- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #13323 üzenetére
Köszönöm!
Mostmár kicsivel több időm lesz gépezni, főleg így, hogy ilyen rossz idők vannak/lesznek.(#13324)CptMisi: Persze tudom, hogy nem kezdő, mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy potival vagy ellenálással vagy grafittal vagy mivel csinálja a volt-módot, mert a potinál olyan potit kell választani ami nem az egyik pillanatról a másikra hirtelen változtatja az ellenálását, az ellenálás jó mert fix, a grafit az meg egy kicsit bizonytalan.
Neked is köszönöm!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13312 üzenetére
Dehogyisnem könnyű egy ilyen karit kinyírni, főleg a memóriáját.
Samsung (K4G10325FE-HC04) voltage of 1.5V
Erről a memóriáról lenne szó, szerintem 1,65-1,7v fölé(nagyon jól meghűtve) nem nagyon érdemes menni.
Más: meglett az államvizsgám 4-es a szakdolgozatom pedig 5-ös lett!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #13092 üzenetére
Hát igen, Magyarországon álltalában nem abból van a baleset, hogy autópályán 130 helyett 160-al megy vagy olyan főúton ami 2km hosszan tök egyenes és ott 90 helyett megy 130-at, hanem a kanyarokban való előzésből(mert eszetlen) vagy a kátyúk kerülgetéséből vannak a balesetek szerintem 70-80%-a. Füzeted a bírságot a gyorshajtás miatt, de az út ugyanúgy sz@r és ugyan úgy megvan a baleset, mert vagy kerülgeted vagy belemész és kitörik a kereked és kerék nélkül már nem olyan a vezetési/vezethetőségi élmény!
Egyszer össze kellene fogni és csinálni valamit, hogy ahelyett, hogy a pénzt szednék(méregetés és súlyadó) inkább csinálják meg az utat és mindjárt nem lesz annyi balaeset sem.(#13099)Giot : 1,162v
(#13097)Sárpac: Nem viszi kissebb feszen a 900-at, szerintem olyan 1,1v körül simán vinnie kell.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #13089 üzenetére
Csak nem Jászfényszarun a Samuban dolgozol, én is dolgoztam ott vagy két éve egész nyáron, arrafelé tényleg hülyén közlekednek az emberek, a legnagyobb kanyarban előznek vagy ha látják hogy jön szembe valaki akkor előzi meg az előtte lévő buszt!
Volt olyan amikor 1 nap odafelé és vissza felé is majdnem volt baleset, mert a buszt amivel mentem mindig akkor előzték amikor jött valami szembe vagy ügye(értelemszerűen) kanyarba előztek! -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #13037 üzenetére
Elfelejtettem a "ha" szót odaírni "(ha engedi az afterburner)", régebbről rémlett, hogy talán nem minden karinál lehet(még) feszt emelni.
(#13040)players111 : Hát öregem nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit megy még alap feszen és ha lehet majd az új boszal feszt emelni akkor feszel mit fog tudni, de tuti nem lesz piskóta! (rettegj GTX485
)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
#35434496 #13032 üzenetére
Hát ha furmark és game stabil is akkor meg főleg nagyon komoly eredmény, jót fogtál ki az tuti, feszt tudsz emelni(engedi az afterburner), mert érdekelne egy kis feszemeléses téma!
Most nekem is alapfesz(1,1625V) alatt 1,1125v-on megy a kari 900mhz-en a memória pedig 1245-ön.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13024 üzenetére
Persze az 5850-es kariknak az alapfesze 1,087v ahoz képest a 900 nagyon jó!
(#13027) players111. Igen csak ahogy Sárpac is írta neked más az alap feszed, de attól függetlenül nagyon komoly eredményt értél el!
1,35v csak csak nagyon gyenke karik esetében kell az 1000mhz-hez és akkor sem biztos, hogy a gpu miatt kell neki ennyi fesz.(fentebb írtam a tápról)
1,2v-on az 1000 nagyon szép, furmark és game stabil?(#13029)players111: Pl: (ez csak példa,de a valóság is hasonló)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13021 üzenetére
nekem alapfeszen auto ventivel 930-at megy, ha feltekerem a ventit (kb45-50%-ra) akkor simán stabil 950-en is, nekem most alap fesz alatt 1,1125v-on megy 900-on.
1,25v-on megy 1000mhz-et
1,287v-on 1031mhz-et
Ez felett már hatalmas feszt kér és akkor sem stabil, mert a tápom 4 ágra van osztva és ennyit bír egy ág(szerintem), kíváncsi lennék egy olyan táppal ami 1 ágon zúzza le a kajakot azzal mit menne. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13016 üzenetére
Én még toxic-al is inkább 1,3v alatt maradnák, persze ha a feszel szépen (nagyjából)egyenes arányban nőne a sebesség(mhz) akkor lehet tolnák neki én is 1,35v-ot, de mivel álltalában a sebesség növelése egy határ után (950-1000mhz) már nem egyenes arányban kéri a feszt a többlet sebességhez.
Pl: (ez csak példa,de a valóság is hasonló)
900mhz-hez kell 1,1125v
970mhz-hez kell 1,2v
1000mhz-hez már kell 1,275-1,3v(#13017)Dreamie: Pont ezért kérdeztem a tápot, lehet nem a gpu-nak van vége hanem a tápnak az a 12v-os ága amin éppen a vga van nem bír többet, de ez csak elmélet, azt csak egy erősebb táppal lehetne kideríteni(lehetőleg olyannal ami 1 ágon adja le a 12v-ot).
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Dreamie #13009 üzenetére
Ezek mind rendben vannak, jólvan akkor csak a memória nem bírta, szerintem 24/7-re 1,3-1,35v-ot adni a karinak azért sok, ha nem viszi az 1000-et olyan 1,25-1,275v között akkor próbáld meg 950-970körül amit meg már nagy valószínűséggel már 1,2v-on is vinni fog, egy pár mhz-ért nem éri meg egy-két tized voltal többet adni a karinak.
(#13008)Vaszil76: Engem a proci érdekel, írd meg pü-ben, hogy mit tud(tuning, FPO) és mennyi az ára(csak ésszel)!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HaZsolt #12975 üzenetére
Hát ezek a hőfokok ilyen feszel nagyon jók!
Amúgy az idle 30fok-ról 45-re azért emelkedett mert a driver tuning hatására nem veszi vissza az órajeleket rendesen?CptMisi: Remélem mostmár rendeben leszel az új géppel, sok szerencsét a büköléshez!
(#12983)amper zoli: Én eztért nem megyek oda már vagy 3hónapja, mert amit mondtam az kiderült, hogy tényleg úgy van(Abu mostanában ugyan azt próbálja nekik elmagyarázni, kevés sikerrel), de majdnek leharapták a fejem ott b@szogattak és inkább ott hagytam őket a fenébe, néha bele olvasok, de vicc amit ŐK ott művelnek.(tisztelet a kivételnek!)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12954 üzenetére
Ja jöhetne már valaki panaszkodni, lassan már az is jó lenne ha jönnének a Fermis totyikból a nagy NV fanok és osztanák a 5800-as karikat, hogy milyen sz@rok!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #12887 üzenetére
Más alig várom a tesztedet, mert az eddigiek alapján nagyon igéretes a kicsike, remélem jóhírekkel szolgálsz majd! (Pl: szobahőmérséklet alatt tartja a tuningolt gpu-t furmark teszt alatt!
)
Amúgy ahogy nezégettem a Fermis topikot, azt olvastam, hogy nem nagyon izzanak a karik még ilyen időben sem, ez eléggé meglepő, mondjuk 70-80%-os venti fordulattal
(jó hangjuk lehet)
Azt is olvastam, hogy a vinyók is ízzanak 45-50fokosak terhelés nélkül
, nemem az 1tb-os F1-es samu 30fokos szobában terhelés nélkül 35fokos, terhelve meg 37-38fokos.
-
Robi BALBOA
őstag
Akkor ez csak egy kis ráncfelvarrás lesz.
(#12874)Sárpac: Ha rajta tuudod tartani a kezed több másodpercig akkor az olyan 50-55 fokos lehet, amit ha még kiegészítesz sünikkel tényleg nagyon baráti lesz.(mehet neki a fesz majd gazdagon
)
Azon gondolkodom amúgy, hogy most nyáron eladom a karimat és teszek hozzá annyit, hogy meglegyen a 90-100k és megvárom a 28nm-en készülő karikat, csak az a bökkenő ha több mint 1 év múlva fognak megjelenni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #12866 üzenetére
Daszép!
A vrm hűését te megtudod úgy oldani, hogy rajtahagyod a gyári vrm hűésedet vagy zavadzál valamit vagy ez csak akkor derül ki ha már megérkezett a hűtő?
Amúgy ha tudnám, hogy tuti kompatibilis lesz a 6xxx szériával akkkor tuti vennék egyet erre a karimra, nem a zaj miatt, hanem a tuning miatt, 45-50fokos gpuval simán meglenne 1000-1050mhz-es gpu (lehet még az 1100 is
), aztán ha eladnám a karimat akkor a hűtést megtartanám és menne fel az új 6xxx karira.
Tenyleg azóta tudni valamit erről a 6xxx sorozatról, most akkor 40 vagy 28nm, 1600sp vagy több, stb....? -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Zoli-206 #12840 üzenetére
Ha alapfeszen tolod a 900-at akkor szobahőmérséklettől függően 40-45% is elég, fentebb pont írtam egy hsz-ben, hogy hogyan érdemes a ref hűtőt belőni.
Amúgy próbáld alul feszelni, szerintem neked is viszi alulfeszelve a 900-at és egy jó pár fokot nyersz a dologgal és hangban is nyersz egy pár százalékot, mert ügye nagyon nem mindegy, hogy 40-45% között megy a venti vagy 50%-on.
Ha tuningolsz akkor auto-n ne hagyad a venti vezérlést, ha nem tuningolsz akkor is érdemes egy kicsit állítani a venti profilon, de nem feltétlenül szükséges. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Zoli-206 #12825 üzenetére
A gpu alap feszen simán megy 900-at, nekem alul feszelve (1,1125v) megy 900-on és alap feszel megy 950-et is csak oda feljebb kell tekerni a ventit, mert ha nem kap elég hűtést akkor csak 930-at megy alapfeszen. (Ezek már kitesztelt stabil eredmények)
A memóriák 1250-re vannak hitelesítve, én ennyin is használom, hidd el nem sokat érsz a memória húzásával, inább a gpu-t nyüstöld.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12782 üzenetére
De csak jóval kissebb mértékben jut a kari álltal termelt hőből a házba a ref hűtő esetében.
(#12788) h.adam.92: "Pl.: 50fokig 40% 60fok felett 80%, erre gondolok."
50 fokig minek 40%-os venti fordulat, nekem 50fokig 20%-on megy a kari és 38-46fok között szokott lenni a gpu(szobahőmérséklet függő ügye, a 46fok 30fokos szobában volt), 70-75foknál pedig lőd be 42-45%-ra a ventit, 45% fölött már nem exponenciálisan nő a hangja a ventinek(azaz ha 45%-ról 50%-ra emeled a venti fordulatát akkor hangerősségben nem +5%-ot fogsz észlelni hanem sokkal többet) olyan 75-80%-ig.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12776 üzenetére
Nálam is 2D-ben 38-40fok körül szokot lenni (22fokos szobában), de most 30fokos a szoba így kicsit izzad a kari.
Arra kíváncsi lennék, hogy egy nem ref hűtésű kari ami befelé nyomja a hőt az mennyit dobna a procim hőfokán, mert ígyis hogy jó a szellőzésem és kifelé nyomja a kari a meleget ígyis izzadozik egy kicsikét -
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
icecave #12767 üzenetére
5870-es karinál ref hűtő esetén ha az alap venti profilt használod akkor gamák alatt (ha nem használsz vsync-t) 85fokra megy fel a gpu a venti meg 33-36%-ra(környezeti hőmérséklet függő) furmark képes a ventit felvinni 40-42%-ra itt kezd hanga lenni, de még bőven elviselhető.
Én saját venti profilt használok: Vsync-el gamék alatt a gpu max 70fok a venti 38-40%-on pörög, Vsync nélkül 80fok a gpu és a venti 45% körül forog, furmark alatt a gpu max 82fok és 45-47% között forog a venti. Ja és idle 20%-on pörög a ventim 50fok-ig innem kezd el gyorsulni. A vrm-ek mindíg hűvösebbek a gpu-tól 5-6fokkal.
Úgyhogy azt mondom a ref hűtőt is be lehet állítani szinte tökéletesen úgy, hogy ne legyen túl zajos és még túl meleg se, ha nagyon halk gépet akarsz és ref hűtős karid van akkor a venti vezérlést hagyd alapon.(#12768)ceaser: Ja az Arma1 esetében minden maxon volt, az Arma2-nél a 10000-es látótáv azért már húzós volt, de még belefért, kíváncsi leszek, hogy majd nálam FullHD-ben hogyan fog menni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
icecave #12765 üzenetére
Ja a ref hűtésű karikkal is lehet 1000-1100mhz-es gpu órajelet produkálni!
(csak ügye oda már fel kell tekerni a ventit a kicsikén, a ref hűtőn a vrm-ek hűtése is nagyon jó, nálam a gpu hőfoktól mindíg 5-6 fokkal hűvösebbek a vrm-ek, ami azt jelenti, hogy álltalában max 75fokosak szoktak lenni, de a gamék többségénél használom a vsync-t úgy csak 60fok körül szoktak lenni)
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #12691 üzenetére
Na csá, bocs, hogy csak most írok, de csak ma(szerk: vagyis tegnap, mert már elmúlt éjfél
) tudtam lemenni haverhoz (hétvégén volt elsőáldozás rokonoknál meg minden), a helyzet ugyan az mint nálad, szerintem ez olyan lehet mint a crysis esetében, ott is ezt csinálja(még a régen a 2900xt is és a 3850-es is ezt csinálta). Az Arma2 viszont tökéletes volt.
-
Robi BALBOA
őstag
Ami a cd-n van az egy ősrégi driver (6.661. az a 9.10-es driver) én azt ajánlom tedd fel a 10.3a drivert ez nem a legeslegújabb, de ez vált be a legjobban minden téren.10.3a win7 vista 64bit, 10.3a win7 vista 32bit
Az asus cuccait meg felejtsd el főleg a smart doctor-t, ha feltetted véletlenül akkor gyorsan töröld és tedd fel inkább az Msi afterburner-t.Afterburner
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #12548 üzenetére
Ez a textúra kitöltési "hiba" nálam a crysis-nál jön elő, amikor először indítom a gamét beletelik 2-3 mp-be mire fel texturázza a tárgyakat, ez nem a kari hibája, ez inkább a game vagy a driver hibája lehet.
Neked melyik gaméban csinálja Arma2? (csak mert ha kell megnézem neked, hogy az én karimmal mit csilál, elmegyek haverhoz a vga-val, nagy arma rajongó a kolléga!)Amúgy a 2gb ramnak van létjogosultsága, 2-3db FullHD-s monitor társaságában, mondjuk ide már egy gpu kevés úgyhogy egyből 2db 2gb-os 5870-et kell venni, na én ezért maradok a jó "öreg" 1db 24"-os FullHD-s monitoromnál.
(amúgysem szeretem kapkodni a fejem vagy túl távol ülni a monitortól)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12284 üzenetére
Ja átjött az Nv-s kolléga az Ati-hoz és máris itt a 10.7-es driver, ami ráadásul füzetős!
(lehet egy kicsit megpiszkálta a koma a drivert és mostmár az nv-s gamék 50%-al jobban mennek és van PhysX támogatás az Ati karikon?!
)
Más: Melyik a legújabb ATT, mert ha az új driverek ilyen üszkök(és azok is maradnak) akkor kénytelen leszek ATT-t használni, mert nem akarom, hogy tuning esetén a kari memóriái maxon menjenek.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12276 üzenetére
"Nemtom egyenlőre csak fizetőset találtam"
Lehet, hogy annyira jól sikerült ez a driver, hogy már füzetni kell érte!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #12215 üzenetére
Honnan szedhető ez a 10.7-es driver, egy linket légyszi?
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem ennek a "nem veszem vissza rendesen az órajeleket dolognak" csak kemény tuning esetén lehet haszna, nekem még soha nem fajott le ez miatt a kari, pedig kisebb-nagyobb tuningot mindíg használok.
Kiadhatnának egy olyan drivert is ami tuning esetén rendesen vissza veszi az órajeleket és ha nem lesz stabil akkor az már legyen az én bajom! -
Robi BALBOA
őstag
Bizony, hogy azt használom, mert stabil, tuning esetén visszaveszi az órajeleket, csak azért akarok újabb drivert 10.5 vagy 10.6 (esetleg 10.7
), mert azokkal a Metro2033 gyorsabb ha jól tudom.
(#12194)ceaser: Nekem oc-néljül visszavette az órajeleket, de oc esetén már nem, én már a 10.6 béta drivernél tapasztaltam, hogy csak úgy veszi vissza az órajeleket ha a ccc-ben a túlhajtás opciónál a pipát kiveszed és mindent vissza állítasz alapra. Ezt az Afterburner-es dolgot észre sem vettem, mert mindíg megy, így nekem ha alap órajelen volt a kari akkor egyből visszavette az órajeleket rendesen.
(#12195)amper zoli: Nálam már csak a 10.5 vagy 10.6-os driver jöhet szóba esetleg a 10.7, de a 10.4-nek semmi értelme, úgy hallottam, hogy nem a legjobb.
(#12214)Abu85: Abu van valami megoldás erre a problémára, mert ez így eléggé siralmas, hogy az új driverek ilyen rosszul kezelik a PowerPlay-t ha tuningolva megy a kari.
-
Robi BALBOA
őstag
Nekem is ez a gondom ha egy kicsit is tuningolok akkor nem veszi vissza rendesen az órajeleket, ezért nem hagytam fenn a 10.6bétát és most mondom a végleges 10.5 tuti jó lesz, de egy nagy ló..art, most mehetett vissza a jól bevált 10.3a, nem igaz ezzel a driverrel használjam életem végéig a karit vagy mi?!
Valakinek ötlet, mert már unom, hogy a 10.3-as driver óta nincsen olyan driver ami az órajeleket tuningolt kari esetén rendesen visszaveszi.(a 10.4-es driverről nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam, de nem is érdekel ez a driver mert semmi jót nem hallotam róla)
-
Robi BALBOA
őstag
Ezt az új szériát nem ismerem, a régiek nem valami híresek az tuti.
Viszont ha tényleg annyit tud a táp amennyi rá van írva akkor semmi gondod nem lehet abból a kis plusz fogyasztásból, a rendszered ugyanúgy stabil lesz hidd el.Amúgy most egy 5850 CF-et cseréltél 5870 CF-re?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #12085 üzenetére
A 2-3 hónap nem sok, mondjuk simán meghalhat a vin ennyi idő alatt is.(még sokkal kevesebb idő alatt is
)
A stabilitás teszteket és a vinyó tesztet csináld azért még meg újra telepítés előtt, nehogy aztán hiába dobd újra a winfost.
(#12086)HaZsolt: Próba erejéig 1,35v-ot nyugodtan adhatsz neki(persze feltekert ventivel, 70%-os ventivel mondjuk), de állandó használatra 1,3v bőven elég lesz, de inkább 1,25v.
Kíváncsi vagyok, hogy mit megy a karid! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #12072 üzenetére
Próbáld ki a 10.3a-t ez eddig a legtutibb!
Amúgy a gép Prime stabil(és itt nem a blend tesztre gondolok, mert az egy meleg levest sem ér, hanem a In-place large FFTs tesztre ami igazán kifekteti a procit!) és a MemTest is rendesen lefut, egyszerre is bírja a kiképzést Prime+furmark? A wincseszter-t is teszteld le ezzel: HDD Regenerator (ez a legjobb hidd el). -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #12036 üzenetére
Jó az új avatarod!
Más: Úgylátom, hogy innét a 5800-as totyikból még nagyon senki nem volt itt szavazni, legyetek szívesek és szavazzatok(nagyon fontos
): [link]
Amúgy mi a helyzet, ahogy tudom követem a fórumot, de ahogy látom senkinek semmi baja semmivel(hála istennek) és kezd nagyon családias lenni a hangulat!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #11857 üzenetére
Annyiért már inkább tényleg ahogy CptMisi kolléga mondja egy 5850 CF.
(#11859)woland_y2k:Egyrészt igazad van, másrészt ha azt vesszük, hogy az átlag user FullHD felbontáson játszik (jóesetben) oda tök felesleges a 2gb memória, ott inkább a 2gpu a domináns. Persze 2-3db FullHD-s monitor esetén már nem árt a 2gb memória.
-
Robi BALBOA
őstag
Én minden gamét 8xAA-val használok, kivéve a Crysis Warhead ott 2xAA-t azt is azért mert jobban tetszik mint a 4x-es meg a 8x-os(a 4x-es és 8x-os már nagyon mossa a képet a kis részleteket) és a Metro2033 ott nem is használok élsimítást, mert nagyon elmossa a kis részleteket. Úgyhogy nálam hatványozottan igaz az, hogy a vga a "leggyengébb láncszem" így semmi értelme nem lenne annak, hogy több tízezer forintot kidobjak egy újabb konfigra az ablakon aztán a gamék kb ugyanúgy mennek, a tömörítés meg ilyenek nyílván jóval gyorsabb lenne, de néha ha csinálok is ilyen jellegű feladatot a gépen nem sokat számít azaz 1-2perc.
Amúgy milyen jó, hogy ilyen hűvös van, 37fokos a karim így idle-ben.
(mondjuk motorozni meg nem tudok menni
)
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11810 üzenetére
Eddig nekem a Giga és az Asus lapok jöttek be a legjobban, (persze ha kinézel egy lapot előtte nem árt egy-két napot azzal tölteni, hogy utánnajársz, hogy milyen nyűgjei vannak és mire kell odafigyelni) de tetszik egy két evga lap is és ha egyszer kapok egy jó ajánlatot akkor olyan lesz, mert azok sem rosszak.
Szorítok, hogy kifogjál valami jobban sikerült darabot és a konfigodnak is tetszen, mondjuk ahogy hallom mostmár ez a lagolós téma is kezd megoldódani (10.6-os cata)
.
Egy kis kedv csináló a kari vásárláshoz
Az össz pontszámot a kis q6600-as procim vissza fogja, de a gpu pontszám az tükrözi, hogy van ám kakaó a kicsikében. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11804 üzenetére
Én is szeretek újítgatni, de ez a motyó már annyira a szívemhez nőtt, 1,2125v vid-es kis q6600-as és a jó kis G.Skill memók és a Giga X48-as lap meg a többi cucc, mondjuk a giga x48-as lapot nehéz volt belőni, de ha egyszer be van lőve akkor olyan stabil, hogy az leírhatatlan!
2-3 év múlva fogom legkorábban lecserélni az egész motyót, esetleg a vga-t előbb jó kis 6xxx szériásra. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
zsolt1129 #11797 üzenetére
Meg sajnálnám lecserélni a jó kis G.Skill memókat, amik mennek CL5-ben 1200-at is simán 1,95v-on, 1600-as ddr3 alázó!
Kipróbáltam a 10.6-os catát jó csak ha egy kicsit is húzva van a kari akkor a gpu-t nem veszi vissza 157mhz-re hanem csak 400-ra és a memó pedig fullon megy, esetemben 1250-en a 300 helyett.
Meg kell várni a preview verziót és az tuti zsír lesz.(#11800)radi8tor1: olcsó 55k
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11779 üzenetére
Én pont ezért nem cserélem le a jól bevált rendszeremet, eesetleg ha jön még egy 5870(cf-be) vagy váltok 6xxx szériára, akkor fogok venni egy 9550-es procit ami megy 4ghz+-on, de amúgy a kis Q6600-as procimmal is megvagyok elégedve, így 8*440-en nagyon hasít és FullHD-hez bőségesen elég, egyszer megnéztem alapon (2400mhz) és úgy sem mentek nagyon rosszul a gamék, a max fps csökkent jobban, de a min és átlag fps-ek nem sokat csökkentek.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #11742 üzenetére
Ja a jó öreg OC-re gondoltam!
(#11751)SSJPeter: Megmondom én miért nem fikázzák a Fermi (gtx470/480) tulajok a karijukat, ELFOGULTSÁGBÓL, BÜSZKESÉGBŐL. Én sem szívesen vallanám be ha egy olyan kari ami mellett nem szólt jóformán semmilyen érv és sokan megpróbáltak lebeszélni róla, megvenném jó drágán és nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.
(#11757)players111: Abu-t meg kell erről kérdezni, de szerintem a kari felépítésén ennek a dolognak az érdekében nem igen fejlesztettek semmit, szerintem ezt driverből fogják megoldani, mivel ez max driveres hiba lehet. (mondjuk úgy néz ki hogy konfig függő is valamennyire a dolog).
Amúgy milyen felbontáson tolod? (egy ilyen 2gb-os szörnyeteghez már legalább 2db FullHD-s monitor dukál)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresünk dokkolókat
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest