Aktív témák
-
Protezis
őstag
Nagyon alap dolgokhoz nyilvan nem kell. Viszont ha egy picit is tobbet akarsz, szerintem erdemes valamelyiket hasznalni. (Pl szabalyozni lehet, hogy a betoltott tartalomban lefussanak -e a scriptek. Ezt mar nem lenne kedvem megirni) En csak egy nagyon kis reszet hasznalom a prototypenak, de szerintem mar ekkor is megeri hasznalni. Egyreszt, nincs vele annyi szivas, masreszt nalam okosabbak irtak, valoszinuleg jobb is lett, mintha en csinaltam volna, harmadreszt rengeteg hasznos dolog van meg benne, ami nem kapcsolodik az ajax-hoz, de megkonnyiti a javascriptes eletunket.
Elegcsak atfutni a manualt, nagyon erdekes lehetosegek allnak rendelkezesunkre.
pl.:
$A, Ajax.Responders, Ajax.PeriodicalUpdater, Field objektum, Form objektum, stb.
A sajat js fajlomban a prototypeot hasznalom. Az altalam definialt fuggvenyeket hivom meg az oldalrol. Ezek a fuggvenyek vegzik el az ajax hivasokhoz az elokeszuleteket (url osszerakasa, megfelelo osztaly peldanyositasa, cel megadasa, ahova az uj tartalom kerul stb.)
Raadasul ott a Dojo, amivel szep effekteket csinalhatunk az oldalra. Ehhez pedig kell a prototype. De a napokban neztem meg az Adobe Spy framworkot, es nagyon jonak tunik. [link]
Szerintem nezegesd meg, melyik fuggvenykovtar mit tud, gondold at mire van szunkseged, aztan amint rajosz, hogy lusta vagy olyanokat irogatni, amiket masok mar megirtak, be is izzithatod valamelyiket. -
Forest_roby
őstag
Valószínűleg mégiscsak ezt az ajaxos megoldást választom, mert még nem értem 100%-osan ezt a session_start(); session_register(''változó''); + ....php?'' . SID . kapcsolatát.
( pl, mi van ha nem egy, hanem 2 változót akarok továbbadni, akkor 2 SID -et kell belerakini/szóval még nem 100%osan világos a dolog : ( )
-
Forest_roby
őstag
Nagyon szépen köszönöm, mostmár ezt is tudom - ez nagyon hasznos.
/ de... hát igen, megin ott van az a de. tegnap este már igen fáradt voltam, azért nem írtam be, de közben rájöttem egy meglehetősen egyszerűbb és valószínűleg gyakoribb megoldásra. a linkben egy php file-ra hivatkozok, aminek átadom a megnyitandó file paramétereit + hogy be vagyok jelentkezve és ez a php file semmi mást nem fog tudni csinálni, mint megnyitni readfile-lal a file-t
vmi ilyesmi:
<a href='view.php?<?=SID?>' target='_blank'>open</a>
ez elvileg jó lesz
/
Még egyszer köszönöm!
Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Dune: Awakening
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest