- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Aktív témák
-
ballington
addikt
egy olyan gondom van, hogy alul van a kollekció. Onnan eddig ki tudtam törölni a képeket, a képen nyomott jobb klikkes menüben volt hogy Delete..., ahol aztán a diskről is el lehetett egyből törölni.
Aztán egyszer csak eltűnt, van egy Remove from collection, de az is inaktív. Lehet ennek valami köze a Slideshownak? Vagy annak, hogy rányomtam a Printre?
Gondolom valamit véletlenül elállítottam, hogy nem engedi ktörölni, de nemtom mit.
Mi a gond?
A másik, hogy a Slideshowban beállított értékek hogyan állíthatók "nullára"? -
Dtomi
őstag
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Már pár hónapja váltottam az Adobe Lightroom 2.4-re és ezzel végzem az utómunkát a képeimen. A problémám a következő: LR-ból exportált képeim mindig sötétebbek, mint amikor dolgoztam velük a programban. Ez visszafelé is igaz, vagyis ha megnyitok egy fotót az kivilágosodik. Szétnéztem az Adobe ezzel foglalkozó fórumain, de nem láttam semmi okosságot, mindenki a kalibrációra fogta. A fényképezőm és a Photoshop-om is sRGB színprofilt használ. Képnézegetőkben és PS-ban egyforma a kép, viszont különbözik attól amit a LR-ban látok. Ha a PS-ban ráadok 0,3-0,5 Brightnesst, akkor a kép olyan mint a LR-ban. A monitorom természetesen kalibrált, a képeim amit kinyomtatok pedig PS-nak és a képnézegetőknek megfelelő, nem egyezik a LR-al(!). A jelenség RAW és jpeg fájlokkal is ugyanúgy jelentkezik.
Ha valaki nagyon jártas a LR használatában, szívesen venném a segítségét!
Aktív témák
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged