- WAYTEQ X980BT navigáció (térkép szoftver nélkül)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
krepp
tag
Jó nagy butaságokat írsz. Lakas tűz? Egy esetet írjál, csak egyet. Aki csak kicsit is régebb óta foglalkozik vgakal látott már olvasd 8pinest is.
Az az egy két "nv-s" meg azért téved ide mert volt, vagy van 7900 xtx e, és van róla tapasztalata. És az új leendő amd tulajoknak segítenének, hogy ne csak a te vallásos, dicshimnuszod legyen az egyetlen támpontjuk...(Igen nekem is volt xtx,)
"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
krepp
tag
válasz DroiDMester #807 üzenetére
Ha 4090-re szűrsz akkor a top 100ba 4db AMD procis van...
Ezt mivel magyarázod, érdekel.."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
krepp
tag
válasz kiszpista900 #769 üzenetére
Érdekes nvidiánál nem is nagyon figyelem milyen driver van fent, néha frissítem aztán kész.
A Warzone furcsa, de érthető irányba fejlesztik, amikor megjelent (az első) alig volt fps, de jól nézett ki, a mostani meg fullfull grafikán kétszer több fps, de ocsmány..
sima XT-t nem akarok mert az kevés nekem. Az XTX erősebb mint a 4080, és kicsit olcsóbb is. Mégis kénytelen leszek arra váltani, hogy a kedvenceimmel tudjam nyomni.
Most ideiglenesen betettem egy 3090-et, ez is egyértelműen gyengébb az XTX-nél, de használható..
...annó a 6700XT-nek is adtam esélyt, azt azért cseréltem le mert ha le alt+tab-oltam egy bizonyos gémben, akkor elbaszódtak a textúrák, de ha 5órán keresztül nem alt+tab-oltam akkor végig jó volt...
... teljesen érthető számomra hogy kinek mekkora piaci részesedése van a gpu piacon (steamchart), nincs itt semmi összeesküvés elmélet..."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
krepp
tag
Az enyémet ma küldtem vissza ugyanezzel a problémával, meglátjuk javítják vagy cserélik e.
Két játékkal játszok mostanság az egyik a PUBG 1440p verylow,
a másik a Metro Exodus Enhanced 1440p Extreme, RT On-on.
Az előbbinél ha dob valaki egy füstöt, 50% esély van rá hogy az fps leesik 30-60ra, 240 környékéről, az utóbbi az egyik pályán kidob a gém, minden beállításon próbáltam, redditen találtam mást is akit kidob, szintén 7900 XTX kártyával.
Elég is volt az AMD experience-ből...
...remélem egy bontatlan cserét küldenek vissza, mert akkor az megy is eladásra, és húzok is vissza a zöld oldalra..."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
krepp
tag
válasz philoxenia #655 üzenetére
Nem is tudtam van ennek is helye, de gondolom egyfolytában fröcsög a vér, és röpködnek a végtagok....
-
krepp
tag
válasz joysefke #648 üzenetére
Ez annyira szar hasonlat hogy nem is kommentálom, bár azért vicces.
#647flexxx2
A maximum érték az nem üzemszerű, főleg ha még az áramkőrbe is az van programozva hogy vegye vissza a teljesítményt, gondolom hogy NE maradjon 110°C on, mert degradálódik a chip.
#649BeZol
Pont ezért imádom ezeket a statisztikákat, meglepő dolgok lehetnek benne.
Én pl simán azt hittem hogy az Amd legalább 25%-on van.
Kiadták a user szám adatokat a PUBG-ről, énazt hittem a fél világ FPP-be tolja, de a valóság az hogy mindenhol népszerűbb a TPP, asszem 72%..
Én azt találtam hogy sokkal több az asztali pc mint a laptop, nem kell felbontásból visszakövetkeztetni ezt is ki lehet bontani
És sok nem angol nyelvű user is angolul használja, keveslem hogy csak 10%al több mint a kínai.
Az Intel százalékát szerintem se az ARC húzta föl, régen is ennyi volt. Már akkor sem értettem hogy lehet 7-8%...
Kár hogy már nem CoD-ozok, ott tényleg megdöbbentő mennyire lelépi az nvidiát..."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
krepp
tag
válasz palfitom #644 üzenetére
Letom ez még mindig sokaknak vallási kérdés, és objektív vélemények nem nyomnak a latba.
Annak aki csak az nvidia fikázásával tud az amd mellett érvelni, itt hagyom ezt a képet, meg egy kérdést:
Ha annyira qurva fasza, miért csak 15%?
-
krepp
tag
Maradtam volna nvidia-as....
Végülis, az maradok, megy vissza a régi kártyám a gépbe. Mert az a beállítás, ami nem throttling ol, az csak a szintetikus tesztek alatt jó, játékok 20perc elteltével kifagynak...Amd megy a polcra, aztán imatkozhatok hogy legyen visszahívás... / később vehetek rá utángyártott hűtését 50-100e ft-ert... Taps...
Béna kacsa... ahogy mondtam...
-
krepp
tag
válasz hadogabi1 #608 üzenetére
Az custom (AIB) kártya..
Az hogy melyik gyártó hogy kergeti el a vevőit, egy dolog..Ez meg egy referencia kártya, aminek az új szériát kéne népszerűsíteni.
Helyette kaptunk egy félkész/elcseszett terméket, pont mint Ryzen 3600X megjelenésekor 105°C zemi hőmérséklet, két hónap kellett hogy az alaplapgyártókon keresztül megoldódjon a probléma, a bios frissítéseken keresztül..
#611DroiDMester
Nem volt, és tudtommal ha nincs gyárilag matrica akkor szétszedhető.
A garancia csak akkor ugrik ha a szerelésből adódó hiba miatt megy tönkre a kártya..[ Szerkesztve ]
-
krepp
tag
Nem ugyanez, de hasonló...
Jópár éve a zöld oldalon(RTX2080) vagyok, de néha átkacsingatok (6700XT, 6800XT), de nem tartósan (3080, 3080Ti), most viszont úgy láttam jónak hogy újabb próbát teszek (Saphire 7900 XTX)
Kivéve a dobozból, gépbe berakva 110°C hotspot, a Gpu Clock-nak elvileg 2300MHz-nak kellene lenni legalább, néha föltekingetve a 2500ba, na ez úgy néz ki hogy 100%-os ventivel 2100MHz, és throttlingol...
Hát nem gondoltam hogy a régi, throttling mentes 93°C nvidia Vram hőmérsékletet vissza fogom sírni... pedig de..
Kártya szét, újra pasztázás TermikusGrizlivel, ramokon hagyom azt a szemcsés pasztát ami van, összerak, visszarak, ugyanúgy szar, kivesz, szétszed, a paszta csak a gpu felén van, újrapaszta, összerak, csak most a négy gpu csavarból a két alsót csak félig húzom meg.
Így már vannak gémek ahol nem éri el a 110et, csak a százat.
(A Metro Exodus például nem ilyen... )
4 órás egyensúlyozás az Adrenalinba, végre CSAK 80°C, nvidiát azért oc-ztam hogy jobb legyen, Amd-t meg azért hogy működjön a specifikációban leírtaknak, hát ok..
Gép helyére tesz, újra 100°C...
Olvasgatás a neten és kiderül hogy ugyanabba a szarba léptek, ami vóótmáá korábban, de vissza kellett hozni, ez a Vapor Chamber, amit ugye vagy egyenletlen felülettel gyártottak le vagy a felfogatást kúrták el, plusz ha a kártya nem függőlegesen áll, akkor +20°C...
Egy nap barkácsolás és tesztelgetés ne keljen már vacsi új félmilliós kártya beüzemeléséhez...
Amúgy az pluszba dühítő hogy ez egy jó kártya lenne, ha a csiplettre húztak volna sapkát, akkor a hűtése se lenne szar, (A hotspot probléma az AIB-okat is érinti)
2500-2700MHz ~0,900V, VRAM 2600MHz FT, +1%PL 350W Max
szigorúan oldalra fektetett házban, oldallap nélkül 60°C Gpu, 80°C Hotspot
Az AMD egy béna kacsa..
(Mivel mazochista vagyok, megtartom, vannak ötleteim mivel lehetne még javítani rajta. Meghát később lehet lesz valami (hivatalos) megoldás erre a problémára..)"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- Bestbuy játékok
- WAYTEQ X980BT navigáció (térkép szoftver nélkül)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest