Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
A ledek mondjuk nekem az install guide-ból sem egyértelműek. De szerintem a WAN led az, amibe befelé mutat egy nyilacska. A földgömb led pedig a gyári firmware esetén a net elérhetőségét mutatja (ezért is hívják OpenWrt alatt blue:internet-nek), így OpenWrt alatt egy script kellene inkább rá. Mert ugye a WAN led a kábel csatlakoztatásának detektálására szolgál.
A dhcp_option ártani nem árt, hiszen ugyan ezeket (is) küldi a router alapban is egy DHCP kérésre adott DHCP ACK esetén. Wireshark-al szépen látszik:

WED-et nem is próbáltam, mert nekem bőven elég, amit alapból tud.
Én sima router feladatokat bízok, puszta kíváncsiságból vettem, hiszen eddig ezt egy Xiaomi AX3200 tette helyette (ráadásul a szekrényben pihen egy Dynalink DL-WRX36 a többi típus mellet - pl. Linksys WRT3200ACM, Asus RT-AC65P, stb.).
Az AX3200 ugye 2,4 GHz-es wifi-ben gyengébb, 5 GHz-en elvileg többet tud, és a flash mérete jóval nagyobb. Ugyan nincs 2,4 GHz-en is AX-re képes kliensem, de mintha gyorsabb lenne az AX3200-nál. 5 GHz-en hasonló, hiszen abból is csak AC-s kliensem van 866 Mbps link sebességgel.Imagebuilderrel én a következő csomaglistával build-elek:
luci luci-app-adblock luci-app-ddns luci-app-opkg luci-app-sqm luci-app-uhttpd luci-app-vnstat2 luci-app-wifischedule luci-i18n-base-hu luci-i18n-firewall-hu luci-i18n-adblock-hu luci-i18n-ddns-hu luci-i18n-opkg-hu luci-i18n-sqm-hu luci-i18n-uhttpd-hu luci-i18n-vnstat2-hu luci-i18n-wifischedule-hu ca-certificates curl iperf3 kmod-nf-nathelper kmod-nf-nathelper-extra kmod-nls-utf8 luci-theme-bootstrap luci-theme-material luci-theme-openwrt luci-theme-openwrt-2020 htopNekem ahogy írtam, szerver feladatokra ott egy miniPC, ami a VPN-t (OpenVPN és Wireguard) is végződteti, így routeren arra sincs szükségem.
#19515 E.Kaufmann:
Én csak egy Intel AC-s wifi klienssel tudom megnézni, de iperf3-al tesztelve (mivel a netem csak 500 Mbps-es, így az lenne a szűk keresztmetszet) a következő értékeket mérem (úgy, hogy közben nyilván más kliensek is használják a wifit):5 GHz-en 866 Mbps kapcsolati sebességgel:
Le: 667 Mbps, fel: 630 Mbps2,4 GHz-en 300 Mbps kapcsolati sebességgel:
Le: 191 Mbps, fel: 183 MbpsSzerintem ezek a sebességek teljesen rendben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

vargalex