Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az attól függ, milyen IT van nálatok. Mi ha lehet adnánk egy halkabbat, ha létezik olyan, ami megfelel (mondjuk csuklanál
). A problémát értenénk, de nem biztos, hogy a cég által rendelhető gépek között lenne megfelelő. Max. ha a főnököd jóváhagyja+kifizeti a költséghelyére, akkor rendelni valami nem standardot.
Ezek az x360-ak is úgy lettek, hogy valami pénzügyfejes beszerezte, aztán jöttek, hogy telepíteni kéne. Csak hát a céges OS image nem létezett rájuk...Asszony is amúgy ilyen HSP jellegű, lehetetlen szaglása és hallása van, de még őt sem zavarja a T14 hangja (és a hűtőpad sem, amit alá vett). Szerintem neked is az átlagosnál jobb hallásod van.
-
"Kiröhögnék a felhasználót, és ezt ő is tudja"
Kik? Mert mi nem. Szoktak idióták jönni idióta dolgokkal, de a normálisan működő laptop hangjával még senki. Egérkattogással már voltak...Olyannal is, hogy nagyon meleg. Hanggal még egy sem.
"Plusz, mint írtam, a többség nem fogja fel tudatosan."
Ja, de hogy 2000 userből egy sem? És a hangos generátor az persze, egy tyúk méretű állatnál. De egy sssssss hang? -
Nem szervizben dolgozom, sima IT support
De szoktunk laptopot javítani, mert szerviz, ilyesmi agyatlan drága, inkább legózunk. És elég sok törött kijelzős gép jön vissza, amiből aztán van billzet, tapi, minden.
Az ablaknyitás itthon értendő, első emelet.
" Aki magának rakja össze, az meg vesz 10-15e-ért valami nagyobb hűtőt, meg 20e-ért értelmes tápot,"
Core2 gyári hűtőt mondtam.De mondom, usertől olyan panaszt még nem hallottam, hogy hangos a gép (zörgős venti alig akadt).
-
Szerintem már ebben a topicban is írtam
Igen
Vagy ha nem most, az elmúlt pár év alatt mind volt nálam, némelyik használatra, némelyik csak tesztre javítás után. Van általában 6-8 céges gép a nevemen, mindenféle célokra. Lenovo T450...480, HP 840g6, 830g6, 840/845 g7-8 (ez végülis ugyanaz, még a komplett fedél is átmegy), Dell 5420...5430...5440, HP x360 1030g4, x360 1040g5 kb. (utóbbi kettőt használom általában). Meg 1-2 Lenovo P50. Meg a Dellek kivételével mindegyiket szereljük is, ha már nem garisak.
Az itthoni gépek most T430, 430s, de T400-tól megvolt minden. Előtte volt pl. HP Omnibook Xe3-am is. Meg asztalik, az átlagos Core2 asztali sokkal hangosabb volt, mint egy mai lapos.Jelenleg ott tartunk, hogy az x360-nál sokkal hangosabb az utcai zaj, ha kinyitom az ablakot. Na az zavaró. A zörgő venti engem is zavar, de a mai gépek zajszintje, ne már
-
-
-
Nem tudom, nem kell meghalni tőle. Nálunk van HP, Lenovo, Dell (Lenovo csak T480-ig), és én használtam is mind a hármat, egyikkel sincs gond, napi használatban elvagyok vele. Ami jobban zavar, az a 13"-os HP-kon a home, end elhagyása, de ezt a Dell is csinálja mindenen.
De amúgy a T14 még normál nyilakkal ment.
A Dell 5420...5440 nekem pont azért nem tetszik, mert vastag
És a userek se panaszkodnak a vékony gépek miatt. A fém házas HP-k miatt se. Normál felhasználás mellett hangosnak se mondanám egyiket sem.
-
sb
veterán
Eleve azért sem érdemes throttling-ról beszélni, mert az "alap" órajelek is oda tehetőek ahova a gyártó(k) akarják. Ha kisebbet írnak rá akkor nincs throttling? Ha nagyobbat akkor van? Meg még ez is nehéz lenne hiszen a TDP is gépfüggő, a hűtés is amitől meg függ a TDP.
Desktop fsp huszárok szerint akkor nincs throttling, ha az egyszálas órajelet tudja teljes magszámon is a cpu.Mobilban viszont valóban teljesen más a koncepció. Perf/TDP(hőmérséklet) arány számít és pont azért is kerül be 8-10-12 mag eleve mert hatékonyabb alacsony órajelen (TDP-vel) mint kevesebb mag magasabb órajelen. Mondjuk 4 mag 6GHz is hozhatna hasonlót mint 8 mag 3GHz, de kinek lenne jó?
Jól sikerült a proci. Meglepett először a viszonylag szerény teljesítmény, főleg gpu-nál, de jobban megnézve az ultrakonzervatív TDP-ket, turbókkal együtt - sehol még egy short term 54-75W elengedett TDP sem - ez így 15-35W-ból szerintem brutális.
Ami külön extra azok pedig az üzemidő benchmarkok. Az is működik, hogy ha gyenge terhelés van akkor sem aránytalanul magas a fogyasztás.
Egyébként nekem már pozitív meglepetés volt a korábbi széria is, van 5500U/5600U-m, light load-on félpasszív noti. Akksival alapon azért kevésbé bírja, de 15-18W körül az is brutál hatékonyságot tud. Ez pedig a 25-35W range-ben is értelmezhetően előre lépett.
A verseny pedig kifejezetten jó. -
Ixion77
addikt
Én csak valami jogvédelmi okot tudok elképzelni. Amennyire figyeltem, gyártófüggő hogy ki alkalmaz normális kurzorbillentyűket (pl. Lenovo) és ki nem.
Mivel többnyire külső billentyűzetet használok, ezt még valamelyest tudtam volna tolerálni, de a portok kasztrálása már kiborította nálam a bilit.
négy USB kellene legyen a minimum egy 16" laptopnál. Plusz HDMI és külön tápcsati, azon felül hogy legalább egy USB PD legyen. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3DMark05 eredmények
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- ASUS ROG Strix Scar 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest