- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
No akkor ide is beírom mert sokan BÉNÁZNAK!
HD7xxx kártyáknak kizárólag DOS -alól lehet SIKERESEN BIOS -t frissíteni! Még akkor is ha csak ugyan azt a bios -t teszed rá ami épp rajta van! ha pedig nem pont olyat pl: sima kártya és OC -s bios -t akarsz rátenni akkor meg végképp nem érdemes win alól próbálkozni, de mint fentebb írtam akkor se ha csak ugyan azt akarod rátenni mert akkor is félúton elakad(hat)
1, Töltsük le a Rufus 1.2.0 -t!
2, Szükség lesz egy pendrive -ra (vagy memóriakártyára + kártya olvasóra), amit a következőképpen állítunk be a Rufus-ban. File system: FAT32 | Cluster size: 4096 bytes | Format options: Quick Format; Create a bootable disk using: FreeDOS elé tegyünk pipát, többi elől vegyük ki. Máshoz ne nyúljunk.!!!
3, Töltsük le a ATIFlash 3.99 -et, majd tömörítsük ki a .zip -ből az atiflash.exe -t a pendrive gyökerébe.
4, Másoljuk fel a flashelni kívánt BIOS(ok) -at a pendrive gyökerébe (azért BIOS -okat mert ajánlatos csere előtt lementeni az EREDETI BIOS -t a VGA -ról és ezt is felmásolni a pen -re hogy ha gond van vissza lehessen állítani az eredeti állapotot!
5, Bootoljunk be a pendrive -ról.
6, atiflash.exe -unlockrom 0 (ez nem minden esetben kell, de ajánlatos lefuttatni)
7, atiflash.exe -f -p 0 BIOSNEVE.rom (vagy BIN ha épp olyan a bios kiterjesztése)
8, Ha sikerrel jártál azt jelezni fogja, majd a legvégén újra ezt fogod látni: C:\
9, Ctrl+Alt+Del. és örülsz!
-
válasz
Attix82 #5294 üzenetére
No egy kis teszt............
Sapphire 7850@1100/1350.MHz + i7-860@4000.MHz
Minden teszt ULTRA beállításon futott! a többi beállítás és az eredmények a képeken!
8F16xEQAA-setup mivel AMD nem tud QSSAA -t
És a végre egy kis meglepetés.....
2560x1440@8F16xEQAA szintén ULTRA beállításon
Mivel sajnos a P.H nem enged csak max 1920.as képméretet így
és 2560 RESULT
és végül egy kép Menet közben
-
válasz
gordonfreemN #5179 üzenetére
Hogyne lenne!
Csak a kicsiny hazánkba nem beszerezhető! De máshol is olyan ritka mint a fehér holló!
Éppúgy ahogy annó a HD6850.es téglahűtés! -
Ne FurMark -al teszteljél!
próbáld meg Heaven Benchmark -al és meglátod hogy semmivel nem lesz több még ha +20.ra tekered sem! csak akkor ha emeled az órajeleket is!
FurMark nál azért több mert ott irreálisan sokat fogyaszt a kártya és bele szól már a PowerTune de valós játékoknál nem számít semmit ha alap órajeleken járatod a VGA -t mindegy hogy 0.án vagy +20.on van! -
válasz
szasanyi #5090 üzenetére
Teljesen korrekt!
úgy látszik a Sapphire itt is szeret alul feszelni mer a Ref 7950 az 1,05.v viszont ahogy nézem a Sapphire az 0,95-0,98.v körül adagolja csak a kártyáinak!
csucsbicep az igaz hogy nem mindenki tuningol de 1156.os platformot rém egyszerű tuningolni nagy szakértelem sem kell hozzá! és H55.ös lapok is mennek mint a távirat tuningba! íme i3-540 em 5000.MHz és ezt kb 1.perces művelet volt a BIOS ban! -
Látom még mindég nem vagy képben!
belinkelsz majdnem 27.ért egy CPU -t amit én linkeltem i5-750+H55.giga lap majdnem ugyan ennyibe kerül és még alaplap se kell hozzá mivel azzal együtt kerül annyiba! és arról még nem is beszéltem hogy az a i5-750@4000.en oda-vissza-keresztbe alázza(bárhol bármiben) az A8-3870BE -det! no akkor miről is beszélünk?
70-80.e ret én a i5-3470+alaplap hozzá -ra értettem mivel az én 28.e res variációm ugyan azt a teljesítményt hozza közel 3ad áron!
********************************************************************************
csucsbicep : nemrég járt nálam egy i5-3470 és 3900.MHz et bírtam belőle kicsikarni de 24/7.be nem használható így, ami stabil az a 3800.MHz és bizony semmivel nem volt jobb mint a 4000.en járó i5-760 -am! pedig nem egy játékkal és programmal teszteltem! arról nem beszélve hogy 2X annyiba kerül és szinte semmivel nem jobb! Továbbra sem látom értelmét leváltani a 760.asom egy ugyan olyan gyors csak 2-3X annyiba kerülő fejlettebb platformra! -
Ezzel az erővel i5-3470 et se érdemes venni ~50.e ért! a i5-750@4000. kb pont az a teljesítményt hozza mint a i5-3470 tuningolva(~3800.MHz) már amennyit lehet rajta húzni stabilan egy jó lapban! 50.ből meg már kapok egy i7-860+egy komoly lapot hozzá! ami szarrá alázza a i5-3470-et! és akkor még hol van az alaplap a 3470 hez!
Nem mindenkinek telik 70-80.e alaplap+cpu ra! arról nem beszélve hogy 3.ad áron lehet ugyan olyan teljesítményű(sz.ted elavult) 1156.os cuccost venni! az egy dolog hogy a i5-760-at nem nagyon tudod fejleszteni tovább max egy i7-860.ra de az ár/érték/teljesítményét nézed nincs miről beszélni!
És áruld el azt is hogy mire nem elég egy i5-760@4000.MHz a jelenlegi állás szerint, mert játékokra még 2.év múlva is elég lesz sz.tem a i5-3470 2.év múlva ugyan olyan gyenge lesz és ott nem ~30.e ret(fentebb linkeltem lap+cpu-t) fogsz kukába dobni hanem 70-80.e ret mert 2.év múlva a 1155.ös lapba sem fogsz erősebb procit venni boltban!
-
válasz
Tomix24 #5082 üzenetére
Ha valakinek nem akadály egy használt cpu-lap páros! MÉRFÖLDEKKEL jobban megéri egy 1156.os i5-750(60) 20-24.környékén kapni, vagy akár 28.ért alaplappal együtt és az összes i5-7xx megy 4000MHz et! ami simán alázza a 6magvas FX -et is!
-
válasz
szasanyi #5076 üzenetére
a VDDC az a GPU mag feszültsége a MVDDC az pedig a vRam feszültsége!
ez a 0,967.v os terhelés alatti érték valóban nagyon baráti! de azért kívácsi lennék hogy ennyi is marad valós játék(benchmark) alatt is! Egy olyat nézhetnél hogy Heavent beállítod ablakos módba és pl: 1280x720 as felbontásra majd indítasz egy bench -et vele hogy akkor is ennyi marad a GPU fesz? ha monitorozod a GPU-Z vel menet közben!
-
válasz
Dark KillerX #5073 üzenetére
Melyik verzió? gondolom az újabb Sapphire Dual-X
ha 1,21.v akkor mennie kéne ~1200 at a GPU -nak! meg gondolom nálad sem engedi emelni a feszt csak 1,225.V ig!
-
válasz
Dark KillerX #5070 üzenetére
-
válasz
_gabber_ #5056 üzenetére
Asus GPU Tweak proginál kattints a kis lakatra ami az órajel és fesz között van akkor tudod külön állítani csak a fesz és csak a GPU órajelet!
ha 1,21.v az alap feszed annyival menni kell MINIMUM 1150.MHz -et a GPU nak! Ha nem akkor vagy az OP rendszer vagy a driver el lesz gond!
Próbáld meg hogy csak a memóriát húzod vagy csak a GPU -t és meglátod melyiknél kezd el szemetelni!
-
Nem sok értelme van egy referencia órajeles 7870 et egy tuningolt gétéix660Ti hez hasonlítani!
1, eleve nem a 7870 az ellenfele hanem a HD7950
2, nem is egy árkategóriában vannak mert a GTX 20-25.e el drágább még szép hogy gyorsabb, árban pont a 7950 el van egy szintem és teljesítményben is!
Mostani felhozatalt nézve nagyon rendben van az nV vs. AMD árazásai! Az árakat nézve azonos áron azonos teljesítményű kártyát kapunk bármelyik oldalt nézzük!
3Témárk kb semmire nem jó mivel nV kártyákon mérföldekkel jobban megy, max házon belüli(amd vs amd ill. nV vs nV) hasonlításra jó!
Ha már DiRT akkor a legfrissebb Showdown -al teszteljetek ne a 2-3.éves elődökkel!
u.i. : ha hasonlítgatásról van szó akkor legalább úgy tegyétek hogy referencia órajeleken járjanak a kártyák, és ne egy ref órajeles 7870 -et nézettek egy (gyárilag)tuningolt GTX660 hoz!
-
válasz
viperabácsi #5022 üzenetére
Nincs telepítve az OpenCL Driver azért kapsz hiba üzenetet!
nem tudom milyen vagy melyik drivert használod de pl a 12.8 -asban megtalálod ha megkeresed manuálisan ahová ki bontotta magát telepítés előtt \Packages\Apps\OpenCL64\OpenCL.msi ezt telepítsd fel
vagy akár a telepítőt(kézi módban) elindítva és a AMD APP SDK Runtime ot tedd fel!
**********************************************************************************
#5025 asdxv végülis mehetne max on(1200/1550) mert ezen a gépen csak játszom, és nem megy állandóan játszani meg van hogy 2-3.hétig be sem kapcsolom a gépet de nincs értelme ennyire a határait súrolni a kártyának bővel elég mindenre 1100/1350.en is! -
úgy van az a H.SZ. -em épp ma 4.hónapos!
amúgy meg teszteltem feljebb is!
íme : bár ezt még régebbi H.SZ. -embe linkeltem!
Azóta csak annyi változás van hogy feltettem a karira az OC BIOS -át!
egy Heaven teszt vele de itt sajnos csak 1175.ön járt a GPU mert a 12.8 -as driver ennyivel szarabb, bár már erről is írtam nemi s olyan rég....
De 24/7. -be nem ennyin használom, hanem 1100/1350.MHz(1,135.v -al)
*************************************************************************************
#5019 Tomix24 NEM lehet általánosat mondani minden kártyának más a tuning potenciálja de 1050/1300.at megy MINDEN 7850.es alapfeszen(kivéve gigabyte kártyák) a többi meg attól függ mennyi az alap feszed a GPU nál és mennyire jól sikerült GPU -t fogtál ki nameg hynix, vagy Elpida ramos -e? a kártya!
-
válasz
Dark KillerX #5015 üzenetére
Már párszor leírtam de akkor 134 -edszer is!
ezzel próbálkozz
-
válasz
synthattik #4930 üzenetére
Nagyon nem valószínű hogy elbír az a 500 as Enermax 2.db 7870 el!(2.db 7850.el se biztos ha tuningolva van a 2500K)
Azt ne feledd hogy ugyan 500.W de sajnos a valóságban csak 384.W -ot tud 12V on és az is 2.é van osztva!
a 2.db 7870 az ugye papír szerint 350.W(2x175.W) ugyan nem kajál annyit de tuning nélkül azért a 260-300.W ot benyelik, és tuningal bizony el is érik a 350 -et!
szóval mielőtt 7870 CF -et tervezel előtte egy táp cserét kéne megejteni! bőven elég egy 600-650.W os csak olyan legyen hogy képes is legyen majdnem 600.at leadni a 12.V os ágán és ne legyen szét darabolva a 12.v ág! PL: CORSAIR TX650W v2 nagyon jó ÁT/Érték ebben a kategóriában!
-
-
válasz
cskamacska #4898 üzenetére
1280.ra totál felesleges 50+ e ret kiadni VGA ra, oda bőven elég 30.ért egy HD7770 is!
vagy egy használt HD5850 26-27.ért, ami még egy szarrá húzott 7770 -et is megelőz!
7850 et nem szabad venni 1.gigásba mert pont abban rejlik az ereje!
Akkor inkább veszek egy HD5870 et 35.é! és ugyan ott vagyok(teljesítményben) és marad ~13-15.e rem!******************************************************************************
viszont én is nagyon egyet értek szasanyi kollégával hogy a mai monitor árak mellett akinek ilyen őskövület 1280.as monitorja van az ne 50-60.ért vegyen VGA -t inkább vegyen NORMÁLIS FHD -s monitort és azután vegyen hozzá olyan VGA -t ami kell FHD -ra, és ne fordítva mert ha vesz az ember egy jó monitort az nem kell 1-2.évente cserélgetni mint a VGA -t! hanem simán 3-5.évig el lehet vele lenni! -
-
-
-
No arra én irtó kíváncsi lennék! hogy megy egy 7870 1400.MHz es gpu val! de 1350.en se!
és ha ilyen jól megy a kártyád légyszives csinálj egy Heaven tesztet az alábbi beállításon!
és egy GPU-Z képernyőt ahol látszik hogy a teszt alatt 1245/1450.en járt a kártya!
ha mákod van és az alapfeszed 1,21.v esetleg mehet ennyit a VGA bár én nem láttam még 1200.felett járni 7870 et! és +feszt meg nem is igen fogsz tudni adni neki!
*********************************************************************************
#4827 tick sajnos igen HD4xxx től már sajnos mélyrepülésbe vannak a giga kártyák! még a HD3870.es szériájuk az jó volt! -
Természetesen BOLTI kisker ár ra gondoltam már nincs annyira(5.k) messze tőle most sem! 47.ért van már Sapphire Dual-X
PH.s árak hát itt érdekes lenne ha ph -s árat nézzük akkor itt most kellene 42.ért mennie az apróban a gigás 7850 nek!
HD5870.et meg azért hoztam fel mivel majdnem olyan(-3-5.%) erős mint az 1.gigás 7850 és aki 40.körül keres kártyát azon is érdemes el gondolkodni ha nem retteg a használt dolgoktól és nem számít neki az a +80-100.W fogyasztás! Véleményem szerint a HD5850(70) az eddigi legjobban sikerült Ati/AMD kártya! még ma is elég még Full-HD.ra is ha nem pakoljuk tele szűrőkkel a játékot, mert maga a GPU még így 3.év után is elegendően erős csak az a fránya 1.g vram fogja le a 58xx et!
-
inkább úgy fogalmazzunk hogy MAX mennyiért érdemes venni!
én 40-42.e Ft -ot tartom reálisnak érte! Mivel teljesítményben nagyon közel áll a HD5870 -hez és azokat használtan már 36-37.ért meg tudjuk kaparintani, ezt a plusz 3-5.e ret megéri hogy egy igen jól tuningolható, új és garanciális kártyát vegyünk fele akkora fogyasztással! mint egy használt 5870.et!
-
válasz
csucsbicep #4796 üzenetére
ugyan az a hűtés csak nem S alakban van a 2.hőcső hanem mind a 2 cső lefele van fordítva, a ventik is ugyan azok csak más matrica van a tetejére ragasztva!
-
12.8 nálam kifejezetten rosszul muzsikál tuningban - 50-70.MHz el kevesebbet megy ugyan akkora feszel a kártya! PL: alapfeszen(1,075.v) eddig ment ~1080.MHz et a 12.8 al 1020.ig stabil csak! és 1200.on végig se megy a Heaven csak 1175.ön
de feltettem a Catalyst 12.x (9.00 August 15) Unofficial verziót 2.napja ezt használom ezzel újra megy minden ahogy régen próbáld ki te is!
De most találtam még frissebbet Catalyst 12.x (8.982.9.0 August 21) Unofficial ugyan ezt még nem próbáltam de lehet ez is jól muzsikál(na)
**************************************************************************************
#4785 viperabácsi HD7xxx ből sajnos még nem járt nálam egyetlen XFX sem!
Sajnos erről nem tudok nyilatkozni(olyanról meg nem szeretek beszélni amit nem teszteltem saját magam) De HD4-5-6xxx nél mindegyik XFX nek volt BIOS problémája! (PL: túl magas gpu fesz, nem megfelelő PowerPlay működés, hibás ventilátor profilok) -
A sorrend majdnem helyes annyival ki kell egészíteni hogy:
Asus, Sapphire, Powercolor, HIS kb teljesen azonos kategória!
Mármint olyan értelemben hogy mennyi hibásodik meg és milyen és mennyi probléma van velük!
XFX sem lenne rossz ha nem írnának rémesen borzasztó VGA BIOS -t a kártyáikra mert magában a HW amúgy rendben van!
MSi itt már akadnak bőven gondok bajok mind HW mint BIOS téren eléggé vegyes a felállás van néhány jól sikerült VGA -juk de többnyire inkább átlagos-átlagon aluliak!
VTX3D nem rossz de mivel ezt is a TUL gyártja ahogy a PowerColor -t is így direkt nem csinál azonos minőséget saját magának nem csinál konkurenciát! némileg gyengébb alkatrészekkel szerelik a kártyáikat és sajnos itt is jellemző hogy elcseszik a VGA BIOS tervezését!
a sor legvégén a GIGABYTE tanyázik rengeteg hibás - bugos kártyával és a borzaszó olcsósítás hatására leg gyengébb alkatrészekkel szerelve a kártyáikat, és a búcsúba illő anyaghasználattal a hűtésen, burkolaton!
-
válasz
fagylalt #4715 üzenetére
Én asus gpu tweak progival tesztelgetem mostanság a vga.kat! Az kezelte rendesen a powercolor.t is!
Azért irtuk hogy jobb a hynix ram mert több benne a tuning potenciál azt nem irtuk hogy gyorsabb mint az elpida
Teszteld le a kártyát nem fogod megbánni hidd el!
Én simán elcserélném a Hynix.es Sapphire om egy ilyen powercolor.ra
-
válasz
fagylalt #4710 üzenetére
Továbbra sem értelek!...........
én is írtam meg még rajtam kívül még vagy 2-3. kolléga hogy hiába van Hynix ram ha 1300MHz felett semmit nem gyorsul tőle a kártya!
Ha pedig azt nézed hogy PL egy 1000/1300 -on járó 7850 amin hynix ram van meg egy ugyan ilyen 1000/1300 -on járó elpida ramos kártya között ég világon nincs semmi különbség gyorsaságban! akkor meg nem tök mindegy feleslegesen mért járatnád 1500.on a ramokat ha semmivel sem gyorsabb mint 1300 MHz en?.............
Asus DC2 nem ajánlom ha érzékeny vagy a hangokra mert majdnem 2X olyan hangos 3D ben mint a PowerColor
Én is 1050/1350 en járatom a kártyámat pedig megy 1200/1550.en is stabilan de minek kínozni nincs értelme! azért a +3.FPS ért amennyivel több lenne 1200.on
iPon ról meg annyit hogy nincs nekik 1.db cucc se a boltjukban ezért van hogy személyesen nem is tudsz venni semmit ha mondjuk fogod magad és csak úgy besétálsz hozzájuk minden cuccot MEGRENDELÉSRE hoznak a nagykerből tehát nem tudnak neked azonnal másik 7850 et adni! max olyat mint amire te is készülsz hogy valaki megvette de nem teccett neki és 8.napon belül vissza küldte és ott pihen náluk mert ezeket a nagyker nem hinném hogy vissza veszi tőlük tehát lehet kapnál egy 2-3-4.napot használt ASUS DC2 est ha cserélni akarnád! és pont van nekik egy olyan elfekvőbe!
-
válasz
fagylalt #4697 üzenetére
Nincs értelme vissza küldened!
Ami nálam járt 21 heti gyártású volt! és HYNIX ramos!
Amúgy meg tényleg nem számít 1300.MHz felett mindegy hová húzom 1550.MHz en sincs több FPS -em még szintetikus teszt progikban sem látszódik meg!
Ez végett nincs értelme vissza küldened, mert hiába cserélik másikra az is ugyan abból a szállítmányból lesz és ugyan úgy Elpida ramos!
a verzió szám a nyák verzió számát jelzi mivel a hynix és elpida 1:1.ben kompatibilis(csak a vga biosban térnek el némileg) egymással nem kell a ram váltás miatt másik nyákot tervezniük!
Az meg hogy átveri a népet nem fogalmaznék így.... PL az én Sapphire 7850 em is Hynix -es amit április végén vettem!
Ami nálam járt 1 hónapra rá teljesen ugyan az még a gyári SKU# szám is(11200-00-20G) meg egyezik mégis az utóbbin már Elpida ram figyelt szóval ez alapján nem lehet kiszűrni melyik kártyán milyen ram van!
Ha ennyire fontos hogy HYNIX legyen akkor használtan kell venni kéz alól(7850 -et) és az illető már tud adni infót hogy milyen ram van rajta! -
válasz
Apollo_21 #4656 üzenetére
Már hogyne lenne hatással cpu nál nincs olyan mint a HD7XXX kártyáknál hogy ha eléri a gyári max tdp.t akkor lejjebb veszi az órajelét
Cpu mástészta az képes egy csombos tuningal akár 2.5X esét (mint a gyári tdp értéke) is meg kajálni főleg ha jól meg is van feszelve!
nekem pl az i7.em ha megfeszelem meg fekrántom 4300.MHh re egymaga képes megenni 250.W ot ha meg terhelem mind a 8szálát!
Amúgy meg ha fogyasztást hasonlítgatjátok ne feletkezzetek meg a gépben lévő tápegység hatásfokáról mert nagyon nem mindegy milyen táp van a gépben!
Mert:
300.w os fogyasztást nézve egy átlag táp aminek 70-75% körül van a hatásfoka az a konnektorból ~430.w ot fog kérni míg egy komoly gold hatásfokú(88%) az beéri ~340.w al is ami ugye majd 100w al kevesebb!
És a 3-.e ft os konektoros fogyimérők által mért értéket se vegyétek komolyan egy valamire való fogyimérő ami viszonylag pontosan mér az 12-14e ft nál kezdődik!
-
válasz
fagylalt #4576 üzenetére
ami nálam járt kb 2.hete PowerColor 7850 azon Hynix ramok voltak pedig elég új volt (2012. 21.heti gyártás) ők talán nem olcsósítanak Elpida -ra!
CPU ha jól látom 2500K -d van az tökéletes hozzá ha feltekered 3800.MHz re!
Tuning progi: felesleges mert feszt nem lehet állítani meg nem is kell mert ref értéken(1,21.v) jár csak órajeleket (esetleg venti profilt módosítani) kellhet ezekre legjobb Asus GPU Tweak progi (azzal lehet fel oldani a CCC -nek a max OC limitjét is mert elég szűkös 1050/1450.ig engedi)
-
Hát volt nálam pár Elpida -s (volt közte pár HD7770 is) 7850 és 1350.et mindegyik vitte stabilan de egy volt ami 1370.en is stabil volt! Persze függ a kártyától is hogy a gyártó mennyire tartja be a gyári feszt a ramoknak és mennyire van túl lőve(feszültségben) a ram VRM -je!
-
válasz
arcsi84 #4560 üzenetére
Nem igazán van olyan progi ami magától teszteli a kártyát és állítgatja az órajelét/feszültségét amúgy se lenne jó megoldás pont ahogy az alaplapoknál se jó az autó tuning!
leghamarabb Heaven 3.0 BenchMark -al lehet viszonylag jól kitesztelni
az alábbi képen látható beállításokra érdemes tenni
az hogy hová vagy meddig érdemes húzni sok mindentől függ, és nem attól hogy épp sapphire vagy ASUS az adott kártya hiába nagy böszme DCU2 hűtés nem jobb mint a kis Sapphire hűtése! Tuning meg attól függ milyen GPU -t és milyen gyári vid -t(alapfesz) fogsz ki de ha olvasod a fórumot általában fesz emelés nélkül az 1050-1100.MHz et tudja az összes 7850 ha pedig referencia fesz en(1,21.v) jár már gyárilag is a kártyád akkor ~1200.MHz körül menni fog! a memóriák meg attól függ ha hynix akkor 1450-1550.MHz ha Elpida akkor Max ~1370.MHz
Az meg hogy asus kártya attól nem fog jobban menni tuningban!
-
válasz
gryphus #4540 üzenetére
milyen 10-13.e
Sapphire 2.gigás ~56.e
PowerColor ~63.e ez sehogy se 13
az más kérdés hogy ha már 63.at kiadnák inkább inkább ezt venném 3.al többért!
*********************************************************************************
csucsbicep 2D ben nincs hangja a Sapphire -nak sem! de játék alatt már azért hallani főleg aki érzékeny a zajokra! bár van itt olyan is akinek 100.% on is halk! (ott kb olyan mint a te 6850 et 90.% on járatva) -
válasz
csucsbicep #4539 üzenetére
PowerColor -on nem lehet +feszt adni vagyis igen alap 1,21.v és egészen 1,225.ig fel lehet tolni jó sok nem?
Melegedés: automata venti profilon kb egyformán melegedik(talán 2-3.fokkal melegebb a powercolor) de a Sapphire -nek játék alatt már hallom a hangját, még a powercolor szinte ugyan olyan kussba van mint 2D alatt!
tuning: gondolom neked se kell bemutatni (vagyis amíg nem volt 78xx ed addig igen) láthatod hogy ~1100.MHz et lehet mondani hogy az összes 7850 es tudja ~1050.et még feszemelés nélkül is, amiknek meg eleve magasabb a gyári fesze (1,134.v felett) azok mennek ~1150.et is piszkálás nélkül!
Még valamire kíváncsi vagy?.........
-
válasz
seederking #4534 üzenetére
Vagy egész egyszerűen megveszi a sima verziót és 1.perces művelettel felteszi rá a TOP BIOS -át!
Ahogy én tettem a Sapphire -val (mondjuk nálam nemsok értelme volt mert amúgy is 1075/1350.en járattam)
Mit kell azon kalibrálni 3.kattintás CCC -ben és annyi! nem olyan OC ról van szó hogy ne vinné egy sima kártya azokat az órajeleket!
Sőtt a HD7xxx kártyáknál már azt sem lehet mondani hogy a gyári OC -s kártyákon VÁLOGATOTT gpu van mert mindegyik GPU megy jóval többet mint a gyári oc -sak!
amúgy meg MARHÁRA OFF mivel ez nem HD79xx tropik
-
Nemigazán lesz baró rá, ugyan rámegy elvileg de a saját kis slim ventijével megfog sűlni alatta a kártya! Ha meg teszelrá másik ventiket megint ott vagy hogy hangos!
Egyébként meg mért mondod a ref hűtő egyátalán nem vészes hangú 3d ben sem! A chilla hangosabb lesz és talán még melegebb is! Ha végképp cserélni akarod minimum ac tt pro.ra érdemes cserélni! -
válasz
seederking #4510 üzenetére
Teszt az föoldalon a pcie sebesség után a kis kék kérdőjelre katt! Bal felül az asic van csak a memübe
-
ami nálam járt az 1,21.v os volt legalábbis ennyit mutatott a GPU-Z terhelés alatt! Viszont rámértem a GPU -ra közvetlenül és terhelés alatt 1,24-1,26.V körül kapott a valóságban! ez rendben is van mer a Sapphire is 1,075.v és ha rámérek akkor 1,079-1,080.v körül megy tehát picivel többet kap mindegyik mint ami BIOS ba van nekik! és ez marad is mert ha pl: felhúzom 1,135.v ra akkor meg 1,140.v körül kap! Sajnos sem alulfeszelni sem túlfeszelni(1,225.v fölé) még mindég nem lehet se BIOS babrálással se szoftveresen! amúgy 1,21.v az AMD szerint az feszük tehát gyakorlatilag nem lehet túlfeszelni!
seederking ne 2.d be néz a feszt! gpu-z be indítsz egy tesztet és ott nézd meg!Asic Quality
az enyém 82,2 (de mint mondtam nem biztos hogy jobb egy 92 -es)
-
No akkor MINDENKINEK egy h.sz be válaszolok!
1, Sapphire vs PowerColor én mindenképp a powercolort -t választanám nem azért mert a Sapphire nem jó
Mievel én is sapphire -t használok az igaz hogy nekem kb 2.órát volt fent a gyári hűtése és lecseréltem egy AC TT Pro ra fix ~35-40.% on járatom a veniket rajta így gyakorlatilag néma és 50.fok fölé nemigen megy soha játék alatt vele!
Zéró kor kattogásról nem tudok véleményt mondani mivel ugye se a gyári hűtő nincs fent meg eleve fixálva van CCC ben a veni fordulat így esélye sincs lekapcsolni!még valami: PowerColor -t azért jobb venni mert jobban megy tuningban és 98.% hogy Hynix ramos verzió, a hűtése jobb mint a Sapphire 2.ventise és halkabb is! tuningban ami nálam járt 1250/1575 -öt tudott stabilan!
2, ASIC Quality -nek semmi köze a vRam hoz! az a GPU -ról ad némi infót hogy milyen jól sikerült ostyából lett kivágva az adott GPU de gyakorlatban szinte semmi jelentősége bár elvileg minél közelebb van a 100.% hoz annál jobb példány az adott GPU de mint mondtam gyakorlatban nem így van! lehet ugyan olyan tuningos egy 82.% os mint egy 94.% os!
seederking adjál a GPU nak egy kis feszt mondjuk +0,06V ot! (PL: 1,075=>1,135.V ra) alapfeszen lehet nem bírja az 1050.et vagy vedd lejjebb 1000.MHz re a GPU -t azért dobál ki játékból!
DRIVER ügyben 12.8 nálam nem igen vált be és a 12.4 sem! én jelenleg a Catalyst 12.x (8.982.7.0 August 8) Unofficial használom 1.hete! ez jónak bizonyult(eddig)
*************************************************************************************
EvilSymbol no azt azért én megnézném hogy játék alatt (pl: BF3) is viszi-e az 1250.et a GPU meg azt is hogy 70.fokos a gyári hűtővel 1250.en járatva! Az meg nem igaz hogy ha feltekered a ventijét 100.% ra hogy nem hangos nekem már az 50.% is hangos volt! -
Én voltam csak rá kellett volna keresned!
De segítek itt linkeltem be
Egyébként HD7xxx nél a GPU-Z is tud Asic Quality -t olvasni!
De persze jobb a kis progi mert az támogatja a HD5-6xxx et is!
-
Sz.tem meg meg kell(ene) próbálni még vagy 3-4.másik játékkal is és ha ott is hasonlót csinál akkor gariba küldeni mert ezzel a problémával csak felesleges kört fog csinálni simán vissza küldik hogy hibátlan!
De az is elképzelhető simán csak egy DRIVER bug és másik driver al tökéletesen menne!
-
válasz
szasanyi #4422 üzenetére
Én a saját tapasztalatomat ecsetelem csak! Mivel elég sok(van hogy heti 4-5.db is) VGA megfordul a kezem alatt és a legtöbb probléma Gigabyte azután MSi amivel gond probléma van és gariba is ezekből kell vissza küldenem a legtöbbet
ASRock meg nem azért sz@r mert sok a hibás belőle hanem azért mert marhára válogatós(ram és VGA) lapok, bár ez igaz a gigabyte ra is de ott inkább a ram az ami nem mindegy mit pakolsz bele!
-
-
-
válasz
belinho #4386 üzenetére
Nagyon jó kártyák a zafírok nem arról van szó, a zérókor -os röfögés jelen van sz.tem az összes 7xxx kártyánál (csak épp minden kártyánál másképp jelentkezik mert amelyiken érzéketlen venti van {ez alatt az kell érteni hogy 3.V ról nem indul el} az nem röfög mert nem indul el a venti attól a kis löket -től amit kap zéró alatt!
A terhelés alatti cicergés meg leginkább akkor jön elő ha nincs bekapcsolva a vSync, de ez is majdnem az összes VGA -ra igaz nem csak a zafír ilyen, és nem csak a HD7xxx széria!
Az meg hogy sok a hibás zafír kártya az azért van mert akinek ATI kártyája van 70.% ba zafír kártya a maradék 30% meg a többi gyártó ezért érthető hogy 2-3.x annyi hibás van közöttük mivel annyival több is van forgalomba belőle!
Hozzáteszem nekem az elműt 12.év alatt volt közel 70,db Sapphire kártyám és ebből összesen 2.db ot(egy HD4890 Toxic és egy HD4890 Vapor-X) kellett garanciába küldenem! gigabyte és msi ről ezt nem tudom elmondani sajnos azokból 3-4.X annyi hibásat fogtam ki! -
válasz
szasanyi #4366 üzenetére
Hát ezen most nem akarok vitába szállni veled!
Amúgy meg a PCS+ 7950 et személyesen ismerem mert ismerősömnek olyan van! az valóban a legjobb 7950.es mind hang, tuning, és hőfokban is!
Viszont 7850 PCS+ ot is ismerem mert járt nálam olyan kari teljesen rendben van a hőfoka pont olyan értékek -et mértem vele mint a behemót ASUS DirectCU II -vel! csak kb fele akkora hangja volt a PCS+ nak! a hőfok mind 2 kártyával 1100/1350 -en járatva 70-74.fok volt!(1 óra Alan Wake játék után) hiába a DCU2 -őn a 2.venti és az óriás borda semmivel nem volt jobb, csak annyival hogy 2X olyan hangos volt a 2.kisebb venti mint a PCS+ on az 1 nagy!Egyébként a PCS+ ok azért melegednek jobban mert gyárilag elég magas feszen járnak referencia 1,21 helyett 1,25.v ot mértem a GPU nál! de ennek köszönhető hogy tuningban viszont ezek mennek jobban a magasabb fesz végett
De vissza kanyarodva a 7870 PCS+ ra igaz ilyet még nem teszteltem de 99.% hogy pont olyan jó mint a kistesó 50 -es
-
válasz
szasanyi #4357 üzenetére
Persze nincs a kolléga listájába viszont az MSi TF -től mérföldekkel jobb és nem sokkal kerül többe!
Hőfokról meg nézz teszteket 5-7.fokkal melegebb csak LOAD nál az még teljesen jó, viszont bárhol nézel tesztet mindenhol a leg halkabb 7870 és tuningban is ez megy a leg jobban!
Amúgy meg kézzel belőve a venti profilját sz.tem behozható a konkurencia hőfoka és még mindég halkabb lesz!
-
válasz
fagylalt #4352 üzenetére
Ha 7870 et választod akkor MINDENKÉPP PowerColor PCS+ HD7870 GHz Edition 2GB GDDR5 a befutó ez a LEGHALKABB és legerősebb 7870
-
Egy friss teszt.........
#4314 szasanyi mégis csak van köze a MIN FPS hez hogy honnét és miről fut a Heaven, a fenti teszt RamDisk ról futtattam és emlékeztetőül a régi tesztem
és itt 1200/1500 on járt a mostani tesztnél meg 1175/1500.ön csak! mégis majd +10.FPS -t nyomott a Min FPS -be hogy RamDisk -ről futott!
csak a Heaven volt egy 1.gigás RamDisk re felmásolva minden más ugyan az -
válasz
zolika010 #4296 üzenetére
ASRock lapot inkább hanyagold
Soha nem szoktam giga lapot(sőtt más giga cuccot se) ajánlani de az asrock tól még azis sokkal jobb!
tehát GIGABYTE GA-Z77X-D3H
esetleg ha van picit nagyobb keret akkor ASUS P8Z77-V LE mivel a fenti giga lap elég válogatós ram téren, bár Vengeance ramok elvileg menni fognak benne!
-
válasz
EvilSymbol #4297 üzenetére
Ezen a beállításon tesztelj(etek)
Mivel az összes többi régebbi teszt így készült, meg kb ilyen beállításokon játszunk valós játékokban is!
-
válasz
torma1981 #4275 üzenetére
Az SEMMIT nem jelent hogy másik kártyával vagy integrált VGA val jó volt!
ahogy nézem nem valami fényes ennek a TV -nek a HDMi bemenete!
De már azt is írtam kb: 66542 -szer hogy HDMi kimenet mindegyik VGA -n bugos-nyűgös (nem csak ati de NV -oldalán is) ha már HDMi akkor minimum MINŐSÉGI kábel amivel próbálkozni érdemes! De még jobb lenne egy DVi <=> HDMi kábel!
-
-
-
-
válasz
Steven88 #4189 üzenetére
És mennyit megy így stabilan a 1,038.v al? ~1050-1100 körül?
Sz.tem 1,15.v nál nagyon nem kell feljebb menned ha ennyire alacsony a vid -je a GPU nak! Én AC TT Pro val hűtőm fix 35% os ventivel így ~50.fok körül megáll és néma!Gyári hűtővel ha 1,20.v -ra feltolod egy +8-10.fokot biztosan fog emelkedni a hőfokod de mind írtam sz.tem nem kell annyira felemelni 1,15 el menni kéne a 1200.MHz nek!
-
Én sem erőltetem 1200/1500 (ill. ahol még stabil 1230/1550) -en 1075/1350.en használom!(1,075.v -al) már több mint 4.hónapja! és végig FHD -ban ment, nálam nincs semmi féle villódzás vagy más egyéb kép szétesés meg miegymás! De ahogy látom mostanában már nem panaszkodnak mások sem nagyon (max aki Analóg-VGA monitoron használja FHD -ben de az sz.tem meg is érdemli aki FHD monitort vesz analog bemenetest)
-
Egyenlőre GYAKORLATILAG NEM LEHET túlfeszelni! egyik 7850.et sem!
a Referencia érték 1,21v Van sok 7850 ami már gyárilag ennyit kap, de Sapphire 1,075.v 1,138.v a jellemző de találkoztam már 1,038.v és 1,21.v.-os Sapphire -val is!
Viszont a tuning progik(Asus GPU Tweak és Sapphire TriXX) MAXIMUM 1,225.v ig engedik állítani a feszt,
mindegy hogy gyárilag 1,038.v vagy 1,21.v ot kap a GPU eredetileg szóval szinte csak addig tudod felhúzni neki a GPU feszt amit már eleve gyárilag megengedett NORMÁL érték! vagy éppen egy másik 7850 már eleve ennyin jár gyárilag!
-
válasz
Tempileul #4175 üzenetére
hát be sasolsz a kártya alá (PCie csati felől alul) annyira belátni a hűtő burkolata alá hogy ránézz a ram CHIP -re!
Elpida
Hynix
Vagy megnézed mennyin stabil a memória ha Elpida akkor 1370.MHz felett már hibázni fog ha megy 1400.felett akkor valószínű Hynix lessz!
11200-00-20G , 11200-01-20G sima ill. a 01 az OC ezek még Hynix el kezdtek el kijönni de ezekből is az újabb kiadások már Elpida ramosak a 11200-07-20G ez a Dual-X ezek már 90.% hogy mind Elpida a 11200-14-20G ez meg a Dual-X OC ezis 90.% hogy Elpida, az 1.gigásak meg sz.tem mind Elpida -sak!
-
Nem 1050/1450 -et akartam írni ott a kollégának csak a GPU -ra írtam hogy alap feszen 1050 és 1150 körül stabilak Attól függ milyen kártyát fog ki, és mennyi lesz a VID -je enyém 1,075.v és 1080.MHz -ig stabil és 1200/1500 -hoz 1,185.v kell neki
De vannak olyan 7850 ek amik már gyárilag is 1,21.v on járnak ezek 99.% hogy mennek 1150.et birizgálás nélkül a memória meg attól függ hogy Hynix(akkor 1450-1600.MHz) vagy Elpida akkor sajnos ~1350.MHz körül van a vége! nekem Hynix -es és 1550 -et viszi stabilan
-
válasz
viperabácsi #4166 üzenetére
Nyilván azért mert nemigen van senkinek Referencia 7850 -e! mivel csak azok egyeznek(részben) meg a 7870 es nyákkal! itt a fórumba a 90% nak Sapphire kari van az meg ugye nem ref nyákos
Amúgy egy ilyen hűvös és már gyárilag is halk(Sapphire) kártyára minek a víz? totál semmi értelme mert!
1, a gyári hűtője is teljesen jó és még hangja se nagyon van és melegedni sem melegedik
2, ha a nagyobb tuning miatt akkor is felesleges mert a gyári hűtővel is megy 1200/1500.at ha jó példányt fogsz ki ha meg nem hiába a víz akkor sem fog többet menni!
3, ha közel 0.hangot akarsz és nem passzív vagy víz(bár én még nem láttam olyan vízhűtést ami néma lenne mivel ugye ott is ventivel kell hűteni a radikat ergó az se néma) akkor veszel egy Sapphire 7850 et meg rá egy AC TT Pro hűtőt és 35.% ra leszabályozva szinte néma a hűtő és max 50.fok vele a GPU
U.I. : talán a PowerColor HD7850 PCS+ 2GB ami ref nyák kialakítású!(legalábbis a VRM része az egész biztos)
De a mostani árak mellett inkább a NAGYTESÓ 7870-et érdemes venni**********************************************************************************
#4168 IzI : semmi féle szakértelem nem kell, sőtt külön program sem simán CCC -ben engedélyezed az OverDrive opciót és a GPU+Memó csúszkát oda tolod, és máris kész az OC (920/1250) de megy jóval többet is fesz emelés nélkül általában 1050-1150.MHz -et mennek a Sapphire karik! Semmi értelme az OC verziónak amúgy meg kb 3.perc alatt lehet OC verziót varázsolni a sima Sapphire 7850 ből simán rá lehet tenni az OC BIOS -át!
-
-
válasz
KaakukK16 #4147 üzenetére
a 7850 1200/1500.on hozza az alapórajeles 7950 es szintet! 7870 -ek nem mennek olyan jól tuningba de ugye az alapból is 20.% al gyorsabb mint a 7850 ha 7870.et választod én ha most vennék 1000.% hogy Powercolor PCS 7870 2GB DDR5 AX7870 2GBD5-2DH lenne! legnagyobb gyári tuning az összes 7870 közül ezen található és a hűtése is kiváló(halk és hatékony) ráadásul még az ára is nagyon jó mert olcsóbb mint a sima Sapphire 7870
-
-
Heaven DX11 mód és alap beállításon ahogy elindul (ott érzékenyebb mint ha mindent max ra állítasz benne) FurMark kizárólag a hűtést jó tesztelni, hogy mennyire melegedik a kártya stabilitásra eggyátatán nem jó! furmark nálam elmegy még 1300/1600 -on is de játékok alatt 1230/1550 -ig stabil csak a kártyám! ebből is látszik hogy furmark ilyet tesztelni nem jó!
-
Asus tweak ben bal alsó sarok középső kis ikon katt rá, mikor a Overclocking Range Enhancement -et akarod kipipálni vársz picit majd újra katt rá és meg fog jelenni az opció!
Nem kell OC -s kártya a képemen láthatod hogy sima sapphire 7850 van nekem is, és nálam megy hibátlanul a TriXX is (csak nem szeretem amit leírtam róla azért)
a Power Limit meg csak a maximális fogyasztását(TDP) szabályozza a kártyának
-
Egyébként a TriXX el mennie kell hiszen az van hozzá gyárilag is!
-
Én inkább Powercolor PCS+ 7870 2GB DDR5 AX7870 2GBD5-2DH választanám!
1100/1225.MHz
-
válasz
encokai #4121 üzenetére
kolléga lentebb már linkelte amit írtam!
kiegészítés ként!
11200-00-20G : legelső széria
11200-01-20G : ugyan az mint a fenti(legelső széria) csak ez OC verzió (920/1250)
11200-07-20G : Dual-X verzió ref órajelek(860/1200) és módosított kimenetek(2db DVI + normál-DP + HDMi) és 90.% hogy Elpida ramos aminek 1350MHz nél vége van nem úgy mint a másik 2 nél ha kifogsz hynix ramost az megy 1500.MHz körül
-
válasz
adamssss #4099 üzenetére
semmi köze a szaggatásnak és be zöldülésnek a 78xx vagy épp 79xx hez
1, Nem tudom milyen neted van de ez a videó ~32.Megait/sec tehát még egy 30.Megás net sebesség mellett is előfordul hogy néha be be akad(mivel lassabb a neted mint maga a videó sávszéle) ha a géped WiFi -n csatlakozik akkor hiába van 50-100.Megás neted akkor is akadozni fog
2, Próbáld meg Chrome böngészőből (ha a fenti feltételek meg vannak) és nem fog bezöldülni kicsit bugos a Firefox nálam is bezöldül vele pedig HD5850 -en próbáltam chrome alatt tökéletesen megy a 5850 el is!
3, esetleg meg próbálhatsz másik 4K videót ez ugyan csak ~21.megabit/sec
-
-
-
válasz
szasanyi #3968 üzenetére
Mondtam NE a min FPS -t nézd mert az azért annyi mert van mikor 0,5.sec re be akad a kép teszt alatt és rögtön bele piszkol az eredménybe! inkább egy másik DX11.es bencs el kéne hasonlítani
PL Dirt Showdown Benchmark része! itt ábrázoltam képekkel is milyen beállításon
-
válasz
szasanyi #3954 üzenetére
Heaven BUGOS a MIN FPS terén van 2-3.hely ahol hajlamos be akadni(főleg ha nem SSD ről fut) ezért ott hirtelen le esik akár 10.alá is és bele piszkít az amúgy jó eredménybe!
azt meg mindenki tudja hogy egy jól(1200/1500) feltuningolt 7850 hozza az alap órajeles 7950.es teljesítményét! nincs ezen semmi meglepő
íme alig vagyok lemaradva 1200/1500.on járt a 7850.es a teszt alatt
(ha 2500K proci lenne alatta sz.tem be is hoznám azt a -2,4.FPS -t)*********************************************************************************
#3950 Stan648 : 1050/1350.et KIVÉTEL NÉLKÜL megy az összes 7850 ezt halál biztosnak veheted ráadásul ALAPFESZEN a jobbak meg mint fentebb láthatod az enyémet 1200/1500.at is akár!
-
-
Nekem ilyen kábelem van de van fele ennyiért is noném kategória! ha ilyet veszel akkor kell az átalakító adapter(amit mellékeltek a VGA hoz) ami a VGA MiniDP -jét normál DP -re alakítja! Ha nem akarsz átalakítózni akkor meg DP <-> Mini DP kábelt vegyél!
-
válasz
RetepNyaraB #3831 üzenetére
Úgylátom nem ismered a pixmániát akkor keresgélj csak róla infókat!
Gari papírt meg számlát természetesen adnak csak kb semmire nem mész vele!
de mint mondtam keress infót a cégről!
-
válasz
RetepNyaraB #3829 üzenetére
Erre megint csak azt tudom mondani hogy PIXMANIA = GARANCIA NÉLKÜLI kártya tehát ez sem nyerő ha most venném akkor is maradnák itt helyben! egyébként én megjelenés után 2-3.hétre(Március vége) ugyan ennyiért vettem! 59.k volt!
-
válasz
RetepNyaraB #3824 üzenetére
de benézted azt is hogy amit linkeltél az 1.gigás verzió a 2.gigás Dual-X az ott is 210.Euró PK -val annyiért meg itthon is van már
-
-
-
válasz
milszab #3778 üzenetére
PL: 7850 es esetében a gyári 130.W os TDP hez tudsz hozzá adni(vagy levenni ha - ba húzod) 20.W ot! (oc verzióknál +,- 50) hogy a kártya ne 130.W nál kezdje el vissza venni az órajeleit ha túl lépné a 130.W ot, hogy bele férjen a maximális 130.W os fogyasztásba ezt lehet kitolni 150(oc bios al 180) W -ra
Bár nagyon nem kell izgulni mivel a 7850 még FurMark al izzasztva se nagyon eszik meg 100.W nál többet, játékok alatt inkább ~90.W a jellemző! tuning esetén jöhet jól a power csúszka bár nálam 1050/1350.en járatva is -10.be van!
-
nem rossz! bár nem írtad a 7850 mennyin járt?
Amúgy meg marhára nem egy kategória mert a 670 es árából(~110.e) kb pont 2.db 7850.et kapsz itt az apróban!
7970. nek az ellenfele a 670 -es! és árban is egy árban vannak ha mind 2 nek a bolti új árát nézed viszont a 7970 még a legelső szériások is (nem az új GHz edition) jobbak 10% al a 670 esetől!(mivel kb pont a nagytesó 680 -al van egy szinten a 7970 -es) Szóval nem nagyon kell törni az ember fejét melyiket válassza!
én úgy látom hogy kb semmi értelme nem volt ennek a 670 nek max annyi hogy nem kell az alig gyorsabb 680 as árát levenni ~140.e ről hogy versenyképes legyen a konkurenciával szembe! és legyen mit árulni ~110.e környékén is!
-
Én március vége óta így használom és soha nem ugrott meg villogott, pedig FF -ben is be van kapcsolva a HW -s gyorsítás!
Most sem ugrik mióta az OC biosa van fent
Sz.tem érdemes lenne venned egy DP kábelt, ne ezen a 2-3.e res vackon spóroljunk ha már VGA -ra kiadtál 60-70.e ret!
és 90.% hogy nálad is megszűnne a villogás órajel váltáskor!
-
válasz
polgi803 #3769 üzenetére
akár egy 7850.et is ha tuningos darab és viszi a 1200/1500.at!(kb itt van egy szinten egy alapórajeles 7950.el)
a 7870 meg csak 10% al gyengébb mint a 7950 tehát az simán fel lehet tolni 7950 es szintre de ha egy jó tuningos darabot fogsz ki nincs kizárva hogy közel 7970.es szintre húzható!
-
CCC -ben az OverDrive -nál nyomj egy alapértelmezett beállítást és vissza áll a gyári 860 -ra!
Amúgy meg érdemes feltenni a simára is az OC bios -át én már egy ideje így használom!
mondjuk sok értelme nincs mert egyébként is 1050/1350.en járatom a karit mióta megvan! Max az hogy a Power csúszka nem +,- 20 hanem +,- 50 et enged!
Nálam azóta sem ugrik ahogy látom 2312HM ed van próbáld meg DP vel össze kötni nekem azzal van és nem ugrik
-
Gétéiksz660. megjelenésétől nem lesz olcsóbb a 78xx széria mivel az a 7950.el van egy kategóriába max a 7950 nek fog picit lejjebb menni az ára de én még arra se mernék mérget venni!
Sapphire olcsóbb és jobb csendesebb hűtésű és maga a kártya is kisebb fizikailag!
a 00-20G végű a legelső széria ezen található: 2.db MiniDP kimenet(mellékelnek hozzá 1.db normál DP átalakítót) + 1.db HDMi + 1.db Dual-Link DVI-I
a 07-20G az iPon oldalán hibás képpel van jelezve ez a Dual-X es verzió ami így néz ki ezen más kimenetek vannak: 1.db normál DP + 1.db HDMi + 1.db Dual-link DVI-I + 1.db Dual-link DVI-D Maga a hűtése ugyan az (a ventik is csak más matrica van rajta) de valószínű ezek már mind Elpida Ramosak amik nem olyan jól tuningolhatóak mint a Hynix ramosak(amit még jó eséllyel a 00-20G verzión találsz)
-
-
Ma megjelent már a VÉGLEGES Catalyst 12.8 (8.982.0 July 27) AMD Official WHQL ezt érdemes próbálgatni!
********************************************************************************
GyureX neked meg inkább azt ajánlom használd a kártyán a DisPlay portot vagy a DVi -t és nem lesznek ilyen méretezési gondjaid de nem értem miért nem értitek már meg hogy HDMi egy rakat fos minden VGA -n DP vagy DVi kell használni és nem lesznek ilyen gondok! -
Milyen táppal hajtod? a CPU -n sincs tuning?
VGA -ra még nincs másik BIOS és melyik Driver van fent? mostanság a 12.x July4 es driver a leg stabilabb próbáld azt feltenni! itt megtalálod
-
válasz
Bjørgersson #3675 üzenetére
itt találsz részletes leírást mi merre hány...... stb...
**************************************************************************************
seederking 12.4, 6, 6.béta és 7.béta szinte mind bugos! inkább az alábbit tedd fel! -
válasz
seederking #3672 üzenetére
90.% hogy csak DRIVER -bug lesz! melyik driver van fent?
-
válasz
Inv1sus #3618 üzenetére
Nem kell mindjárt az AMD -t hibáztatni vagy épp a 7850 et! nálam még egyszer sem fagyott az elmúlt 3.hónapban sőtt semmi gondom nem volt vele!
próbáld meg letakarítani teljesen és feltenni amit itt linkeltem be! takarításhoz meg ajánlatos a Atiman Uninstaller v.7.0.2 használni (miután eltávolítottad Express módba az összes ati drájvert!)
-
-
válasz
Steven88 #3593 üzenetére
akkor nálad is valami gond van, olvastam én is fórumon hogy valaki(k)nek 24P be megy a játék kapcsold ki a VSync -et meg próbálj drivert frissíteni VGA -n (és ha van a monitornak is!)
én a Catalyst 12.x (8.981.0.0 July 4) -et használom nálam bevált már csak azért is mert tuningnál nem ragadnak be az órajelek vele!
-
-
válasz
seederking #3587 üzenetére
Sajnos a játék(vagy maga a virágbolti verzió) nem 100.% os
Borzasztó nagy CPU igénye van
Ha alapjáraton használod a 955.ös procid akkor ott kell keresned a problémát!
nálam se 100.% os de azért játszható (minden beállítás MAX on)
i5-760@4000.MHz + HD5850@725/1000MHz ~52.FPS (40.alá nem esik le sehol)
és i7-860+HT@4000.MHz + HD7850@1100/1350MHz ~68.FPS (55.alá nem esik le sehol)
Ha megnézed a képeket(jobb felső sarok OSD) látható hogy még a 5850(98.% gpu használat) se ment 100.% terhelésen, a 7850(76.% gpu használat) meg abszolút nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest