- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
no, ez talán felnyitottam a szememet, a megvilágosodás, majd akkor lesz, ha ezt otthon kipróbálom és működik! ( nyilván működni fog, de a próbánál lehet igazán az ilyeneket megérteni - én legalábbis így vagyok bekötve )
Egy kicsit más ( továbbra is off ): ezzel a header -rel már máshol is összefutottam, de ott nem ilyenre használták.
Ha jól látom, akkor itt a header betölti a 'Location: ****.php linket az adott oldalra? Ez majdnem költői kérdés, mert bár nem ismerem ezt a fv-t, elég nyilvánvaló, hogy itt mi történik.
Amikor a readfile fv-nél összefutottam ezzel, akkor ilyen: Content-type, Content-Disposition cuccok voltak a belsejében - ott nem tudtam volna megmondani, hogy mire jó ez a fv.
más:
isset($_GET['nev' ]) && isset($_GET['jelszo' ]) - ez miért kell?
a $_GET['nev' ] == 'csongor' && $_GET['jelszo' ] == 'zsiguli' nem lenne elég?
Lehet, át kéne húznom a php topicba.
Köszi mégegyszer!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Látom sok ember van itt a ph! -n aki ért ehhez a dologhoz... és még segítetek is a fejlődésemben. : ) [happy]
Forráskód: Részemről én köszönöm a felajánlást, de nem kérem ennek az oldalnak a forrását, nem lenne szép tőlem ha visszaélnék vele -persze ez csak rajtam áll, de még a lehetőséget se szeretném megadni magamnak.
Viszont, ha már forrásoknál tartunk. 2db php file, ahol az egyik átad a másiknak több ( min 2db ) változót ilyen session -os módszerrel az jól jönne, csak a megértés miatt.
A prog.hu -n van egy ilyen beléptetős oldal forrása -azt letöltöttem és nézegettem, de az igazat megvallva nem világos minden lépés. Lényeg az, hogy elég bonyolult így elsőre.
Van egy előzménye is -egy counter.php oldal, ahol ilyen módszerrel hívogatja magát a php és mindig növeli eggyel az éppen aktuális counter értéket -nyilván a couter értékét adja tovább magának az oldal. Ez meg azért kevés, mert nem tudom, hogy minek kell benne lennie a küldő php file -ban és minek a fogadó php file -ban, mert itt egyben van a kettő és ráadásul csak egy változó van.... : (
Na akkor mégegyszer!
kérdéseim: ha van 2db php file és az egyikből át akarok adni a másiknak változókat, akkor melyik php fileban mit kell csinálni, hogy működjön a dolog? / erre nyilván jó lenne egy ilyen jellegű forrás /
Vagy lehet, hogy félreértem az egészet és hülyeségeket kérdezek*
Bocs az OFF-ért ez nem ide tartozik..
Köszi az eddigi segítséget!
skera: köszi neked is!
Forest
*ez azért jutott most eszembe mert a login –os oldalon is valahogy úgy volt megoldva, hogy minden php file elejére includolva van a login.php, ami az egész session –os cuccért felelős és persze annak a kiértékeléséért is. Így ha továbblépek egy likre, akkor az átküldött adatokat szintén a küldő dolgozza fel – végeredményben itt is magának küldi az adatokat a php file – hú ez lehet, hogy nagyon nem érthető. ( forrás: [link] )
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Szép!
Ami ezzel kapcsolatban felmerült bennem kérdés, hogy mennyire érdemes ilyen előregyártott függvénykönyvtárakat használni? Mert az alapokhoz elég szerintem egy-két függvény - ha csak pár php bizonyos paraméterek mellett visszaadott tartalma érdekes, ahhoz minek prototype? Vagy a feldolgozásukat segíti? nem nagyon néztem bele hogy pontosan mit csinál a prototype, meg az egész témában elég kezdő vagyok
Csak mert ahogy nézem, te is használsz egy saját js-t, nem lett volna egyszerűbb közvetlenül azzal elvégezni a betöltő feladatokat, mint egy nagy külső függvénykönyvtárral? -
Tele von Zsinór
őstag
Hmm, ha jól értem, amit mondasz, meg jól olvasom a doksit, akkor csak kissebb hibákat vétettem.
A tervem az (volt? lehet más lesz a végén), hogy amikor a következő kép-re kattintanak, akkor hozok létre egy Ajax.Updater-t, ez küldi a kérést a scriptnek, ami a galéria és a kép id alapján megadja a kép uri-jét meg még 1-2 dolgot, visszaküldi, és a callback függvény pedig szépen belerakja a megadott divbe.
Az általad itt is linket példában is ha jól látom hasonlót művel. -
Tyrael
senior tag
pont arra gondolt amit irsz.
szal van egy portal, mint pl. a prohardver.
ennek van header, footer, menu resze, illetve van egy main resz, ahol az aktualis link tartalma jelenik meg.
namost ajax nelkul egy galaria esetben, ha a kovetkezo 10 kepet akarja megtekinteni, akkor ujbol fel kell epiteni az egesz oldalt (hacsak nem framekkel dolgozol, de az manapsag mar ''ciki''), ami ugye jelen esetben felesleges, hisz a galeriat korbevevo keretrendszer nem valtozik meg. ezert lenne jo megoldas, ha ajax-xal, csak magukat a kepeket cserelned ki a galeriaban.
Tyrael
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest