Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hgghyxo

csendes tag

válasz smokiii1 #2044 üzenetére

Köszi a választ, valóban nem probáltam még másik monitorral, mert nem volt még lehetőségem rá, viszont a monitoromat próbáltam hdmi-n is csatolni a vga-hoz, és azon keresztül sem műkődött.

• hgghyxo

csendes tag

Sziasztok,

ezt a kerdest mar feltettem itt, de valasz hianyaban irok most ide is:
    http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/friss.html#msg42697

szeretném a segítségeteket kérni egy olyan hibával kapcsolatban amiről még sosem hallottam, és ötletem sincs hogy hogy tudnám megoldani.
    A problémám röviden hogy a vga-m megutálta a monitoromat. De miez és hogy is történt?
    Config:
    Asus F1A75-i deluxe alap
    A8-3850 AMD APU
    8Gb Ram
    Gigabyte R7 260x
    420w-os táp
    Aoc 24" monitor
    Samsung 40" tv mint másodlagos kijelző

Szóval filmet akartam nézni és gondoltam az ágyból tök jó lesz majd így bekapcsoltam a tv-t és át akartam rakni a hangot a hdmi-n kötött tvre. Már akkor gyanús volt hogy maga a windowsba beépített hang kezelő kb 3 perc alatt nyílt meg, pedig a gép nem volt terhelve, de mind1 kivártam, megnyílt, átnyomtam a hangot oda és ott kezdődött a gond, ugyanis a monitorom elsötétedett, és többet nem adott képet. Ekkor még dvi-al volt a vga-ra kötve.
    Nagyából értek a géphez így sok mindent meg próbáltam:
    - újra indítás
    - kábel csere
    - másik csatlakozó
    - driver újra húzása
    - teljes Windows reinstall
    De ott kezdett ijesztő lenni a dolog hogy még a BIOS képet sem hozta be monitoron. Persze tv-t működött így tudtam vele szórakozni csak kényelmetlen volt. Tovább mentem és próbáltam még több mindent:
    - a monitor alaplapi hdmi-n és dvi-on működött
    - a tv vga-rol és alaplapirol is
    - elvittem haverhoz ahol a monitort rá dugva az ő 270x-jere működött, de mikor az én vga-m került az ő gépébe, ugyanúgy nem ment mint nálam otthon.
    Jelenlegi helyzet:
    - vga működik, tesztelve 2 samsung tv-vel
    - monitor működik, kábelek rendben, csak az én vga-mal nem, tesztelve 2 geppel, 2 vga-val.

Barkinek van barmi otlete plz ossza meg velem... mert igy sajnos hasznalhatattlan a szamomra ez a majdnem 35k-s vga.

Új hozzászólás Aktív témák