- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A DirectDraw a DirectX része. Amennyire tudom, ő felel a kétdimenziós képalkotásért, illetve azért a központi memória és a videokártya memóriája közti kapcsolatért. Vagyis hogy a megjelenítendő képek, ablakok a megfelelő helyen jelenjenek meg a képernyőn.
DirectDraw hibát elég sokminden okozhat. Csak pár dolog ami az eszembe jutott:
- a program olyan DirectDraw funkciót akart meghívni amit az adott verzió nem ismer,
- a DirectDraw olyan utasítást adott a GPU-nak amit nem ismer,
- a DirectX - Windows kompatibilitási gond,
- elfogyott a memória,
- stb.szerk.: Szerintem uninstalld a DirectX-et majd rakd fel újra, ha lehet előtte ellenőrizd hogy a legmegfelelőbb ( az operációs rendszerhez való ) verziót rakod-e fel. A legjobb ha a videokártyához adott verziót rakod fel...
-
peti_s
addikt
Bacsis ezt jól megfogalmaztad.
Egyébként tényleg így van. Mert bárki akinek volt, vagy van K6-3-as processzora már járt itt, elmondta tapasztalatait, abban pedig sztem semmi rossz nincs hogy abba a foglalatba amibe kijött a K6-3 is más processzorokat is kipróbálunk, ilyen volt a 200 MHz-es verseny. És kiderűlt hogy azonos órajelen, jelen esetben 200 MHz-en melyik processzor a jobb, és ugyanúgy le lett futtatva a teszt K6-2-ve, K6-3-mal csak éppen hamar észrevettük hogy lebegőpontos számításban jobb az Intel. Akkor megnézhetnéd Akosf tuningjait amit a K6-III+-os processzorával csinált. Sztem ez jó így ahogy van, nem tudom miért kell kötözködni...
-
törölt tag
Ha arra célzol hogy a Prohardver!-en valószínűleg kevesebb az átverés, mert jobban ismerik egymást a tagok, akkor ebben egyetértek, hiszen tényleg könnyebb itt utánajárni a tagoknak.
Ha meg arra céloztál hogy épp a fenti dolog miatt is drágább a Prohardver!, akkor ebben is egyet értek
De ettől még nem lesz vastagabb a tárcám...
Másfelől cseppet sem vígasztal hogy 8k-ért van benne "mindenféle jóság", mikor engem csak a lap érdekel. Neked sem tetszene mikor kilincset akarsz venni és a házat is adni akarják hozzá...
-
törölt tag
Sajnos gyakori hogy a TeszVesz-en és a Varter-án sokan a ****t is el akarják passzolni. Persze finom köntösbe bújtatva, magyar emberhez méltó módon, nehogy kiderüljön a turpisság. Mindegy, ez az egy üzletes csóka is kapott egy pozitív értékelést ( mindenkinek azt adok )... nekem meg tele van a bugyrom ezzel a népséggel.
-
Én ilyesmit Partition Magic 8-cal szoktam csinálni. Norton Ghostot sosem használtam, nem is láttam, hogy működik.
A PM8-cal bebootolsz CD-ről, majd megcsinálod a partíciómásolást, és át is méretezheted egyben a partíciót, meg létrehozhatsz mellé másikakat is. Ezt batch-ben kiadod a programnak, és ott is hagyhatod magában, míg nem végez vele.
Nekem ez működik. -
-
-
-
-
törölt tag
Egyelőre egy ilyet találtam:
Mondjuk ezen többnyire a "processzortárolóm" csomagolása látszi, de ha végre hazahozom a cégtől a gépem, akkor készítek egy fotót. Na meg amint rászánom magam hogy csináljak egy kis rendet.
szerk.: Azóta már jó kis parkettás a szobám.
szerk.2: Na és minden szanaszét heverészik... -
törölt tag
Nem. A K6-os valamelyik kartondobozban pihen...
Ezen gépek legtöbbjében különböző foglalattal és processzormaggal rendelkező dolgok bújnak meg. Egy időben érdekelt hogy egyik-másik processzor hogy viselkedik utasításszinten ( tkp. melyik része hogyan van megtervezve ). Azóta csak arra tartom őket hogy ha érkezik egy új processzor, akkor gyorsan kitudjam próbálni...
-
cskamacska
addikt
felszámolok
Vodooim is eladóak, lásd 3dfx topik.
Túl sok a szemét, szó szerint nem tudtam már mozdulni tőlük.
Mondjuk nem kenyérre kell, most speciel egy Xonar Essence STX-el szemezek(jó messzíről mert röhejesen drága).
Ugyan nagyon off, de több vélemény jobb döntés alapon kérdezném tőletek: Te lecserélnél egy X-fi Elite Pro-t egy ilyen fülestulajok szemefényére?
-
törölt tag
Hm... az e-bay nem egy bolt, hanem egy piactér. Bár megnézegettem hogy milyen cuccai vannak egyik-másik illetőnek aki SL5L5-öst is árul, de nem találtam olyasmit amiért most pénzt adnék. Bár 7,5$-ért van SL5L5-ös, az az USA-ban van. Onnak kb. 40-45$ a posta. Legalábbis ennél olcsóbban még sosem jött onnan cucc. Igazából Hong-kongból vagy Angliából lenne érdemes rendelni ( 1000 HUF alatt van a postaköltség ), de ott meg nincs SL5L5-ös. Szóval vanni van, de szerintem méregdrágán.
-
törölt tag
Tanulság: Ha baj van, akkor a DELL márkaszervízt kell hívni.
Mi egyszer az Albacomp-ba juttattunk el egy DELL C640-es laptopot ( épp az enyémet ), mert bedöglött, se kép - se hang módon. Várható volt a lapcsere. Valami 200k körüli összegbe került és úgy 6-7 hónapba.
Ezért is van az hogy hiába magyar az Albacomp, nem szurkolok nekik és nem is veszek tőlük semmit. Megjegyzem, azóta nem lehet bal klikkelni azzal a géppel ( sem a pöcökkel, sem az érintőpaddal, sem az egérgombokkal ).
-
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
csinalj ojjat, hogy torold az idevezerlot a xp-bol indicsd ujra a gepet, de a xp ne induljon ujra, hanem csilaj belole egy imaget /en meg mindig pqdi /utodot/ hasznalok, pl. hiren boot cd/ es utanna ezt rakd fel /440bx(pxii)>815(ich2) atalasoknal meg igy is akdtak gondjaim/
/98-nal egyszerubb volt ahejjzet, ott /ha jol emlexem/ a 2. ujrainditas utan csinlat img megevett mindent, de jo is hogy ma elfejtetem:- ))) /udv
neduddki
p.s. usb xp-hez meg nem is kell sokminden csak egy guggol kereses:- )))
-
neduddki
nagyúr
HI!
a procit felismeri minden hogy 2magos, de a vinydoz mar csak egymagosketk kezeli /tudok ki probakozik arra nekm nincs idom ,foleg a dekani koltozes kozepen, majd ravagok egy debil-t es ott is kiderul, vag csak egy live joszaggal megnezem:- )/ az a baj hogy ebbol a lapbol a kozlemben nincs masik.
udv
neduddki
mod: peti_s: sajna nem az xp-nel van a kutja elasva:- (
-
törölt tag
Előzőleg a Torricelli pont geometria szerkesztését modelleztem, ami rengeteg trigonometriai számolást, gyökvonást és szorzást igényelt.
Most meg legyártottam a cosinus-tétel alapján egy rakás háromszöget és egy három szintes backtrackkal egymáshoz illesztgettem őket... gyerekjáték.
-
törölt tag
Igen, de én két ' l '-lel teszem...
Átkozott nehéz a 143-as feladat...
Nincs valakinek valami eljárása amivel gyorsan ki lehet számolni a háromszög csúcsait a Fermat/Torricelli ponttal összekötű szakaszok hosszának összegét?
szerk.: Már 4 órája számolja a gépem az eredményt és kb. 1%-knál járok. Fasza kis egyperces matekfeladat... kéne tudni a trükköt.
-
peti_s
addikt
Elvileg a te lapod már újabb chipset-el jött ki. Próbáld ki más lapban is, lehet hogy a "szénné" tuningolás fektette meg. Ilyen az én AMD K6-3-am is, előző tulaj széttuningolta, most én pedig már használni sem tudom. POST képernyő bejön, de a Windows már betöltés előtt kifagy.
-
-
peti_s
addikt
Nincs TNT2-m. Igazából AGP-s kártyákból egy van, egy FX5200-as, de az pedig nem működik. PCI-os foglalatúból egy halom van, de azok pedig gyengék, pl. S3-asok. Az egyiket 2 megásítottam.
Igazából 600 MHz-es Coppermine-on érdekelne, hogy vajon azon hogy megy.
( Az a 600-as a te 800-od, 100 MHz-es FSB-vel.
)
-
-
Badman 4ever
őstag
Tesónak is 3000+-osa van és egy osztálytársamnak is az volt. Jó kis proci, a tuningrekord 3,4 GHz környékén van a cputuning.net adatbázisában.
-
Milyen Abit lap az? Nekem van egy Abit BX6 2.0, ami az Abit egyik legkomolyabb Slot1 lapja volt, 4 memória slot, 1GB SDRAM (adatbufferrel felszerelve a stabilitás érdekében), SoftMenu II-vel. Persze a BE6-II a SoftMenu III-mal jobb tuningpotenciált biztosított, mint a fix értékek közül válogató BX6 2.0.
-
-
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
p3-500-as slot 1 es procijaim azok elhullotak, se tuning se mas ciganysag nem vot vele kezdte az elso 14honaposan es utanna a szep sorban a maradek vmi x-vel kezdodo cegtol volt meg vmikto 99 tajekon lett beszerezve :- ( /lapok maig kivalona muxenek, lasd egyik nyomtatoszerverben/
udv
neduddki
-
Badman 4ever
őstag
Ajaj, már megint min töröd a fejed?
Amúgy van Celeronom, de csak 700MHz-es és 850MHz-es...A 850-es 1150-ig bírta, a 700-assal komolyabban nem foglalkoztam, egyszer feltelepült rajta az XP 1050MHz-en alapfeszültségen, de utána le is fagyott a 20. program telepítésekor, de szerintem az is bírja a 153-as FSB-t és akkor 1610-en fog menni, mint most a Tualatin.
peti_s: Azért nincs ECC, mert felsőbb hatalmak bábszerűen belenyúlnak a számtechpiacba és a gányabb, de drágább dolgokat tukmálják az emberekre. -
-
neduddki
nagyúr
-
Rive
veterán
Apropó. Cache-teszt.
Anno a SocketA korszakban voltak azok a kis hidak a proccokon, amikkel lehetett szorzót, mifenét állitani. Nomost: egyik-másik hid az a felhasználható cache-méretet adta meg. 64k-tól 256-ig (ha jól emlékszem, az volt a max L2 a TBird proccokon).
Hasonló ügylet mintha lett volna a SlotA cuccokon is (512k max L2), de ahhoz nem tudok se proccot, se doksit. A Thortonok is hasonlóképp működtek.Belevágnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Óra topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiMedia lejátszók
- Linux felhasználók OFF topikja
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged