- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
Chris82 #68683 üzenetére
Epp, mint hazat
volt nekem is epp ilyen hazam/gepem (p3 1000, socketes), ez volt a legelso retro. azt hittem atx, de minimalis mertekben elter a tap, a lap, a haz, stb. a vegen kidobtam, mert a brand gepek nem erdekelnek. Az is erdekes lehet, de korhuen az eredeti alkatreszekkel meg sokkal kemenyebb dio, mint az epitett masinak.
Az sem sargult - valszeg az anyaghasznalaton mulik, melyik birta jobban. Amigahazakat pl csinalnak uvallot. Jo lenne par korabeli at replikahazat is legyartatni... a szebbekre szvsz lenne igeny, de ekkora tetelben es a kis tetel miatti magas ar miatt tuti nem lenne rentabilis.
-
arn
félisten
válasz
RollandCG #68656 üzenetére
en is vegig szoktam nezni a jatekgyujtemenyemet
az sbpro2 szvsz jobb kartya 94ig, mint a ct17x0:
* sbpro comp jatekok 91-92tol vannak, itt az sb16 sima blasterkent megy (bar vannak kivetelek, mint pl a wolfenstein 92bol)
* az sb16, csak 93 legvegetol tamogatott, de sok elonye nincs (8bit + opl3 gyakran)
* 95ig talan nincs is 16 bites hangmintaval jatek
* a digitalis alapzaj sokkal nagyobb, mint a pronal - de ezt nem minden jateknal vettem eszre
* jobban szeretem a regi jatekokkal az sbpro filtereit
* van olyan jatek, ami sb16tal nem szolal meg blasterkent sem (de ilyen kivetelek mindegyik kartyanal akadnak)van rap10em. 93as kartya, de csak nehany kesoi soundlibbe kerult bele (miles azt hiszem tamogatja), a digitalis reszet igy szerintem ki se probaltam. annyira elenyeszo a tamogatottsaga, mindenkepp kell vmi melleje/helyette.
a midi resze hasznos, siman 300-330 porton elerheto, barmilyen kartya melle berakhato (sbpro mellett hasznaltam sokaig). gmidit tamogat, olyan 92tol egy csomo jatek megy vele, es van, hogy szebben szol, mint az sc55. az mt32 miatt kerult parkolopalyara, mert a midi kontrollerre az sc55+mt32 konnyen rakotheto.
-
arn
félisten
Ez a tudas a letezo legmeddobb tudas
nagyjabol kb semmire se tudtam sose hasznalni a hobbimon kivul. Ketszer probalkoztam szervizben meg hwuzletben, de ra kellett jonnom, hogy ez nem nekem valo, massal sokkal elobbre jutok. A hwbuzulas mai napig jo hobbi.
-
arn
félisten
A hw iranti erdeklodes nalam a kezdetektol megvolt, baromi joban voltam a konyvtaros nenivel, aki hozta nekem a korabeli szakujsagokat (chip, computer panorama, alaplap, stb), es ha vki vmi ujat vett a kornyeken, azonnal ott teremtem letesztelni
a 90es evek elso feleben sokan azt sem tudtak, hogy eszik e vagy isszak a benchmarkokat. De jo fejek voltak, mert igy bemehettem a tanari gepeket megnezni, vagy ha vmi ujat hoztak a geptermekbe. A nyari meloknal ingyen elmentem gepes cegekhez melozni, mert ott lattam testkozelben ujabb hweket, gyorben nem igen voltak szakkiallitasok. Aztan az internettel megjelentek az elso normalisabb hwoldalak 97 kornyeken, onnantol jottek mas forrasbol sokkal relevansabb infok.
Ez a lendulet kb a 2000es evek vegeig tartott, onnan kezdtem erezni, hogy ellaposodott az egesz, a fejlodes uteme annyira belassult, hogy egyszeruen nem elegiti ki az ujdonsagok iranti lelkesedest. Csak amikor egy kb negy eve jottem ra, hogy ezt visszafele is lehet csinalni, akkor kapott el ujra a lendulet. Jo volt felidezni a korszakokat.
A 93as masina ota alkatreszenkent fejlesztettem, a 2013as gepem volt az egyetlen, amit egyben eladtam - ott szakadt meg a folytonossag.
-
arn
félisten
válasz
RollandCG #68643 üzenetére
en innen indultam
Pedig egy geppel nem lehet a dos korszakot sem lefedni, egy hangkartyaval sem. Ha egy kartyat hasznalhatnek: jatekokhoz sb pro 2, demokhoz gus classic. A 16 bites kartyakbol max a nagyon kesoi korszak profital valamicsket, az ilyen midis egzotikumok meg sose voltak tipikusak - erdekesek, de nekem nem nagyon van nosztalgikus erzesem, amikor hasznalom oket. Az elejen tomkodtem sok hangkartyat a gepbe, a legkevesebb geppel talan ez volt a legkompatibilisebb felallas, minden esetre a 90-00 korszakra (jatekok, demok):P3 - sblive + awe32 opl3 + gus pnp
dx4 - sbpro2 + gus classic + midi kartya (sc55 + mt32) -
arn
félisten
Szvsz is jobb lenne, ha vmi standard meretu vmit tennel melleje, mint egy euros erme pl.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #68611 üzenetére
csak igy random radugdosni portokat eleg veszelyes
en a multkor epp csak atszereltem a konfigot masik hazba, sotetben fejeztem be, felredugtam a venticsatlakozot, vegig egett a vezetek az egesz a lapon
nem halt meg, talan a venticsatlakozo is mukodik, de a lakkozasnak annyi a vezetek felett.
ennel csak az volt szebb muvelet, amikor menet kozben jumpereltem a 486 lcd kijelzojet, aztan vhogy lehuzta az at kapcsolo szigeteleset az elolap mozgatas kozben, es rovidre zart. hirtelen sotet lett a lakasban, es szerencsem volt, hogy nem vagott agyon.
-
arn
félisten
válasz
RollandCG #68593 üzenetére
meg oszinten szolva midit kotni az sb16ra ez inkabb retros preferencia, a maga koraban vagy az sb16 is rohadt draga volt, nem vettek melle semmit, vagy amikor tucatkartyava valt, akkor meg eleve a midizes nem az illeto penztarcajanak szolt. szvsz kicsit tul van lihegve a hanging bug jelentosege.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #68594 üzenetére
nekem van egy floppypakkom meg 92-93bol - ez az osszes sajat eredeti hwem abbol a korbol. epp a 93 dx2 van nalam is fokuszban, abba raktam ket floppyt (kb ez volt az utolso ev, amikor meg jellemzo volt). az elso volt, hogy megnezzem, hogy mi van rajtuk
azt hittem vmi igazi oscucc... de backupnak hasznaltam meg a 90es evek masodik feleben is neha, igy nem volt tul erdekes.
az elso gepet a 386ot nagy floppyval kaptam, mert az volt a suliban. az elso egyket evet kiveve kiveteles esetben hasznaltam, mindent vinyon masolgattunk (mar 93ban is). utana ki is kerult a gepbol, es sokaig porosodott a fiokomban - azota nem is tudom hova tunt, gondolom vmelyik koltozesnel ki lett dobva. kis floppym sose volt.
az elso gepbol meg a gephaz jart be egy nagyobb utat - szvsz csak az atxes valtasnal lett cserelve szegeny 98 korul. most mit nem adnek erte... -
arn
félisten
válasz
RollandCG #68593 üzenetére
nem kuka, csak nem mukodik rendesen
de az sb16 tobb sebbol verzik... nem ez lenne az egyetlen gondja. az elso generacios sb16 erositoje baromi zajos, ha bekapcsol a digi resz, lesz egy alapzaja az egesznek, erdekes mondon nem minden jateknal szembetuno, de pl a doomnal az. ha kikapcsolod az erositot, nagyon halk az egesz, es az fm valik zajossa - atforraszthatod, de en sose csinalnek ilyet egy regi vassal. a masodik generaciosnal ott a hanging bug, de nincs az alapzaj, es kevesbe kompatiblis, a kesobbieknel meg nem nagyon van rendes opl3 (az elso vibran meg van ymf chip). mindegyik kompromisszumos.
ha mar a midire koltesz, gondolom nem az opl3 a lenyeg, akkor inkabb awe64.
tovabbi problema, hogy nem intelligens vezerlo, igy lehetnek timing gondjai, geptol es swtol fuggoen.
regi jatekoknal (<=94) jobb kombo egy sbpro2 (nem zajos, jo opl3 implementacio, jobb kompatiblitas) es egy midivezerlo kulso modulokkal (mt32, sc55). azzal minden megy. -
arn
félisten
válasz
KROK640 #68568 üzenetére
Nem linearisan fejlodott ez. Nekem pl 2000ben volt 256m ramom, es 40g vinyom. Amugy egyszeru... keress ra, az aktualis tophw tesztekre, es tobb tesztbol latod, hogy mi volt a tipikus ram mennyiseg, az elerheto vinyok tipusa is pontosan beloheto. Ez alatti szinteken persze barmi lehet, es lehet a korra nem jellemzo kimaxolt rammennyiseg is, amit a lap kezelni tudott.
a sajat konfigjaimnal en megneztem anno, vhogy igy alakul:
93 - 8m ram 3-400m hdd
94 - 16m ram 700-1000m hdd
95 - 16m ram 1000-1600m hdd
97 - 32m ram 4-6g hdd
98 - 64m ram 8-16g hdd
99 - 128m ram 27-34g hdd
00 - 256m ram 40-60g hdd
03 - 512m 120-160g
06 - 2g ram, vinyora nem emlekszemde nem kell semmit sem logikazni, csak megnezni a korabeli sajtot, teszteket.
-
arn
félisten
válasz
Chris82 #68528 üzenetére
itt egy minta a fileokra:
msdos.sys
[Paths]
WinDir=C:\windows
WinBootDir=C:\windows
HostWinBootDrv=C
[Options]
BootMulti=1
BootGUI=0
DoubleBuffer=0
AutoScan=1
logo=1
disablelog=1
;
;The following lines are required for compatibility with other programs.
;Do not remove them (MSDOS.SYS needs to be >1024 bytes).
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxa
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxb
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxc
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxd
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxe
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxf
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxg
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxh
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxi
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxj
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxk
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxl
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxm
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxn
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxo
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxp
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxq
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxr
;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxs
Network=0
config.sys
[menu]
menuitem=Windows, Windows 98
menuitem=XMS, DOS with XMS
menuitem=EMS, DOS with EMS
menudefault=XMS,10
[ems]
dos=high,noauto
buffers=12
lastdrive=z
files=20
stacks=0,0
DEVICE=c:\windows\himem.sys /testmem:off
DEVICE=C:\windows\EMM386.EXE RAM
[xms]
dos=high,noauto
buffers=12
lastdrive=z
files=20
stacks=0,0
DEVICE=c:\windows\himem.sys /testmem:off
[windows]
autoexec.bat
@echo off
goto %CONFIG%
:ems
:xms
SET TEMP=C:\WINDOWS\TEMP
SET TMP=C:\WINDOWS\TEMP
SET PATH=C:\;C:\UTIL\BATCH;C:\UTIL;C:\DRV
rem call guspnp.bat
rem call gus.bat
call awe32.bat
rem call awe64.bat
rem call sb16.bat
rem call sbpro.bat
ver
goto end
:windows
cls
win
:end
-
arn
félisten
válasz
envagyok #68473 üzenetére
Ez sajnos ilyen... a nem reflektorfenyben levo alkatreszek utan mindig sokat kell kutakodni. Ram, haz, vinyo, stb. Van hogy egy fel napot eltoltok azzal, hogy vminek belojem a korat, kb mikor jelenhetett meg.
ramoknal fel is adtam, de tobbnyire azert pdfbol kiderul a merete, tipusa.
-
arn
félisten
win9x ala mar jo az usbs is. amik nekem vannak (szvsz jo dbok), szep allapotuak:
Logitech Wingman Extreme joystick game port 1994.10
Gravis GamePad Pro gamepad game port 1997.03
Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 joystick USB 2000.03.volt meg egy gravis joystickom, de kidobtam a fenebe... nyekergett osszevissza, szetszedtem, utana meg nem lett mar szazas. a logitech sokkal jobb minosegerzetre.
anno csak egy csumpi warrior v volt, a fentiek fenyevekkel jobbak. a gravis gamepad eleg kult db (az eredeti), illetve az f15 joy, ami emlekeim szerint fem volt, nah az egy brutal db volt vmikor a 90es evek kozepen.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #68328 üzenetére
Jogilag valoszinuleg sose volt mashogy a privat, de korabban nem hinnem, hogy barki is fennakadt volna ilyesmin. Mindenki tisztaban van azzal, hogy mi az amit illendo kibeszelni, es mi nem. Valo eletben is fel lehet jelenteni barkit, de egy kozosseg tudja kezelni ezt a helyzetet es nem rohangal senki a birosagra. Hiaba szabalytalan vmi, akkor is van kb egy kuszob, ami alatt tulreagalas.
a vegen oda lyukadunk ki, hogy majd rebuszokban beszelunk, nehogy karunk szarmazzon belole. Eltem ilyen vilagban gyerekkent, akkor jo volt, de a rendszert nem vagyom vissza.
-
arn
félisten
válasz
#94257664 #68323 üzenetére
De en komolyan nem ertem, mit profital ebbol barki is? 18 eve forumozok itt, a hwswn az elso tagok kozott voltam, gyk a magyar hwes scene aktiv tagja vagyok a megszuletesetol. Sose kaptam senkitol se figyelmeztetest, se megrovast, de ezek vmi harmadszor talalnak meg vmivel.
Ennyi ido alatt xszer valtozott a szabalyzat, es bevallom oszinten nem tartozik a napi olvasmanyaim koze, mert johiszemuen betartom az iratlan tarsadalmi szabalyokat.
En vagyok az a hulye, aki a gyalog pirosnal all ejfelkor, akkor is ha egy fia auto nincs a kornyeken, bringaval se megyek at sose piroson. Keves szabalykovetobb embert ismerek magamnal, de ez kicsit nekem is sok.
-
arn
félisten
A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topikcsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni.
tilos a keresek szo hasznalata? Mert en nem hirdettem semmit... annyi tortent, hogy visszakerdeztem poen szinten, hogy ennyiert szivesen vennek en is... erre figyelmeztetest kaptam.
nagyon tultoljak a sracok. Meg nem oszthatom a privatot, mert az is tilos. olyan ez lassan, mint a spanyol inkvizicio.
De ha ennyire kotozkodunk, akkor kernem a fenti mondat pontositasat, mert nem fogalmaz egyertelmuen.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #68245 üzenetére
92-93ban ment mar biztosan, csak kijelzovel tobbnyire. 94-95re mar kisse odivatu (amellett, hogy 93ban is voltak megdobbentoen modern vonalu hazak).
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #68183 üzenetére
nem, es tobb a nyug vele, plusz szarabb a kepe
mai szemmel az osszes isas kartya vacak... azt kell nezni, hogy az adott korabeli jatek melyiken a legjobb
ha az fm korabeli kell, az sbpro2 lesz az.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #68180 üzenetére
a v1/v2 inkabb erdekes, mint hasznos
ha nagyon voodoozni akarsz, akkor inkabb a v3. csak ahhoz kepest meg par honap ugras, es ott a gf256, ami egy teljesen mas szint.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #68138 üzenetére
Ehhez nagyon hasonlo volt a socket 7 konfigom, amit most epitettem at kicsit kesobbi ss7re. Ha egy gepem lenne doshoz, az ez lenne.
ket buktatoja van vhol:
a v1 nagyon szuk idoszakra hasznalhato - emiatt epitettem at v2re
az awe64 helyett vmi oples awe32 kellene, ha fm jatekokat akarsz normalisabb minosegben, de ha tobb gepet tervezel, nem szemponta socket3 log ki nalam most a sorbol, kicsit felesleges, de mivel talan ebbe a gepbe feccoltem a legtobb idot, igy nem bantom
eredetileg igy terveztem, de csak gyultek a gepek
egy slot1 bx
egy slot1 + socket3
socket3 + socket7 + slot1 + socketa + lga775
A socket2 es socket5 csak utolag jott a kepbe, a tobbit meg formalom a hasznossaguk alapjan. Nem akarok egy gepet sem, csak azert mert hwkurriozum, legyen mindketto. -
arn
félisten
válasz
Madara-san #68121 üzenetére
magat a tablat nem tudom megosztani, mert abban nem publikus infok is vannak. de a fenti infok alapjan es a kikeresett datumokkal minden pont megtudhato.
ezek csak a benchekhez osszeallitott konfigok. allando jelleggel ezek vannak, az ujabbakat meg nem irtam ossze az ujabb tablaban.
Socket 2 (Oct 1993)
Intel OverDrive 486DX2 66 CPU
DTK PKM-0037S (SiS 85C461) mainboard
Motorola 4M FPM RAM
Goldstar 4M FPM RAM
Prolink Computer MVGA-PS805 1M VLB (S3 86C805-P) VGA
Creative Sound Blaster Pro 2.0 sound card
DTK PTI-227B ISA controller
Western Digital Caviar 2420 HDD
Panasonic 5 1⁄4 FDD
Mitsumi 3 1⁄2 FDD
Baby AT (black display) case
Computer Zone 200W PSU
Socket 3 (Oct 1994)
Intel DX4 100 WB CPU
Asus VL/I-486SV2GX4 (SiS 85C471) mainboard
Samsung 16M FPM RAM
Genoa Phantom 64 2M VLB (S3 Vision864) VGA
Creative Sound Blaster Pro 2.0 sound card
Gravis Ultrasound 3.74 1M sound card
Roland MPU-IPC MIDI controller
DTK PTI-265W VLB controller
Western Digital Caviar 2700 HDD
Sony CDU-55E CD-ROM
Mitsumi D359T5 3 1⁄2 FDD
Baby AT (cyan button) case
FSP SPI-300G PSU PSU
Socket 5 (May 1995)
Intel Pentium 120 CPU
Intel Advanced/ZP (Intel 430FX) mainboard
Micron 16M EDO RAM
Diamond Stealth 64 Video VRAM 2M PCI (S3 Vision968) VGA
Creative Sound Blaster AWE32 Value sound card
Gravis Ultrasound 3.74 1M sound card
Western Digital Caviar 31200 HDD
Sony CDU-77E CD-ROM
Panasonic JU-257A605P 3 1⁄2 FDD
Baby AT (blue button) case
FSP SPI-250G PSU
Super Socket 7 (Jun 1998)
AMD K6-2 333 CPU
Asus P5A (ALi ALADDiN V) mainboard
Mosel Vitelic 64M SDRAM RAM
Asus 3DP-V3000/TV 4M PCI (NVIDIA Riva 128) VGA
Diamond Monster 3D II 12M PCI (3Dfx Voodoo2) VGA
Creative Sound Blaster AWE64 Gold PnP sound card
Gravis Ultrasound Plug & Play 8M sound card
Quantum Fireball ST 4.3AT HDD
Cyberdrive 240D CD-ROM
Mitsumi D359T6 3 1⁄2 FDD
TK2002 case
Enermax EG365P-VE PSU -
arn
félisten
válasz
Madara-san #68116 üzenetére
marmint milyen tablara gondolsz? amiben ezt leirtam? vagy a konfigokrol?
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #68091 üzenetére
ok, hosszadalmas lenne leirni minden reszletet, de azert megprobalom roviden osszefoglalni a lenyeget. van ket tabla:
mindketto 0-100ig skalazodik, az elsoben az alkatreszt pontozzuk, a masodikban a fontossagat sulyozzuk a konfigban - mennyire befolyasolja a korhuseget kullem, sebesseg, funkcionalitas, stb szempontjabol.itt egy pelda:
fontos egy kituzott datum, amihez viszonyitod az egesz gep korat (itt 1995 majus), ezen tul, hogy mikortol volt elerheto (tehat nem mikor jelentettek be) az adott alkatreszt, es hogy mikor gyartottak. ebbol jonnek az oszlopok ertekei (wd 31200 vinyoval):* elso oszlop az alkatreszek pontozasa (lsd fenn felso tabla), pl 90 letezo hdd tipus, de mas rev, es kesobbi gyartas
* a masodik a sulyozasuk (lsd fenn also tabla), 45 pont
* a harmadik oszlop ezek szorzata (az erteket mutatja), 90*45 = 4050
* a negyedik pedig a maximalisan megszerezheto pontot, 4500 pontezekbol jon, hogy a maximalisan megszerezheto pontokbol, hany szazalekot sikerult elerni (92,8%). ha minden korhu - pl ha van egy bontatlan gep 1995 majusabol - 100% ertelemszeruen.
csinaltam egy otodik opcionalis oszlopot is, ami a legnagyobb elterest mutatja a "korhusegtol". itt a cdu77 cdrom a leggyengebb pont, ami nem letezo tipus volt (csak decemberben jelent meg), de ugyanugy 4x sebessegu, es ugyanugy nez ki, mint a korban elerheto cdu76. ha pl kicserelnem egy dvdre, az se kullemre, se sebessegben, funkcionalitasban nem a kornak megfelelo, nulla pontot kapna.
ezek termeszetesen iranyadoak, illetve sok hataresetes alkatresz lehet, de azert remelem erheto, es hasznalhato a pontrendszer -
arn
félisten
Kidolgoztam egy retro pc korhu authentikalasi pontrendszert.
Erdekel vkit? -
arn
félisten
válasz
DarthSun #68056 üzenetére
Annyit csinaltak, hogy a drvt a benchmarkhoz optimalizaltak, csak egy reszet szamolta, mint amit egy jatekban megtett volna.
mongy a vilagon kb minden hasonlo teszttel hasonloan jarnak el
pl egy auto torestesztre is felvan az auto keszitve. Olyan tesztet kell csinalni, hogy elerje a celjat.
-
arn
félisten
Vki tudna nekem a v6800 deluxe backplaterol fotot csinalni?
-
arn
félisten
válasz
Chris82 #67971 üzenetére
minden analog kimenet mas egy kicsit, nem veletlenul volt annyi allitasi lehetoseg a regi crtken, vagy az analog-digitalis capturekartyaknal. egy szem modhoz ennyi parameter tartozik [link] , a problema ott kezdodik, ha nincs jol detektalva, mert nem keszitettek fel az adott modra a bementetet, vagy eltero vmiben az analog kartya kimenete.
-
arn
félisten
en is azt olvastam, hogy nem a kihules lenne a gondod az urben...
a hovezetesnez epp ugy kozeg kell, es ugyan van az embernek is hosugarzasa, de az elenyeszo a naphoz kepest, ami a nagy homersekleti kulonbsegeket okozza. szvsz lassabban veszitened el a homersekleted hosugarzassal, lassabban, mint a foldon.
-
arn
félisten
válasz
alvaro #67936 üzenetére
Foleg ventivel...
epp ezen gondolkodtam, hogy ott milyen hutesi megoldasok vannak. Hosszutavon minden a hattersugarzas homersekletehez konvergal, de ha learnyekoljuk es egy zart hutokozegbe rakjuk allando nyomassal, mukodnie kell.
a szuperfolyekonysag is erdekes lehet, mint hutesi modszer.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #67924 üzenetére
Dos alatt nincs is sok ertelme... szamomra erthetetlen, hogy miert csak win alol lehet toltogetni a bankokat, es miert nem hasznalja semmi a jatekoknal eredendoen. A 3910et a 95os socket5 konfigomba tettem, azon csak dos622 van - a kesobbi gepbe meg mar a gold kerult a 4m ramjaval.
-
arn
félisten
2003 vege - scythe ncu1000, tr sp94 (de nem torony)
2004 eleje - cm hyper 6 -
arn
félisten
Az elsonel szvsz meg nem terjedt el... a zalman epp ebbol epitette fel a nevet, hogy halk hutoket csinalt, falconrock es tsi meg voltak az olcso alternativak. A 2001 kornyeki globalwin, alpha turbinakhoz kepest megvaltas volt. Epp azert vagtunk bele akkor a vizhutes fejlesztesbe, hogy halkan is meg lehessen huteni a 70w+ procikat. Aztan mire lett volna belole vmi, jottek a normalis zalman hutesek, igy a celok egy resze okafogyotta valt (2002-2004 idoszak).
oszinten szolva nem is emlekszem, hogy melyek voltak az elso nepszeru heatpipeos hutok. Arctic cooling freezer, scythe ninja remlik, ami olcso volt, relativ jol hutott es a ma nepszeru toronyfelepitest hasznalta. Asszem 2005os.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #67882 üzenetére
Eloszor nem is volt belole nagyobb, csak amikor mar jottek a heatpipeos hutok. En olyant keresek mar egy ideje, amihez van socket a lefogato.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #67841 üzenetére
a 9800pro a korszaknak megfelelo hutes miatt inkabb
amelyikeken csereltek hutest nagyobb esellyel elte tul.
-
arn
félisten
nem tudom, hogy melyik nagyobb sz*r... a win95osr25 vagy az ali aladdin v
egyszeruen nem talaltam hozza drvt, ami felmegy ra (az uli drv azt irja, hogy nincs ali chipsetem, a korabeli agps drverek meg az irjak, hogy legalabb osr21 kell - mindketto kb a wtf kategoria).
de a tobbi hwnel is az a jellemzo, hogy esik kel az egesz. nem is tudom, miert sz*patom magam vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest