- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #5050 üzenetére
Mér a tied is csíkozik?
Persze a gari megoldja, de az is egy nyűg.
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
real named #4893 üzenetére
Ezt nem lehet így helyettesíteni. Nem egyenlő a kettő, másrészt meg akkor mi a bánatnak neveznék 2 féle képen?
-
zuchy
őstag
válasz
yakuza.tora #4855 üzenetére
Én már nem tudom, valakinek akinek van ilyenje mérje már le...
Én ösz-visz ~28cm-re tippelek. Nem lehet több a HD 5970 31cm. És annál azért az 5870 nem fél milivel kisebb... -
zuchy
őstag
válasz
Core2duo6600 #4844 üzenetére
[link]
Annyi helyen 28cm-t írnak, hogy kétlem hogy több lenne.
Na meg az a kis lelógás a borításból soha nem 4cm.
Max 1cm. -
zuchy
őstag
válasz
yakuza.tora #4840 üzenetére
Igen. Amire te gondoltál, az a HD5970.
-
zuchy
őstag
válasz
yakuza.tora #4832 üzenetére
Befér a CM 690-be, 30cm hely van neki. A kártya meg 28cm.
-
zuchy
őstag
válasz
- = Zk = - #4664 üzenetére
Hát nekem egy 1GHz-s Celeron-on mert, amit 1224Mhz-re volt asszem húzva, 384MB Rammal.
-
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #4651 üzenetére
Akkor úgy látszik, driver gubanc volt. Mert az is lehet (talán) hogy a kevés fesz miatt itt ott hibázik a GPU, és közben javítja ami visszaveszi a teljesítmény.
-
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #4641 üzenetére
Vagy adj neki több feszt.
-
zuchy
őstag
Hát ez így marha nagy hülyeség amit írtál, molnárka007 szokott ilyeneket alkotni.
Először is ATI Radeon videokártyáknál CrossFire van, Nvidiánál van az SLI.
Attól függ mihez kell. Konzolportokhoz simán megteszi az 1db 5870 is.
De komolyabb játékokhoz (grafikailag) már elkél a 2. 5870, vagy egy HD5970 mindkettő helyébe. -
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
Blaze71 #4535 üzenetére
140 W-ot egy olyan proci, ami már ki is bírja hajtani a kártyát
Nem szükséges kazánt venni, hogy ki legyen hajtva egy ilyen HD5970 (nem 5890, az más lesz, ha egyáltalán lesz, egy tuningolt HD5870
CF-hez meg kellene 850 W, mivel úgysem bírja kihajtani egyetlen processzor sem.
Dehogynem...kellő felbontás és beállítások kellenek.
-
zuchy
őstag
válasz
janos666 #4406 üzenetére
Azt szerintem nyugodt szívvel megnézheted. Elvégre ugyanaz a chip, ugyanúgy 40nm, meg víz is van rajt. Olyan ~1.2V-ig lehet adni neki, bár jó lenne ha tudnánk pontosan, hogy mennyi a még hosszútávon biztonságos fesz. Nem tudod, hogy alulfeszelni lehet ezeket a kártyákat?
Ha jól látom, akkor igen... -
zuchy
őstag
válasz
#54630400 #4384 üzenetére
Mindet be kell dugni...ez van. Hát azért van 2 vége mert 6 tűs a VGA csati, lehet látni, hogy 2x3 ágra van bontva. A molexen van két föld, egy 12V és egy 5V-s ág. Az 5V-s az jelen esetben nem kell. A 6 tűsön meg csak 12V és föld van.
De mekkora házad van, hogy nem ér el a vidkariig a tápkábel? -
zuchy
őstag
válasz
HoReSz1975 #4332 üzenetére
9.11-t rakjál föl, a 8.661 az a 9.10-s ha jól tudom.
-
zuchy
őstag
válasz
->Raizen<- #4286 üzenetére
Hmm, készülőben a csoda driver?
Vagy csak az előzőek voltak nagyon vacakok. -
zuchy
őstag
válasz
- = Zk = - #4272 üzenetére
Kifacsarható de ahhoz egy jó tuningos példány kell, hogy ne keljen szarrá feszelni.
Olyan 1Ghz-n talán meglenne az alapórajeles HD5870 -
zuchy
őstag
válasz
- = Zk = - #4270 üzenetére
Igen. Azok a chipek kerülnek az 5850-re amik kissé hibásak, azaz csak 1440 SP jó rajtuk. És a tuningolhatóságuk sem olyan jó, bár van, ami elég jól megy. De ez igazából a szerencsétől függ.
-
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #4264 üzenetére
Nekem 30cm hely van neki a CM 690-ben, de féltem hogy esetleg nem férne be és majd barkácsolni kell, de szerencsére nem.
Én úgy tudtam, hogy 11 egész, valamennyi inch, azaz ~27cm körüli.
(#4267) barks: Az jó, és más játékot nem néztél?
-
zuchy
őstag
Szerintem ne számíts olyan jó tuningpotenciálra mint ami egy HD5850,5870-nél van. Eleve az a kártya elég meleg lesz, ez már egy rossz pont. Aztán ki tudja mekkorára méretezik a táp áramköröket...Aztán lehet a feszt se lehet olyan magasra állítani a védelem miatt, hogy se süljön meg a kari.
-
zuchy
őstag
válasz
katt777 #3993 üzenetére
Tudom hogy nem produkál fps-t, de köss bele mindenbe, csak az érthetőség miatt írtam így.
Nem quake2-re gondolok, hanem pl a Brothers is Arms Hells Highway-re. Ami nem egy régi játék. És ebből nem csak 1 van. Pl ARMA2, Op Flashpont Dragon Rising...stb.
Hiába teszed fel grafikát maxra, ha 640x480 a felbontás... A felbontásnak is szerepe van.Ezért is érdekes, hogy Unigine tesztekben mennyire pihennek a procik, azaz hogy max összetettséggel még mindig mennyire nem kell izomállat CPU a legerősebb VGA-k alá sem.
Igen, de nincsen semmi ott, nem kell AI-t számolni, nem kell sok mindent számolni ami játékká tesz egy ilyen grafikai szoftvert. Nem azt mondom hogy 10Ghz-s proci kéne, de nem árt beszerezni nem a leggyengébbet. Hogy kiegyensúlyozott legyen a rendszer.
(#3996) Barbarossa88: Én a 3.2-n járó 4 magossal hasonlítottam össze....
De nem a több cache miatt lenne gyorsabb, hanem hogy a kihasználatlan magokon futnak az egyéb programok. A Cache az pár %-ot számít. -
zuchy
őstag
válasz
Goldmen75 #3991 üzenetére
Ez is játéktól függ. GTA4 gyorsabb 4 magos procin, de kevés játék használj még ki.
Pl egy két magot támogató játéknál viszont a 4GHz-s E8400 a jobb.
Hogy miből lehet megállapítani? Teszteket kell nézni, ott nagyon jól látszik hol van a CPU limit.
Az a jó, ha VGA limit van, így nincsen teljesen leterhelve a rendszer, csak a VGA.
Meg onnan is lehet tudni, hogy ha húzd 3GHz-ről a procidat pl egy E8400-at egészen 4GHz-ig, és nézed az FPS-t. Ha nincs változás, akkor VGA limit van. Ha változik, ahogy nő a freki, (nő az FPS) akkor CPU limit volt. De lehet 4GHz-n már nem lesz. -
zuchy
őstag
válasz
Goldmen75 #3986 üzenetére
Úgy van az egész, hogy a CPU mondjuk lök 60FPS-t, tegyük fel, folyamatosan.
Ha egy gyenge VGA-t teszel alá, akkor nem tud 60FPS-t számolni a VGA, hanem mondjuk 20-at. Mert ennyit tud a VGA. De ha aláteszel egy 120FPS-t tudó kártyát (adott felbontásban, játékban pl), akkor meg CPU limit lesz, mert menne a redszer, de visszafogja a CPU. Ezért CPU limit. Ha növeljük a felbontást, és a részletességet, és még szűrőket is kapcsolunk be, akkor tartunk a VGA limit felé, a mert a VGA-nak egyre nehezebb dolga van, ellenben a proci álladóan ugyanazt az FPS-t produkálja. CPU limit lesz akkor, ha csökkentjük a felbontást és a részletességet, a VGA begyorsul, de a CPU nem tud több fps-t lökni.
A valóságban nem teljesen így van, de nagyjából hasonló és még sok minden befolyásolhatja. PL a proci sem állandóan teszem azt 60FPS-tud... -
zuchy
őstag
válasz
katt777 #3982 üzenetére
A grafikai összetettség jobban megfogja a VGA-t, mint a felbontás, ergo nem feltétlenül ostobaság 1280-as felbontásba erős VGA-t venni.
Csak tegyél alá procit...
Meg hogy mi fogja meg, az a játéktól is függ. Crysis alapból megfogja maxon 1280x1024-ben, de egy CoD4 maxon ugyanilyen felbontásban nem igazán.
Az biztos, hogy kombinálva erős VGA limitet lehet létrehozni.Én úgy gondoltam, hogy RI/OS alapból Extremen 8AA-val tesztelte. Így már érthető az elvátról elmaradó pontszám.
De Markot én alapból nem szeretem.
-
zuchy
őstag
válasz
sanyi677 #3978 üzenetére
Kérded, vagy mondod?
De fel lehet rakni, bár egy kicsit barkácsolni kell hozzá.(#3979) HW Junkie: Ha jól tudom, akkor a HD5870X2-n, azaz a HD5970-en is csak 1x1 Giga ram lesz, ha így lesz, akkor memóriával nem leszel előrébb, mert nem adható össze.
Ha 2x2-lesz, akkor oké. Bár azt kétlem a szabvány miatt, (max 300W) mert 4GB GDDR5 ram már nem keveset eszik, nem férne bele még a két Crypress GPU, és még ott van a PLX chip is...
Szóval szerintem a HD5870 2GB ideális választás lehet, ha kell az ARMA2.
De szerintem vagy 20k-val drágább lesz... -
zuchy
őstag
válasz
HW Junkie #3972 üzenetére
2GB-nak nagy felbontáson van értelme. Talán 1920x1200 szűrőkkel hozhat valamit, de szerintem nem érti meg, mert vagy 20e-el többért fogják adni.
Jelenleg nem kell még a 2GB, csak ilyen 2560x1600-as felbontásokhoz. De ott meg már kezd kevés lenni az ereje.
Elvileg van átalakító a Displayport-hoz DVI-ba. Hogy ad-e hozzá, azt nem tudom, lehet. -
zuchy
őstag
válasz
Dark KillerX #3917 üzenetére
Azt beszélik, hogy a 9.12-s cata lesz a csodadriver.
De az biztos, hogy a 9.10-el nem sikerült kihozniuk belőle a maximumot. -
zuchy
őstag
Köszi mindenkinek.
Akkor majd menni fog vele, csak kíváncsiságból kérdeztem.
Megvenni még nem mostanában veszem, ráadásul most fel is ment az ára, mert nincs ellenfele a kategóriában. -
zuchy
őstag
Kösz, közben megtaláltam az AMD oldalán a hivatalos minimális konfigot.
PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard
Szal csak 16x foglalat kell neki. Akkor jó.(#3818) Sárpac: Ha csak 1.0-s van, akkor a többit a 2x6 pines csatin veszi fel.
Pl a 4770-n 75W körül eszik, mégis van rajt 6 tűs csati, hogyha valaki nem rendelkezik 2.0-s lappal, annak is menjen. -
zuchy
őstag
Van egy olyan aggodalmam, hogy a HD58xx-nek PCI-E 2.0 kell, hogy egyáltalán menjen. Olvastam is itt, hogy valakinek nem ment PCI-E 1.0-s lapban, de 2.0-ban igen. Az XFX dobozán is 2.0-t írnak. Most akkor PCI-E 1.0-val nem is lehet lehet működésre bírni?
-
zuchy
őstag
válasz
DerStauner #3798 üzenetére
Igen, igen.
-
zuchy
őstag
válasz
Barbarossa88 #3791 üzenetére
Mondtam hogy nem hűvösebb?
De a proci, táp, északi híd meg melegebb.
Szerintem jobb helye van a melegnek a gépházon kívül, mint belül. Persze ha sok házhűtő ventit beteszel, akkor nem fűti fel annyira a gép többi alkatrészét. -
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
nixx-21 #3731 üzenetére
Tudom hogy 3 monitornál nincs a célkeresztnél fekete csík, de még jobb ha semmilyen csík nincs.
A legrosszabb verzió a 2 monitoros, ahol ugye középen van egy csík. Ez nem pesszimizmus hogy nekem nem tetszik ez a fajta megoldás. A másik megoldás a 3 monitoros, ott nincsen középen csík, de még mindig van. A legeslegjobb amikor semmilyen csík nincsen. Nemde?
-
zuchy
őstag
válasz
whitewolfika #3714 üzenetére
Inkább q9550-t vegyél, a többiből ami marad veszel egy jobbféle hűtőt.
Nem értem mért ajánlgatja mindenki a Q9650-t ami nem éri meg a pénzét, a 166MHz-ért. -
zuchy
őstag
Volt egy kolega, vízzel hűtötte egy HD5770-t, amin ugye a tetején van 4 db memória borda nélkül. Simán meg tudta fogni kézzel, meg amúgy is ezek a hátoldalukon át adják át a hűt a nyáknak. Meg ven ez tervezve. Tuning esetén érdemes lehet kis ram-hűtőbordákat rátenni...
De azokból sem kell batár. sima kis lapos elég.(#3692) Romvr: Szerintem is jobb egy nagy, mint sok kisebb kávával.
-
zuchy
őstag
2GB-os HD5870 6 db Displayporttal. [link]
-
zuchy
őstag
Code Red 4 way CrossFireX HD5870 Trubitar teszt
Egyenlőre csak Resident Evil 5 és Vantage teszt van.
-
zuchy
őstag
válasz
--Rawlings-- #3299 üzenetére
Ha meghúzod a procidat ~4GHz-re, akkor a GTA4 is jól fog menni.
-
zuchy
őstag
Már most 20 körüli játék készül DX11-re.
Én vzsryl-vel értek egyet.
(#3170) Blood Mage: Alig van játék ami kihasználja a 4magot. De egy X2-nek csak is Full-HD és felette van értelme.
(#3173) Voyage: Ezek mind jó kis CPU igényes játékok.
Crysis alatt egy fps-t nem nőtt volna. -
zuchy
őstag
válasz
Blood Mage #3139 üzenetére
És egy videórol meg tudod mondani, hogy valójában mennyire hangos?
DE 40%on olyan mint az én 88GT-mnek 100%on Ezt megint honnan veszed? Volt már nálad HD5870? Mert ha nem akkor csak alaptalan vagdalozás. -
zuchy
őstag
válasz
BullKoxa #3123 üzenetére
Fogyasztóvédelem. Azzal kell fenyegetni. Szét fog esni. Ne használld. Le kell cserélnie.
(#3122) Voyage: Legutóbb nálam is volt ilyen eset, más VGA-val. Én se tudtam mi, azt hittem meghalt a vidkari. Aztán hagytam pár órára, és megjavult. Fogalmam sincs hogy mért.
Cmos-Clear se segített rajta.
-
zuchy
őstag
Egy kis nyálcsorgató: HD5870 4way CrossFireX
Szokásos igényeg Trubitars teszt. Tesztek majd később lesznek. Csak egy kis bepillantást láthattunk, de az is kegyetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Dacia topic
- Revolut
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest