- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kentucky #12264 üzenetére
Az Xbox és a PC is Cat.5e vagy Cat.6 kábellel csatlakozik, így is vannak lag tüskék.
A logban azt találtam újabban, hogy néha lekapcsol a WAN port, de még ugyanabban a másodpercben visszakapcsol.
Nekem ez kezd olyan szagú lenni, hogy elhalálozóban van a routerem. Bár gyári FW-vel soha nem volt semmi bajom vele (router topikban is ajánlott típus), valahol még egy képernyőmentésem is van arról, hogy az uptime a 3 évet közelíti, mert egyszer sem kellett rebootolni semmi miatt.
Az OpenWRT/LEDE óta csinálja ezt, talán egy mégjobban könnyített buildet kellene felraknom, amiben csak a legalapvetőbb funkciók és az SQM vannak benne.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kentucky #12254 üzenetére
Nálam 1 HD stream van IPTV részről, akkor ezt levontam a 30 Mbit-ből és így alkalmaztam a 10%-os ráhagyást. Jó sovány lett így, de a korábbi kijelentésem a stabil ping-ről nem volt helytálló (csak túl rövid a mintavétel, 30 csomaggal), de voltak benne csúnya kiugrások akár egészen 800 ms-ig is. Lefuttattam az új, sokkal szigorúbb beállításokkal 1000 csomagos mintán a ping tesztet futó torrent és speedtest.net-es sebességmérések közben, így már nem volt egy tüske sem, szép sima és egyenletes a ping. A torrent valamennyivel visszaesett sebességben, a speedtest.net ilyenkor 4-5 Mbit-et tud kimérni (torrent nélkül 19 Mbit), de a Youtube még ennyit sem kap, mert 480p feletti minőségi beállítással egyszerűen nem megy, csak bufferel folyton. Ha nem torrenttel töltök, akkor a Youtube sem esik kétségbe, szépen megosztoznak a sávszélen.
Állítsam be a torrent klienst valamilyen adott port tartományon belülre, hogy alacsonyabb prioritást kapjon az SQM-től? Ha igen, melyik tartomány ez? cake/piece_of_cake beállítással megy az SQM, ahogy javasoltad.
Úgy érzem ez a rohadvány net egy büntetés így 2017-ben. Nemrég költöztünk be a lakásba és a tulaj csajszi, akitől bérlünk eddig elégedett volt ezzel a 30 Mbit-es Telekom VDSL-el (az ő igényei mellett tényleg elégséges). A vicc az, hogy nemrég lett elérhető a UPC, akik koaxon hoznak 500 Mbit-et, ráadásul a fullos, legnagyobb csomagot adják 5990 Ft-ért (egyedi díjszabás). Én ezért a vacakért fizetek 6500 Ft-ot és a Telekom nem is képes ennél többet nyújtani (nem is akart, hiszen eddig nem volt konkurenciája és a UPC megjelenésére még nem reagált érdemben, Flip sincs). Márciusban jár le a hűség, azonnal átszerződünk a UPC-hez, tulaj már belement, kitölt minden papírt amit kell. Addig meg valahogy ki kell bírni ezt az istencsapását. Slusszpoén, hogy ez Budapest egy népes kerülete (még csak nem is igazán peremvidék).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kentucky #12231 üzenetére
Próbálom, de kifogytam a szabad helyből (4 MB-os TP-Link), hiába töröltem a luci-app-qos csomagot, csak annyi történt, hogy eltűnt a listából, de helyet nem szabadított fel.
A Startup menüben ott van a QoS és az SQM is, mindkettő tiltva (nem is engedi elindítani). Az SQM telepítése után ki is írta, hogy hibába futott, mert elfogyott a szabad hely.
Hogyan lehet törölni? Hogyan lehet factory resetet csinálni? Elég ha újraflashelem a firmware-t?
Már kezdem azt gondolni, hogy nincs nekem ehhez türelmem, éppen szabadságon vagyok, csak pihennék és az OpenWRT wiki oldalak minden kérdésemre csak parancssorban körmöléses módszereket írnak le. Ha kisétálok a Media Marktba, vehetek egy haladó routert, ami alapból tudja ezt és nincs a pöcsölés ezzel... Lehet nem mostanra kellett volna időzítenem az ismerkedést az OpenWRT-vel.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kentucky #12226 üzenetére
Van IPTV, mekkora sávszélt számoljak rá?
A többi beállításnál gyanítom nem ugyanazt a package-t nézzük, nekem a luci-app-qos van fent, amit letörlök a luci-app-sqm kedvéért (nincs elég hely), gyanítom te azt használod.
(#12227) tlac: Így néz most ki (ez a luci-app-qos package): [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- alza vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- E-roller topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- World of Tanks - MMO
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest