Hirdetés
- Bloomberg: Az iOS 27 a stabilitásra és az AI-ra fókuszál majd
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erőpróbán a Samsung Galaxy A57, és úgy tűnik, visszatér az A70-es sorozat*
- Google Pixel topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
"De valamit kezdeni kell azokkal is, amik se különösebben magas órajelet, se különösebben jó fogyasztást nem hoznak.
Én ezeket gondolnám ideálisnak pl. az 5900X-ek második CCD-jének elszórni. TDP tartalék van bőven, két mag kikapcsolható, és kb. csak a base clock van, mint kötelező specifikáció, amit a nem túl szoros TDP-n belül hozni kell."
Természetetesen, pontosan.
De lehet, hogy az 5950X második lapkája is is ilyen átlagos / semmilyen kiemelkedő jó karakterisztikával nem rendelkező. Sőt, szerintem az 5600X és akár az 5800X is ilyen lapkákat kaphat, ahol szintén van bőven TDP keret és nem is feltétlenül kell a legkiemelkedőbb frekvencia-képesség.
A 6 magos lapkák többsége szerintem nem azért 6 magos, mert hibás, hanem mert 8 magosként túl sokat fogyasztana.Erre mondtam, hogy a desktopra a nyesedék/hulladék/forgács jut. Nem abban az értelemben, hogy amúgy a szemétbe kerülne, de ha ezeket az átlagos / semmilyen kiemelkedően jó karakterisztikával nem rendelkező lapkákat nem tudnák ilyen helyen ellőni, akkor ugye kénytelenek lennének vagy kidobni, vagy az epycekben felhasználni, ami mondjuk magasabb TDP-t, vagy 1-200mhz-cel alacsonyabb frekvenciát eredményezne az SKU-kban.
Ezzel nincs baj, nem azt mondom, hogy a desktopra kellene a legjobb lapkákat felhasználni.
Csak azt, hogy hát pont így - nyesedék/hulladék/forgács - formájában jutnak el a fejlesztések is a desktopra, amit lelkesítő marketingszövegekkel adnak el az itteni közönségnek.Ugyanezen logika mentén gondolom azt, hogy lesz majd V-cache-sel szerelt forgács is, amit majd úgy adnak el a desktop piacon, hogy "gyerekek, ez csakis nektek készült, játékra"
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- LEGO klub
- Formula-1
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Logitech G PRO X Wireless Használt, jó állapot / Dobozával és minden tartozékával / Hibátlan működés
- Komplett szimulátor rig (Moza-Simnet-Trak Racer-Sparco)
- Corsair Vengeaínce CMK32GX4M1D3000C16 4 x 32 GB RAM KIT !
- Logitech G PRO Wireless / Használt, jó állapot / Dobozával és minden tartozékával / Hibátlan működés
- Eladó Ryzen 5 + RTX 2060 Super - 8 GB RAM - B450m
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én ezeket gondolnám ideálisnak pl. az 5900X-ek második CCD-jének elszórni. TDP tartalék van bőven, két mag kikapcsolható, és kb. csak a base clock van, mint kötelező specifikáció, amit a nem túl szoros TDP-n belül hozni kell."