- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lavidaloka #6398 üzenetére
Nekem Samsung 500-640-750 vinyóval volt bajom. Kb. a vásárlás után max fél évvel mindnek lett valami baja. Azóta áttértem a Green WD-re. Azok (eddig) jól mennek, bár mind özönvíz előtti példány. Mellesleg milyen BMW-d van ?
-
válasz
Lavidaloka #6396 üzenetére
ebegab92-nak írt dologra reagáltam. a lehet vinyó probléma részre. Amúgy szerintem alap a HD sentinel minden gépre. Soha nem lehet tudni mikor dől a vinyó és ha kezd billenni akkor legalább van idő reagálni és menteni ami menthető, hanem megy a progi, lehet hogy csak akkor veszed észre a bajt amikor már mind1.
-
válasz
ebegab92 #6393 üzenetére
Nagyon szarok manapság már a ramok, illetve nagyon válogatósak a gépek. Van hogy két ugyanolyan ram külön-külön szuperül megy egy lapban, de együtt már nem, és még húzva sincsenek, viszont egy másik ugyanolyan alaplapban minden gond nélkül mennek együtt, akár húzva is.
Ha 4Gb alatt vagy, akkor használj Windows Memory Diagnostic progit. Ha 2x lefut a kibővített teszt, akkor nem a ram a bajos.
(#6394) Lavidaloka
Vinyó problémát meg HD Sentinellel tudod ellenőrizni. Ha már csak 1 gyenge szektor is van a vinyón, akkor az már okozhat komoly gondokat.
Meg csak a próba kedvéért töltsd le újra a Prime95-öt és azzal próbáld!
-
Gondoltam megírom:
Vettem egy Phenom II X4 960T Black Edition-t egy Gigabyte GA-990FXA-UD3-as lapba. Magfeloldás sikerült, pörög a 6 mag szépen, az proci turbója (3000@3400) is ment szépen a feloldás után is. A CPU-Z X6 1600T-nek ismeri fel, meg Max TDP-re 161W-ot ír, ezért is lehetett, hogy a turbo majdhogynem mindig ment, szál/terhelés függetlenül. Némi húzás után 1.45V-on szépen ketyeg ~3,9 Ghz-en, 4,5 óra AMD OverDrive stress teszt után is stabilan.
Volt kicsi gondom (paszta hiány miatt az előző prociról lejött, hűtőn maradt anyaggal raktam össze) a hő elvezetéssel, és a 4Ghz-nél már át tudta lépni a 70°C és fagyott a gép (de még mekkorákat stress nélkül). Azóta lejjebb vettem a hőfokot a hűtő max fordulatához, illetve újrapasztáztam Arctic mx-4-gyel.
Valami miatt az alap órajel nem pontosan 200 Mhz, ha Auto-n hagyom, de nem volt kedvem kézzel beállítani a 200-at. Most 19,5-es szorzóval megy 3926-on. Majd ha lesz kis időm/kedvem, akkor kicsit még jobban megpörgetem és csak azért is kihajtom belőle a presztízs 4Gzh-t, nagyon nagy szükség nincs rá, mivel így is baromi erős a proci, és az a plusz 74 Mhz nem hódítja meg a világot. Lehet idővel kipróbálom, mi van, ha nem csak a szorzót tolom el az egekbe, hanem alap órajellel kombinálva hozom ki a minél magasabb értékeket a gépből.
-
Kéne kicsi segítség, hogy egy MSI KA780G alaplap tud-e magfeloldsát?
Ahogy olvastam a X4 960T azt kezeli, kérdés oldani tudhatja-e.
Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest