- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Így van: annak a kérdésnek, hogy egy töltő 'hány órás', csak a töltőáram és az akkukapacitás ismeretében van értelme. Az IPC-1L univerzális töltő, széles kapacitástartománnyal és három fokozatban beállítható töltőárammal (300..3000 mAh ill. 200 / 500 / 700 mA). A névleges kivehető kapacitásnál töltőáramtól függően 10..50%-kal nagyobb töltésmennyiséget kell bevinni, így az ismert adatokból kiszámítható a várható töltési idő.
#2149: Nagyon egyszerű módosításokat leszámítva hardveresen vagy szoftveresen meghekkelni egy létező töltőt kb. annyit jelent, mint építeni egy másikat.
"Hiszen "csak" egy program kell bele, azt meg csak meg lehet írni úgy, mint az itthon is kapható komoly töltőknél."
Te ismersz valakit, aki képes pl. egy IPC programját módosítani, vagy egyáltalán tisztában van azzal, hogy miféle kontroller van benne? Egy újat készíteni és felprogramozni szerintem kicsit egyszerűbb, mint áramkörileg ismeretlen, nem hozzáférhető forráskódú típust módosítani. Ezen felül senki nem garantálja, hogy egy adott töltőben szabadon programozható eszköz ketyeg, nem pedig egy sokkal egyszerűbb céláramkör, amelynek esetleg néhány paramétere hardveresen változtatható ugyan, de messze nem univerzális. -
ottkar
addikt
Az adatlapokkal vigyázni kell mert sok rossz adat van. Én mindíg a gyakorlat szerint tanácsolok valamit.Jópár éve a gyártók kihozták a több amperes töltést1 sőt negyedórást. Én ordítottam ellene mert tudtam hogy egy ceruza akku nem bírja károsodás nélkül, meg lehet találni a beírásaimat sok fórumban. Nekem lett igazam. ugyanúgy a kapacitásnövelésről is tudtam hogy bőjtje lesz az is lett. Bár nem elektromérnök vagyok hanem vegyész de az akkutöltés elektrokémia és érvényes rá az optimalitás törvénye amit nem lehet kikerülni. És sok egyen váltóáramú tápegységet erősítőt építettem régebben és gyakorlatban is van fogalmam az elektronikáról . Nagyon sok az adatlapi hiba sokkal több mint az elfogadható.
-
ottkar
addikt
"nem töltenék amperes árammal"
Mint ahogy írtam a töltő 700 mA-nél is többször kikapcsolt akkor miért töltenék 1 A vagy annál erősebbel. Ha az IPC azt jelzi hogy az akku nem bír többet akkor ahhoz kell alkalmazkodni. Az IPC-vel ki lehet a töltés végén íratni hogy mennyi ment az egyes akkukba tehát rögtön tudni lehet hogy a garnitúra működni fog e.
A fehér Eneloop töltő egy elég gagyi 2 csatornás 14 órás időkapcsolós töltő össze se hasonlítható az IPC-vel. Ott csak az akkuk a jók.
-
ottkar
addikt
A gyorstöltőhöz nem kapsz külön akkut. Vagy Eneloop típust veszel vagy hagyományost. A világon a legjobb 4 csatornás töltő az IPC ha komolyan felkészült akarsz akkutöltésben lenni akkor nincs más alternatíva.
Pld én egyszer siettem és 700mA-t állítottam be erre mi történt az IPC töltőm állandóan lekapcsolt a töltés alatt és semmit nem nyertem. A következő alkalommal 500mA töltőáramot állítottam be és a töltés símán végigment. -
ottkar
addikt
Az bebizonyosodott amit én már 4 éve is tudtam abnormális a túl nagy árammal való töltés. És a kapacitás emelése is egyidő után káros ami abban nyilvánul meg hogy túl nagy lesz az önkisülésük. Természetesen már nem gyártják a régi akkukat és a mostani akkuk nem bírják a több amperes töltést. Megbízhatóak az Eneloop típusú akkuk 2000-es kapacitással de ezeket nem ajánlatos 500mA-nél többel tölteni. Az akkunak töltés közben nem szabad 60 foknál jobban femelegedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Crypto Trade
- EAFC 25
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hálózati / IP kamera
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest