- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Aktív témák
-
Hacked_3890
csendes tag
5.1 Live!-ot pakoltam en mar minden PCI slotba es kevertem a halokartyaval
letilotttam minden, de ugyanugy fagyott, erre odaadtam a tesomnak :-(
aszem megprobalkozom valami mas gyartoval, hatha ... -
xuldar
addikt
válasz
Hacked_3890 #11 üzenetére
Érdekes, nekem is 5.1-es live-om van, és nekem semmi bajom vele. Azért vettem, mert már a hajam hullott az alaplapi integrált hulladék recsegésétől.
Ugye ha húztad a procit, akkor a szorzókat is állítottad 4:4:1 vagy 4:3:1-re?
Esetleg próbálj ki egy újabb drivert.
Sőt, mindenekelőtt nézd meg bootoláskor, hogy nem ütközik-e az irq-ja más eszközzel. a serial és acpi vezérlő nem számít, inkább a video- és hálókártyáét nézd, ha ütközik, akkor tedd másik pci slotba. Ez szokott az egyik leggyakoribb gond lenni.
A biosban meg tiltsd le azokat a dolgokat, amiket nem használsz (alaplapi hang, játékvezérlő, com2, lpt port, stb), ezek se foglalják az erőforrást.
Remélem, segítettem valamit. -
xuldar
addikt
Globalwin fop38.
Akkora, mint az öklöm, általában 45 fokos szokott lenni a procim, ha 800on pörgetem, akkor kb 42.
Az intel úgy tudom a cache miatt szívott vele, nem beszélve arról, hogy valószínűleg az egy régebbi steppinggel rendelkező sorozat volt.
Meg nem mondom, az enyém hanyas, mert munkahelyről írok :) -
Hacked_3890
csendes tag
Az St6-os alaplapom fagy SB Live!-al és Sb128-al is.
Milyen hangkartyat vegyek amivel nem fagy?
Az alaplapi nem az igazi, ha a cd-rom porog akkor
visit a hang. -
Bozz
tag
No problemo...
-
bennyh
csendes tag
Bocs hogy elirtam a nevedet Bozz , de 1m-re ulok egy 15colos moncsitol, atulni meg lusta vagyok.
-
bennyh
csendes tag
Amugy a temanal maradva, ha lehet az ST6-ban a PCI/FSB orajel aranyt (osztast) valtoztatni akkor tenyleg az lessz a megoldas amit Bazz mondott.
Amugy nekem csak VL6-os van, es ott csak a memoria/FSB orajel aranyt lehet valtoztatni. -
bennyh
csendes tag
Akkor szerencsed van,mert a Coppermine procikkal az intel megegette mar az ujjat, lasd az instabil 1,13-as szeriat (igaz azok P3-asok voltak es nem celeronok). Amugy milyen hutest hasznalsz Xulard?
-
bennyh
csendes tag
133mhz-s FSB-nél szerintem nem kellene hogy gond legyen, viszont azt a proci nem szeretné, ezért nem ajánlom hogy kipróbáld, mert nagyon rossz esetben a proci bele is halhat, mert ha jól selytem coppermine magos procid van ami már ilyen sebességet biztosan nem bír el.
-
bennyh
csendes tag
Amúgy ASUS CUSL2-nél hallotam hasonló problémáról.
-
bennyh
csendes tag
Ne csodálkozz, hisz az FSB növelésével nő a PCI órajel is, és tudtommal a 815-ös alaplapok ac97 codecjei nem nagyon türik ezt. Ki kéne próbálni valami olcsó kártyát, pl cmedia-8738 vagy egyébb, hátha bírja.
-
trickyboi
csendes tag
Sziasztok!
Abit ST6 alaplapom és Celeron 900-as procim van...a helyzet a következő:
ha az FSB-t 115 MHz felé emelem, Win98SE/XP alatt nincs hang, hangkártya nem is létezik ilyenkor...ja, a hangkártya integrált AC97...
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest