Hirdetés
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
Mrinfinityvo
csendes tag
Helló!
Egy átlagos CAD-CAM program(pl. Inventor/Solid Edge) 2D-s vázlatszerkesztőjét szeretném lemajmolni.
(Le lehet tenni vonalakat meg köröket/köríveket, utána lehet ezekhez kényszereket adni
[párhuzamos, merőleges, érintő, egyvonalú, szög kényszer, hoszkényszer...stb.]
és utána minden szerkeszthető, állítható.)Alapvető programozási ismereteim vannak (Ki tudom rajzoltatni a vonalakat, köröket;
Egér eseményeket le tudom kezelni.) Egy gráfszerkesztő progit már írtam is,
amiben minden él gumivonal, egy csúcs megragadásánál a kapcsolódó élek követik a mozgatott csúcsot, csúcs törlésére a kapcsolódó élek is törlődnek.
Ott akadok el, hogy hogyan modelezzem ezeket a síkbeli alakzatokat,
hogy utána könnyen eldönthető legyen, hogy a rajz túlkényszerezett-e, vagy sem.Első ötletem, hogy valamilyen gráffal le lehetne írni a dolgot,
ahol a síkbeli alakzatok a gráf csúcsai, az élek pedig a köztük lévő kényszerek.
De hogy egy új kényszer megadása után hogyan döntöm el, hogy létezik e megoldás,
és főleg hogyan találok egyet, ami eleget tesz a kényszerek rendszerének, azt nem tudom.Kérdésem, hogy a matematika mely területe segíthetne a problémám kezelésében?
Esetleg írt-e valaki hasonló dolgot?
Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Prémium dizájn, AI-élmény a zsebedben 12/512 GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 1TBSSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest