- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22882 üzenetére
Pedig ott van bal alul: [link]
Feszelni én se szoktam, 850/1150-en szépen elszalad alapfeszen, viszonylag hűvösen. Ha pedig ki kell hívni a dzsinnt a palackból, azért nem rossz tudni, hogy a 940/1200 sem akadály feltekert ventivel.Nekem refi van, pár kattintás csak, hány volton menjen.
Nálad viszont értelme se lenne, mert a ramod lenne úgyis a szűk keresztmetszet. -
-
Száni
tag
válasz
Silenzio #22882 üzenetére
Igen, a kétventis OC verzió van nekem is, automata ventiszabályzással. A legalacsonyabb fordulatszám az 45% és ~2600rpm, fölfelé skálázódik 100%-ig. Ha lehúzom 45% alá, akkor ugyan azt írja ki, amit beállítok, de a fordulat 2600-nál nem megy lejjebb, és az zavaróan hangos, kellemetlen mély brummogó zaj.
Az eredeti F3-as BIOS-al 55% volt és szintén 2600rpm a min. A Gigabyte hivatalos álláspontja erre az volt, hogy a kártya védelme érdekében nem lehet lejjebb vinni a fordulatszámot.
Nem hinném, hogy szériahibás a kártyám, mert a neten számos topic foglalkozott a problémával, hogy hangos a kártya hűtése. Már keresem - az egyébként hatékony - gyári hűtés utódját... -
Száni
tag
válasz
Silenzio #22879 üzenetére
Szia!
Az F8-as BIOS-t tetted fel? Ha igen, próbáld meg az F7-essel, abban 4 profil van (nem 2), az "alsók" a 157/300MHz és a 400/900MHz. Én spec. az F8-ast használom ATT-vel, és semmi gond. Játékon kívül mindig 157/300MHz-en fut, egyszer sem volt anomália. A vége pedig 980/1220MHz, fölötte fagyez van.
Amúgy kicsit én is bánom ezt a kártyát, mert kraft ugyan van, de a fix venti fordulatszám miatt hangos mint az állat. A német gigabyte fórumon írták, hogy a garis kártyákat visszaküldve a márkaszervízen keresztül javították egyénileg a hibákat, és úgy már állítható a ventilátorok fordulata. Mo-n gondolom ez kivitelezhetetlen. -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22879 üzenetére
Overdrive-nál van egy kis lakat, ki kell nyitni először, utána lesz jó.
Nem tudom, afterben hogy érted, amit írtál, én ilyesmiket nem turkáltam, csak mentettem egy profilt alapórajelen (itt ment UVD, minden) meg csináltam egy "enableunofficial overclocking" vagy micsodával egy második profilt, amit felhúztam 850/1150-re. Mivel ezt a kapcsolót benyomtam, így se 2D, se semmilyen más mód nem működött ha húztam, ezen az órajelen futott éjjel nappal.
Ellenben így nem 775/???? volt a plafon.
Általában szűk 900Mhz szokott menni az 5850-eknek, mert nagyon alacsony a gyári alapfeszük, 1,08V. Nálam 1,14V-on már 940-en is stabil, tovább meg nem gyilkoltam, mert így is már melegedett, mint állat. Az 5870 ha jól emlékszem, 1,18V gyárilag. -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22875 üzenetére
Nem tudom, eddig mivel húztad, de az AMD catalyst overdrive funkciójával húzva meg kell maradjon az UVD mód. Az is igaz, hogy ott nem tudsz olyan sokat húzni rajta. Jobb ötletem nincs, mint ez vagy az órajelprofil-váltogatás.
Én még csak a metro2033-hoz húztam, ott OC profil, játék, alap profil volt a móka. Afterburnerben nem egy nagy dolog kivitelezni, 3 kattintás. -
Rica
senior tag
válasz
Silenzio #22856 üzenetére
Silenzio és Motion _Blur: Köszi szépen a választ. Én Crysis1-et és WH-t, a gyerekek Tomb Raidert és Simset tolnak rajta. Szóval jó lesz az alá
Most a 4870-esem 830-on megy, a proci alapon hajtja.
Még egy kérdés: az 5870-esnél van esetleg kerülendő típus, mint pl. a 3870-nél a Sapphire volt? -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22861 üzenetére
A fixálás azt jelenti, hogy a driver nem tudja 400/900-ra kapcsolni. Afterburnerben meg tudod tuning nélkül nézni, hogy vált 400/900-ra, mikor youtube-videót nézel. Elképzelhető, hogy bekapcsoltál valamit, ami fixálja, de ezt én nem tudhatom.
Próbáld meg "tuningolni" a VGA-t 380/900-ra, és ha nem tud 400/900-ra váltani videónál, akkor ez a baj.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22856 üzenetére
Ha fixálod a VGA órajelét, az okozhat ilyet. Ugyanis a youtube UVD órajelet akar, de ha nem tudja beállítani, és 400/900-on indul el az UVD gyorsítás, akkor kifagy a VGA a tökbe.
Amúgy procituning is okzhatja, nekem másfél évig ment problémamanetesen a 3675-ös tuningom, amikor is egy beblokkosodott videó után kis rájátszással 5 perc videós szivatással ki tudtam fagyasztani... -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22848 üzenetére
Nálam is fennvannak a patch-ek, nyugi.
Elég nehéz úgy viszonyítani, hogy nem írtál beállításokat, de nálam is 25-50FPS van a RAm közeli beállításon. A HT-t újkora óta kikapcsoltam, így nem téma. Nem az a kérdés GTA4-nél, hány FPS, hanem hogy mennyire mikrolagg-os és milyen beállításon. Ezt pedig nem fogjuk tudni megtávbeszélni.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22844 üzenetére
Igen, mert 5-ből 4 tesztben VGA limites a beállítás, mint a való életben is.
Ellenben ettől még ha később jön valami gém még mondjuk a GTA4 mellé, aminek keményen kell a CPU, akkor ott a Phenom tulajok bizony bajban lesznek, és majd vigasztalhatják magukat, hogy VGA limites helyzetben az övék is ugyanolyan gyors lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Formula-1
- iOS alkalmazások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Opel topik
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest