- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
Nincs olyan klíma ami cekásszal fűtene. Kizárólag a kompresszor olaját melegíti egy kis teljesítményű fűtőszál a fűtésre is használhatóknál, illetve a fűtésre optimalizáltaknál van egy csepptálcafűtő szál. Ezek olyan 50-100W körüliek és kizárólag 0 fok alatt kapcsolnak be hogy ne fagyjon le a kültéri. Vizes hőszivattyú létezik olyan, amiben van nagy teljesítményű fűtőszál, ha nagyon minuszosra fordulna az idő, de az is úgy mínusz húsz körül éled csak. Normál on-off klímában nem létezik ilyen, sosem létezett, nem is lett volna értelme, a felépítésük miatt.
-
Songoman
aktív tag
válasz
7Heads Drago #44 üzenetére
100 l felettit írtam. SOk esetben 200-300 l-esekről beszélnek.
-
Songoman
aktív tag
válasz
arnyekxxx #43 üzenetére
Nagyon sok ON-OFF klima cekasszal fut, csak (ertheto modon) azt nem emelik ki a reklamban. Relative sokkal tobbe kerul a 2 iranyu hocsere (telen hozzon be meleget - azaz sokkal hidegebb hutokozeget kell kivinni, es azt "felmelegedes utan behozni, nyaron pedig a nagyon meleget kell kivinni, a kinti homersekletre "lehuteni", majd bent lehuteni).
-
arnyekxxx
veterán
válasz
7Heads Drago #44 üzenetére
Vizes hőszivattyúval is lehet hűteni, padlócsövezéssel persze nem a legkellemesebb, plafon vagy falfűtésnél már az is jó. Páralecsapódási gond lehet ha nagyon hideget akar csináltatni a felhasználó.
A magyar konyhanyelvben ott a különbség, de attól még minden az ami.
Persze a magyar környezethez a Daikin is idomul és a magyar oldalon már klímáznak és hőszivattyúznak. Meg levegő-levegő hőszivattyúznak is. Mikor hogy alakulDe ez az egész egy barominagy OFF egy infrtapanelteszt topikjában
-
Songoman
aktív tag
válasz
arnyekxxx #41 üzenetére
Igen, sokan klímának hívják a levegő-levegő hőszivattyút is, holott a köznyelven klímaként hívott berendezés sok esetben csak a hűtést oldja meg hőszivattyúsan, a fűtést nem.
Elfogadom, hogy az eredetileg is padlófűtéses lakások esetében relatíve egyszerű a csere egy levegő-víz hőszivattyúra, de jelentősen nagyobb helyet foglal el (100 l feletti víztartály miatt), illetve értelmes helyet kell találni a kültéri egységnek is. Pl. egy belvárosi, erkély nélküli lakás esetében nagyon problémás a kültéri elhelyezése, nemcsak a hely hiánya miatt, de azért is, mert a kültéri egység nem is hangtalan.
A másik probléma, hogy a párásodás miatt nyáron nem biztos, hogy ugyanezt a rendszert tudod hűtésre is használni. Azaz ott még felmerül egy hűtő berendezés installálása is. -
arnyekxxx
veterán
válasz
7Heads Drago #39 üzenetére
A klíma is hőszivattyús rendszer. Akinek régi házban van egy kiépített padlófűtése annak egy kazáncsere-kéményátépítés helyett lehet jó opció a vizes hőszivattyú. Ha nagy ház akkor a H tarifa is megéri.
A klíma olcsó gyors de azért nem padlófűtésegyenértékű (klímával fűtök)
-
gyuszos
tag
válasz
7Heads Drago #39 üzenetére
Azért egy klímával baromi nehéz padlófűteni....
-
SaGa59
őstag
Igen, és ezzel félre is vezetik a népet.
- Infrafűtés: a fűtő berendezés felülete 90 fok környékére hevül, de nem a levegőnek adja át a hőt, hanem a vele szemközti felületeknek sugározza át. Az elhelyezkedése és felépítése (az elülső felület kivételével mindenütt hőszigetelt, hogy ne tudjon körülötte kialakulni a konvekció) miatt.
Radiátor/konvektor: a fűtőtest külseje 40-60 foknál nem melegebb, ez is sugároz némi hőt, de elsősorban a rajta átáramló levegőt melegíti. Ezért pl kell némi távolság a fal és közte, illetve alatta/fölötte is, hogy a levegő szabadon tudjon áramlai.
Hősugárzó: a fűtőelem többszáz fokos (vörösen izzik), főleg a vele szemközti objektumokat melegíti fel, de a magas hőmérséklet miatt konvekció is kialakul körülötte..
A padlófűtő fólia 30 fok körülre melegszik fel és közvetlenül a vele érintkező padlónak, vagy ha falfűtésként használják, a falburkolatnak adja át a hőt és az melegíti a levegőt, hővezetéssel. Annyiban áll közel az infrafűtéshez, hogy egy infrapanel is kb 25 fok közelébe melegíti fel a vele szemközti padlót, ha a mennyezeten van, de hősugárzással, míg a fűtőfólia hővezetéssel.
Mellesleg, az infrapanelben is fűtőfólia van, csak a felület/teljesítmény arány olyan, hogy 90 fokra hevül, míg a padlónál használt csak 30 körülre. -
SaGa59
őstag
2000W-os mennyezeti infrapanelt én még nem láttam. Az 500W-osak is majd egy méter hosszúak és kb fél méter szélesek. Ha kisebbek lennének ekkora teljesítménnyel, nem állna meg a felület 90 fok alatt, pedig illik neki, ha annál melegebb, már nem infra panelről, hanem hősugárzóról beszélünk. A hordozhatók nem infrapanelek. Nagyjából annyi közük van az „infrafűtéshez”, mint a padlófűtő fóliának. Létezik hordozható infrapanel, de az úgy 40-60x20-30 centi és arra való, hogy csinálj neki valami tartót és tedd be pl az asztal alá, szemben a lábaddal, ha sokat ülsz viszonylag hűvös helyiségben, vagy hideg padlójú szobában, így a lábad legalább meleget kap. Elölről. A sarkad már fázhat tőle. A teljesítményük meg tipikusan 60-100W max.
Az infra a levegőt nem is tudja melegíteni, ahhoz nem elég forró. A célja kifejezetten az, hogy a vele szembe lévő felületeket melegíti. Ha ott az ember azt, ha nincs ott, akkor a padlót, aszalt, szemközti falat, ami majd átadja a meleget a levegőnek, de nem olyan intenzíven, hogy meginduljon tőle a légkörzés a helyiségben. -
Füleske
addikt
Így is lehet használni, de szerintem így nem jön ki az infra előnye. Tehát hogy főleg ne a levegőt melegítse fel, tárgyakra/padlóra/bármire irányítva, hanem a személyt. Ha beállítasz egy sima villanyradiátort az infra árának a töredékéért, az is felmelegíti a levegőt, főleg egy jól szigetelt házban.
"A kétszer akkora teljesítményű infrapanel mérete is kétszerakkora"
Lehet, hogy akkor más fajta panel van a hordozhatókban, mert azok is kb. ekkorák, mint a tesztelt, de 700 helyett 2000 Wattosak általában. -
SaGa59
őstag
válasz
arnyekxxx #31 üzenetére
Még valami. Az, hogy lesül-e a fejed vagy sem, nem a teljesítménytől függ. A kétszer akkora teljesítményű infrapanel mérete is kétszerakkora, azaz az egységnyi felületre jutó teljesítmény azonos. A távolság számít igazán. Ha harminc-ötven centivel van a fejed fölött, érzed a melegét, ha egy, másfél méterrel, nem igazán.
-
arnyekxxx
veterán
Igazából nem cáfoltad az eredeti kijelentést, ha nem vagy a szobában akkor nyilván nem téged fog melegíteni hanem azt amire "rávilágít", a fürdőszobádban ez a padló. Egy szigetelt házban egy pici fürdőben. A nappalitokban meg az asztalt melegítette és le is irtad, hogy másfél méterrel arrébb más érezhetően hidegebb volt. Mivel pici teljesítményű panelt használsz így nem olyan meglepő, hogy nincs "fejed lesül" hatás.
-
SaGa59
őstag
Ez a „fejed lesül, a lábad meg fázni fog” nem igazán helytálló.
Nekem évek óta fenn van a fürdőszobában a mennyezeten egy 500W-os infrapanel arra az időszakra, mikor a gázkazánt még nem röffentjük be és a négy beltéris split klíma tartja melegen a házat. A fürdőben nincs beltéri, ezért amikor valaki fürdeni akar, nem árt értelmes hőfokra húzni a fürdőt. Ennek érdekében egy gondosan az infrapanel sugárzásától távolabb felszerelt termosztáttal vezérelten, este fél nyolc és fél kilenc között, illetve reggel hattól fél hétig 22 fokra melegíti a fürdőt. Mivel a termoszátra nem „világít rá”, az az átmelegített padló és fal visszaadta hőmérséklet emelkedést érzékeli.
A házunk jól szigetelt (hőszigetelt ablakok, sajnos még csak két rétegűek, mikor felszereltük őket 3 rétegűek még nem léteztek, 30as tömör tégla fal, rajta 10cm kőzetgyapot, a padláson 20cm. Így még nagy mínuszokban se hűl 20 fok alá éjszaka, az átmeneti időszakban 21 környékéig megy le úgy, hogy este kilenckor áll le a fűtés és csak reggel hatkor indul vissza. Napközben 22,5 fokot tart, de az átmeneti időszakban a fürdő nagyjából fél fokkal alacsonyabb, mint pl a nappali, ahonnan a klíma által felmelegített levegő átad valamennyit. Radiátoros időben (amikor az átlagos kinti hőmérséklet stabilan bemegy plusz öt fok alá), természetesen a radiátor a fürdőt is fűti, így az infra sosem indul el.
Az átmeneti időben a panel felfűtési ideje 21-ről 22-re úgy 15-20 perc, utána ki is kapcsolja a termosztát. Ekkorra a padló úgy 23-24 fokos. Vagyis kicsivel melegebb, mint a levegő, ami logikus, hisz a levegőt tulajdonképpen a padló és az egyik fal melegíti át, amit az infrapanel sugárzása közvetlenül elér. A termoszát pedig a levegő hőmérsékletét mérve vezérli az egészet. A panel a mosdó előtti rész fölött van, vagyis arra „világít”, aki mosdik, borotválkozik vagy épp kilépett a kádból és törölközik.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy a fürdő kicsi (3,5nm) L alakú, a panel a „kanyarban” van kb 290cm magasan. A fürdő a ház északkeleti sarkán, vagyis a leghidegebb részen van.
Amikor a panel „fűt”, valóban érezni, hogy fentről melegít, de ehhez fel kell nyújtani a kezem. A lényeg, hogy azon a területen, amit „bevilágít” kellemes a hőfok.
Ez a panel jónéhány évig a nappaliban volt az étkezőasztal fölött, kézzel kapcsolhatóan, a fürdőben egy 300W−os testvére működött kézzel kapcsolhatóan (a mennyezeti világítás helyett bekötve a kapcsolóra). A nappaliban sem éreztük, hogy a fejünk túlhevülne, a lábunk meg fázna, az viszont határozottan érezhető volt, hogy tőle másfél méterre az íróasztalomnál már kevésbé kellemes a légkör, ha csak ez fűti a helyiséget.
Hosszú távon azt tervezem, hogy ha tönkremegy a gázkazán és nem lehet megjavítani, minden szobába veszek 2-3 db 500W-os panelt és a klímával fűtve kigeészítőként használjuk őket. Egy-egy megy az ágyak fölé, egy-egy a keskeny szobák másik végéhez közel, három a nappaliba, a munkaasztalom fölé, az étkezőasztal fölé és a bejárati ajtó fölé. Arra az esetre, ha az elvben 9,3 kW hőteljesítmény leadására képes klíma nem bírná rendesen kifűteni az egész házat az esteleges nagy mínuszokban. Így akkor is lesznek olyan „kellemes foltok” a házban, ahol átvészelhető a hűvösebb időszak és csak ott, ahol tényleg szükség van rá.
Tisztán infrapanelre bízni egy ház kifűtését valóban eléggé drága lenne, összevetve akár a gázkazánnal, akár a klímával.
Ami eléggé zavaró az infrapaneleknél az áruk. A legbutább, semmiféle vezérléssel nem rendelkező panel is majd kétszer annyiba kerül, mint egy azonos teljesítményű, de már viszonylag intelligens vezérléssel, időzíthető termoszáttal rendelkező villanyradiátor. Amire semmiféle logikus magyarázatot nem találok. Tulajdonképpen nagyjából fél négyzetméter fűtőfólia, mögötte egy hőtükör, előtte egy „fröcskölt” buklolat, hogy ne égjen rá a kezed, ha hozzáérsz, az egész bekeretezve.
A cikkben szeplő berendezés üveglappal burkolt, ami egy infrapanelnél eléggé veszélyes, és van saját termosztátja és vezérlése. Megjegyzem, az, hogy a hőmérő érzékelőjét a tápkábelbe tették pont nem jó ötlet, az ugyanis melegszik működés közben. Mindig. A kérdés csak a melegedés mértéke.
Az infrapanelnél még egy nagyon fontos dolog van: a vezérlő termosztátot mindenképp kívül kell helyezni a besugárzott területen és egy-két fokkal alacsonyabbra állítani, mint amit a besugárzott részen érezni akarsz. Akkor fog jól működni. Én is jártam olyan irodában (az infrapalen forgalmazónál), ahol le akart égni a fejem. Ugyanis úgy két méter magasan voltak a panelek az állmennyezetbe építve, vagy húsz darab egy 6x5 méteres helyiségben, amit huszonnyolc-harminc fokra fűtöttek fel velük. Na az kellemetlen volt. -
Füleske
addikt
Kis szobába, fürdőbe kiegészítő fűtésnek ennek a mobil változata nagyon jó dolog (oda irányítod a meleget, ahova akarod), de abból 2000 Wattos Wifiset lehet kapni 40-50 ezerért. Sok éve van ilyenem (wifi nélkül), karbantartást nem igényel és még mindig működik. Ez ennyiért nem tudom mire jó, egy fix helyen.
Miért jobb az infra, mint az olajradiátor/légfúvós elektromos? Mert ettől garantáltan meleged lesz. A hőérzet teljesen más. Viszont valaki írta, hogy plafonra szerelné. Szerintem nem jó ötlet, a fejed lesül, a lábad meg fázni fog.
Kiegészítő fűtésnek, kis szobába, lábmelegítőnek jó a mobil változat, és jóval olcsóbb is a bemutatott terméknél. Még olyan helyre tudom elképzelni, ahol nincs gázfűtés, vagy amúgy is klímás/kályhás fűtés van, és fázik a lábad. -
Mercel
senior tag
Bog én nagyon szeretem a tesztjeid és nagyra értékelem a munkád a kezdetektől de most valami félrement szerintem mert a tesztelt termék egy igen lényeges aspektusáról szinte semmit nem tudtunk meg.
Konkrétan azt, hogy hogy milyen tapasztalataid voltak az eszköz hatékonyságával, a hőérzettel tehát, hogy hogyan válna be egy nem vagy gyengén fűtött helységben.
Annál is inkább hiányzik ez mert az infrafűtéssel kapcsolatban rengeteg félinformáció és tévhit kering.
-
Jonesy84
tag
ez azért a háztól is függ.Ismerősöm a szigetelésre költött sokat építkezésnél. Így elég neki évente 1500kW villany normál villanykazánnal. Most ha nem lenne szaldós napeleme akkor is annyi lenne a költsége, mint amennyit egy hőszivattyú éves karbantartására el kell költeni.
-
angyalpc2
aktív tag
Hát írja milyen jó az infra...
Pont nem jó, azért nem jó, mert ha kicsi a felület, akkor ott ette meg a zegészet.A fúvós megoldás pont azért, jó mert a levegőt átkeringeti.
Cégnél mi is használtunk hasonlót, ott közvetlen közelben 1-2 méter szó szerint éget, KW-ottakal fűt.
De szellősebb vagy 6-7 méterrel odébb már mintha nem is lenne fűtés. Ez azért van, mert ha nincs tárgy amit az infra melegítsen, akkor a levegőt nem fogja....csak azon a 60x40cm felületen és azt is csak a természetes keringetéssel. ahogy nézem 700W egy konyhába kisszobába leülni mellé elég...de mondom nálunk 3kW-t ment... az egyik oldalad már égett, a másik oldalad megfagyott....4 méterrel odébb semmit nem éreztél belőle
További probléma, hogy ha kikapcsolod, abban a pillanatban megszűnik. Egy vizes rendszer tárolja is a hő energiát. -
atike
nagyúr
Kíváncsi leszek a hozzászólásokra is. Köszi a tesztet!
-
mtix
kezdő
Kiegészítő fűtésnek egy OBI-s 20K-ért vett olajradiátort használok. Van rajta be-kikapcsológomb és hőmérséklet beállítás. Arra amire kell pont jó, nem látom miért váltanék egy ilyenre.
-
Sz.L.
aktív tag
-
Zsolt73
csendes tag
Elég gyenge ez a tesztelgetős oldal. Tud valaki ajánlani egy jó mobiltelefonosat?
-
arnyekxxx
veterán
A COP az ma is COP, ez a pillanatnyi hatásfok, SCOP meg ennek a szezonális átlaga ami egy cekásznál ugyanúgy 1, höszivattyúnál van értelme ami +10fokban tud mittomén COP8-at -20ban COP2-t aztán a helyi klímaviszonyok alapján a gyártó megadja, hogy a szezonális átlaga SCOP4,5
-
kcsa
veterán
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
Hatékonyságban nulla különbség lesz, felvesz 800 wattot, lead 800 wattot. Esetleg szubjektív hőérzékelésben lehet különbség, illetve ez nagyobb felületen, szabályozható teljesítményt ad le, akár komfortosabb is lehet. Én is nézegetem, gyerek iróasztala fölé jó lenne egy ilyen/ehhez hasonló, de még nézegetem a lehetőségeket...
-
Aprósólyom
addikt
Összevetném egy 5000 forintos 800 Wattos infra hősugárzóval, amit párosítanék 800 Wattot kapcsolni képes termosztáttal (3000 forint elektrotechnikai boltban). Gyanítom, hogy nem lenne nagy különbség hatékonyságban.
Használtam már ilyen egyszerű hősugárzót kempingben lakókocsis kiránduláshoz. 10 fok alatti környezeti hőmérséklet esetében is elég volt.
-
Songoman
aktív tag
Elektromos fűtés esetében kizárólag a hőszivattyús technológiát kellene figyelembevenni, mert minden más esetben a hatékonyság kisebb, mint 100%.
Nálam a jelenleg telepített levegő-levegő hőszivattyú (leánykori nevén split klíma) 400-500%-os hatékonyságú, külső hőmérséklettől függően, azaz 1 kWh elektromos energiából 4-5 kWh hőenergiát hoz létre.
Nappal teljesen jó, éjszaka érdemes elalvás előtt felfűteni vele a lakást, és utána kikapcsolni, mert még nagyon csendes fokozatban is zavarhatja az alvást. Nyilván, mint ez is, hőszigeteléssel kombinálva igazán jó. Én 3 rétegű ablakokat tettetem be + 20 cm Dryvitet a 32-es falra. -
rattan
tag
Kb tök felesleges itt hatékonységot mérni, mert itt is a COP=1.
Szóval egy bármilyen wifis radiátor is ugyanezt tudja jóval olcsóbban, csak a design lesz a különbség.
Amivel érdemben lehet jóval hatékonyabban fűteni az valamilyen hőszivattyús elven működő fűtés (pl egy spit klíma). -
gyuszos
tag
Ettől sem lennél....pontosan ugyan azt tudja, csak a körítés más, csodák ugyanis nincsenek.
Bog: túl sokat nem érdemes ezzel vesződni....
A sugárzott hőérzet miatt a hatásfoka mindössze pár százalékkal jobb (azaz kevésbé rossz) mint egy közönséges villanyaradátoré.
Minden más változatlan, vagyis bármely más nem tisztán elektromos fűtéshez hasonlítva (hőszivattyú, kond. kazán) katasztrófa. -
zhit86
csendes tag
Ez infrafűtés, ugye? Az meg, ha jól értem nem értelmezhető, mérhető ilyen formában.
Csak kiegészítő fűtésnek jó (kivéve esetleg szuper jól szigetelt házakat).
Magadra kell irányítanod és a a tested (ruhád stb.) melegíti fel. Mint a napsütés.
(Hagyományos fűtésnél előbb melegszik fel a fal, bútor, levegő és ezek melegítenek fel téged.)
Az infrásat, ha nem tudod magara irányítani, akkor okafogyott. Persze akkor is ad meleget, mert ha nem fogod le testtel a sugárzást, akkor rámegy a falra, padlóra, bútorra és előbb utóbb azok felmelegszenek... de ez már kvázi fallback a hagyományos elektromos fűtésre.
Ezt meg egy legolcsóbb akármi is tudja, egy elektromos "olaj" radiátor is.
Ez a direkt "légvonalban" emberre irányítás sokszor nem oldható meg könnyen.
Ezért nagyok felületben ezek az infrás panelok és gyakran ezért szokták a plafonra szerelni (hogy ne legyen köztes akadály) őket.
Pl. ahol ücsörögsz íróasztal/szék oda teszel egyet (fel a plafonra). Esetleg konyhába, ahol előkészítés zajlik, gyerekszobába a játszó sarok fölé, egyes munkahelyekre, talán az ágy fölé stb.
Árammal fűteni marha drága (hacsak nincs fölös napelem kapacitásod, amit végképp semmi másra nem tudsz elhasználni már), csak akkor éri meg (és akkor is csak talán), ha tudsz növelni a hatékonyságon. Hőszivattyú (klíma) vagy infrásnál ez a légvonalban emberre sugároz megoldás.
De megjegyzem az infrásnál még az is megvan, hogy minden más hideg marad.
Ahol ülsz ott meleg lesz, te jól érzed magad, de mondjuk a kutyád/macskád 2 méterre már semmit nem érez ebből, a nem pont ott levő bútorok stb. is hidegek maradnak. A szobai hőmérő is keveset fog mutatni. Penész, nyirkosodás stb. is lehet szerintem akkor, ha az alap hőmérséklet nagyon kevés.
Más szóval: a helyesen üzemeltetett infránál jól célzott, de kevéske hőből lesz jó hőérzet.
A nem helyesen üzemeltetett infrás meg egy marha drága hősugárzó, ami bekajál 50 ezer Forintnyi áramot egy hónapban és még meleg sem lesz.
PS 1:
Én is csak úgy olvastam ezeket. Személyes tapasztalatom nincs. Gondolkodtam beszerelésen, nekem egyedül a plafonra szerelt tűnt értelmesnek, de azt meg nem tudtam megoldani (kábelezés, furkálás stb.), ezért skippeltem a témát.
PS 2:
Tesztelni is szerintem inkább testre/ruhára helyett hőmérővel lehet.
Esetleg (ha van) hőkamerával (láthatóvá tenni, hogy a szoba célzott részén, széken, ágyon stb. mennyire van meleg).
De alapvetően érzetre megy ki a játék, az meg nehezen számszerűsíthető. -
Bog
HÁZIGAZDA
Dear mindenki, tegyetek javaslatot arra, hogy milyen mérési metodikával gondoljátok kimutatni a termék energiahatékonyságát. Itt van még a cucc, ráadásul maga is vezeti a felvett kWh-t, mi legyen? Mit javasoltok? Mekkora légköbméterű, milyen alakú és bútorzatú, milyen szigetelésű szobába tegyem milyen külső és belső hőmérséklet mellett és mivel hasonlítsam össze? Ha az a kérdés, hogy csinál-e meleget: igen, csinál. Éjszakai fűtésként ment a koraőszi időszakban, ahol a 17 fokos hálót boostolta 20 fokra és azt tartotta. Ehhez felhasznált 3 kWh áramot este 10 és reggel 6 között. 5x4x4 méteres szoba, sarok, 60cm téglafal, három ablak, whatever. Szóval?
-
fogselyem
senior tag
Az kimaradt a tesztbol, hogy hogyan, mennyire melegitett, tartotta a meleget, mekkora helyseget futott fel.
Tudom ezek szubjektiv dolgok, valaki 0 fokban is egy tavaszi kabatban maszkal, mas meg mar a fagyhalal szelen all, de lehetett volna irni errol par sort, akar tobb ember velemenyet kikerni.
Kiegeszito futesen hasonloban gondolkozom az elektromos olajradiator helyett. -
-
eclipse19
senior tag
"a mobil üzletág annyi mindennek volt az eredője az elmúlt évtizedben"
Az eredő szó nem szinonimája az eredet-nek vagy a forrás-nak.
Teljesen mást jelent. -
Kíváncsi leszek erre az Aeno-ra, a robotporszívójuk kapcsán majd a teszt után mondom az érdekességet, de remélem ennél a fűtésnél van valami saját történet is a dologban.
-
Findzs
addikt
Átfutottam de pont a működés hatékonyságáról nem nagyon esett szó.
Főleg összehasonlítva egy hagyományos fűtőszálas termékkel.
Az app -ról annál több ami egy ilyen fűtőtestnél pont nem érdekes (számomra).A melóhelyen tavaly próbálkoztunk egy hasonló árú és teljesítményű de más gyártó termékével (BVF graphit polimid) több héten át. Annyira nem voltunk tőle elájulva. Hőérzetre egy sima elektromos ventis hősugárzó szerintem (és a kollégák szerint is) gyorsabban fűt fel egy hasonló méretű helyiséget.
Ott tudnám elképzelni ahol előtte tudsz tartózkodni mert pár méterre már semmit sem érezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest