- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Aktív témák
-
Gery20
tag
Köszi :C
Megvan!
Mégyegyszer thx :) -
Gery20
tag
Megtaláltam az EPOX oldalán de erről már semmit nem írnak :(
sajnos már nem a legújabb és nem tartják fontosnak a leírás megőrzését.
Azért thx!
[Szerkesztve] -
Gery20
tag
Senki nem tud segíteni :O
-
Gery20
tag
Epox 8k3a-as alaplapom van és az lenne a kérdés, hogy ez elbírja -e
a 2200+-os vagy esetleg még a 2500+(Barton) procit :F
Fontos lenne!
Minden segítséget várok :)) -
hi
tag
Esetleg meg kellene probalni a bios-t ujrairni - megtortenhet hogy azzal tortent valami. Mindenkepp egy uj elemmel is erdemes megprobalni.
Tipp: szedd ki az osszes memo modult - majd kapcsold be a gepet igy. Ha nem csippog, mint ahogy a memo hianyaban kellene, akkor erdemes a bios-on gondolkodni. -
mekkelek
tag
Na, szóval összefoglalva:
- korábban 800-on ment, tehát a bios tudja (ha még működik)
- úgy próbálgatom, hogy csak rpci és ram van benne, semi más
Viszont ahogy tegnap a kondikról írtatok, elkezdtem jobban tanulmányozni őket. Vannak olyanok amik teljesen laposan és ''tiszták'', van néhány azonban, aminek a tetején ilyen fehér trutyi lerakórás lenne. Ezeknél egy picit mintha púposodna felfelé a teteje. Szóval vszeg annyit még érdemes megtenni, elolvasva néhány kondis topikot, hogy az összeset lecserélem -
Zoltán
őstag
Szerintem egyértelmű, hogy nem ram-hiba, hanem a 800Mhz bizony sok annak a lapnak. Valszeg csak BIOS-frissítéssel ismerné fel.
MOD: Ja, most látom, hogy akkor is volt vele gond, amikor még használták. Akkor lehet, hogy csak simán sz@r.
[Szerkesztve] -
naga
senior tag
-
Legolas
senior tag
Ezek tipikus döglött lap jelek.
Ha nem sípol és jó az elem az főleg gyanús (már amennyiben rendesen rá van kötve a speaker)
Szóval szerintem dobhatod a kukába! Ez azért abitnál nem ritka. Bár általában amelyik rossz az az életben meg nem indul és ritkább az, amelyik használat közben mond csődöt(de azért elég sok ilyen van) -
mekkelek
tag
Az integrált vgát próbálom használni. Beszéltem az gazdájával: azt mondta mielőtt lecserélte volt némi gondja a lappal, úghogy lehet hogy annyi neki. Azt mondta, hogy ''ingadozott a feszültség'' a lapon (nem a táptól) és elpbb utóbb mindig lefagyott. Most mondjuk el sem indul.
-
naga
senior tag
A cmos resetet próbáld többször hosszabban, és a tápkábelt is szedd ki-be a tápból hátha felébred csipkerózsika álmából.
-
naga
senior tag
Ha jól rémlik, ezen a lapon már nem is kell jumperelni, van rajta egy dip kapcsoló azt kell defaultra rakni és a setupból állítható minden. Ha nem lenne leírás hozzá akkor itt http://www.abit-usa.com/downloads/manual/sl6.zip
És még az is lehet, hogy a ramodat nem szereti.
[Szerkesztve] -
milyen procit is raktál bele?
-
mekkelek
tag
Sziasztok!
Kezembe került egy abit sl6 alaplap egy ismerőstől, állitólag működöképes volt még mielőtt lkecserélték 1-2 éve. Leporoltam, beletettem egy belevaló porcit és memóriát. Ha bedugom elkezd égni a standby led ahogy kell, ha bekapcsolom, elindul a proci hűtője de meg sem nyikkan a lap. Procit lecseréltem, másikkal se. Gondolom ha a memória rossz, akkor is kellene legalább némi sípoló hang a POST hibajelzései miatt. Egyébiránt se kép se hang. Jumperek jól be vannak állítva.
Van még ilyenkor valami jól bevált trükk vagy kuka?
Köszi.
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Xbox Ultimate előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest