- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
Én azért nem adnám fel a dolgot, ez a dolog tanulható. Én lassan 8 éve csapatom VR-ban, de szerintem még tavaly is volt olyan, hogy egy repülőgépszimulátorban meg-megszédültem.
És körülbelül ennyi ideje demozom is embereknek, és még soha, senki nem lett rosszul. De azért mert se szimulátort, se hullámvasutat nem rakok a fejükre
A nagyon bátrak felkészülés után megpróbálhattak autós játékot, de ott már többen mondták nagyjából a 3. másodpercben, hogy OK, akkor ebből ennyi elég is volt.
Az a lényeg, hogy pici próbákat iktass be, és ha érzed, hogy indokolatlanul izzadsz, szédülni kezdesz, akkor azonnal hagyd abba, mert ha tényleg rosszul leszel, akkor utána beindulnak a reflexeid, és ha csak ránézel a headsetre, már attól rosszul leszel!
Amúgy ha érdekel a dolog, ez ugyanaz a probléma, mint amikor autóban próbálsz könyvet olvasni, csak fordítva. Mindkét esetben az történik, hogy a szemed és a füledben lévő gyorsulásérzékelők egymásnak ellentmondó adatot szolgáltatnak az agyadnak, és ez mérgezésre utaló tünet. Ami ellen a megoldás, hát, a hányás.
Ami a legjobban segít ez ellen, és könnyebb vele trenínozni, szerintem, az a látószög csökkentése. Csomó játéknál ezt annyira le lehet csökkenteni, hogy szinte csak egy kis "csövön" látsz ki, így minimalizálva a problémát. És ahogy szoksz hozzá,
Van egy játék, Questen free trial is van belőle, én azzal toltam még nagyon régen.
Az a címe, hogy Ultrawings, és van benne egy olyan beállítás, hogy mennyire szeretnél kilátni a pilótafülkéből, ami azt jelenti hogy az oldalsó ablakokat kitakarja. Az nagyon jó megoldás szerintem, mert csökken a látótered, de mégse annyira nyilvánvalóan, hogy elvegye a beleéléstDe vannak más trükkök is, amit írtak, pl egy ventillátor feléd fordítva, rágózás, gyömbéres tea, vagy konkrétan Daedalon tabletta.
Én ezért nem engedném el a VR-t, mert szimulátorban is sokkal sokkal jobb, hogy érzed a távolságokat, nem csak egy lapos négyszöget bámulsz.
-
gulasoft
őstag
Én sem értem miért egy szimulátorral akaod megszokni a VR-t!!!! Teljesesen rossz irány. Előbb valami öldögélőssel, után lehet menni állós teleportra vagy walkabout minigolf-ba este felé mindíg vagyunk a szoba nevű szobában, ott állíthatsz folyamatos mozgást 0.5-től 5m/secre ott meg lehet szokni utána szimulátor ha ennyire nem bírod.
-
Most játszottam haverral Ghosts of Tabor-t. kb 30 percet.
éreztem ,hogy elég. 30-40 percig rosszul voltam. Már jól vagyok, és folytatnám, de nem szabad.Pár hete valaki linkelt egy búváros játékot, nem mentettem el. Próbáltam visszakeresni, de nem találom.
Nem ismerős valakinek?
-
Razor18
tag
Nem beállítás kérdése. Kinél mennyi idő, de kb. olyan két hét alatt hozzászokik az egyensúlyszerved, hogy nem érzi azokat a mozgásokat, amiket a szemed lát. Annyit tudsz csinálni, hogy elkezdesz játszani, és amint a legkisebb émelygést is érzed, nem erőlteted tovább, hanem abbahagyod a játékot, és leteszed a szemüveget akár egész napra, de minimum órákra. Utána kezdheted előről. Egy idő után már nem fogsz émelyegni egyáltalán.
-
Raymond
titán
Nezd meg ugy hogy nincs a fejeden, akkor latod hogy nem az orrodad szoritja ossze csak hanem a komplett kencsek mozognak kifele es befele. Egyebkent pedig probald lemerni mennyi az IPD-d. Vannak erre telefonos app-ok, de ha van webcam a gepeden akkor a Specsavers online tool is jo hozza [link]
-
Raymond
titán
A tekero az aljan, ha tekered akkor tavolabb es kozelebb mozgatja a kijelzoket es a lencseket egymastol. Ezt kell annak megfeleloen beallitani milyen messze vannak egymastol a pupillaid.Mert ha pl. most 70mmre van allitva a valosagban pedig 62mm-re vannak egymastol akkor az rosszullethez vezethet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest