Aktív témák
-
skera
tag
válasz
Forest_roby #41 üzenetére
Igen, ez volt a problémám nekem is. Szerintem próbálkozz cookieval, ami az oldal linkjét eltárolja.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #39 üzenetére
Hosszú, hoszú, nagyon hosszú probálkozások után megtaláltam a pofon egyszerű megoldást!
open.js:
function getXmlHttpRequestObject() {
if (window.XMLHttpRequest) {
return new XMLHttpRequest();
} else if(window.ActiveXObject) {
return new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');
} else { // regi a bongeszoje
}
}
var http = getXmlHttpRequestObject();
function openfile(path,requests) {
if (requests) {
theurl = path+'?file='+requests;
}
location.href = theurl;
}
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
Forest_roby #37 üzenetére
Az isset() fuggvennyel ellenorzod, hogy egyaltalan letezik -e az adott valtozo.
Oszinten most nem tudom, mi van, ha nem ellenorzod, es a megfelelo valtozok nelkul hivod meg az action.php-t. Valoszinuleg hibat dob.
Az emlitett if felteleleben mivel minden feltetel ES-elve van, amint nem teljesul valamelyik, a php motor a tobbit mar nem is ellenorzi (vagyis csak gondolom, nem vagyok nagy php-s, C-ben igy van, szerintem itt is)
A peldat nem probaltam ki, itt hoztam ossze, szoval nem 100%, hogy mukodik, de ha mar erted a dolgot, akkor celba ertunk.
Igen, a header-rel tudsz automatikusan masik oldalt betolteni. Ezen kivul ''barmilyen'' tartalmat is atadhatsz vele a bongeszonek, pl pdf-et, stb.
Ekkor termeszetesen be kell allitani a kodolast, a tipust, miegymast. -
Protezis
őstag
válasz
Forest_roby #34 üzenetére
Ugy latom, neked nem a megvalositassal, hanem magaval a mukodessel van gondod.
Leirom, hogy zajlik az ilyesmi.
Megadod a neved, jelszavad. Rakatt a belepesre. Az meghivja az action.php fajlt, get parameterekben a nevet, jelszot:
action.php?nev=csongor&jelszo=zsiguli
Az action.php megnezi, letezik -e ilyen nevu felhasznalo ilyen jelszoval. Ez egy pl. mySQL lekeressel elerheto, de legyen te esetedben statikusan, benne a forrasban.
action.php:
<?php
session_start();
if (isset($_GET['nev' ]) && isset($_GET['jelszo' ]) && $_GET['nev' ] == 'csongor' && $_GET['jelszo' ] == 'zsiguli') {
$_SESSION['nev' ] = 'csongor';
$_SESSION['jelszo' ] = 'zsiguli';
}
header(''Location: index.php'');
?>
Mikor az index.php-t betoltjuk, a szerveren egy fajlban mar letezik az adott felhasznalo neve es jelszava, felteve, hogy sikeresen bejelentkezett.
<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['nev' ]) && isset($_SESSION['jelszo' ])) {
print $_SESSION['nev' ];
print $_SESSION['jelszo' ];
} else {
header(''Location: login.php'');
}
?>
kijelentkezesnel hivd meg a
session_destroy() fuggvenyt. -
Protezis
őstag
válasz
Forest_roby #30 üzenetére
akkor csinalsz egy ilyet:
$_SESSION['nev' ] = $nev;
$_SESSION['cim' ] = $cim;
a session_start fuggvenyt mindig meg kell hivnod, ha hasznalni akarod a sessionoket.
Egyik kotelezoprogramomat bemutatnam itt, leven ajax hivasokat hasznal, prototype fuggvenykonyvtar segitsegevel. [link]
Nev: admin, jelszo: admin
Ha valakinek valamilyen kerdese lenne, szivesen valaszolok. Az oldalon termeszetesen sok dolog nincs megvalositva, esetleg nem hatekonyan mukodik, de kotproginak boven eleg volt.
Remelem rosszandeku emberek nem durjak szet. ( bar tul sok kar nem erne)
Akar konkret forraskodot is kozzetehetek, ha erdekel valakit (bar eleg csunya lett...)
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
Forest_roby #30 üzenetére
Hmm 1 sessionbe: ''valtozo1;valtozo2'' es utana split('';'',sessionvaltozo). Bar biztos van jobb megoldas...
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #28 üzenetére
De ekkor megnyílik egy új ablak a hivatkozott php fájlnak, vagy az nem gond? Ezt lehet elkerülni az ajaxos megoldással.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #26 üzenetére
Oké, szóval amit leírtam, az egy külön javascript fájl tartalma, mondjuk open.js, amit a head részbe beteszel (<script type=''text/javascript'' src=''open.js''></script>)
A link pedig a következőképp nézne ki:
<a href=''#''' onclick=''openfile('fuggveny.php')''>megnyitás</a>
Tehát ha valaki rákattint a linkedre, a js fájlban leírt openfile függvény hívódik meg, fuggveny.php paraméterrel.
A fuggveny.php-be pedig belepakolod a php kódot amit szeretnél hogy lefusson mikor a linkre kattint valaki.
A javascriptes cucc felel azért, hogy a fuggveny.php meghívódjon. Van benne egy handleOpen függvény, ami arra jó, hogy a php által visszaadott szöveget feldolgozd, esetleg megjelenítsd az eredeti oldalon, ha szükséges.
Készítettem egy egyszerű demonstrációt, hogy ne csak kódrészletekkel dobálózzunk, hanem lásd működés közben: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest