- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #9909 üzenetére
Manapság már neten is találhatók anyagok, mindenkinek a maga szintjén, de legjobban a gyakorlati kísérletezések hozzák magukkal a megértést, amikor valaki rááll egy-egy megoldandó problémára, plusz elméletben is utánanéz. Csak sokféle áramkör van, nem megy egyik napról a másikra.
Van itt egy topik is, ahol tudunk válaszolni kérdésekre:
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #9907 üzenetére
Az első működik, vannak ilyen zseblámpák is, ami mindkét variációra fel van készítve, a mellékelt hármas elemtartóval.
A második általánosságban a túlfeszültség miatt nem megengedhető, ugyanakkor vannak ilyen zseblámpák is, ami 1,2 és 3,7V névleges feszültségről egyaránt működik, ezt megoldja a benne lévő driver áramkör.
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #9905 üzenetére
Te magad linkelted a kezelési utasítást:
A berakott cellák száma alapján állítja be a töltőáramot.
A töltők nem tudnak különbséget tenni, még egy Ni-Cd és Ni-MH akkuk között sem. Noha van némi különbség a belsőellenállásban, de arra nem lehet építeni, meg nincs is értelme. BC-700-zal töltök csavarhúzóba való Ni-Cd akkut is például.
Különbséget lehet viszont tenni az előbbiek és a Li-ion között, a nagyban eltérő kapocsfeszültség miatt.
A kijelzős töltőknél sem kell állítani, hogy meddig töltsön.
A töltés végének felismerése a topikban már sokszor részletezett -dU elv alapján történik, a Tronic töltőnél is, meg a számkijelzős töltőknél is. Kicsit kevered a dolgokat, az eredeti felvetésben nem erről volt szó.
De azt egyszer már elmagyaráztam, próbáld figyelmesebben elolvasni, utána esetleg lehet kérdezni.
A Tronic sem úgy működik, hogy beteszel egy 900 mAh kapacitású akkut, és akkor pontosan 900 mAh-t fog beletolni. Eleve ott van a hatásfok kérdése, meg az is lehet, hogy csak félig volt lemerülve, akkor nyilván kevesebbet kell betölteni, különben szétfőzi.
Egyébként, csak az "erőviszonyok" tisztázása végett: miután forrasztópákával a kezemben születtem, majd elég hamar saját tervezésű áramköröket építettem, rádió, Hifi stb, majd TV-video szervizvállalkozást üzemeltettem, nem szívesen magyarázgatnám a bizonyítványom laikusoknak, hogy elektronikában mit lehet, meg mit nem lehet.
Majd én elmondom, mit lehet, ha kérdezi valaki.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #9904 üzenetére
Itt vannak pl az Enova töltők amik automatikusan állítják a töltő áramot. Azt mi szerint adja meg, hogyha nem ismeri fel az akku típusát? Itt is csak egy csatlakozó van.
[link]Én nem értem, hogy akkor hogyan működik, hogyha nem ismeri fel. Akkor mi alapján adja meg, hogy az AA-t 1A-el töltse a AAA-t meg 0.5A-rel? A Tronic ezt a két értéket használja.
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #9902 üzenetére
De leírtam a legdöntőbb érvet, miszerint az a töltő nem tud különbséget tenni AA vagy AAA akku között. Közösek az érintkezők.
Így nem tudhatná azt sem, hogy 900 vagy 2000 mAh értéknél álljon meg. Ha lenne ilyen határ egyáltalán, ami egyéb okból sem életszerű. A számkijelzős töltőknél lehet beállítani szoftveres határértéket.
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #9883 üzenetére
Eleve a fordítás is bárgyúság, ez az eredeti:
Maximum design capacities
Vagyis tervezett kapacitás, de még ezt sem kell szó szerint venni, egyfajta elméleti értéknek szánták, szerintem. Ez a töltő nem is tud különbséget tenni a hengeres cellák között, nincsenek ilyen célra külön érintkezők, ez látszik a fotón.
Ami a lényeg, hogy 15 órás biztonsági időzítőt tartalmaz a szerkezet, ennyi idő alatt bőven fel tud töltődni bármelyik akku, a feltüntetett áramokkal. Természetesen, a töltés megáll hamarabb, ahogy a -dU áramkör érzékeli, csak amennyiben mégsem (hibás akku miatt főleg), kell egy biztonsági korlát is, hogy ne menjen a végtelenségig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged