Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A levelek egyikében sem volt semmi kattintható link, csak szöveg és képként egy Amazon logo (ez sem volt kattintható). De mint írtam, az éjjeli (mikoris én aludtam) levelek tőlem függetlenül jöttek, az elsőben jött az elfelejtett jelszó miatt az ellenőrzőkód, majd egy percre rá a másik levél, miszerint sikeresen megváltoztattam a jelszavamat.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hmm, bevallom őszintén ezt az ellenőrzést kihagytam
, kora reggel a jelszócsere jutott első megoldásként eszembe.
De, ha éjjel nem történt meg a jelszó cseréje, akkor miért kaptam levelet arról?
A küldő mindkét esetben ez a szerver volt (pontosabban az a13-40 változik a küldőnél):Received: from a13-40.smtp-out.amazonses.com (a13-40.smtp-out.amazonses.com [54.240.13.40])
Ezek szerint egyedi volt a dolog, a fórumban más nem tapasztalta ezt, de értetlenül állok a dolog előtt. -
pn4hvq
senior tag
Van egy amazon fiókom regisztrálva. Ma reggel láttam a leveleim között, hogy tegnap 23:25kor jött egy email, mondván jelszóvisszaállítást kértem, benne az ellenőrző számsorral. Ez eddig nem is probléma, de a 23:26kor érkezett levél alapján meg is lett változtatva az amazonos jelszavam.
Ja, én éjjel aludtam, és nem hiszem, hogy alvajárva pont amazonjelszót cserélnék.
-egyrészt, fogják az amazonos loginhoz szükséges emailcímemet és kérnek rá egy emlékeztetést (honnan tudták az email címet, amivel oda regisztráltam?)
-másrészt: hogyan szerezték meg az ellenőrző számsort a levelezésemből (ahol teljesen más a jelszavam) vagy ha nem onnan, akkor honnan?
A jelszavamat lecseréltem, vásárlás nem történt, kártya, és egyéb fizetési módok nem voltak megadva az oldalon.
Mindenesetre érdekes.Szerk: Idave: most nem látom az eredeti levelet, mert dolgozom, csak a gmailbe automatikusan átirányított másolatokat, de a levél adatai megegyeznek. Nem a tartalomra gondolok (az ugyanaz), hanem amit a gmail el tud mondani a levélküldés kapcsán: feladó, SPF, DKIM, DMARC ugyanazok mind az éjjeli, mind a reggeli (általam küldetett) leveleknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- ZEN.com
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, kora reggel a jelszócsere jutott első megoldásként eszembe.
Ja, én éjjel aludtam, és nem hiszem, hogy alvajárva pont amazonjelszót cserélnék.