Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
En arrol beszelek, ami a multban tortent, nem arrol ami egy parhuzamos univerzumban.
-
arn
félisten
válasz
Fücsök007 #108671 üzenetére
Nincs, de miert erdekes? Sok bx lapban a geforceokat is 2x agpvel hasznaltak, nem azon a par szazalekon mulott, hogy gyors e egy kartya. Egyszeruen akkor elavult volt, amikor megjelent, gyk ugyanazt probaltak nyomatni, hogy vmi elavult cuccot esztelenul skalazva (vhol a v2vel is beleleptek ebbe a csapdaba, csak ott meg a sebesseggel jol lehetett palasolni a dolgot). Raadasul meg igy is lassu volt a kortarsakhoz kepest, egy evvel korabban kellett volna jonnie.
2001re mar ott volt a gf3, ati 8500.
-
arn
félisten
válasz
Fücsök007 #108651 üzenetére
No de miben jobb, mint a kortarsak? En nem igazan tudok ervet mellette. Hogy vki erre vagyik, vagy nosztalgikus, az mas kerdes. Miert olyan nagy dolog az agp4x? Foleg 2001 kornyeken. Technologiailag egy kor lemaradasban voltak.
Talaltam egy listat melyik glide only - dontse el mindenki maga, hogy ezert megeri e egy plusz kartyat tartani a gepben. Nekem eleve nem kedvencem ez a korai 3d korszak, szvsz benabbak a jatekok mint elotte vagy utana.
List of games confirmed as Glide only:
Apache Longbow (Frontline Fighters version)
Archimedean Dynasty
Blood
Carmageddon
Dreams to Reality
Extreme Assault
F-16: Multirole Fighter
Fatal Abyss
Grand Theft Auto
Gunmetal
Hind (Frontline Fighters version)
Ignition
Jane's Longbow Gold
Manx TT Superbike
Mig-29: Fulcrum
Montezuma's Return
Need For Speed II: Special Edition
NHL '98
Nuclear Strike
Pandemonium!
Pandemonium 2
Pył
Red Baron 3D
San Francisco Rush The Rock: Alcatraz Edition
Sentinel Returns
Shadow Warrior
Streets of SimCity
Test Drive 4
Test Drive: Off-Road 2
The Elder Scrolls Adventures: Redguard
Vigilance
Wulfram -
arn
félisten
vegigneztem a 89-94 jatekgyujtemenyemet (107 jatek ebbol az idoszakbol), hogy a socket5 gepen hogy fut. eddig a dx4 volt a multikompatibilis dos gepem, kivancsi voltam, milyen lenne, ha erre valtanek.
alapvetoen az opl3as awe32 (dsp 4.13) a szuk keresztmetszet, meg persze van mar sebessegproblemas jatek, amin nincs idozites, de azok meg ugyis csak azon mennek normalisan, amire belottek a sebesseget. sbprora valtva a problemak nagy resze megoldodik. lehet dsp hiba, mert pl a toons 4.05os sb16on, vagy vibras sb16on rendesen megy. megnezem awe64 goldon is, erzesem szerint ott is ok. kicsit ironikus, hogy a legjobb sb16/awe32 kartyaval van ilyen kompatiblitasi gond.
-
arn
félisten
Hogy sikerult ide eljutniuk… [link]
Qualcomm wants to buy Intel / The Wall Street Journal reports Qualcomm approached Intel about a possible takeover — is this how Arm vs. x86 ends? -
arn
félisten
válasz
envagyok #108581 üzenetére
Vmivel kevesebb tobbnyire, de a gond az alulmeretezett vrm volt, ami vmi 170 fokig melegedett - a 4890nel javitottak ezt. A gtx280 azert jobb kartya, a 4870 remek ar ertek aranyu volt.
Ami mai szemmel megdobbento, hogy 210 euro volt es az akkori idle fogyasztasok, ami kb 200w volt egy jobb gepnel. Arra emlekszem hogy akkoriban az egyetlen pc az aramfogyasztasunk felet tette ki.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #108563 üzenetére
Szvsz ezt rakd felre, es tedd el az utokornak, sok penzt fog erni 10-20 ev mulva. Van eleg masik gep, amit ossze lehet cseszni.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #108556 üzenetére
Es nem trinitron
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108539 üzenetére
-
arn
félisten
Ez igy mar egyertelmu
Processors with "ODP" in their part number could only be used in special overdrive sockets. When inserted into the overdrive socket they would disable the original processor. Processors with "ODPR" in their part number replaced the original processor.
-
arn
félisten
A 169 pines overdriveok belemennek socket2/3 foglalatba, vagy csak masik 486 cpu mellett mukodik?
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #108475 üzenetére
Hangulatjavito s4 lap?
Vmi normalisabb haz kellene, csak a pre 95 hazabol mar ez a gagyi is ritka, normalisabb minosegure meg semmi esely, ami szep allapotban van.
Van jopar at hazam, csak a normalisabbjaban van vmi, a dx4 ami korban es sebessegben is kozel all, gondoltam az bontom legalabb egy proba erejeig.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108476 üzenetére
Azert bosszant, mert ennek kideritese kb harom oramba meg vagy 30 euromba kerult.
-
arn
félisten
Jo azt hozza kell tenni, akinek korabban p60ra futotta az nem ilyen filleres szarba pakolta
megnezek par masikat, csak mindbol ki kell szerelni a regi konfigot.
-
arn
félisten
Bakker, ezt mar komolyan nem hiszem el, vki nagyon nem akarja, hogy en socket4 konfigot epitsek. Nem fert be az elemtol a hazba, rendeltem rtcket jopenzert, erre a masik fele sem fer bele… jok ezek az ubergagyi “szabvany” hazak. A lyukak rendesen rajta vannak a talcan, csak tudnam minek.
-
arn
félisten
Wow… jol latni, mi tortenik forrasztasnal.
[link] -
arn
félisten
95 marc, a csavo arrol beszel, hogy neten hogyan lehetne zenet hallgatni katalogusbol, most mar tudjuk, hogy nem ok gazdagodtak meg belole. De ez klappol a multkori beszelgetesbe, meg ha latod is a jovot lehet nem te fogsz belole meggazdagodni… nagyon sokminden kell ahhoz, hogy vki milliardokat tudjon csinalni. Jokor kell lenni jo helyen, es utana jo dontesek sorozatat hozni.
-
arn
félisten
Jo kis archivum regi magazinrol [link]
-
arn
félisten
válasz
frescho #108371 üzenetére
Bill gates anyjanak voltak kapcsolatai az ibm felso vezeteseben, es kiemelten fontos volt hogy jokor volt jo helyen. Persze ezutan remek erzekkel ragadta meg a lehetoseget, es eleve nagy huzas volt, hogy nem kizarolagos szerzodest kotott veluk. Enelkul jo esellyel csak kis ceg lettek volna a sok kozul, ez hozta az igazi attorest. Gates a tomegekre koncentralt, jobs meg a tomegek megragadasaban volt jo uzletember.
-
arn
félisten
válasz
frescho #108368 üzenetére
A mai vilaggal is epp ez a baj, nem az szamit mit mondasz, hanem azt, hogy ki mondja. 8mrd emberbol meg lenne eleg, aki hasonloakat meg tudna tenni, csak sose jutnak el olyan pozicioba hogy ez megtortenjen - kis esellyel fog a ketto egybeesni. Jobsnak ez a szerepe mar az elso korszakaban megvolt, neki barmit elhittek. Vagy megforditva, ha ugyanazt a termeket, vagy otletet a samsung nev alatt probalod eladni, nem mukodik, apple nev alatt, veszik mint a cukrot. Szvsz tobbet szamit az a szemelyiseg, amivel el tudja adni az otletet, mint az otlet maga. Meg egy hadsereg dolgozott az otleteken, nem jobs.
Gatesben semmi ilyesmit nem latok, jok voltak a kapcsolatai az elejen, es kesobb jo gazdasagi donteseket hozott, kb ennyi.
-
arn
félisten
válasz
frescho #108359 üzenetére
A pixarbol valoban sok penzt szerzett, amikor felvasarolta a disney, de a next nem volt penzugyileg sikeres, inkabb az volt a jelentosege, hogy annak reven kerult vissza a nyeregbe az applenel. De ehhez nyivan az is kellett, hogy elotte mar fontos szerepet toltson be ott.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108314 üzenetére
Ketsegtelenul erteni hozza, de utana kiszamithatoan hozza azt a keveset, amit tud. Onnantol mar a programokon mulik mit csinalnak vele, ami vhol gaz, vhol meg egy csomo olyat meg lehet tenni a hwel, amit mashol nehezebben vagy nem.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108311 üzenetére
A dos az egyetlen rendszer, ahol azt kapod vissza, amit beallitasz
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108300 üzenetére
Azert ennyire nem bugos kartya
968bol van olyan kartya, amin ugyanaz a dac van mint a matroxon. A matrox sem tul jo kompatibilitas szempontjabol meg eleg bios erzekeny pl nalam a korai 95os biosok jobbak voltak mint a kesobbi.
Dos ala s3 v nvidia kartyakat hasznalok. Eleg jo a vga/vesa tapasztalat veluk.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108254 üzenetére
Jo lett, milyen haz? A monitort irigylem
regen egy nec 4fge monitort hasznaltam, hasznaltan vettem, most egy hasonlo nagyon szuper lenne a pre95 cuccokhoz.
-
arn
félisten
A viszonyitas mindig a kortarsakhoz kepest ertendo. A prescott melegebb volt, es egy ugrast hozott.
Az elso pentium is kazan volt a maga 16 wattjaval, mert a korabbi csucs dx2-66 5 wattot fogyasztott, ami szinten soknak szamitott az addig hutes nelkuli procikhoz kepest.
A prescott kb 40%al fogyasztott tobbet, mint a hasonlo nw, es ez a korabban nwhoz illeszkedo lapokat is megterhelte, foleg ha tuningolni is akartad.
-
arn
félisten
Ez 65 euroert nem rossz motyo. Sbprokent meg jobb lenne.
PicoGUS can emulate Gravis UltraSound, Sound Blaster, AdLib (OPL2), CMS/Game Blaster and Tandy 3-Voice, and supports MIDI output with MPU-401 intelligent mode emulation. You can also plug in a USB gamepad (Xbox 360 & DualShock 4 currently supported) and play DOS games with a modern controller! This listing is for the newest version of the original ISA card, version 2.0.
-
arn
félisten
Nalunk a forgalmazo mashogy latta a helyzetet
-
arn
félisten
A pcmagban is a dac kepessegeire koncentraltak, es meg ugy is lehuztak, hogy gyk az egyik legolcsobb kartya volt a 24 kartyabol… az arazas alapjan a gravisnak is nyilvanvalo lehetett 94re, hogy ebbol nem lesz sikertortenet
low cost, entry level.
-
arn
félisten
válasz
tzoli79 #108127 üzenetére
Ugyanilyen kartyam van, sc55el probaltam, es csinalja, max ritkabban. Dspn mulik csak. Meg igy is az egyik legjobb sb16, de ennek is vannak hibai, visszafele kevesbe kompatibilis, mint az elso vibra vagy a ct1700, meg a midi problemak.
Epp a multkor pakoltam ossze sokadik verziojat az mmxnek, abban van az awe64 gold, ott valoban egesz jol mukodik midikabelre kotve is, de elegge valogatja melyik jatekkal jo es melyikkel szol osszevissza (sierra jatekok gmidije pl). Szoval ez a hangkartyan valo midizes mindig kompromisszumos lesz.
-
arn
félisten
Azert furcsallom ezt a roland bankos dolgot, mert a roland a mai napig nem tette elerhetove a tobb tiz eves bankjait sem, van emulator swuk a piacon, ami velhetoleg ezeket hasznalja.
Amugy persze, siman lehet jobb bankokat csinalni, mint amit a maga koraban tudtak, csak kerdes ez mennyire autentikus, illetve a midinel mindig van egy ahogy esik ugy puffan dolog. Siman sc55om 2.0as gm rommal (92es), de gyakran ezt is ugy erzem, hogy elut a korszak szintjetol. Sokat fuleltem mas modulokat a youtubeon (yamaha, sc88, etc), vmelyik bizonyos jatekokban jobban tetszett, mashol meg kevesbe, szoval sokadik nekifutasra is oda jutottam hogy meg mindig ez a legjobb kompromisszum nagy atlagot tekintve. A rap10 bankja olyan meg, hogy vhogy mindig kerek tortenet, de az is mashogy szol mint az sc55.Aztan ugyis ott az fm, awe, gus, mt32, szoval ossze lehet kombinalni mi tetszik, es hogy autentikus is maradjon. De megertem ha vkinek ez a heppje, hogy jatekonkent vadaszgat bankokra.
Sf1 fontokat lehet tudtommal dos alol, de ahhoz nincsenek normalis mintak, az sf2ot meg win alol. Amikor beszereztem egy goldot, nagy csalodas volt emiatt, mert dosos gepbe szantam. De amugy a jatekok ha “awet” tamogatnak, akkor az a romra keszult, mert azt minden kartya tamogatja. De itt is azt tapasztaltam, hogy tobbet szamit, hogy mit hoztak ki az amugy limitalt rombol, mint hogy milyen a bank minosege, es sok helyen meglepoen jol tud szolni. Itt ugy ereztem, hogy ezt tenyleg hallottak szolni a keszitok, a gusnal ketsegeim vannak, a mindenfele egzotikus modulokbol, meg kerdes mit tarthattak (a roland szvsz jo jelolt, mert nepszeru volt).
Guspnpn szvsz hasonlo a helyzet, ha gus midit tamogat vmi, akkor vagy mellekeltek a jatekhoz a mintakat - ami a legjobb eset, de eleg ritka, vagy a default keszletet ertik alatta. A gus az egyik legpotensebb kartya lehetett volna, hogy a zenesz gyk szabad kezet kapott volna tetszoleges mintak hasznalatahoz, de nem volt ez annyira nepszeru jatekos korokben, hogy szorakozzanak ilyennel. De ertheto, hogy 20 fele kartyara nem fognak zenet optimalizalni. Volt az fm, awe, esetleg gmidi, mt32 a tobbi meg ezzel kompatibilis.
-
arn
félisten
Jah ezt csak azert linkeltem, mert jo pelda, hogy az atlag jatekos hogy viszonyult akkoriban a gushoz.
Az mar szomorubb, hogy egy szakmai ujsag, se a gyartoval, se a kartya kepessegeivel, felepitesevel vagy kulonlegessegevel nincs tisztaban
az sbos es a 8 bites felvetel alapjan iteltek meg az egeszet, hwmix, hullamtabla, ram, interpolacio, stb ismeretlen. A gyarto eleg pocsek munkat vegezhetett a kartya nepszerusiteset illetoen. A korabeli pcmagban is hasonloan leszerepelt.
Ugyanebben a tesztben az sb16 asp vegzett az elso helyen, pedig aztan az elso generacios verziojat nehez kitenni az ablakba, mint jo kartyat.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
frescho #108040 üzenetére
Ossc prora tudsz meg kulso adaptereket dugni, asszem keszul hozza olyan is, amit hianyolsz. Ezek miert jobbak, mint pl scarton? Azt a reszet nem ertem, hogy miert nem pontos, a sima ossc doubler, de a pro scaler, es legeneralja neked az egesz kepet zajtol mentesen.
A vgas analog kimenetek kozott alig van kulonbseg, az eredmeny olyan mintha dvit bamulnal, csak attol sokkal rugalmasabb, mert pl a text modot nem probalja a dvi maga konvertelni a korabeli bena modjan, es a kijelzo sem kohog bele, mert mar pixelpontos nativ jelet kap, egy helyen tortenik minden.
Vagy pl 1024et sem erdemes 9800pron dvin kikuldeni, vgan meg scalerrel jobb kepet kapsz. Ledigitalizalja a jelet, szuri majd filterezi (nearest, lanczos), es a kijelzo nativ felbontasan es tetszoleges frissitessel kuldi ki. A hw korlatai miatt sajnos itt van mar limitaltsag, pl qhdban csak 60hzet tamogat max, de majd fejlodnek itt is a chipek (vagy vegyel retrotink 4kt, ott asszem 4kban van ez). A modvaltasok meg olyan gyorsan tortennek, hogy analog crt ota eloszor latok mindent a kepen.
Ezek miatt gondolkodtam el, hogy kell e nekem a crt meg… dos alatt meg lenne fun es nosztalgia, win alatt mar annyival jobb kepe van, egeszen addig, amig nem nativ felbontast kuld ki a pc, hogy osszehasonlithatatlan.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108035 üzenetére
Pont olyanom volt regen, miert volt akkora szam? Lanpartyn volt benne kihivas
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108026 üzenetére
Mar sajnos sok olyat lattam, hogy a kepcso lekonyult, nem igazan lehetett mar hasznalni. A philips kepcsovek pl egesz jol birjak fenyerovel, de a sonym sem rossz.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #108017 üzenetére
Rakerestem mit irnak elettartamra, de a felhasznalasi elteresek miatt szvsz nagyon nehez ezt osszevetni. Meg amelyik crt elerte a retro kort, szvsz onnantol jobban megbecsulik, es nem hasznaljak annyit. Szoval ha egy crt meg most is fenyeros, ilyen retroleptekkel esszel hasznalva baromi sokaig jo lehet, napi hasznalattal mar nem biztos.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #108018 üzenetére
Nekem csak az osscvel van tapasztalatom, jelenleg prot hasznalok, qhdhez teljesen jo. 4khoz mar lehet jobb kellene, vagy siman 1080p modban hasznalod, a tobbit meg a tv csinalja. Az ossc is jo (az doubler es nem scaler, a pro mindegyik modot tudja), de kimenet szinten nem olyan rugalmas, az adott kijelzonek tamogatnia kell a vegeredmenykent kapott modot - az oledes monitorral az is ok volt. Scaler modban jobb a kepminoseg is, foleg ha ilyen 1024x768 vagy hasonlo modot hasznalsz.
Efelett meg ket opcio van, de azok mar 500-1000 euros regio, es kerdeses, hogy elobbre lennek vele ezen a monitoron.` -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108014 üzenetére
Szoval az a cel, hogy elobb halsz meg, mint a crt?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108002 üzenetére
Ameddig a crtd mukodik
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #107798 üzenetére
Nincs webshop, csak egy shop texasban - ugy latszik ebbol is retro
-
arn
félisten
Meanwhile in texas - jo ezek a hazak gagyik de pl van naluk uj intellimouse.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #107781 üzenetére
Erdekes… ez nalam az 5%ot sem eri el a kb 5000 kovetobol. Sem itt, sem a tobbi oldalon nem tunt fel a fiatal retrokedvelok tobbsege, igy sem alatamasztani, sem cafolni nem tudom.
Az 50% nekem kivaltkepp azert tunik furan magas szamnak, mert a hwoldalakon is kb 20% korul vannak.
Az ide jaro 10 aktiv emberbol melyikotok 20? En darthsunra es freschora gyanakszom.
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #107773 üzenetére
Ketlem… ez pl a vogons forumja, a fb csopotok sem nepesebbek. Es az aktiv emberekrol beszelek, nem akiket valaha erdekelt a tema. A masik, hogy a nagy tobbseget egy adott generacio jelenti (kb mai negyvenes ferfiak), ami hullamszeruen vegigmegy majd megszunik.
The most users ever online was 3107 on 2024-06-23, 11:35.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #107760 üzenetére
A winxp+ era meg jol megy, tenyleg csak akkor erdemes a regi geppel kinlodni, ha nincs mas mod, meg ha oromet leli benne az ember. Nalam csak hab a tortan, hogy hasznalni is tudom a regi gepeket. Van x gep, mindig mas korszakot allitok be par hetre, ha rauntam jon a masik. Ilyenkor vagy valami korabeli jatekkal jatszom, esetleg karbantartom oket, vagy kiprobalok vmit. Ez 90%ban vmi 90s pc, ezutani korszak mar kevesbe nosztalgikus.
Amugy ott vmi gebasz lehetett nalad, mert hogy lassu vmi, az ok, de hogy nem fut - egy olyan gepen, mint amikor kiadtak, az tobb mint furcsa.
-
arn
félisten
96 szeptembere volt, mire megjelent - addigra mar jottek a 3d kartyak. azert volt nepszeru, mert gyors volt, meg pl tamogatott interpolaciot videon.
a maga koraban volt, de a sebessegen kivul nem igazan sikerult megszeretni, sok nyug volt vele - mongy en dost hasznaltam meg elsosorban, csak ugy 97-98 kornyeken valottam winre, mire jottek a d3d jatekok. most van ket hercules et6000em, de nem igazan valtozott a velemenyem, nem a legjobb valasztas dosra.
dos alatt az ark ugyanezt tudja sebessegben, csak nem bugos
raadasul az tenyleg 95ben megjelent.
hasonloan problemas az et4000w32p vlbn - ott is vision864re valtottam, pedig nagyon sokat hajtottam azt a kartyat. ez is hercules, a chipet ujra kellett forrasztani rajta, mert eleresztett. vlb az ark meg gyorsabb is - a kepminoseguk sajnos elegge az alja.
sokan elegge sebessegfixaltak video szempontjabol, pedig altalaban dos alatt sokkal jellemzobb a cpulimit, alig jon ki a kartyak kozotti elteres, a kompatiblitas a legfontosabb, aztan a kepminoseg - csak ezutan a sebesseg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Samsung 980 500GB M.2 NVMe SSD 3500MB/s 100/100 újszerű állapot
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest