM : Még ha egy olyan játékról lenne szó ahol ez számítana is (UT,CS stb) akkor azt mondom oké legyen szempont az esetleges input lag de jelen példában ennek semmi alapja nincs. Ha nem bírja a tearinget akkor használjon vsync-et. Vagy esetleg vegyen freesync-es monitort vagy valami combosabb gamer monitort ami tudja a nagyobb frissítést, ha ennyire szempont a magas fps
.
-
Omli85
őstag
válasz
Fortum #37214 üzenetére
Valamennyit adott esetekben mindenképp engedned kell de egy 290x vagy egy 390 megfelelő a célra.
Tapasztalatból mondom mivel a tv natív felbontása 1920x1080 így ez alatti felbontásokat el is lehet felejteni mert iszonyat randán tud kinézni.
Szóval célszerű a combosabb 1080p-ben is ütőképes vga amire azért elég a 290x és a 390 (380x szerintem nem éri meg ár teljesítményben) is némi kompromisszum mellet adott játékok esetén. Tápegység határeset elvileg elégnek kéne lennie. -
Omli85
őstag
válasz
fbeni91 #37153 üzenetére
Hát elsődlegesen azt kéne kideríteni, hogy a VGA elindul e vagy sem. Ha a gép amúgy hibanélkül megy de valamiért nincs kifelé jel akkor ahogy vg is írja lehet, hogy csak kommunikáció nem volt a vga és a monitor között. Lehet itt azért pár tényező, ha jobb nincs mindenen végig kell menni.
-
Omli85
őstag
válasz
fbeni91 #37146 üzenetére
Első körben ha van rá lehetőség én kipróbálnám egy másik táppal a rendszert pár napig. Ennek függvényében leszűkíthető hogy vga vagy táp okozza. Előttem már írták hasonló szokott jelentkezni vga ram döglődés esetén is de szívtam én már hasonlót tápegység gyengülése okán is így nem vetném el azt sem mint hiba forrás. Esetleg ha van az alaplaphoz frissebb bios lehet megér egy próbát a frissítés is.
-
Omli85
őstag
válasz
Bratilla95 #37134 üzenetére
Egy tipp a vrm hőmérsékletre figyelj mert a feszelt húzott vram elég szépen meg szokta terhelni és igencsak el tud melegedni terhelésen.
-
Omli85
őstag
válasz
colossal89 #36661 üzenetére
Fontos, hogy nem mindegy milyet teszel alá, gyárilag más a vastagsága a vram és a vrm esetében is.
Többnyire 1mm vastag szokott lenni a vrm-en de gyártónként változhat adott esetben szóval ennek nem árt utána járni. Főleg akkor, ha a gyári hűtés felfekszik az összes hűtendő alkatrészre. Ilyenkor ugyebár ha túl vékony pad akkor nem lesz hőátadás mert adott esetben nem fekszik fel rá a hűtés, túl vastag esetén meg meghajolhat a nyák ami meg megint nem egy jó dolog.
Amennyiben, viszont külön bordát teszel a vrm-re és az alá kell akkor 1mm-es oké lesz. -
Omli85
őstag
válasz
colossal89 #36647 üzenetére
Felejtsd el a pasztát vrm-re nem véletlenül nem pasztázva vannak gyárilag sem. Sajnos a minőségi gappad nem olcsó de nem is kell hetente cserélgetni
.
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #35355 üzenetére
Virtuális szuper felbontás engedélyezése. És ezután kiválaszthatod a nagyobb felbontásokat is. Nem minden játékban működik rendesen előfordul, hogy szétcseszi az UI-t
.
-
Omli85
őstag
válasz
CptAdamica #35149 üzenetére
Nekem DC2-van de oda kell a nagyon jól szellőztetett ház mert fűt mint állat, kevés ehhez a kártyához már ez a hűtés. 60%-ra állított ventikkel nem volt vele gond nem akart megsülni sem viszont iszonyat mód fűtötte a környezetet (gépházat, szobát) így én levizeztem a francba, így kussba van és hűvös is marad
.
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #35133 üzenetére
Pár fokot még nyerhetsz azzal is ha megpróbálod kicsit alulfeszelni a kártyát amíg még stabil, a legtöbb esetben elég szépen lehet faragni a hőfokokon azzal is. Venti fordulat meg relatív ami neked nem zavaró hangerő odáig elengedheted nyugodtan ha évekig használnád fix 60-70%-on akkor se lenne sok bajuk.
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #35124 üzenetére
Mint ahogy írták a kollégák ezeknél a kártyáknál a 90 fok körüli vrm terhelésen teljesen mindennapos dolog, nem kell aggódni miatta.
Tök mindegy melyik gyártótól veszel 390-et max akkor lesz hűvösebb a vrm ha levizezed a kártyát.
Nem fogsz 60 fokokat látni terhelésen léggel de nem is kell. Amúgy is ha túlhevülne a vrm előbb old le a vga minthogy baja legyen, volt már ilyen eseményhez szerencsém anno párszor nyáron tetőtérben 42 fokos szobában léghűtéssel..
Nyugodtan csapd bele a gépbe a 390 Nitrot és használd, max ha melegszik egy tágasabb szellősebb házra beruházol később de normál használat mellet nem hiszem, hogy a túlmelegedéstől kellene tartanod.Amúgy is amíg nem old le a gép nem kell nézegetni a hőfokot
a 380 Nitro-ra pl nem rakott vrm szenzort a Sapphire
és azok se dolgoznak hűvösebben.
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #35017 üzenetére
Izomból tuti befér
max lefaragsz a ram rögzítő pöckökből vagy kivágod a backplate egy darabját ha útban van problem solved
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #35004 üzenetére
Hát ahogy Mackó is írja lehet, hogy necces lesz ott a hely de ha más nincs max leteszed az alsó PCI-E foglalatba.
Ez a kép alapján talán neccesen de elfér: [link] -
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #35000 üzenetére
Hivatalos oldal:
Form Factor 2.2 Part Slot Occupied
12.1 X 5 X 1.7 Dimension /Inch
308 X 127 X 42.3 Dimension /mmBakter de villámkezű mindenki
-
Omli85
őstag
válasz
CptAdamica #34850 üzenetére
A célnak megfelel teljesítményben sem nagyon kell szégyenkeznie ha húzza az ember és harmad annyiba kerül mint egy intel. Nem jobb de ár teljesítmény arányban számomra sokkal kedvezőbb.
-
Omli85
őstag
válasz
MiklosSaS #34810 üzenetére
Azért ne keverjük a dolgokat.
Az, hogy egy játék motor nem használja rendesen a CPU-t és ennek okán nem tud maximumot teljesíteni a vga nem egyenlő azzal, hogy a proci nem képes kihajtani a vga-t.
Rendben van, hogy egy FX nem egy i7 de azért nah..
Az tény, hogy a végeredményen ez nem változtat a játékos szív mert a gyengébb teljesítmény miatt alacsonyabb fps és ezzel arányosan kevésbé élvezhető játékélmény az eredmény. De ez nem annak tudható be, hogy kevés a cpu hanem, hogy az adott alkalmazás nem használja ki a hardver adta lehetőségeket.
Majd ha nem azt látom, hogy 50-60%-on topog a cpu hanem fekszik 100%-on és közben egy kisebb napnak megfelelő hőt generál mert dolgozik mint állat és úgy droppol az fps akkor elhiszem, hogy a vas kevés.
Csak azért viszont nem fogok 50-80K-t vagy többet áldozni egy procira, hogy a programozók hanyagsága miatt legyen +20-30 fps-em.
Érdekes módon Battlefront alatt a 4.5re húzott FX és egy húzott 390 kb egy i7 4790+980 kombó szintjét hozta ha nem korlátoztam be az fps-t 60-ra. Akkor most normális motor kell egy játék alá vagy fél misiért kell proci vga kombót venni, hogy 60 felett tudjon 1080p-ben?
Az a baj, hogy még nem lett ráborítva az olyan fejlesztőkre az asztal akik szerint az normális ha csúcs hardver kell ahhoz, hogy max részletesség mellet meglegyen a 60 fps... inkább költ a nép az erősebb hardverre... -
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat #34805 üzenetére
Költséghatékonyabb ha először inkább felcsavarja a 6300-at 4.5-ig és ha mégsem elég akkor cseréljen procit
.
Plusz előszeretettel droppol a BO3 AMD vga-val szokás szerint jól sikerült alkotás az a szénné foltozott motor.. -
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34750 üzenetére
Azért ha a szenzor nem közöl infót nem feltétlen tudható be driver hibának..
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
válasz
monster95 #34657 üzenetére
Meg kellene nézni van e valmi frissebb verzió illetve kimonitorozni, hogy amikor esik az fps akkor nem e zabálja valami a háttérben a gépet pl CPU használatra ránézni.
Illetve ránézni a memória használatra mert az is lehet, hogy memory leak okozza az akadást.
Én sem az első sem a beta Crimsonnal nem tapasztaltam ilyet igaz csak online játszottam mostanában.
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
válasz
kingpython #34436 üzenetére
Feladatkezelőben csekkold le mi az ami zabálja a ramot, valami nyoma tuti van.
(#34438) Televan : A nitro 380 pl teljesen lekapcsolja a ventit ha nincs terhelve a vga, gyanítom hasonló elven működik a nagy testvérnél is .
-
Omli85
őstag
válasz
kingpython #34412 üzenetére
Ha amd vga van a gépben melyik driver van fent? Mert régebbieknél volt szokása, hogy valami memory leak-et okozott és megzabálta nálam is a 16GB ramot szimpla böngészés közben de volt, hogy reggel ez az üzenet fogadott. Nem sűrűn fordult elő szerencsére csak 1-2 eset volt de vga diver volt a ludas. Az új driverrel ilyet még nem tapasztaltam
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
Hmm, ebben lehet valami, nálam mondjuk fixre állított értékeken megy minden (pumpa, ventik) így max az marad, hogy jobban fűt az FX így ez kihat a gpu-ra is. Persze nem nagy ugrásról beszélek itt mivel ilyenkor is max 45-47 fokig megy fel a gpu. Ellenben azt látom, hogy a CPU úgy fűt majdnem mintha h.264-et kódolnék vele ami játékok alatt nem volt eddig megszokott
.
-
Omli85
őstag
Nekem van egy sanda gyanúm, hogy azért dobálja el az OC-t instabilitás miatt az új driver, mert bizonyos esetekben jobban megvan hajtva a kártya mint eddig és egyszerűen ott már kibukik hogy instabil.
Mert 3DMark alatt ahol elvileg gyilkolva van a kártya érdekes módon nem melegszik annyira, mint teszem azt BF4 vagy Battelfront alatt. Elgondolkodtató jelenség... Mert ugyebár ha nem melegszik annyira akkor nem is dolgozik annyira, hiába mutat 100% kihasználtságot..
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #34004 üzenetére
Még a fogyasztás azt mondom oké oc esetén nem aggódik az ember azon, hogy most 2 kv-val kevesebbet tudok inni a héten mert elmegy villanyra a pínz.. de a plusz hőtermelés ami ilyen fesszel elért oc esetén van az már nem biztos, hogy megéri. Nálam pl fc blokkal a vrm esetén 60 a határérték, ha oc esetén átlag használatnál e fölé megy akkor visszább veszek mert egyszerűen szúrja a szemem és kész
.
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #33975 üzenetére
Én azt vettem észre az a 100%-os kihasználtság amit kimonitorozol az is relatív.. Több játékkal próbáltam ugyanazon beállításokkal de BF4 és Battlefront esetén de inkább az utóbbi esetén 5-8 fokkal melegebb a kártya mint más játékokban ami tekintve, hogy vizezve van elég egyértelműen jelzi hol van jobban meghajtva. Ennek okán ki is bukott az OC nálam is és amivel máshol stabil az itt megborul.
-
Omli85
őstag
Asus R9 390DC2 tulaj vagyok csak annyit mondok nem véletlenül kapott fc blokkot a vga
...
A kicsapódó flux témával kapcsolatban, hajtsd meg az Asus vga-d majd szedd szét és csekkold leelmondom mit fogsz látni... kicsapódó fluxot...Szedtem szét az enyémet mikor kapta az fc blokkot érdemes körbenézni a vrm1 környékén
Semennyivel nem gyárt minőségibb cuccot egyik gyártó sem ebben a kategóriában ellenben van aki a név miatt elkéri a felárat. Amikor én vettem a 390-et az Asus DC2 volt a legolcsóbb, illetve mivel tudtam, hogy ezek fűtenek tervben volt a vizezés erre meg volt normális fc blokk így pláne ezt választottam.
Amúgy léghűtés terén már az R9 2xx szériánál sem voltak a helyzet magaslatán a gyártók. Kinőtték hőtermelésben a vga-k ezeket a hűtéseket, legalábbis AMD oldalon mindenképp.
Én inkább úgy fogalmaznék jelenleg vannak az elfogadható és kevésbé elfogadható hűtések amik a célnak megfelelnek és kb ennyi. Egy kevésbé(semennyire) klimatizált helységben egy nyári "kellemes" kánikulában mindegyik ugyanolyan elégtelen eredménnyel szerepelne. -
Omli85
őstag
válasz
CsonkaImo #33465 üzenetére
Én még mindig azon véleményem mellet vagyok, hogy az AMD a Mantle projektel csak kiugrasztotta a nyulat a bokorból, hogy végre legyen valami a DX11 helyett ami végre normálisabban bánik az erőforrásokkal és ezáltal az ő hardvereik is gyorsulnak.
Azt sem kell elfelejteni, hogy nem csoda ugyebár a DX12 tehát nem az NV kártyákra fog az AMD 20-30%-ot verni hanem saját magához képest fog annyit feljavulni. Ami azért hosszútávon ár teljesítmény viszonylatban már igencsak kedvező piaci helyzetet teremthet. -
Omli85
őstag
válasz
Omli85 #33452 üzenetére
Továbbá azért mivel az NV kártyák is olyan hú de szépen teljesítenek a játék alatt, főhet a feje a Bethesdának... És itt az igazi gond, hogy a fejlesztők nagy többsége elbaszott erőforrás pazarló motorokat használ ami adott esetben nem is használja ki normálisan az elérhető hardveres megoldásokat. És csodálkoznak ha elégedetlen a PC-s piac ? Meg, hogy sok a kalózkodás? Mikor ha évente van 1 olyan cím amikor nem köpik pofán a játékost a fejlesztők akkor lehet sokat mondok?
. Szerencsére kivártam a vásárlással fizuig de így ezek fényében most tuti nem fogom megvenni, max majd ha szépen beesett az ára és javítani tudják a dolgokat.
Bocsi dupla csak már nem tudtam szerkeszteni. -
Omli85
őstag
Érdekes módon Battelfront beta alatt kicsit máshogy alakultak az erőviszonyok
.
Nem lenne gond amúgy ezekkel a saját NV efektekkel ha nem lennének be kényszerítve a játékba amivel konkrétan szándékosan megölik az AMD vga teljesítményét. A fejlesztők is buták amúgy mert így több lesz az elégedetlen user aki bizony szóvá fogja tenni, hogy egy 100K feletti vga miért teljesít ilyen "jól" a játékuk alatt...
Az a baj sok az olyan birka aki az ilyen eredmények láttán mit csinál ? Hát vesz erősebb konfigot mert tuti a gépe a szar nem a játék á dehogy... és pistike mit fog kérni karácsonyra, azt amivel magasabbak az fps értékek... A gond majd csak akkor lesz ha a piacon az ilyen NV preferált játékok fognak dominálni.. :/ -
Omli85
őstag
válasz
Tepsifüles #33267 üzenetére
A 270-es gépben lévő tápot cseréld meg a GTX-es gép tápjával úgy is jelentkezik e a hiba. Nekem táphiba esetén folyamatosan ilyen hibákkal szált el a gép anno. Egy próbát megérne lehet, hogy a táp lesz a ludas.
-
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
válasz
gergo19 #33001 üzenetére
Kompromisszumok árán ki lehet csikarni elfogadható értékeket, persze a fix 60fps-t kb el lehet felejteni.
4K-hoz mindenképp a top kártyák kellenek jelenleg és még ott is van ahol szükséges némi kompromisszum, hogy oké legyen a sebesség. Ellenben ha elég a fix 30 fps is akkor azt ki lehet hozni a 390-ből is. -
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #32775 üzenetére
Vagy inkább azt, hogy maga a tesztprogram nem fekszik az FX-nek.
Kihajtja nem hajtja témának a legfőbb okozója, hogy szoftveres oldalon nincsenek kihasználva az erőforrások. Amíg azt látom, hogy 50%-on is alig alig ketyeg a cpu addig nekem ne beszéljen senki CPU limitről.
Egyedül Battelfront béta alatt láttam ingame 70-80% feletti CPU terhelést minden magon... nem is volt gond a sebességgel. -
Omli85
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Széles körben elérhető a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- Macska topik
- Synology NAS
- weiss: Pant* rant
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Renault, Dacia topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest