- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
papírzacsi #17785 üzenetére
Kevés hozzá a proci, de ha sem akarsz/tudsz cserélni, akkor legalább 3,6GHz-re fel kell rántani.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
banderasz77 #17754 üzenetére
Inkább az Asus-t vedd, mert nagyon jó a hűtése, de MSi sem rossz.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17676 üzenetére
13.1WHQL és 13.2beta.
-
csucsbicep
nagyúr
Ha most hétvégén lesz annyi időm/kedvem csinálok egy driver megatesztet. 12.3-tól a 13.2b-ig a 7850-el. Ezek lesznek benne előre láthatólag.: f1 2012, Showdown, Dirt3, Metro2033, Vantage, 11, Heaven, SniperElite v2 bench, Far Cry 3, Hitman, Mafia 2.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
hülyegyerek #17003 üzenetére
Melyik driver van fent? Valamelyik bétával voltak ilyen gondok.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kovsol #16907 üzenetére
A 7850 kb. 1215/1530-on kap, annyit, mint a tiéd alapon. Megérte váltanod. Egyébként más tekintetből, hogy muzsikál? Hűtés, melegedés stb.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #16838 üzenetére
Tényleg, régen még felül volt emlékeim szerint.
De ezzel is csak 1210mV a max, úgyhogy kb semmire sem jó.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #16837 üzenetére
Nem tudom, de nekem a fesz állítás csak a Tweakkel megy, MSI AB-nél nem engedi állítani, pedig engedélyeztem neki... Trixx még VDDC csúszkát sem hoz ki.. Nem tudom milyen lehet rajta..
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #16834 üzenetére
Ez tényleg vmi egyedi Asus megoldás lehet, mert ez van ráírva: DIGI+ VRM.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #16830 üzenetére
De V2-es 7850-em van, mindjárt megnézem milyen szabályzó van rajta.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #16822 üzenetére
Érdekes, nálam nem írja ki a pontos típust az Aida, csak ennyit: GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16746 üzenetére
Memoriat eleg, ha 1300 korul hasznalod, mert folotte nem sokat gyorsul. GPU-t meg azzal a jatekokkal teszteld,a mivel jatszol, ha fagy visszaveszel a GPU orajelebol es kesz.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16741 üzenetére
A feteken nincs hutes gyarilag.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16737 üzenetére
Most is csak tobb ora utan jott ki a hiba? Mar kezdek gyanakodni, hogy nalad a tapellatas melegszik tul, mert borda ugye nincs rajta.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16720 üzenetére
Megint Heavennel tesztelted?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
zserbox #16641 üzenetére
Ezeket a V2-es Asusokat tudomásom szerint csak a Tweakkel lehet feszelni, nálam sem az AB, sem a Trixx nem engedte. Természetesen működik is, a te Sapphire-odnak más lehet a feszszabályzója.
karesz501: Ab-t meg azért érdemes használni, mert a HwInfo segítségével szinte bármit ki lehet rakni OSD-re. Nem tudok róla, hogy ezt az Asus progijával is meg lehet oldani.
Gazsi00: Nálam 0,825V a 2D.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16631 üzenetére
2D-ben 300-ra kell vissza venni a GPU-t és 150-re a vramot.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16625 üzenetére
Előbb próbáld ki, hogy így mennyire melegszik, mert ugye az több mindtől függ, de még mindig azt mondom, hogy kevés lesz.
MOD: Próbálj egyszer rá, rakd ki OSD-re, hogy mennyire melegszik és utána majd tudsz rajta módosítani.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16620 üzenetére
Ez kevés lesz, ha azt akarod, hogy 70 alatt maradjon ilyen fesz mellett. 60-65 foktól már mehetne az 50-55%, 70-re meg 60%, de ez csak így látatlanban.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kovsol #16552 üzenetére
Mennyiért ment el a 7850?
Én is gondolkodtam, hogy kipróbálok egy Powercolor vagy Asus 7870-et, de nem éri meg, főleg, ha kifogok egy anituningos példányt. Majd, ha megjelenik tavasz végén vagy nyár elején a HD8xxx, majd, akkor arra váltok vagy, esetleg HD79xx, ha nagyon lemegy az ára addigra.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Malibutomi #16547 üzenetére
Sokaknak ez egy hobbi, mint mondjuk másnak a motortuning, ezzel szerintem nincs baj. A másik leszarozása az már más tészta. Mondjuk én is milliomos lennék, akkor biztos nem ez foglalkoztatna főleg, hogy mennyit megy 11-ben a 6magos i7 meg a GTX690QSLI.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16485 üzenetére
85-90 fok esetén lehet majd aggódni, a táp meg bőségesen elég. De, ha teljesítményben elég a mostani órajel, akkor fölös szórakozni vele.
Egyébként neked, hogy engedte 1,3V-ig a GPU feszt a Tweak? Nálam sehogy sem ment.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16468 üzenetére
Ha Tweaket hasznalsz, akkor gondolom 1135mV-en nem megy az 1050, egyebkent nyugodtan mehet neki az 1225mV is. Ezen szerintem menni fog az 1100-1150MHz. A ramot is eleg, ha 1300-1350-en hasznalod, folotte nem igen hoz gyorsulast.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16462 üzenetére
Igen, valószínűleg a GPU nem bírja. Tedd mondjuk 1GHz-re.
-
csucsbicep
nagyúr
Nekem ennyit adott 1210/1500-on a 7850: [link]
Max 1680x1050-et tud a monitorom. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
kisbrekes100 #16310 üzenetére
Melyik driver nem megy fel? 12.11b11? Én Win8 Pro-t használok és eddig mindegyik driver gond nélkül felment.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #16279 üzenetére
Számomra durva, amiket írtok, nekem eddig a leghosszabb garanciáztatásom 3 nap volt.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16243 üzenetére
Mondtam már a Tweak-nek hihetsz, a GPU-Z szerint nem működik a feszállítás, közben meg igen. Ezeken más a tápellátás és a szabályzó is szerintem, mint a referencián.
Mellesleg az Asus progija, minden 7850-es kártyának 1135mV-ot ad alapból.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16177 üzenetére
Nem valoszinu, ha tullepi a fogyasztas hatart, akkor visszavesz a GPU.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16091 üzenetére
Eddig tovább lehetett állítani a feszt? Érdekes.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16089 üzenetére
Egyébként ha meg akarod nézni a GPU végét, akkor tedd a feszt maxra, a ventilátor sebességét manuálisan magasabbra is állíthatod és állíts be neki 1150-et vagy 1200-at. Így már legalább van egy kiindulási pontod.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16086 üzenetére
De, azt told ki teljesen.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16082 üzenetére
Vagy a vram vagy a GPU túl volt húzva.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16073 üzenetére
Pedig, ha jól csinálod működnie kellene. Újra indítja magát és már fel is oldja a határokat.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16021 üzenetére
Hogy azt lehessen mondani, hogy 100%-ig stabil, ahhoz napok kellenek, de nyugodtan mehetsz feljebb is a fesszel és az órajelekkel próbaképpen. Érdemes úgy csinálni, hogy mondjuk a ramot belövöd 5200-ra és csak a GPU-t húzod, megnézed mennyi a vége, utána ugyanezt eljátszod a rammal is, miközben a GPU alapórajelen van.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
logaritmus #15995 üzenetére
Attól még hűti pl a nyákot és eleve friss levegőt tol be.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #15987 üzenetére
Valós játékokkal leginkább, kíváncsi vagyok meddig jutsz el.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #15977 üzenetére
Asus GPU Tweak.
-
csucsbicep
nagyúr
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #15731 üzenetére
Mondjuk az érdemes hozzátenni, hogy Sapphire-ból átlagosan sokkal több fogy, mint más gyártó termékeiből. Egyébként hibás széria szinte minden gyártónál már előfordult.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Malibutomi #15628 üzenetére
Az nálam nem igazán vált be.
-
csucsbicep
nagyúr
Milyen programmal szoktátok felvenni a játékot videóra?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
szasanyi #15540 üzenetére
Szerintem az árak rendben vannak teljesítmény szempontjából, sőt az lenne mondjuk a furcsa, ha a 60K-tól kezdődő 7870 leverné átlagosan a 75-80K-tól induló 660Ti-ot. Csodadriver ide vagy oda, de az AMD-s srácok azért a beta driverekkel szép pluszt kiszedtek a GCN-s Radeonokból, mellesleg nekem a beta8-al sem a beta11-el sem volt az ég világon semmi gondom Win8 alatt, ahová pedig 12.10WHQL-t ajánlják, tökéletesen tette a dolgát mind.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
odorgg #15032 üzenetére
Nekem egyszerre meg a Tweak+AB+HWinfo és ezekkel sem volt gond, nem okoztak akadást/fagyást, egyedül a Tweak volt régebben rossz, de az az ő hibája volt, nem lehetett az órajeleket állítani, de a legfrisebb béta megoldotta a dolgokat. Ja és még CCC is fent van a gépen.
Utoljára fekete képernyős hibám egy GW 460-al volt és nagyon idegesítő, mondjuk ott a hirtelen órajel váltások miatt volt ez a gond.
-
csucsbicep
nagyúr
Nekem Asusom van és még az életben nem volt BS-em és egyik driverrel sem volt gondom, pedig win8-at használom, amihez 12.10-et ajánlottak, ehelyett több bétát használtam, jelenleg b11-et.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15020 üzenetére
Fizikai sérülés nincs a kártyán?
-
csucsbicep
nagyúr
Persze, mert a beta11 sokkal jobban használja a kártyát, alapon erősebb lesz, de azonos feszültségen kevésbé lesz tuningolható, de egyből kiderült volna a probléma, ha növelitek a feszt vagy csökkentitek az órajelet.
troland26: Hűvösebb lesz a kártya, csendesebb lesz, kevesebbet eszik stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged