- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Ja, azt hittem, hogy folyamatosan konstans fordulatszámon pörög. Nekem megfelelő így, az előző kártyám hangosabb volt. Ez mellett lehet aludni. Az is igaz, hogy IGP-vel még halkabb.
Szerintem most, hogy rájöttem a rigolyái megoldására, már elviselhető a cumó. Bár full HD-ra alkalmasint másik kell majd, vagy még egy ugyanilyen. -
Silenzio
addikt
Áh, mióta átnevezték Visionnek és megváltoztatták a felületet, nem boldogulok.
Egy évig nVidiám volt. Profilállítási módot nem látok az Afterburnerben, erről beszélek. Pedig végignéztem minden fülön. De végülis mindegy: a Giga cuccával működik, fasza ez így is. Nem hiszem, hogy lenne értelme a feszemelésnek, egyrészt macerás beletúrni a biosba, másrészt a ramok már 1125-ön is szemetelnek, így hiába emelem a GPU órajelét. Így megvan a 15% tuning, elég az.. Antituning a kártya, ez van. Nem hinném, hogy a tápom lenne kevés, a 460 simán ment, mint a mérgezett egér, pedig fogyasztásban elvileg rosszabb.
Száni: hallod, ez nagyon furcsa. Neked is két ventis Giga OC van akkor elvileg. Namármost, nálam automatikus a ventiszabályzás, és egyáltalán nincs hangja a kártyának. Onnan tudom, hogy amikor nem ment a 2d profil, 59%-on forgott a venti, most 46%-on. Kipróbáltam a Giga programjában, ott manuálisan is lehet állítani. 100%-on nagyon hangos, de hál'istennek sosem kellett. Akkor az enyém buherált, vagy a tiéd szériahibás?
P.S. A rohadt Crysis megint kicseszett velem. Igaz, hogy max grafika és 4x élsimítás, de a kikötős pályánál azért mocskosul be tud lassulni. A benchmark nem ér semmit. 50-et mértem vele, az a játék végére jó ha megvan 20...
Mértem 18 fps-t is, és percekig tartott, nem csak egy swappelésig. Ellenben az agyonbírált Crysis 2 dx11 Ultra+Textúrák tökéletesen fut a monitorom natív, 1440*900-as felbontásában. Tudom, hogy elrontották, és hogy nem hatékony a motor, de még mindig jobban fut, mint a 4 éves előd. Igaz, rondább is, ha engem kérdeztek.
-
Silenzio
addikt
Az Afterburnernél kétféle dolgot ír a profiloknál: hotkey-kre nincs (ezt még meg is értem), a 2d/3d profile-ra két dolgot lehet állítani: not assigned és empty. A legviccesebb a Catalyst Overdrive: szürke az egész, semmiféle beállítást nem enged abszolválni, még az órajel csúszka is inaktív. Az egyetlen, amivel sikerrel jártam, és a 2d/uvd profile is megmaradt, az a Gigabyte saját programja, az Easy Boost. Ez így elég sovi. Viszont egy dologban fejlődtek: az újabb Bios miatt már nem csak 775-re húzható a GPU (könyörgöm, 765-ről!!!), hanem 920-ra. De még ennyit sem tud alapfeszen. Micsoda OC kártya.
Az új rendszer természetesen meglesz, de szerintem ez nem fog javulni. Vagy egy átdobozolt 1900xt, vagy a Gigabyte kitett magáért.
Kösz a segítséget azért!
A "régi" GTX 460-am eddig jobb vételnek tűnik. Nem számottevően gyorsabb ez a cucc (már ahol az, pedig az csak 768-as volt), messze van annak a 25%-os tuningjától, és úgy egyébként sincs olyan "megy mint a karikacsapás" fílingem. Kár. Talán a nyers erő kárpótol. De Crysisban ez is megnyekken a 4. pályán, hiába fut előtte 50-60 fps-sel.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22863 üzenetére
Feltettem ezt a gadgetet, kösz a tippet, fasza kis cucc. A kártyám úgy működik, ahogy arra utaltatok is, hogy 400/1000-re osztja magát videogyorsításnál. Na, ez az, amit nem tud megtenni, ha tuningolok. Az az igazság, hogy fogalmam sincs, mi miatt nem lép életbe a többi profil, de bios frissítés előtt még 2d profilja sem volt (F3-as bios). Egyre furcsább a dolog: egy vga, amit képtelen vagyok kerékbe törni, ami gyárilag nem hajlandó használni az energiagazdálkodást, és mellesleg képtelenség rájönni, miért fix a tuning, amit neki beállítok. Príma.
Azért ha van ötlet, szívesen veszem, addig marad a kilépés utáni azonnali alapórajelre váltás. Vagy a Bios berhelése, de ahhoz egyelőre nem érzek sok ingerenciát.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22855 üzenetére
Egyetértek. GTA IV-ben meg max 20-30 fps-t kap, de játszható lesz az is. Utána néztem, és a kártyámon minden esetben blokkolták a feszültség állítás lehetőségét. Köszi, Gigabyte... Viszont legalább kiderült, hogy Samsung memók vannak rajta, kockáztattam ugyanis egy kicsit, és új biost tettem fel...
Van egy érdekes, és mocskosul bosszantó jelenség: stabilnak hitt beállításokkal demózgat a gép fél órát vagy akár egyet, és úgy hagyom. Aztán az első youtube videótól resetel a rendszer. Ez háromszor előfordult már. A bios frissítés előtt ugyanúgy megvolt, szóval nem én csesztem el.
-
Silenzio
addikt
Szerintem játéka válogatja. A 8400-asban már elég sok cache van. Csináltam egy tesztet, mikor meglett az 5850. Szintetikus teszteket néztem első sorban, és még a simán vga limites 3dmark11 is brutálisan gyorsult, mikor az Athlon 2-nek dobozolt cuccomat unlockoltam teljes értékű, 4 magos Phenom II-re. 2900 pont helyett pedig 3700-at kaptam. A cache és az órajel nagyon fontos, de utóbbi szerintem kevésbé, csak 100 pontot gyorsult ez a szemét 3.6-ra húzott procival (3.1-ről). Biztosan lesz olyan játék, ahol nem lesz elég neki, de a többségnél igen jól megy majd.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22849 üzenetére
Igen, rendszergazdaként. De csak a nem hivatalos tuningot fogadta el a program. Én mindenhol azt olvasom, hogy a Gigabyte BIOS-ból tiltotta a voltage tweaket. Beolvastattam a biost, és csak egyféle windows profil van: 765/1000. Akkor ezek a cuccok nem is underclock-olják magukat 2d-ben? Vagy csak a Giga ilyen hülye?
Ráadásul azóta van 8-10 új Bios a honlapjukon, de külön biosok vannak a Samsung és a Hynix vrammal szerelt modellekre, és fingom sincs, az enyémben mi van. Megőrülök.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22845 üzenetére
Felraktam a 2.0.0-t, előtte a 2.1.0 volt fent. Legyalultam, amennyire csak tudtam. Beállítottam a cfg-ben, amit mondtál. Az Unofficial overclocking működik is. A Voltage részhez viszont sehogy sem férek hozzá, hiába állítom be mindhármat, le van tiltva az opció. Vagy a Csiganyál szólt bele, vagy valamiképp ott maradt a 2.1.0 "szelleme". Pedig restartoltam és kitöröltem mindent a könyvtárból.
HSM: Nem eszik olyan forrón a kását. Egyrészt, mikor felraktam először a (warez) GTA IV-et, Athlon x2-esem volt. Azzal jó, ha ment 15-20 fps-sel. Azóta két dolog történt. Először is párszor procit cseréltem. Most olyan példányom van, ami alapfeszen közelíti meg a 3800 Mhz-et, és Phenomhoz mérten igen gazdaságosan lépi túl a 4 Ghz-et.
Másrészt a játékot megvettem eredetiben, és hát a Rockstar is tüsténkedett. A procinak és a Patch-eknek hála most magasabb beállításokkal is kapok 40-50 fps-t, mondjuk 3600-ra alapfeszen tuningolt procival. Amúgy az i7-edet a hajadra is kenheted, mert 4 rendszermagnál többet a GTA IV sem tud kihasználni. Legalábbis fél éve, mikor utána néztem, még nem tudott. Szerintem te sem kapsz szignifikánsan több (60-70) fps-t majdnem mindent maxra tolva (amíg a vram engedi), vagy igen?
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22845 üzenetére
Bocs, próbálkoztam én Gigabyte és tuning címszavakra keresni, de a kb. 100. hozzászólásnál, amelyik azt kérdezte, mennyire tuningosak a Gigabyte-ok - mintha csak a márka számítana - feladtam. Tudom, én is márkára kerestem, de azért kíváncsi voltam, más, aki ugyanezt veszi a boltban, hogy jár vele. Kipróbálom. Köszi!
-
Silenzio
addikt
Mi az, ez már túl sok nektek? Ekkora marhaságot kérdeztem, vagy egy ember sincs a topikban, aki feszt is szokott emelni?
HSM: én sem fogadnék. 5-ből 4 teszt szerint nincs szignifikáns különbség a Phenom II és az i7 közt játékban. Kevés kivétel akad, pl. a Crysisnak brutálisan sok cache kell, és úgy általában falja a procierőt. De sok példa nem akad.
-
Silenzio
addikt
Új vagyok még az 5850 bizniszben. Egy Gigabyte OC-t vettem, egész olcsón. Tuningban 900 alatt valamivel van a vége, a Ram sem bír többet 1125-nél. 900/1150-en volt egy csúnya reset, bár lehet a táp kevés neki (Gigabyte 550W), nem hinném. E szerint a hozzászólás szerint a Gigabyte OC gyári feszültsége 1.217 V.
Biztos ez? Nálam 1.088V-ot ír a legújabb GPU-Z, ennyi az AMD Gpu clock tool szerint is. Mennyi adható maximum egy 5850-nek, és mivel lehet feszt emelni? Csak Bios módosítással? A hőmérséklet nem hiszem, hogy akadály, 65 fok körül van a cucc terhelve, és a két nappal ezelőtti 38 fokban sem ment 70 fölé. Nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest