- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
kucseranor #16775 üzenetére
A 10.11 Cata nem valami faja! Másrészt ha a lightning nem megy 900-Mhz-et vidd vissza az annyira van hitelesítve. Nem azért fizettél plusz pénzt a lightning logóért hogy ne élvezhesd az előnyét, és itt nem csak a +50 Mhz-re gondolok hiszen annak jelentősen többet is mennie kellene.
-
Giot
addikt
válasz
gainwardgs #16739 üzenetére
Az 5850 Toxic jó választás lehet. Nekem bevált, egy hibája van hogy a feszemelésről le kell mondanod. Tehát ha komoly izzasztós tuningban gondolkodsz a Giga jobb lehet. Ha csak alapfeszen akarod elgurítani a kicsikét akkor a Toxic is megfelelő alternatíva.
A Toxic-kal kapcsolatban csináltam teszteket és kicsit utánajártam a kártya felépítésének. A bejegyzést itt találod: [link]
Nem szakiromány csupán egy "lelkes amatőr" információ gyűjtésének eredménye.
Másrészt az hogy az enyém így megy nem garantálja hogy másnak is hozza ezeket az órajeleket. -
-
Giot
addikt
válasz
laca000 #16714 üzenetére
laca000
A kérdésed következő volt: "13740 pontot kapott a kártya alap beállításokon a 3dmark Vantage-ban,ez egy jó pontszám win7 64bit alatt?
Komolyan kérdem,nem tudom."
Ne érts félre nem vagányságból írtam a pontszámokat, tesztelgettem, hanem ,hogy legyen összehasonlítási alapod. A kártyám kiismerésén rég túl vagyok, mivel megvan több mint féléve. -
Giot
addikt
válasz
radi8tor #16644 üzenetére
Szerintem vállalható az 5970. Kérdezz rá tulajokra mennyire vált be nekik, nincs e gond a 2 GPU kihasználásával, hozza e mindig az elvárhatót. Na meg persze az ár érték arány, ehhez meg érdemes kivárni az 69XX sorozatot, hogy a megfelelő információk birtokában tudj dönteni.
(#16645) CptMisi: Na, most miért kötekedel??
-
Giot
addikt
Ismerőseim gépeiben vagy 8 Sapphire VGA dolgozik hibátlanul. Nekem ez az 5. Zafír, szó nélkül teszi a dolgát, és a tuningtartalék is korrekt. Beletenyereltél ennyi. A Sapphire-ok előtt volt 2 HIS kártyám az első hibátlan aztán upgrade-eltem egy HIS x1650pro-ra annyit én még nem szívtam kártyával. Folyamatosan fagyott többször visszavittem gar-ba, persze náluk sosem produkálta a hibát nálam is teljesen random. Kellett neki vagy fél mire rájöttünk haverokkal hogy mivel AGP-és kártya volt ezért volt a kártyán egy PciE-AGP "fordító" chip. Az melegedett túl feleszkábáltam rá egy SÜN-t és máris javult a cucc. Igaz aztán túladtam rajta, persze szinte féláron a hiba miatt. Nah szóval meg lehet szívni bármelyik gyártóval. De ha be tudnám szerezni megint vennék HIS kártyát, mivel úgy gondolom az 1ik legjobb only Radeon gyártó.
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #16507 üzenetére
Így van lehet nekem is kimarad ez a széria! Jelenleg mindenre elég FullHD felbontáson is.
Viszont aki most vált 4850/70-ről azoknak jó vétel a 6850/70. Az 1ik komám is most vált 4850-6850-re. Simán jól jár vele hisz "közel" 5850 teljesítményt kap. Lényegesen korrektebb áron! -
Giot
addikt
[link] Az új 6850 Toxic! (Link from Isc) Hm érdekes hűtés van rajta kiváncsi vagyok a hatékonyságára.
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
Kollégák! Egy 8600GT elég lenne fizikára az 5850-em mellé?
-
Giot
addikt
Egyre kíváncsibb vagyok mizu azzal a cuccal? Mi lehet a nyűgje. Apropó rendszer csere volt mikor belekerült az új VGA? Fura lenne ha driver hiba lenne. Persze az sincs kizárva. Az meg hogy csökkentett órajelek is ugyanazt játszotta.................
Sok türelmet hozzá, és a tapasztalataidat oszd meg velünk. -
Giot
addikt
Jah igen ilyenkor szoktam leírni hogy évek óta Sapphire Radeonokat használok és egyik sem volt hibás. Jelenleg is egy 5850 Toxic teljesít nálam szolgálatot problémamentesen. Ráadásul sikerült belőle egy meglehetősen jó tuning tartalékkal rendelkezőt kifognom.
Szóval igen sikerült beletenyerelned. 2x is.
Hasonlóan jártam anno az Asus alaplappal azóta nem használok azt. Pedig tudom hogy jó márka csak nah nekem nem volt vele szerencsém.
Az meg tényleg furcsa hogy csak ingame. Szóval ott valami elfogy a gépből! -
-
Giot
addikt
Kollégák érdekes dolgot tapasztalok mostanában. A jelenség csak és kizárólag ingame fordul elő. Ha a sötét van túlsúlyban a képernyőn vízszintes csíkozódás jelentkezik. Halványan de látszik, és mióta észrevettem zavar.
Valakinek valami ötlet? Mitől lehet? -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #16394 üzenetére
Amikor elsőnek észre vettem illetve felhívták rá a figyelmem ledöbbentem. Hiszen ha ezt vesszük alapul nem nehéz úgy erősebbnek lenni ha alapból kevesebb 3d-és objektum vagy elmosódottabb az egész. Kevesebb a dolga a VGA-nak.
Nah mind1. Minden esetre érdekes, dolog ez az nV részéről. Kíváncsi vagyok vajon alkalmaznak e még ilyen trükköket? Bár a válasz egyértelmű -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #16353 üzenetére
Jah forgatják a jónépet? Hogy ejjj 6850 meg erősebb mint az 5850? Nem csodálkoznék rajta ha valaki bekapná a csalit és ráharapna a horogra. Alapból az AMD részéről parasztvakítás hangulatú ez a számozás váltás.
Meg a másik ez a széria már ATi logó nélkül jött ki. Úgyhogy az egyik legerősebb ATi Radeon kártyám(nk) van sőt lesz is most már! -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16226 üzenetére
Szerk: a Sapphire az 5830-on Samsung chip-et használ míg az 5850/70 Toxic-on Hynix -et
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16157 üzenetére
Kap egy Zalman VF3000-et a Toxic belövöm 900Mhz-re ha kevés lenne, és kihúzom vele még egy darabig.
-
Giot
addikt
LcPower táppal már volt negatív tapasztalatom az AsRock lapokkal úgyszintén. De első körben ha van rá lehetőséged kellene egy próbát tenni egy komoly táppal, mivel a Phenom prockó is szereti a hasát.
(#16119) Cybertrone: Na azért minden esetre fura hogy egy százassal fentebb tolták a számozást. Remélem nem csak hülyíteni akarja az AMD a jó népet. Nekem nagyon "parasztvakítás" gyanús a dolog.
(#16123) pincehely: Én nem tudok olyanról, itt a fórumban, aki ilyen hűtést "hegesztett" volna fel 5850-re.
-
Giot
addikt
válasz
Fejlesztő13 #16097 üzenetére
Referencia kártyánál szinte mind1! Asus, Giga, Sapphire, MSi, PowerColor stb. Ameiket jónak látod.
-
Giot
addikt
Nem szükséges a Toxic ha a rev2-es Sapphire-t veszed. Ugyanazt a NYÁK-ot kapod mint a Toxic-é csak más alkatrészek vannak rajta. Ami a hűtést illeti az is szinte ugyanaz mivel a Vapor hűtés "ócsósított" változata felelős a hűtésért úgyhogy hangerővel sem hiszem hogy gond lenne.
Am a Giga sem rossz meg az MSi is bitang jó kártyákat gyárt vagy Asus. Meg persze az only Radeon gyártó HIS is ott van a szeren feltéve ha beszállingózik belőle Magyarországra egy darab is. Meg lehetne még sorolni, de ha referencia kártyát veszel teljesen mind1 meik gyártó.szerk:
(#16093) Fejlesztő13: Ha a tisztítást vesszük alapul tök mind1 úgy is szét kell szedned, hogy odaférj a memókhoz meg a VRM-ekhez. A referencia jó választás lehet. -
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #15939 üzenetére
Ez van főleg az 58XX szériában az AMD tűzzel vassal próbálja visszaszorítani a tuningot. Kiváló példa erre a PowerPlay-es móka ha csak 1 Mhz-et is emelsz ugrott a jó kis 157/300 és nézegetheted a 400/900-at a Catalystban. És hogy miért szerintem 1értelmű a "kis" 5850 a 70 órajelein csak pár százalékkal hoz kevesebbet, ráadásul a legtöbb esetben a referenciák is hozzák ezeket az órajeleket.
Másik amikor kijött a Toxic-om olyan bios volt rajta ami csak 775/1100 ig engedte az overdrive-os mókát. Mondom ne röhögtessetek már egy Toxic-nak ennyi potenciált hagyni szoftveresen?? De gondolom ezt a "bakit" Sapphire-ék is észrevették és nem sokal később megjelent hozzá egy hivatalos Bios frissítés ami 1000/1300-ig engedi a tuningot.
Szóval érdekes ez a gyártók részéről!(#15940) Karex: Jaja nagyon úgy tűnik hogy válogatott GPU volt.
Viszont ez alapján tényleg nem értem mi szükség volt a Vapor OC-ra.
(#15941) M. Andris: Nem tudom te hogy vagy vele de ha szó nélkül hoz mondjuk +20%-ot a VGA tuning miért nem használnám ki? Instabilitásról pedig szó sincs, hiszen pont az a lényeg hogy megtaláld a betonstabil beállításokat. Kérdés ez mennyi pluszt jelent mert mondjuk 5%.ért teljesen felesleges a nyakát taposni a VGA-nak. De 20%-ért ha feszt sem kell emelni neki és a hűtés is megbirkózik vele.............
(#15944) bacsis:
-
Giot
addikt
válasz
Anoulou #15935 üzenetére
.....hogy miért nem folytattják a gyártását? Mert kb semmi értelme. Valszeg a sima Vapor-X-el megegyező, vagyis csak órajel emelést kapott. Teljesen mind1 szerintem meiket veszi valaki ugyanazt kapja. Hacsak nem a válogatott GPU a lényeg de akkor meg nyugodtan megkaphatta volna a Toxic nevet, ha ugyanarra a PCB-re, alkatrészekkel, épül!
-
Giot
addikt
válasz
Anoulou #15930 üzenetére
Hopp Sapphire-ék jól megkeverték a lapokat! Ezt elnéztem!
Valóban létezik 5870 Vapor OC meg sima Vapor is. 25Mhz-et emeltek a GPU órajelén a meórián meg effektív 200Mhz-et. Nem sok nem is igazán látom értelmét! Meg akkor miért nem lett Toxic, igaz a felhasznált egyéb alkatrészekről semmit sem tudni. -
Giot
addikt
válasz
bacsis #15922 üzenetére
Üdv!
Látom beértél e célba! Referencia PCB-és a cucc? Egyetértek a furmark nyomja ki a legjobban a szemét ami hőmérsékletet illeti az izzasztja meg a legjobban.
Én ezekkel a beállításokkal tesztelgettem ha itt nem hanyatlik meg a VGA 25 perc után sem akkor nincs gond. Anno az 5850-em tesztelésénél jártam úgy hogy 20-on egy két percnél akadt ki a cucc. Ezért is láthatod hogy a Furmark teszt egy óráig ment ezután mertem kijelenteni hogy stabilan hozza alapfeszen. -
Giot
addikt
válasz
TomiLi #15879 üzenetére
Én is úgy gondolom felesleges találgatni. De kiszivárgott információk, tesztek kicsit túlzóak. Hogy majd a 67XX fogja hozni kb az 58XX teljesítményét. Szerintem fake, rendben növelik a chip nagyságát, ami sajna drágítja is, meg a fogyasztás is növekszik meg optimalizálják a felépítését de nem csökken a csíkszélesség, tehát olyan ugrás mint a 4XXX-5XXX sorozat között kizárt véleményem szerint.
-
Giot
addikt
Mindkét kártya egyedi tervezésű PCB-vel rendelkezik. Az MSi-é jobb ezen a téren a Vapor-X pedig nagyon jó hűtéssel rendelkezik, viszont szoftveresen nem lehet feszt emelni neki eléggé bele kell mászni legalábbis, bár volt rá példa az ugyanerre a PCB-re épülő 5830-on megcsinálták. Ellentétben a Villámossal ahol az Afterburnerrel simán mehet a móka.
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #15807 üzenetére
Nem tudok olyanról, hogy lehetne egy egy alkalmazáshoz profilt menteni a CCC esetében. AtiTrayTools-t pedig régen használtam és nem emlékszem hogy lett volna ilyen opció benne. Ettől függetlenül lehet.
Rá lehet erőltetni CCC-ből, de ebben az esetben erőforrásokat rendesen igénybe veszi.
A lényeg a CCC ben 3D fül azon belül az AA ott kiveszed a pipád a use applitacion settings elől. Ezzel tudod kívűlről ráerőltetni. Majd a csúszkán beállítod hányX-os legyen az élsimi. és hogy milyen filtert használjon (Box, Narrow, Wide, Edge-detect így sorjában nehezedik a dolga a VGA-nak. Annyit még érdemes tudnod, hogy az alkalmazás által használt élsimítás is az itt beállított filtert használja). Amit én még szoktam alkalmazni az AAMode fülnél található. Nem sima MSAA használok hanem AdaptiveMSAA-t láthatóan szebbek az élek viszont nem zabálja fel még annyira a VGA-t mint a SuperSampleAA, persze a sima MSAA-nál erőforrás igényesebb, így egy pár FPS azért fogja bánni. (Amit leírtam a filtereknél az az AAMode-nál is érvényes)(#15810) Karex: Ezek a képek mik akarnak lenni?
(#15814) kasa85 Valszeg amikor le akarja kérdezni az Everest az adatokat, a VGA-tól megzakkan valamiért. DE ha csak ezzel az alkalmazással csinálja a fesztivált, akkor használj más monitorozó programot.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15792 üzenetére
A referencia is tol a meleg levegőből a házba. Nem azt mondom hogy jobb de minimum annyira jó mint a ref és biztos hogy nem hangosabb. Szerintem halkabb.
Na de nem vitázni akarok Cyberharcos. -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15789 üzenetére
Nem jobb a rev1 ennek a hűtési megoldásnak a Vapor-X az alapja kisebb módosításokkal.
Hátránya hogy mint ahogy a Vapor is ,de kis mértékben a referencia is, a meleg levegőt a házba is tolja. Tehát elkél mellé egy jól szellőző ház. -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15737 üzenetére
Az ár lesz a kérdés!
-
Giot
addikt
Az összes new edition-ös 58XX kártyája arra a PCB-re épül Sapphire-nak. Az én 5850 Toxic-om is. Egy rossz szavam sincs rá. Korrekt tuningtartalék szorult ebbe a kártyába, igaz ez leginkább a válogatott GPU-nak köszönhető. Az 1Ghz-es órajelet szerintem azért nem kell temetni. Az 5850 Toxicom is megfutja a 950/1200-at stabilan 1.090mV-on ref fesz.
Az 5870 meg magasabb fesszel érkezik és ha kis szerencséd van kifogsz egy jobb GPU-t aztán hozza majd az 1Ghz-et alapfeszen. Lehet túl optimista vagyok.
A hűtőnek meg rá kell mennie, hosszabb a nyák ref5850-vs-Toxic és hátrább helyezkedik el a GPU. Ezt leszámítva megegyezik kb a az elhelyezkedése a reffel. Szerintem a kondik és a tekercsek sem zavarnak be mivel nem túl magasak. Igaz majd a gyakorlat mutatja. Egyébként én is szemezek azzal a hűtővel most legalább kiderül hogy rá megy-e?(#15658) ceaser: Úgy tudom jövőév tavasza. De majd meglátjuk. Lehet már itt lesz októberben.
-
Giot
addikt
válasz
mandju #15499 üzenetére
850/1200-on darabokra szedi
! Alapon is 725/1000 is lényegesen erősebb a 768Mb-nál az 1G tudja megközelíteni/szorongatni a "tuningmentes" 5850-et. Sárpac kollégának volt dolga mindkettővel (5830/460-768) esetleg kérdezz rá nála. [link]
(#15497) miresz: Tőlem a Sapphire 5830 kap ajánlatot. Azzal volt dolga több fórumtársnak is itt a topicban.
-
Giot
addikt
Én hagyom autón a hűtést nincs vele gond és nem is hangos így 850/1200-on simán tudja tartani a Vapor. Viszont a 950/1200-at nem is igazán teszteltem ingame csak pár perc erejéig, eléggé fujtatott a Toxic.
Furmark-al teszteltem ki mennyi a vége a VGA-nak. Akkor viszont belőttem fix 80%-ra a fordulatot. Így tudta 72/73 C tartani. Igaz nem volt még anno a gépembe benne a +3 12cm-es venti az ezért sokat jelent.
Ez a hűtő tetszik még: [link]
Csak Magyarhonban nem lehet kapni. -
Giot
addikt
Amúgy annyit még hogy pont most délelőtt gondolkodtam rajta hogy mi lenne ha rálöknék én is egy VF3000-et? Kiv vagyok tudná e tartani a hőfokot ha belőném ingame 950/1200-ra. Persze mindezt kultúrált hang mellet mert bezony ott a Vapor hűtésnek rendesen kell tekernie hogy kordában tudja tartani.
Na szóval majd lehet rászánom magam. Főleg hogy amit Sárpac írt a Zalmiról nagyon jól hangzott. -
-
Giot
addikt
válasz
tthomasso #15402 üzenetére
Az 5870 ben van általában van annyi tartalék mint az 5850-ben. Kérdés az neked van e rá szükség mivel azonos órajelen szinte uazt a teljesítményt hozza.
Ez a teszt sokat segíthet a döntésben: [link]
Az 5850 Toxic meg egy jó kártya válogatott GPU-val. Kérdés megér e annyival többet mint a referencia. Kicsit utánajártam az 5850 Toxic-nak. Az információkat amiket sikerült összegyűjtenem ide leírtam olvasd át ha gondolod. [link]
Az én véleményem az hogy egy 850/1200-on járatott referencia 5850-el járnál a legjobban.(#15403) Dj Dekko!: Az 5870-ek ott van értelme ha pld az 50 hoz 22 fps-t (tuning nélkül) akkor mondjuk az 5870 (tuning nélkül) hozza a 25-öt. Ez már pont a játszhatóság határa mondjuk egy FPS stílusú játéknál. Persze ha jön a tuning onnantól dől ez a teória. Hiszen nagy tartalék van mind2ben. Mit gondolsz miért harcol az AMD tűzzel vassal a tuning ellen? Lásd a PowerPlay lebutítását tuning esetén
-
Giot
addikt
válasz
leonel #15386 üzenetére
A táp elég! A procc nem elég hogy kihajtsd fullra a CF-et főleg hogy 850/1200-on hajtod ami szinte 5870 teljesítmény
(#15389) Robi BALBOA: A "Fantás" téma egy ideje elcsendült nálam.
Amúgy úgy tudom hogy az integráció az alsó közép kategóriába fog dolgozni. A felső kategóriába maradnak a VGA-k. -
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #15367 üzenetére
Jaja valszeg vihar előtti!
Azon gondolkodom hogy lehet egy 6850 lesz az utolsó VGA-m ha jól sikerül a 68XX sorozat. Egyrészt az az utsó ATi Radeon széria, másrészt egyre kevesebbet játszok így egyre kevesebb szükség van az erős VGA-ra. Azt még használom 1 max 2 évig aztán APU-ra váltok esetleg laptopra.
Kíváncsi vagyok még hogy vajon tényleg úgy fog e alakulni a PC piac ahogyan azt az elemzők gondolják. Értve ezalatt az integrációt. Szóval az elkövetkezendő évek igazán érdekesek lesznek a PC világban, nagy átalakulások előtt állunk. -
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #15365 üzenetére
Hát még én!
Kösz neked is a helpet kolléga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Nyaralás topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest