Keresés

Aktív témák

• VINIKOR

senior tag

Premiere Pro 2-ben a kezdő lépéseket teszem. Hadd kérdezzek pár dolgot:

1. A Timeline-re rakott snittek sorrendjét hogyan kell változtatni? Ha egérrel vonszolom arrébb, felülírja a kész filmet és nem ''ugranak arréb'' a snittek.

2. A Timeline-re rakott snitteket hogyan kell vágni? Pl. akkor ha a snitteket lejátszva látom, hogy finomítani kell a film ritmusán.

3. Áttünések berakásánál van egy kis gond:[link] Miért nem tudom pont középre tenni, hogy szimmetrikusan a két snitt között legyen?

4. A jobb oldali előnézeti ablak képét felnagyítottam, csak nem tudom hogyan. [link] Mit nyomtam el? Mentésnél nem ez a felnagyított állapot fog elmentődni?

5. Nincs valakinek kedve pár szóban leírni, hogy ezek a billentyűk mire valók?

[link]

7. Mentést MPEG2-be hogyan kell csinálni? Odáig még nem jutottam, de első ránézésre nem is találom a Share menüt, vagy valami hasonlót.

8. (Ez nem olyan fontos) Az un. alfa csatornás felirattal próbálkozom. A video2 sávba lévő snittbe illesztem a szöveget, így nem látszik a snitt, csak a szöveg. De ahogy vége ér a felirat, bevillan a video2 snitt utólsó képkockája. A jobb oldali előnézeti videón látható: [link] Akárhogy igazgatom nem szűnik meg. Mit nem csinálhatok jól?

Köszi a válaszokat. :R (előre is)

Aktív témák