- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRC
tag
válasz
EQMontoya #45162 üzenetére
Nem a hűtés, a disszipált hőmennyiséggel van gond. Rosszul van hangolva gyárilag ez a VGA. Én azért (is) szántam rá magam az XFX-re, mert túlméretezett VRM van rajta. Nem ismertem, gondoltam, ha fűt hát fűt, lesz@rom, majd blokkal… a lényeg hogy menjen jobban, mint a 3GB 1060.
Elengedtem a 3GB 1060-at 35-ért, megvettem a 8GB 580-at 40-ért. Aztán jött a meglepi, hogy a feteken nem marad semmi, ha leveszem a hűtőt. Rendeltem egy nagy 10x10-es bordát, de persze nem volt raktáron, eltelt egy hét, aztán megjött.
Kifaragtam, közben kiderült, hogy nem egymással szemben van a két csavar és billeg. Megoldottam, de közben úgy elszállt a VGA ára, hogy már paráztam mi van, ha mégsem jól áll rajta. Nem fogok javítással vacakolni, amikor minden VGA százezer… Mivel a gyári elvékonyodott, ezért rendeltem inkább vastagabb másfeles GAP padot, hogy inkább azzal teszem fel a házi bordámat a fetekre, legyen tuti, de az meg rittig nem jött meg csak másodszorra, elsőre refund lett. Szóval hónapokat szívtam léggel. Most végre jó a hűtés, erre kiderül, hogy hiába a jó VRM, mert sávszéllimites a VRAM és ez csak fűt, de nem megy.
De mennyire fűt.
Egy 1600AF CPU van a rendszerben, ami lócsöcs 65W TDP meg ez az 580 GPU és a triplaradi hááát éppen-éppen. 1-2 óra Warzone után 60-65 fok között van és frankón meleg a lötty a tartályban, pedig 500mm-es és van a rendszerben egy liter lötty.
Kész röhej, hogy aggódnom kell a pumpa vajon elviseli e majd nyáron, meglehet hogy kell még radi sorba a triplával… pedig még nem is adtam neki sok feszt.
Ugyanez a radi a 1060-at lazán vitte emelt fesszel együtt. Szóval úgy elengedném ezt az 580-at már...
Átmenetileg gondoltam, mert óriási ugrás volt még árban a 1060 felett és a 3GB meg már a Rift miatt is meg egyébként is kevés volt, úgy értem már egy VGA-ra se tettek 3GB-ot akkor sem, paráztam, hogy megzuhan az ára és túl sokat bukom rajta.
Túl hosszú ez az átmenet már… Nyakamon maradt ez az 580 és hát nem ezzel akartam évekig...
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Linux kezdőknek
- NIOH
- Autós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest